Venloseweg 78, Roermond foto-1
Roermond

Venloseweg 78

€ 450.000 k.k.
Verkocht
Venloseweg 78, Roermond foto-0
Venloseweg 78, Roermond foto-1
Venloseweg 78, Roermond foto-2
Venloseweg 78, Roermond foto-3
Venloseweg 78, Roermond foto-4
Venloseweg 78, Roermond foto-5
Venloseweg 78, Roermond foto-6
Venloseweg 78, Roermond foto-7
Venloseweg 78, Roermond foto-8
Venloseweg 78, Roermond foto-9
Venloseweg 78, Roermond foto-10
Venloseweg 78, Roermond foto-11
Venloseweg 78, Roermond foto-12
Venloseweg 78, Roermond foto-13
Venloseweg 78, Roermond foto-14
Venloseweg 78, Roermond foto-15
Venloseweg 78, Roermond foto-16
Venloseweg 78, Roermond foto-17
Venloseweg 78, Roermond foto-18
Venloseweg 78, Roermond foto-19
Venloseweg 78, Roermond foto-20
Venloseweg 78, Roermond foto-21
Venloseweg 78, Roermond foto-22
Venloseweg 78, Roermond foto-23
Venloseweg 78, Roermond foto-24
Venloseweg 78, Roermond foto-25
Venloseweg 78, Roermond foto-26
Venloseweg 78, Roermond foto-27
Venloseweg 78, Roermond foto-28
Venloseweg 78, Roermond foto-29
Venloseweg 78, Roermond foto-30
Venloseweg 78, Roermond foto-31
Verkocht
Venloseweg 78, Roermond foto-2
Venloseweg 78, Roermond foto-3
+32
Woonoppervlakte
224 m²
Inhoud
1.405 m³
Venloseweg 78 is succesvol verkocht door Van Cromvoirt Makelaars

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken

Omschrijving

Aan de Venloseweg in Roermond ligt het voormalige Karmelietessenklooster, een Rijksmonument uit 1882 dat is getransformeerd in een exclusief wooncomplex. Onbetwiste parel is zonder twijfel
de voormalige kloosterkapel die enige tijd als domicilie fungeerde voor een architectenbureau.
In 2016 is de eigendom overgegaan en heeft de kloosterkapel in drie jaar tijd een complete metamorfose doorgemaakt tot hedendaagse design-loft. Alle historische elementen van de kapel zijn daarbij zorgvuldig in de nieuwe opzet geïntegreerd, aangevuld met bestanddelen uit de tijd van zijn ontstaansgeschiedenis.
Ook een energiezuinige en gasvrije toekomst heeft in de benadering centraal gestaan. Alle historische raampartijen zijn voorzien van isolerende, maatwerkvoorzetkozijnen en infraroodverwarming
legt al een belangrijk fundament voor de energietransitie. Tot dit exclusieve object behoort tevens een eigen parkeerplaats in de beveiligde parkeerkelder. Het oorspronkelijke bouwjaar is 1882
(met verbouwing in 2018), de vloeroppervlakte bedraagt 224 m2 en de inhoud 1.405 m3.

BEGANE GROND
Ontvangsthal
In de linkerzijgevel van de kapel bevindt zich het ontvangstportaal. Deze entree is bereikbaar via de Venloseweg waar een ijzeren poort toegang biedt tot een bestrate voortuin. De ontvangsthal met natuurstenen vloer biedt plaats aan de meterkast met vernieuwde aansluitingen van nutsvoorzieningen een verscholen garderobe.

Diverse functionaliteiten
De ontvangsthal leidt naar de voormalige kapel die geheel is getransformeerd in een multifunctioneel ingedeelde living (87,6 m2). De centrale vloer bestaat uit een origineel middendeel van zwarte natuursteen met aan de linker- en rechterzijde hardhouten vloeren. De huidige inrichting kent een opzet in verschillende functionaliteiten, als waren het afgescheiden kamers binnen één groot geheel.

Transparante sfeer
Het verlaagde plafond bestaat uit transparante perspexplaten van bijna anderhalve centimeter dikte die niet alleen een magnifiek zicht bieden op de wanden, pilasters, en de diverse glas-in-loodramen, maar tevens isolerend werken. ’s Zomers is de kapel van nature koel; in de lente en herfst zorgen design-infraroodpanelen voor een aangenaam binnenklimaat; in de wintermaanden kan de Vaillant HR-combiketel (2017) voor additionele verwarming zorgdragen.

Zithoek
Aan de achterzijde van de kapel, naast de open keuken, is het zitkamergedeelte gepositioneerd dat de volle breedte van de kapel beslaat. Bijzonder detail van deze zithoek is de voormalige relikwieput in de vloer, op de plek waar eertijds het altaar stond. Hij omvat thans – in passende stijl – diverse bodemvondsten uit de tijd dat de kapel en het klooster in gebruik waren.

Glazen designkeuken
Een centrale plaats in de living is gereserveerd voor een glazen designkeuken van Alno. Deze kent een tweezijdige opstelling met hoogglans glazen fronten in het vrijstaande deel en gematteerd glazen fronten in het wandgedeelte. Tot de inbouwapparatuur behoren een magnetron en heteluchtoven (Bosch); in het eilandgedeelte zijn een afwasmachine (Bosch) en inductiekookplaat (Blaupunkt) met ingebouwde afzuiging opgenomen. Ook het aanrechtblad is van glas, voorzien van een separaat, hardhouten deel als eetbar aan de zijde van de living.

Eethoek
Rechts naast de keuken bevindt zich een eethoek met lichtkoepel die aan de rechterzijde wordt begrensd door een eikenhouten biechtstoel. Deze laatste dateert van eind 1800 en is tijdens de verbouwing aangekocht bij het Religieus Museum in Valkenburg. Hij omkleedt een vrijhangend en betegeld gastentoilet (Sphinx) waar een veelkleurig glas-in-loodraam in het plafond voor indirecte sfeerverlichting zorgt.

Slaapkamer
De badkamer staat op zijn beurt in verbinding met de privéslaapkamer (12,9 m2) waar tal van authentieke details in de nieuwe opzet zijn verwerkt. Opmerkelijk zijn zonder twijfel het gerestaureerde en geïsoleerde kruisgewelf van het plafond, de glas-in-loodvensters met isolerende voorzetramen en verschillende, zorgvuldig conserveerde, wandschilderingen.

Badkamer
Bij binnenkomst in de kapel is aan de rechterzijde, via een grote glazen wand, toegang tot de badkamer (13,7 m2). Aan de rechterzijde heeft deze een betegelde toiletruimte met vrijhangend sanitair en via een glazen wand toegang tot een doucheruimte. Blikvanger is zonder twijfel het centraal geplaatste bad dat in opdracht is vervaardigd van gepolijst terrazzo en voorzien is van een designarmatuur in vloeropstelling. Het wordt geflankeerd door een vrijhangend wastafelmeubel (Keramag) met onderkasten. Als historisch en contrasterend detail is hier een authentieke boiler uit eind negentiende eeuw geplaatst.

VERDIEPING
Werkkamer
Aan de voorzijde bevindt zich een afgescheiden werk-/slaapkamer (9,8 m2) met aansluitingen van de telecom- en internetverbindingen en een in een nis geplaatste wastafeleenheid. Erachter,
in een afgesloten ruimte, bevindt zich de HR-combiketel (Vaillant, 2017) en de techniek van de nieuwe mechanische ventilatie.

Op de overloop (42,3 m2), naast deze ruimte, zijn in een aangekochte biechtstoel uit de jaren ’50 de witgoedaansluitingen (wasmachine en -droger) aan het zicht onttrokken. Het achterste gedeelte van deze verdieping, boven het op de begane grond gelegen achterste portaal, heeft de functie van (gasten)slaapkamer (21,9 m2). Indrukwekkend vanaf deze locatie is het fenomenale uitzicht op het glas-in-loodvenster aan de overzijde.

Tuinkamer met toegang tot terras / binnenterrein
Glazen deuren bieden vanuit het zitkamerdeel toegang tot een twee treden lager gelegen tuinkamer (7,3 m2) met natuurstenen vloer. Aan de rechterzijde bevindt zich hier een leeshoek annex logeerbed, aan de linkerzijde bieden deuren met geëtst glazen panelen met Art Nouveau-motieven (in België aangekocht) toegang tot een bergkast (2,3 m2). Openslaande tuindeuren leiden naar
de gemeenschappelijke binnenplaats waar een zitje gemaakt is, net als bij de andere woningen.

Parkeren
De kloosterkapel beschikt over een eigen parkeerplaats in de parkeerkelder voor bewoners. Deze is beveiligd met een elektrische poort met afstandsbediening.

ALGEMEEN
- Historisch rijksmonument uit 1882 dat in 2018 naar hoogstaande, hedendaagse designmaatstaven is getransformeerd;
- Alle waardevolle stijlkenmerken zijn bij de restauratie in de nieuwe opzet geïntegreerd waarbij zorgvuldig is gewaakt géén stijlbreuk te maken met toevoeging van historische elementen;
- Uitgerust met design-infraroodpanelen voor verwarming, ter voorbereiding op een gasloze toekomst;
- Voorzien van een luxe designbadkamer met een in opdracht vervaardigd vrijstaand ligbad;
- Uitgerust met een glazen designkeuken van Alno met hoogwaardige inbouwapparatuur;
- Monumentale hoofdslaapkamer in gerestaureerde zijvleugel;
- Verdieping met omlopende balustrade op versterkte stalen pilaren die tijdens de restauratie zijn omkleed met een historische, eikenhouten buitenmantel;
- Ligging op korte loopafstand van alle binnenstedelijke voorzieningen
- De Vereniging van Eigenaren (VvE) heeft een goede financiële positie. De maandelijkse bijdrage bedraagt € 180,- voor de woning en € 35,- voor de parkeerplaats.
- Van Cromvoirt Makelaars is exclusief monumentenmakelaar voor regio Roermond. Geïnteresseerden in dit object kunnen wij met alle benodigde expertise bijstaan.
Meer lezen
Minder lezen
Lou Heunen
Uw qualis-makelaar
Lou Heunen
Van Cromvoirt Makelaars
Minderbroederssingel 669
6041 KH Roermond
0475-333 533
Contact met de makelaar
Venloseweg 78, Roermond foto-1
Venloseweg 78 is succesvol verkocht door Van Cromvoirt Makelaars

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken