Kapellerlaan 94, Roermond foto-1
Roermond

Kapellerlaan 94

€ 495.000 k.k.
Verkocht
Kapellerlaan 94, Roermond foto-0
Kapellerlaan 94, Roermond foto-1
Kapellerlaan 94, Roermond foto-2
Kapellerlaan 94, Roermond foto-3
Kapellerlaan 94, Roermond foto-4
Kapellerlaan 94, Roermond foto-5
Kapellerlaan 94, Roermond foto-6
Kapellerlaan 94, Roermond foto-7
Kapellerlaan 94, Roermond foto-8
Kapellerlaan 94, Roermond foto-9
Kapellerlaan 94, Roermond foto-10
Kapellerlaan 94, Roermond foto-11
Kapellerlaan 94, Roermond foto-12
Kapellerlaan 94, Roermond foto-13
Kapellerlaan 94, Roermond foto-14
Kapellerlaan 94, Roermond foto-15
Kapellerlaan 94, Roermond foto-16
Kapellerlaan 94, Roermond foto-17
Kapellerlaan 94, Roermond foto-18
Kapellerlaan 94, Roermond foto-19
Kapellerlaan 94, Roermond foto-20
Kapellerlaan 94, Roermond foto-21
Kapellerlaan 94, Roermond foto-22
Kapellerlaan 94, Roermond foto-23
Kapellerlaan 94, Roermond foto-24
Kapellerlaan 94, Roermond foto-25
Kapellerlaan 94, Roermond foto-26
Kapellerlaan 94, Roermond foto-27
Kapellerlaan 94, Roermond foto-28
Kapellerlaan 94, Roermond foto-29
Kapellerlaan 94, Roermond foto-30
Kapellerlaan 94, Roermond foto-31
Kapellerlaan 94, Roermond foto-32
Kapellerlaan 94, Roermond foto-33
Kapellerlaan 94, Roermond foto-34
Kapellerlaan 94, Roermond foto-35
Kapellerlaan 94, Roermond foto-36
Kapellerlaan 94, Roermond foto-37
Kapellerlaan 94, Roermond foto-38
Verkocht
Kapellerlaan 94, Roermond foto-2
Kapellerlaan 94, Roermond foto-3
+39
Perceeloppervlakte
1.040 m²
Woonoppervlakte
241 m²
Inhoud
1.325 m³
Kapellerlaan 94 is succesvol verkocht door Van Cromvoirt Makelaars

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken

Omschrijving

In 1838 is aan de Kapellerlaan op locatie ‘De Bat’, vrij vertaald als ‘Het Bultje’, dit herenhuis gebouwd dat inmiddels al vier generaties in eigendom is van een vooraanstaande Roermondse familie. In 1922, exact een eeuw geleden, is het oorspronkelijke pand in tweeën gesplist en onder architectuur opnieuw ingedeeld. Daarbij is voor zowel het linker- als rechtergedeelte geen enkele concessie gedaan aan de authentieke sfeer en uitstraling.

Huisnummer 94 betreft het rechtergedeelte en is volledig losgekoppeld van het linkerdeel. Aan inpandige ruimte heeft die opsplitsing geresulteerd in niet minder dan twaalf kamers waarvan er zeven als slaapkamer zijn aan te merken, verdeeld over twee verdiepingen. Het souterrain met vijf kelders en een tuinkamer daarbij niet meegerekend.

Eigenaren van dit object kennen geen parkeerproblematiek; het heeft eigen parkeergelegenheid voor meerdere voertuigen op de brede en lange oprit die via een tweevleugelig hekwerk toegankelijk is. Aan de op het zuiden georiënteerde achterzijde ligt een diepe en volgroeide tuin met een blijvend vrij uitzicht op rivier de Roer in de verte. De ligging nabij het centrum van Roermond behoeft feitelijk geen nader betoog: alle voorzieningen, van de winkelpromenades tot de markt en restaurants bevinden zich op loopafstand. Het oorspronkelijke bouwjaar is 1838 (met splitsing in 1922), de inhoud bedraagt 1.325 m3 en het perceeloppervlak van dit rechterdeel meet 1.040 m2.

BEGANE GROND
Ontvangsthal
In de rechterzijgevel is met een zes tredes tellende trap overdekt toegang tot de L-vormige ontvangsthal. Aan de achterzijde van de L-vormige ontvangsthal is toegang tot een gastentoilet dat een wandafwerking heeft van nog originele ‘witjes’. Hier is tevens toegang tot de keldervertrekken. De originele trappartij voert via een tussenoverloop

Werkkamer en woonkamer
De eerste ruimte aan de linkerzijde in de hal betreft een werkkamer; het was voorafgaand aan de splitsing de voormalige ontvangsthal. Het vertrek ernaast is de woonkamer die met een dubbele raampartij uitzicht heeft op het bordes aan de voorzijde en de voortuin. Het geornamenteerde stucplafond is originele staat aanwezig, evenals de schoorsteenmantel van zwarte natuursteen die plaats biedt aan een met chamottesteen beklede openhaardpartij. De parketvloer is afkomstig van Engelen Parket in Roermond en voorzien van een zwarte ingelegde rand rondom.

Keuken met aanliggende eetkamer
Bij binnenkomst in de ontvangsthal is aan de rechterzijde toegang tot de keuken. Deze heeft een inrichting met werkblad en onderkasten bij een brede raampartij die uitzicht biedt op de achtertuin. Evenals de keuken heeft de naastgelegen eetkamer een verlaagd plafond en uitzicht op de achtertuin.

EERSTE VERDIEPING
4 Slaapkamers
Op dit woonniveau bevinden zich vier slaapkamers die alle beschikken over centrale verwarming. De eerste slaapkamer ligt aan de voorzijde boven de woonkamer, heeft een dubbele raampartij, een haardomlijsting in schoonmetselwerk en twee wastafels. De tweede slaapkamer beschikt over een hedendaagse douchecabine in hoekopstelling en heeft een keukenblok met onder- en bovenkasten en rvs-werkblad. De derde slaapkamer ligt aan de linkerzijde. De vierde ten slotte, is georiënteerd op de achterzijde. Deze laatste staat met een tweevleugelige paneeldeur in verbinding met een eigen badkamer.

Badkamer
Deze badkamer heeft een wandafwerking van zwarte wandtegels met contrasterend witte voeg en een inrichting met een keramische wastafel met spiegelachterwand en een ligbad met een tegelomkleding in dezelfde stijl als de wanden.

TWEEDE VERDIEPING
De trappartij voert vervolgens naar de tweede verdieping. Op de tussenoverloop is het voormalige bovenlicht van de oorspronkelijke entreepartij als raampartij teruggekeerd. Het is een glas-in-loodraam met meerkleurige geometrische motieven.

3 Slaapkamers
De overloop biedt hier toegang tot drie verwarmde slaapkamers met geïsoleerde plafonds. De slaapkamer aan de voorzijde heeft vier raampartijen en een vaste wastafel. De slaapkamer aan de achterzijde beschikt over gescheiden deel met keukenblokje en zitgelegenheid. De derde slaapkamer is via een schuifdeur toegankelijk en beschikt eveneens over een vaste wastafel. Daglicht valt in
deze laatste binnen via een Velux-dakvenster met thermopane beglazing.

Zolderberging
In de zolderberging zijn de HR-combiketel (Nefit Ecomline, 2012) met separate gasboiler (Nefit) ondergebracht. Via een deur aan de overzijde van de overloop is toegang tot een ruimte onder de kapconstructie.

SOUTERRAIN
Aan het einde van de zijhal op de begane grond is toegang tot vijf kelderruimtes met verschillende functionaliteiten, variërend van kelderberging tot wijnkelder. De vijfde kelderruimte, een souterrain en tuinkamer, ligt aan de achterzijde waar deze daglichttoetreding heeft via een raampartij en met een deur toegang tot het achterterras. In deze ruimte zijn tevens de witgoedaansluitingen ondergebracht. De raampartijen aan deze zijde zijn voorzien van handbediende rolluiken.

TUIN
Voortuin
Het object is aan drie zijden omringd door een tuin die op klassieke, en bij de architectuur passende wijze is ingericht en ingedeeld. De voortuin, die aan de zijde van de Kapellerlaan is begrensd met een muurtje met smeedijzeren hekwerk en tweevleugelige toegangspoort – met een breedte die zelfs een kleine vrachtauto moeiteloos toegang biedt – heeft een bij de architectuur passende
inrichting. Centraal, rond een vijfhoekig gazondeel met pedestal op een uitsparing in het midden van het gazon, staan diverse volgroeide berkenbomen.

Garage en ruime parkeergelegenheid op eigen terrein
Het rechterdeel van de voortuin is belegd met kiezelsteen, biedt alle ruimte voor stalling van auto’s van meerdere gasten op eigen terrein, en wordt aan de rechterzijde gemarkeerd door in cipresvorm gesnoeide coniferen. De oprit leidt aan de achterzijde naar een vrijstaande stenen garage. Zij heeft een tweevleugelige houten toegangspoort en is voorzien van een elektriciteitsaansluiting. Achter deze garage bevindt zich een overkapping boven een ommuurd terras dat aan de zijde van de achtertuin aansluit op een zonneterras.

Achtertuin
De glooiend naar beneden aflopende achtertuin is op het zuiden georiënteerd en profiteert gedurende de gehele dag maximaal van binnenvallend zonlicht. De inrichting bestaat uit gazonoppervlakken met borders rondom met volgroeide beplanting. In het oog springend is zonder twijfel de hoge zilverspar die de achtergevel en binnenruimtes op zomerse dagen van schaduw voorziet. Het einde van de tuin sluit aan op een gemeentelijke groenstrook die als wandelgebied fungeert nabij de meanderende rivier de Roer.

ALGEMEEN
- Rechterdeel van een historisch herenhuis dat op ruime afstand ligt van de Kapellerlaan;
- Sedert de bouw in 1838 in eigendom van een familie die het totale pand in 1922 onder architectuur in twee gedeelten heeft gesplitst;
- Geheel onderkelderd, waarbij de achterste kelderruimte als souterrain met raampartij rechtstreeks toegang heeft tot het achterterras;
- Door omvang en opzet ideaal geschikt voor dubbele bewoning;
- Het pand behoeft moderniseringswerkzaamheden waarbij tal van historische elementen in de nieuwe opzet kunnen worden geïntegreerd;
- De binnenstad van Roermond en basisschool Alfonsus liggen op korte loopafstand, Roer College Schöndeln is slechts enkele fietsminuten verwijderd;
- Het NS-station, het Designer Outlet Centre en diverse watersportgebieden met jachthavens zijn vanaf deze locatie eveneens goed bereikbaar.
Meer lezen
Minder lezen
Lou Heunen
Uw qualis-makelaar
Lou Heunen
Van Cromvoirt Makelaars
Minderbroederssingel 669
6041 KH Roermond
0475-333 533
Contact met de makelaar
Kapellerlaan 94, Roermond foto-1
Kapellerlaan 94 is succesvol verkocht door Van Cromvoirt Makelaars

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken