Zwartelaan 1, Oostvoorne foto-1
Oostvoorne

Zwartelaan 1

€ 1.650.000 v.o.n.
Verkocht
Zwartelaan 1, Oostvoorne foto-0
Zwartelaan 1, Oostvoorne foto-1
Zwartelaan 1, Oostvoorne foto-2
Zwartelaan 1, Oostvoorne foto-3
Zwartelaan 1, Oostvoorne foto-4
Zwartelaan 1, Oostvoorne foto-5
Zwartelaan 1, Oostvoorne foto-6
Zwartelaan 1, Oostvoorne foto-7
Zwartelaan 1, Oostvoorne foto-8
Zwartelaan 1, Oostvoorne foto-9
Zwartelaan 1, Oostvoorne foto-10
Zwartelaan 1, Oostvoorne foto-11
Zwartelaan 1, Oostvoorne foto-12
Zwartelaan 1, Oostvoorne foto-13
Zwartelaan 1, Oostvoorne foto-14
Zwartelaan 1, Oostvoorne foto-15
Zwartelaan 1, Oostvoorne foto-16
Zwartelaan 1, Oostvoorne foto-17
Zwartelaan 1, Oostvoorne foto-18
Zwartelaan 1, Oostvoorne foto-19
Zwartelaan 1, Oostvoorne foto-20
Zwartelaan 1, Oostvoorne foto-21
Zwartelaan 1, Oostvoorne foto-22
Zwartelaan 1, Oostvoorne foto-23
Zwartelaan 1, Oostvoorne foto-24
Zwartelaan 1, Oostvoorne foto-25
Zwartelaan 1, Oostvoorne foto-26
Zwartelaan 1, Oostvoorne foto-27
Zwartelaan 1, Oostvoorne foto-28
Zwartelaan 1, Oostvoorne foto-29
Zwartelaan 1, Oostvoorne foto-30
Zwartelaan 1, Oostvoorne foto-31
Zwartelaan 1, Oostvoorne foto-32
Zwartelaan 1, Oostvoorne foto-33
Zwartelaan 1, Oostvoorne foto-34
Zwartelaan 1, Oostvoorne foto-35
Zwartelaan 1, Oostvoorne foto-36
Zwartelaan 1, Oostvoorne foto-37
Zwartelaan 1, Oostvoorne foto-38
Zwartelaan 1, Oostvoorne foto-39
Zwartelaan 1, Oostvoorne foto-40
Zwartelaan 1, Oostvoorne foto-41
Zwartelaan 1, Oostvoorne foto-42
Zwartelaan 1, Oostvoorne foto-43
Zwartelaan 1, Oostvoorne foto-44
Zwartelaan 1, Oostvoorne foto-45
Zwartelaan 1, Oostvoorne foto-46
Zwartelaan 1, Oostvoorne foto-47
Zwartelaan 1, Oostvoorne foto-48
Zwartelaan 1, Oostvoorne foto-49
Zwartelaan 1, Oostvoorne foto-50
Zwartelaan 1, Oostvoorne foto-51
Zwartelaan 1, Oostvoorne foto-52
Zwartelaan 1, Oostvoorne foto-53
Zwartelaan 1, Oostvoorne foto-54
Verkocht
Zwartelaan 1, Oostvoorne foto-2
Zwartelaan 1, Oostvoorne foto-3
+55
Perceeloppervlakte
5,2 ha
Woonoppervlakte
416 m²
Inhoud
2.212 m³
Zwartelaan 1 is succesvol verkocht door Kolpa van der Hoek Makelaars

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken

Omschrijving

Verscholen in een bosrijke omgeving aan de rand van Oostvoorne ligt Landgoed ’t Reigersnest. Waar wandelen in de achtertuin, wandelen in het bekende Mildenburgbos betekent. Met een landgoed van circa 5 hectare groot in een uniek duin- en bosgebied woont u bijzonder en indrukwekkend. Met de tuinmanswoning (welke niet is inbegrepen in de vraagprijs) is er ruimte genoeg voor diverse woon mogelijkheden. Is wonen in een Rijksmonument iets voor u?

Het landhuis, dat in 1920 ontworpen is door het architectenduo ‘Vorkink & Wormser’, is getekend in de stijl van de Amsterdamse School. Wat vooral te herkennen is aan de karakteristieke L-vorm. Een middengedeelte waar de zit- en eetkamer gesitueerd zijn en twee lagere vleugels waarin de keuken, muziekkamer en diverse slaapkamers zijn ondergebracht.

Het landhuis bevindt zich in zeer authentieke en goede staat waarbij oorspronkelijke details tot de dag van vandaag behouden zijn gebleven. Het landgoed is gerangschikt onder de Natuurschoonwet en is aangewezen als Rijksmonument.

Begane grond
Via de brede oprijlaan rijdt u het landgoed op, bestaande uit het prachtige landhuis en een tuinmanswoning. Waarbij de laatste apart te koop is aangeboden. Beiden opgetrokken in baksteen en hout met een rieten overkapping. In alles uit zich de aandacht voor het detail: het metselwerk, het houtwerk, de kozijnen en ramen, het interieur.

Zodra u binnenkomt in de woning valt de stijl van de ‘Amsterdamse School’ direct op. Alsof u een gang binnen wandelt met diverse klaslokalen aan de linkerzijde. De stenen vloer in de ronde hal is op z’n minst indrukwekkend te noemen; een patroon van gele en zwarte vloertegels en donkerblauwe wandtegels geven een bijzonder effect aan de entree.

In de ovaalvormige oorspronkelijke eetkamer ziet u enkele vaste meubelen die destijds door de architecten zijn ontworpen. Waaronder de enorme smeedijzeren openhaard waar u ’s winters heerlijk zult genieten bij het haardvuur. Het landhuis beschikt over een middengedeelte met verdieping met aan weerszijden twee lage vleugels. Een vorm die zeker niet alledaags te noemen is maar wel heel bijzonder.

Centraal zijn de eetkamer en hal met hiernaast de knusse living met uitzicht op de tuin en het bos. Vanaf de bank geniet u van het schitterende uitzicht welke u nergens anders zo treft als hier. De recent gerenoveerde en tevens stijlvol vormgegeven muziekkamer en enkele slaapvertrekken liggen naast elkaar. Hierdoor is slapen op de begane grond ook mogelijk gemaakt.

In de noordwestelijke vleugel zijn de bijkeuken en keuken gelegen met een natuurstenen vloer. Een luxe 6-pits met 4 ovens Aga fornuis siert de recent strak verbouwde keuken. Een spoeleiland met wijnklimaatkast, vaatwasser en een Quooker. Ontbijt aan de gezellige zithoek met vaste bank met uitzicht op het voorerf. In de keuken is tevens een buitendeur zodat u bv. in de tuin kunt wandelen met een verse kop koffie.

Onder de keuken bevindt zich een kelder. Ideaal om bv. een ruime wijnkelder van te maken.

Eerste verdieping
Op de eerste verdieping, gelegen in het centrale deel, bevinden zich vijf slaapkamers, waarvan drie met uitzicht op de zuidelijk gelegen tuin.

Veranda
Een veranda op het zuiden verbindt de eetkamer via het terras met de ruime tuin. Hier kijkt u op het grote gazon met een brede bloemenborder met diverse bloeiende beplanting. Wandel langs de rozenstruiken of picknick op uw eigen grasveld. Geniet van de verkleurende bomen in ieder seizoen en zie reeën en hazen uw tuin bezoeken. Maak boswandelingen in het prachtige Mildenburgbos wat praktisch tot uw achtertuin behoort.

Historie
’t Reigersnest maakt deel uit van het 18de-eeuwse landgoed Mildenburg, waarvan nog elementen herkenbaar zijn, zoals de vijver met heuvel en delen van het padenstelsel. Mildenburg kende ook een doolhof, een kopie van het doolhof in Versailles. Het Landgoed kent een rijke historie die teruggaat naar 1724. Hier kwam het landgoed in het bezit van baron Diederik van Leijden. ’t Reigersnest is in 1920 gebouwd volgens de “Amsterdamse School”, de voorloper van de later populaire Art Deco stroming. De ruime tuin om het huis met gazon en bloemenborders is bedoeld om het huis goed tot zijn recht te laten komen. Het interieur is nog grotendeels intact, al is de kleurstelling gewijzigd. De hoofdkleuren waren oorspronkelijk paars en groen en op het plafond was een grote kreeft geschilderd. Oorspronkelijk bestond het landgoed van de hoofdwoning, de portierswoning en een Duinkoepel. Een bijgebouw in de duinen met zicht over het strand en de zee. Helaas is deze gesneuveld tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Tuinmanswoning
Behalve het landhuis lieten de opdrachtgevers een tuinmanswoning bouwen. Deze woning werd als eerste gerealiseerd, zodat de tuinman het terrein en de bouw vanaf het begin in het oog kon houden. De tuinmanswoning werd gebouwd in dezelfde stijl met als bijzonder element de uitspringende vensterpartijen, de rieten kap en het metselwerk. Met circa 120 m2 woonoppervlakte met op de begane grond een woonkeuken, eetkamer, zitgedeelte en een badkamer. Op de eerste verdieping maar liefst 3 slaapkamers. De kelder ligt onder een deel van deze woning. Het perceel zelf heeft zo’n 1000 m2 eigen grond (dient nog kadastraal te worden uitgemeten).
Er bestaat de mogelijkheid deze tuinmanswoning bij het hoofdgebouw te kopen voor een bedrag van € 650.000,-- k.k. Het is niet mogelijk deze woning op voorhand los te kopen.

NSW
Het terrein van circa 5 hectare bestaat uit parkbos met vijver, hakbos en tuin rondom het landhuis. ’t Reigersnest is gerangschikt onder de Natuurschoonwet 1928 (NSW). De NSW biedt zowel aan natuurlijke personen als aan rechtspersonen diverse faciliteiten op fiscaal gebied (onder andere successie- en schenkingsrecht, overdrachts-, inkomsten-, vennootschaps- en onroerendezaakbelasting).


Wij behartigen de belangen van de verkopende partij.
Neem uw eigen NVM aankoop servicemakelaar mee!

Alle verstrekte informatie moet beschouwd worden als uitnodiging tot het doen van een bod of om in onderhandeling te treden.
Er kunnen geen rechten worden ontleend aan deze woninginformatie.
Meer lezen
Minder lezen
Alexander van der Hoek
Uw qualis-makelaar
Alexander van der Hoek
Kolpa van der Hoek Makelaars
Voorweg 2
3233 SK Oostvoorne
0181-484 000
Contact met de makelaar
Zwartelaan 1, Oostvoorne foto-1
Zwartelaan 1 is succesvol verkocht door Kolpa van der Hoek Makelaars

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken