Haringvliet 80 E, Rotterdam foto-1
Rotterdam

Haringvliet 80 E

€ 650.000 k.k.
Verkocht
Haringvliet 80 E, Rotterdam foto-0
Haringvliet 80 E, Rotterdam foto-1
Haringvliet 80 E, Rotterdam foto-2
Haringvliet 80 E, Rotterdam foto-3
Haringvliet 80 E, Rotterdam foto-4
Haringvliet 80 E, Rotterdam foto-5
Haringvliet 80 E, Rotterdam foto-6
Haringvliet 80 E, Rotterdam foto-7
Haringvliet 80 E, Rotterdam foto-8
Haringvliet 80 E, Rotterdam foto-9
Haringvliet 80 E, Rotterdam foto-10
Haringvliet 80 E, Rotterdam foto-11
Haringvliet 80 E, Rotterdam foto-12
Haringvliet 80 E, Rotterdam foto-13
Haringvliet 80 E, Rotterdam foto-14
Haringvliet 80 E, Rotterdam foto-15
Haringvliet 80 E, Rotterdam foto-16
Haringvliet 80 E, Rotterdam foto-17
Haringvliet 80 E, Rotterdam foto-18
Haringvliet 80 E, Rotterdam foto-19
Haringvliet 80 E, Rotterdam foto-20
Haringvliet 80 E, Rotterdam foto-21
Haringvliet 80 E, Rotterdam foto-22
Haringvliet 80 E, Rotterdam foto-23
Haringvliet 80 E, Rotterdam foto-24
Haringvliet 80 E, Rotterdam foto-25
Haringvliet 80 E, Rotterdam foto-26
Haringvliet 80 E, Rotterdam foto-27
Haringvliet 80 E, Rotterdam foto-28
Haringvliet 80 E, Rotterdam foto-29
Haringvliet 80 E, Rotterdam foto-30
Haringvliet 80 E, Rotterdam foto-31
Verkocht
Haringvliet 80 E, Rotterdam foto-2
Haringvliet 80 E, Rotterdam foto-3
+32
Aantal kamers
3
Woonoppervlakte
125 m²
Inhoud
392 m³
Haringvliet 80 E is succesvol verkocht door Baljon Makelaars

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken

Omschrijving

In het oude stadshart van Rotterdam ligt het Haringvliet, een verborgen grootheid uit de roemrijke Rotterdamse handelsgeschiedenis. Ooit dé plek voor het laden en lossen van – hoe kan het ook anders – haring, later een aanmeerplaats voor de Admiraliteit. Nu een kalme, oude haven met een sfeer die je regelrecht meevoert naar de roerige periode 1890 - 1920. Geen zintuig wordt daarbij overgeslagen.

Loop over de kasseien op de kade, en zie lange rijen dikke masten zo ver als het oog reikt. Verandering. Vrouwe Cornelia. Valparaiso. Namen van oude tjalken, aken en andere vrachtschepen – figuranten uit vervlogen tijden. Een stalen brug scheidt het Haringvliet van de Oude Haven. En daarachter, in de verte, ligt het formidabele Witte Huis uit 1898, Rotterdams grootste architectonische stijlicoon uit die tijd.

In datzelfde jaar, 1898, opende een machtig pand op Haringvliet nummer 80 zijn deuren. Een robuuste gevel, vijf verdiepingen hoog, parelwit. Een licht knikje, een sierlijke buiging zo je wilt, verraadt de functie die het pand kreeg: een pakhuis, bescheiden knielend om het takelen van zware ladingen gemakkelijker te maken. In dit prachtige rijksmonument smelten grote en kleine verhalen van de stad ineen.

Loop vanaf de voorzijde dwars door het pand, langs de fraaie, hoge court door tot een van de weldadig verlichte en wonderschoon gedecoreerde vertrekken in het achterhuis. En zie haar glinsteren: de brede, oersterke Maas, geflankeerd door Rotterdamse meest imposante bouwwerken. De drie Maasbruggen, de Hef, de Kop van Zuid. Torens aan de horizon, van oost naar west. Rotterdams mooiste en rijkste gezicht.

Dit imposante Rijksmonument is anno 2021 door Stracke Vastgoed getransformeerd tot een vijftal schitterende turn-key stadsappartementen met lift en elk z'n eigen maatvoering, indeling en charme. Dit luxueuze en kleinschalige project vormt een uiterst subtiele mix tussen behoud van schitterende authentieke details, hedendaagse bouwtechnieken met hoogwaardige isolatie en een uitermate hoge mate van afwerking met uitsluitend gebruik van de mooiste en beste materialen.

Op de derde en zolderverdieping van het project ligt een bijzonder dubbel bovenhuis met aan de voorzijde schitterend uitzicht over het historische Haringvliet en de Oude Haven. Het monumentale oude hijswiel op de slaapverdieping herinnert nog aan de tijd dat het pand dienst deed als pakhuis.

Indeling

Derde verdieping
Eigen opgang met lift, entree, hal, meterkast, ruime en brede woon-/eetkamer met Eiken visgraat parket en een luxe open keuken met kookeiland, keramisch aanrechtblad en alle denkbare inbouwapparatuur, toiletruimte met voorportaal, marmeren wastafel en wandcloset.

Zolderverdieping
Overloop/gang, spectaculaire hoofdslaapkamer met hoge nok, zichtbare dakbalken en monumentaal hijswiel, luxe badkamer met inloopdouche, marmeren duo wastafelmeubel en vloerverwarming, separaat toilet met wandcloset, fontein en marmeren vloer, achterslaapkamer met hoge nok en zichtbare dakbalken.

Bijzonderheden:
- Bouwjaar 1898
- Renovatie 2020/2021
- Rijksmonument
- Eigen grond
- Voorzien van lift
- Een berging aanwezig op de begane grond
- Privé parkeerplaats op achtergelegen terrein te koop voor € 25.000,- k.k.
- Verkoop geschiedt onder voorbehoud van kadastrale splitsing
- Oplevering in overleg
Meer lezen
Minder lezen
Karel Glazener
Uw qualis-makelaar
Karel Glazener
Baljon Makelaars
Straatweg 233
3054 AH Rotterdam
010-422 30 00
Contact met de makelaar
Haringvliet 80 E, Rotterdam foto-1
Haringvliet 80 E is succesvol verkocht door Baljon Makelaars

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken