Koningin Emmaplein 8 - 9, Rotterdam foto-1
Rotterdam

Koningin Emmaplein 8 - 9

Koningin Emmaplein 8 - 9, Rotterdam foto-0
Koningin Emmaplein 8 - 9, Rotterdam foto-1
Koningin Emmaplein 8 - 9, Rotterdam foto-2
Koningin Emmaplein 8 - 9, Rotterdam foto-3
Koningin Emmaplein 8 - 9, Rotterdam foto-4
Koningin Emmaplein 8 - 9, Rotterdam foto-5
Koningin Emmaplein 8 - 9, Rotterdam foto-6
Koningin Emmaplein 8 - 9, Rotterdam foto-7
Koningin Emmaplein 8 - 9, Rotterdam foto-8
Koningin Emmaplein 8 - 9, Rotterdam foto-9
Koningin Emmaplein 8 - 9, Rotterdam foto-10
Koningin Emmaplein 8 - 9, Rotterdam foto-11
Koningin Emmaplein 8 - 9, Rotterdam foto-12
Koningin Emmaplein 8 - 9, Rotterdam foto-13
Koningin Emmaplein 8 - 9, Rotterdam foto-14
Koningin Emmaplein 8 - 9, Rotterdam foto-15
Koningin Emmaplein 8 - 9, Rotterdam foto-16
Koningin Emmaplein 8 - 9, Rotterdam foto-17
Koningin Emmaplein 8 - 9, Rotterdam foto-18
Koningin Emmaplein 8 - 9, Rotterdam foto-19
Koningin Emmaplein 8 - 9, Rotterdam foto-20
Koningin Emmaplein 8 - 9, Rotterdam foto-21
Koningin Emmaplein 8 - 9, Rotterdam foto-22
Koningin Emmaplein 8 - 9, Rotterdam foto-23
Koningin Emmaplein 8 - 9, Rotterdam foto-24
Koningin Emmaplein 8 - 9, Rotterdam foto-25
Koningin Emmaplein 8 - 9, Rotterdam foto-26
Koningin Emmaplein 8 - 9, Rotterdam foto-27
Koningin Emmaplein 8 - 9, Rotterdam foto-28
Koningin Emmaplein 8 - 9, Rotterdam foto-29
Koningin Emmaplein 8 - 9, Rotterdam foto-30
Koningin Emmaplein 8 - 9, Rotterdam foto-31
Koningin Emmaplein 8 - 9, Rotterdam foto-32
Koningin Emmaplein 8 - 9, Rotterdam foto-33
Koningin Emmaplein 8 - 9, Rotterdam foto-34
Koningin Emmaplein 8 - 9, Rotterdam foto-35
Koningin Emmaplein 8 - 9, Rotterdam foto-36
Koningin Emmaplein 8 - 9, Rotterdam foto-37
Koningin Emmaplein 8 - 9, Rotterdam foto-38
Koningin Emmaplein 8 - 9, Rotterdam foto-39
Koningin Emmaplein 8 - 9, Rotterdam foto-40
Koningin Emmaplein 8 - 9, Rotterdam foto-41
Koningin Emmaplein 8 - 9, Rotterdam foto-42
Koningin Emmaplein 8 - 9, Rotterdam foto-43
Koningin Emmaplein 8 - 9, Rotterdam foto-44
Koningin Emmaplein 8 - 9, Rotterdam foto-45
Koningin Emmaplein 8 - 9, Rotterdam foto-46
Koningin Emmaplein 8 - 9, Rotterdam foto-47
Koningin Emmaplein 8 - 9, Rotterdam foto-48
Koningin Emmaplein 8 - 9, Rotterdam foto-49
Koningin Emmaplein 8 - 9, Rotterdam foto-50
Koningin Emmaplein 8 - 9, Rotterdam foto-51
Koningin Emmaplein 8 - 9, Rotterdam foto-52
Koningin Emmaplein 8 - 9, Rotterdam foto-53
Koningin Emmaplein 8 - 9, Rotterdam foto-54
Koningin Emmaplein 8 - 9, Rotterdam foto-55
Koningin Emmaplein 8 - 9, Rotterdam foto-56
Koningin Emmaplein 8 - 9, Rotterdam foto-2
Koningin Emmaplein 8 - 9, Rotterdam foto-3
+57
Perceeloppervlakte
1.050 m²
Woonoppervlakte
1.117 m²
Inhoud
4.148 m³

Omschrijving

Koningin Emmaplein 8 en 9

Met de Kunsthal schuin achter zich werpt men zijn blik op de gigantische beuk die als een poortwachter waakt over het Koningin Emmaplein. Zijn takken zijn als sierlijke tentakels, zijn blad glanzend en dieprood en in de herfst van het mooiste oranje. Een balk zonlicht valt naar beneden, streelt Berlages siervaas die de meester rond 1915 vervaardigde, en doet de bloemen die rondom de voet zijn geplant opleven in felle kleuren.

Een halve cirkel huizen, vijftien herenhuizen om precies te zijn, omzoomen het plein; het groene gras mooi contrasterend met het rode en witte steen en het donkergroen van de kozijnen. Op de een of andere manier doet het Koningin Emmaplein denken aan een groot gezin, een gezin van vijftien. In de buik van de cirkel ziet men twee huizen met twee torens, hun koepeldaken glinsterend en scherp afstekend tegen het blauw van de Rotterdamse hemel. Een tweeling die elkaar nooit heeft losgelaten en alles gezamenlijk heeft beleefd en gedeeld. Dat voel je wanneer je bij binnenkomst de eerste stap zet: een gevoel van geborgenheid. Op deze plek gaat men op reis in het eigen hoofd; ieder vertrek is een eigen wereld waarbij het daglicht een grote rol speelt. Overal zijn grote ramen zodat het brein fris blijft tijdens de innerlijke reis. “Het geluk behoort aan hen die aan zichzelf genoeg hebben” is een beroemde uitspraak die van toepassing is op deze huizen en hun metgezellen.

Zoals alles in het leven is het vinden van de goede balans tussen actie en rust belangrijk. Na een ochtend in de tuin te hebben gewerkt, vlijt men zich neer bij een van de marmeren schouwen en maakt een vuurtje. Ontspannen na gedane arbeid een boek pakken of naar buiten kijken, de vogels horen fluiten door een geopende tuindeur. De bomen en de lucht weerspiegelen in de glanzende klep van de zwarte vleugel. Deze huizen zijn bestemd voor mensen die opmerkzaam zijn, mensen met oog voor detail. Nog sterker, het detail is vaak de hoofdzaak in een omgeving als deze. Alleen al de witte veranda die zich aan de achterkant over de gehele breedte strekt is een kunstwerk dat met zoveel oog en geduld is gemaakt dat hiervoor slechts één woord van toepassing is: zorgzaamheid. Waar men van houdt daar draagt men zorg voor.

De twee huizen zijn te bestijgen via trappenhuizen die omhoog krullen, enkel onderbroken door verdiepingen die worden ingeluid door zuilen en balustrades waarbij de kastanje rode trapleuning opgaat in virtuoos houtsnijwerk aan het hoofd van iedere trap. Wanneer men aan de zuidzijde naar buiten kijkt ziet men in de ochtend de zon van links komen. De bomen leggen, zo rank als luciferhoutjes, schaduwen over de tuin die begroeid is met bloemen, gras en struiken. Hier en daar staat een wit bankje, wat siervazen en een bloemkelkvormig stenen fonteintje. Naar de middag toe schuift het licht steeds meer op, om vervolgens in de avond vanaf de rechterkant de bomen en de gebouwen aan de Parklaan in goud te baden. Een laatste toegift voordat zij, de zon, gaat rusten, en morgen, inmiddels onder de tweeling uitgedraaid, weer tevoorschijn komt.

In deze panden is het universum te zien en te voelen. En toch blijf je met beide benen stevig op Rotterdamse bodem staan. Op nog geen 500 meter afstand klotst de rivier de Maas gulzig tegen de kades en de Euromast torent hoog uit boven de boomkruinen van de Parklaan. Aan de voorzijde rolt het voormalig Land van Hoboken zich uit richting het centrum. De tweeling met nummers 8 en 9 zijn de kroonprinsen van het Koningin Emmaplein.

In het Scheepvaartkwartier, Rotterdams ongerept negentiende-eeuwse lustoord voor de gelukkigste zielen van de stad, liggen de verrukkingen voor het oprapen. Het Wereldmuseum, Het Park, de Veerhaven. Curiositeiten uit vreemde culturen en wonderlijk natuurschoon. Een rijke historie en etalage van de rijkdom die de handel en scheepvaart Rotterdam in de loop der eeuwen schonken. Standplaats van baronnen, industriëlen, Tsáren zelfs. De wiegende masten in de historische Veerhaven, voortreffelijke restaurants en de Westerkade met zijn kinderkopjes, het klotsend Maaswater en bomenrijen zover het oog reikt, maken het Scheepvaartkwartier tot misschien wel de mooiste buurt van Nederland.

Indeling Koningin Emmaplein 8

Begane grond
Entree, royale hal met dienst trap naar het souterrain en opgang naar de beletage.

Beletage
Overloop, toilet, royale voor- en achterkamer ensuite met dubbele openslaande deuren naar de facade aan de voorgevel, authentieke parketvloeren, spectaculaire ornamenten plafonds, inbouwkasten en marmeren schouwen met haard, achterkamer met inbouwkasten en schouw met haard.

Souterrain
Hal, berging, diensttrap naar de entree hal, toilet met fontein, achterkamer met inbouwkasten en toegang tot de tuin, eetkamer met schouw met haard en openslaande deuren naar de tuin, ruime woonkeuken met keukenopstelling met apparatuur en Viking fornuis.

Eerste verdieping
Overloop, toilet met fontein, badkamer met bad, dubbele wastafel, douche en wasmachine aansluiting, voorkamer balkon, achterkamer met inloopkasten en terras, zijkamer achter met inbouwkasten en Amsterdams balkon.

Tweede verdieping
Overloop, toilet met fontein, keuken met apparatuur en erker, voor- en achterkamer ensuite met schouw met haard, inbouwkasten en Amsterdams balkon, zijkamer achter met inbouwkasten en Amsterdams balkon.

Derde verdieping
Overloop, toilet met fontein, badkamer met douche en dubbele wastafel, voorkamer, achterkamer, zijkamer achter.

Indeling Koningin Emmaplein 9

Begane grond
Entree, royale hal met dienst trap naar het souterrain en opgang naar de beletage.

Beletage
Overloop, toilet, royale voor- en achterkamer ensuite met dubbele openslaande deuren naar de facade aan de voorgevel, een schuifpui met toegang tot een balkon met zicht over buitenplaats Rozenlust, authentieke parketvloeren, spectaculaire ornamenten plafonds, inbouwkasten en marmeren schouwen met haarden, achterkamer met inbouwkasten.

Souterrain
Hal, berging, diensttrap naar de entree hal, toilet met fontein, achterkamer met inbouwkasten, royale salon voor feesten en partijen met toegang tot de tuin.

Eerste verdieping
Overloop, zijkamer voor met pantry, voorkamer met balkon, achterkamer met schouw met haard en terras, zijkamer achter met inbouwkasten, en Amsterdams balkon.

Tweede verdieping
Overloop, toilet met fontein, keuken met apparatuur en erker, samengevoegde voor- en achterkamer (voormalig ensuite) met schouw met haard en Amsterdams balkon, zijkamer achter met Amsterdams balkon.

Derde verdieping
Overloop, toilet met fontein, badkamer met bad en wastafel, voorkamer met inbouwkasten, achterkamer met schouw en haard, zijkamer achter.

Bijzonderheden
- Bouwjaar 1890
- 1050 m² eigen grond
- Rijksmonument
- Energielabel A
- Zonnepanelen
- Voorzien van dubbel en trippel glas
- Verwarming d.m.v. warmtepompen
- Warm water d.m.v. boilers
- Voorzien van een duurzame Finoven (houtkachel met hoog rendement)
- Meerdere parkeerplaatsen op afgesloten parkeerterrein te huur
- Een zeer royale achtertuin op het zuiden met tuinhuis en achterom aan buitenplaats Rozenlust
- Bestemming: gemengd - 1 (wonen, kantoor, praktijk)
- Functie BAG: kantoor
- Oplevering in overleg

Wij zijn de makelaar van de verkoper. Wij adviseren u uw eigen makelaar mee te nemen voor uw belangenbehartiging bij de aankoop van uw toekomstig huis.

Aan deze aanbieding kunnen geen rechten worden ontleend.
Meer lezen
Minder lezen
Karel Glazener
Uw qualis-makelaar
Karel Glazener
Baljon Makelaars
Straatweg 233
3054 AH Rotterdam
010-422 30 00
Contact met de makelaar Plan een bezichtiging

Kenmerken

Overdracht

Prijs
€ 7.990.000 k.k.
Status
Beschikbaar
Oplevering
In overleg
Objectcode
12245

Bouw

Type
Villa, Tussenwoning
Bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1890
Onderhoud
Goed
Onderhoud buiten
Goed
Bijzonderheden
Beschermd stads- of dorpgezicht, Monument, Monumentaal pand

Oppervlakten en inhoud

Wonen
1.117 m²
Perceel
1.050 m²
Inhoud
4.148 m³

Indeling

Kamers
28
Slaapkamers
18
Badkamers
2
Verdiepingen
5

Energie

Energielabel
A
Isolatie
Dakisolatie, Driedubbel glas, Dubbel glas, HR-glas
Warm water
Elektrische boiler eigendom
Verwarming
Houtkachel, Muurverwarming, Open haard, Vloerverwarming gedeeltelijk, Warmtepomp

Buitenruimte

Tuin
Achtertuin
Achtertuin
Zuid, 771 m², 3350×2300cm
Schuur
Vrijstaand hout
Faciliteiten schuur
Voorzien van elektra, Voorzien van verwarming, Voorzien van water

Garage

Soort garage
Parkeerplaats

Objectkenmerken

• Mechanische ventilatie
• Alarminstallatie
• TV-Kabel
• Buitenzonwering
• Zonnepanelen
• Zonnecollectoren
• Rookkanaal
• Schuifpui
• Frans balkon
• Sauna
• Glasvezel kabel
• Natuurlijke ventilatie

Locatie

Koningin Emmaplein 8 - 9, 3016 AB Rotterdam

• Aan park
• In centrum
• Beschutte ligging

Meer lezen
Minder lezen

Plattegronden

Koningin Emmaplein 8 - 9, Rotterdam plattegrond-0
Koningin Emmaplein 8 - 9, Rotterdam plattegrond-1
Koningin Emmaplein 8 - 9, Rotterdam plattegrond-2
Koningin Emmaplein 8 - 9, Rotterdam plattegrond-3
Koningin Emmaplein 8 - 9, Rotterdam plattegrond-4
Koningin Emmaplein 8 - 9, Rotterdam plattegrond-5
Koningin Emmaplein 8 - 9, Rotterdam plattegrond-6
Koningin Emmaplein 8 - 9, Rotterdam plattegrond-7

Locatie

Street view
Map view
10 min
20 min
30 min
Reistijd
Voorzieningen

Bereken je reistijd

Kies je vervoer
Maximale reistijd
10 min.
20 min.
30 min.
Reis moment
Daluren
Piekuren
Toon resultaten

Voorzieningen

Geef hieronder aan welke voorzieningen u op de kaart wilt tonen.

Kies voorzieningen
School
Dokter
Apotheek
Restaurant
Sportschool
OV
Supermarkt
Ziekenhuis
Kerk
Tandarts
Bioscoop
Kapper
Toon resultaten

Ik heb interesse in
Koningin Emmaplein 8 - 9

Wilt u een bezichtiging inplannen of heeft u een vraag?
Neem via onderstaand formulier direct contact op met de Qualis-makelaar.

Bedankt voor uw aanvraag.

Bekijk als eerste ons nieuwste woningaanbod, ook in stille verkoop!
Maak nu een account aan

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

Gegevens (verplicht)
recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms
Karel Glazener
Uw qualis-makelaar
Karel Glazener
Baljon Makelaars
Straatweg 233
3054 AH Rotterdam
010-422 30 00

Baljon Makelaars
Account aanmaken
Bekijk het grootste ‘geheime’ woningaanbod van Nederland. Account aanmaken
Magazine
De laatste trends op het gebied van interieur, design, reizen en culinair genieten. Lees Qualis e-Magazine