Putterbrink 2, Putten foto-1
Putten

Putterbrink 2

€ 835.000 k.k.
Verkocht
Putterbrink 2, Putten foto-0
Putterbrink 2, Putten foto-1
Putterbrink 2, Putten foto-2
Putterbrink 2, Putten foto-3
Putterbrink 2, Putten foto-4
Putterbrink 2, Putten foto-5
Putterbrink 2, Putten foto-6
Putterbrink 2, Putten foto-7
Putterbrink 2, Putten foto-8
Putterbrink 2, Putten foto-9
Putterbrink 2, Putten foto-10
Putterbrink 2, Putten foto-11
Putterbrink 2, Putten foto-12
Putterbrink 2, Putten foto-13
Putterbrink 2, Putten foto-14
Putterbrink 2, Putten foto-15
Putterbrink 2, Putten foto-16
Putterbrink 2, Putten foto-17
Putterbrink 2, Putten foto-18
Putterbrink 2, Putten foto-19
Putterbrink 2, Putten foto-20
Putterbrink 2, Putten foto-21
Putterbrink 2, Putten foto-22
Putterbrink 2, Putten foto-23
Putterbrink 2, Putten foto-24
Verkocht
Putterbrink 2, Putten foto-2
Putterbrink 2, Putten foto-3
+25
Perceeloppervlakte
5.005 m²
Woonoppervlakte
126 m²
Inhoud
556 m³
Putterbrink 2 is succesvol verkocht door Zielman Makelaardij

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken

Omschrijving

Buitengewoon wonen

Bouwjaar: 1841
Soort: Veluwse woonboerderij (Rijksmonument)
Type: 2 -onder 1 -kap
Inhoud: 556 m³
Woonoppervlakte: 126 m²
Perceeloppervlakte: 5005 m²

De geschiedenis van deze Veluwse woonboerderij gaat wel heel ver terug in de tijd er zijn zelfs oude geschriften die verwijzen naar het jaar 1325, toen noch bekend onder de naam 'Heegemansgoed' aan de Putterbrink.
Door de rijke historie van de 'Putterbrink' is deze in zijn geheel als rijksmonument geregistreerd en gekenmerkt door: riet en pannen gedekt wolfdak, bewerkte daklijst, vensters met luiken en zesruitschuiframen.
In 1986 is het geheel gesplitst in een 2-onder 1-kapwoning, ieder met een eigen perceel grond, waarvan de voorzijde van de boerderij met bijgebouwen en maar liefst 5005 m² grond nu te koop wordt aangeboden.
De rijke historie en karakter maken dit tot 'buitengewoon wonen'.

Bij binnenkomst in de fantastische woon-/eetkeuken met provisieruimte is direct de nostalgische hartelijke sfeer voelbaar, dit voelt als thuiskomen!
De woonboerderij is verder ingedeeld met een heerlijke woon-/leefruimte met authentieke details, slaapkamer, inloop kledingruimte, badkamer en een hal met trapopgang.
Op de 1e verdieping bevinden zich een overloop, een wasruimte en een royale sfeervolle slaapkamer.

Het verrassende unieke perceel met natuurvijver, bakhuis, schuur, fraaie veranda, kippenhok en kweekkas, een heerlijk stuk natuur waar mens en dier zich nog vrij kunnen voelen.
Via de sfeervolle woon-/eetkeuken is de woning bereikbaar. De landelijke sfeer van de keuken met de authentieke details gecombineerd met de gemakken van deze tijd past perfect bij het karakter van de nostalgische woonboerderij. Er is zelfs een centraal stofzuiger-systeem aanwezig.
Hier voelt iedereen zich welkom voor een praatje, een hapje en een drankje. Ook in de woon-/leefruimte zijn diverse originele elementen bewaard gebleven. Zo dragen de fantastische schouw met betegeling, het hoge balkenplafond, de opkamer en de zesruitschuiframen ook in deze ruimte bij aan het nostalgische karakter. Een geweldige ruimte om met zijn allen heerlijk te relaxen.
Vanuit de woon-/leefruimte is de lichte master bedroom bereikbaar. Middels een open verbinding is de inloop kledingruimte toegankelijk, die op zijn beurt weer toegang geeft tot de naastgelegen badkamer. De badkamer is tevens vanuit de hal met trapopgang en separaat toilet te bereiken.
De moderne badkamer is voorzien van een inloopdouche, wastafelmeubel, designradiator en is betegeld tot aan het plafond.

Via een vaste trap is de overloop op de 1e verdieping te bereiken. Hier bevindt zich een wasruimte en is tevens middels een trappetje de iets hoger gelegen royale slaapkamer toegankelijk.
Deze sfeervolle ruimte heeft een aangename lichte uitstraling en is uitgerust met het authentieke topgevelraam, een dakraam en veel vaste bergruimte.

Het karakter en de inrichting van het royale perceel zijn in perfecte harmonie met de boerderij. In de heerlijke tuin is van alles te zien en te beleven, hier is het genieten van alle seizoenen op ieder gewenst moment. Wegdromen vanaf de veranda, in alle rust en privacy uitkijkend over de prachtige natuurvijver en luisteren naar het gezang van de vogels, dat wil toch iedereen! Op het erf bevinden zich tevens een bakhuis en een schuur, welke middels een overkapping met elkaar zijn verbonden. En zoals het hoort bij een echte boerderij mogen ook het kippenhok en de kweekkas met moestuin niet ontbreken. Hoe heerlijk een kakelvers eitje bij het ontbijt of tussen de middag een lekker tomatensoepje van eigen gekweekte tomaten.

Wat een rijkdom, dit is wat men noemt 'buitengewoon wonen'.
Meer lezen
Minder lezen
Heleen van de Beek
Uw qualis-makelaar
Heleen van de Beek
Zielman Makelaardij
Dorpsstraat 44
3881 BE Putten
0341-360 244
Contact met de makelaar
Putterbrink 2, Putten foto-1
Putterbrink 2 is succesvol verkocht door Zielman Makelaardij

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken