Heuvel 12, Oosterhout foto-1
Oosterhout

Heuvel 12

€ 1.890.000 k.k.
Heuvel 12, Oosterhout foto-0
Heuvel 12, Oosterhout foto-1
Heuvel 12, Oosterhout foto-2
Heuvel 12, Oosterhout foto-3
Heuvel 12, Oosterhout foto-4
Heuvel 12, Oosterhout foto-5
Heuvel 12, Oosterhout foto-6
Heuvel 12, Oosterhout foto-7
Heuvel 12, Oosterhout foto-8
Heuvel 12, Oosterhout foto-9
Heuvel 12, Oosterhout foto-10
Heuvel 12, Oosterhout foto-11
Heuvel 12, Oosterhout foto-12
Heuvel 12, Oosterhout foto-13
Heuvel 12, Oosterhout foto-14
Heuvel 12, Oosterhout foto-15
Heuvel 12, Oosterhout foto-16
Heuvel 12, Oosterhout foto-17
Heuvel 12, Oosterhout foto-18
Heuvel 12, Oosterhout foto-19
Heuvel 12, Oosterhout foto-20
Heuvel 12, Oosterhout foto-21
Heuvel 12, Oosterhout foto-22
Heuvel 12, Oosterhout foto-23
Heuvel 12, Oosterhout foto-24
Heuvel 12, Oosterhout foto-25
Heuvel 12, Oosterhout foto-26
Heuvel 12, Oosterhout foto-27
Heuvel 12, Oosterhout foto-28
Heuvel 12, Oosterhout foto-29
Heuvel 12, Oosterhout foto-30
Heuvel 12, Oosterhout foto-31
Heuvel 12, Oosterhout foto-32
Heuvel 12, Oosterhout foto-33
Heuvel 12, Oosterhout foto-34
Heuvel 12, Oosterhout foto-35
Heuvel 12, Oosterhout foto-2
Heuvel 12, Oosterhout foto-3
+36
Perceeloppervlakte
445 m²
Woonoppervlakte
565 m²
Inhoud
3.098 m³

Omschrijving

Dit bijzondere Rijks monumentale herenhuis uit 1901 geeft pas bij binnenkomst haar geheimen prijs: het karakteristieke, royale, speelse en ruimte doet aan de voorzijde anders vermoeden. Maar ook stiller dan je van een huis aan een plein midden in het centrum zou verwachten. Het maakt het tot een ideaal huis voor bewoning door een groot gezin, mantelzorg, inwonende ouder(s) of een combinatie van wonen met werken. De woonoppervlakte bedraagt circa 565m² en de kelder is maar liefst 204m² groot.

P.C. Fick gaf opdracht voor de bouw van dit pand dat werd uitgevoerd in Neo-Renaissance stijl met detaillering in Art Nouveau en Rococo stijl.

De Heuvel is een, aan 4 zijden gesloten, plein dat stedenbouwkundig gezien zeker tot een van de mooiste pleinen van Brabant behoort. Aan dit karakteristieke Heuvelplein, in centrum van Oosterhout gelegen, staat een authentiek in 1901 in Jugendstil gebouwd herenhuis met geheel omsloten stadstuin en 2 garages welke parkeermogelijkheid biedt voor 4 auto’s. Er bevinden zich, op dit prachtige Heuvelplein, meerdere historische stadspanden, waaronder o.a. het oude “Vrijheidshuis” en het voormalige Gemeentehuis. De huidige gevels van de omringende patriciërswoningen dateren uit de 19e en vroeg 20e eeuw, maar de meeste panden bezitten een oudere kern.
De Heuvel ondergaat momenteel een algehele renovatie van het plein voor de deur. Met een schitterende bestrating in natuursteen, vermindering van het aantal parkeerplaatsen, een versmalling van de rijbaan en mooiere/grotere terrassen moet de Heuvel het mooiste plein van Brabant worden.

Het bestemmingsplan op de Heuvel laat zowel wonen, kantoorfuncties als horeca toe.

Indeling:

Souterrain:
Deze kelder/souterrain heeft een vloeroppervlakte van circa 204 m² en is uitgevoerd op stahoogte met troggewelven en belegd met grijszwarte plavuizen. Het geheel is onderverdeeld in diverse, praktisch ingedeelde, ruimten waaronder de originele wijnkelder. Doordat de hoogte is onderverdeeld, in zowel onder als boven het maaiveld, zijn lichte en daardoor zeer bruikbare ruimten ontstaan. De kelder heeft tevens een buitenontsluiting richting rechter zijgevel.

Begane grond:
Middels een hardstenen trap, met jaartalsteen en beglaasde en betraliede paneelvoordeur bereikt men de ontvangsthal met gebosseerde lambrisering en marmeren vloer. De hal beschikt tevens over een originele, in hout uitgevoerde monumentale, trappartij, een even zo oude prachtig gerestaureerde ornamentenplafond en vide. Vanuit de hal komt men in de zogeheten ontvangstkamer. Eveneens te bereiken vanuit de hal zijn drie schitterende kamers ("Salon", "Suite" en "Tuinkamer") welke gescheiden kunnen worden door middel van de originele paneeldeuren.
De Salon heeft een afmeting van circa 5.10 x 7.15 m. en de Suite van circa 5.10 x 6.60 m. Beide ruimtes zijn voorzien van een eiken houtenvloeren en een natuurstenen schouw, terwijl de “Suite” kamer is uitgerust met schitterend gekleurd glas-in-lood raampartijen.
De Tuinkamer heeft een afmeting van circa 5.10 x 6.70 m., beschikt eveneens over houten vloerdelen en een schitterende haardpartij. Middels opslaande deuren (welke voorzien zijn van glas-in-lood) heeft men toegang tot de tuin.
De keuken heeft een afmeting van circa 4.40 x 4.75 m. en is verder voorzien van een moderne keukeninrichting en daarbij behorende kasten en vloerverwarming.
De dienstingang is te bereiken vanuit de rechterzijgevel en geeft toegang tot de hal waarin de personenlift is gesitueerd. De dienstingang geeft tevens toegang tot het betegeld toilet met fontein en de keuken.

1e Verdieping:
Via monumentaal fraai uitgevoerd bordestrappenhuis, met decoratief gesneden balusters, bereikt men de overloop welke toegang geeft tot de living, een gezellige buro/pantry, 2 slaapkamers, de badkamer en een royaal opgezette lichte hal (voorheen slaapkamer) waar de personenlift boven komt.
De gezellige tv-kamer, met uitzicht op het prachtige Heuvelplein, heeft een afmeting van circa 4.40 x 3.95 m. en geeft toegang tot het balkon met uitbuikend smeedijzeren balustrade op sierlijke consoles. Die tv-kamer, staat via dubbel openslaande paneeldeuren in verbinding met de sfeervolle living. Deze kamer heeft een afmeting van circa 5.10 x 7.20 m. en is voorzien van een prachtig antiek houten haardpartij en eiken houten vloerdelen.
De buro/pantry, afmeting circa 5.10 x 4.60 m., is voorzien van een in de sfeer bijpassend keukenblok hetwelk is voorzien van diverse inbouwapparatuur en de nodige praktische kastruimte.
De (kinder)slaapkamer, afmeting circa 5.10 x 3.75 m., beschikt over diverse vaste kasten.
De (ouder)slaapkamer, aan de achter (noord) zijde gesitueerd, heeft een afmeting van circa 5.10 x 4.75 m.
De badkamer, afmeting circa 4.40 x 3.30 m., heeft een ligbad, separate douche, toilet, een dubbele wastafel en vloerverwarming.

2e Verdieping:
Via dezelfde fraaie bordestrap bereikt men de overloop welke toegang biedt tot 2 royale zolderkamers, de 2e badkamer alsmede een royaal bemeten zolder.
Afmeting zolderslaapkamer 1 circa 3.10 x 3.90 m., welke in verbinding staat met het torentje.
Afmeting zolderslaapkamer 2 circa 4.35 x 3.90 m.
De royaal bemeten badkamer, afmeting circa 4.35 x 4.45 m., beschikt over een douche, een dubbele wastafel en een separaat toilet.
De overige ruimte, op deze verdieping, bestaat uit een zolderruimte met een afmeting van circa 8.15 x 12.00 m. Hier bevindt zich tevens de originele hijsbalk en de opstelplaats voor de cv-unit, de warmwatervoorziening. Mogelijkheid eventuele uitbreiding met extra badkamer en/of slaapkamers.

Bijzonderheden:
In 2003 onder begeleiding volledig gerenoveerd en gerestaureerd
- Het bestemmingsplan laat zowel wonen, kantoorfuncties als horeca toe.
- In mei 2021 is een programma ter verduurzaming van het pand doorgevoerd, o.a. zijn alle ramen voorzien van zgn. ‘voorzetramen’ om hetzelfde effect te bereiken als bij dubbel glas/isolatieglas, het plafond van de kelder is na-geïsoleerd om de energiebalans te verbeteren, enkele ruimten zijn gecompartimenteerd, ook vanwege de energiebalans en het pand staat buitenzijde weer strak in de lak .
- Plafondhoogten: Souterrain 2.10m, begane grond: 4.50m, eerste verdieping 4.00m.
- Een domotica systeem voor de aansturing van de verwarming, elektra en het uitgebreide beveiligingssysteem.

Verkoopvoorwaarden:

Meetinstructie NEN2580
Deze woning is opgemeten conform de Meetinstructie. De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte en inhoud. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Uitgangspunt blijft altijd; “wat je ziet is wat je koopt” en de objectinformatie is van lagere prioriteit.

Asbestclausule
Bij woningen die voor 1 juli 1993 gebouwd zijn, bestaat het risico dat er asbesthoudende materialen verwerkt zijn in o.a. (rook)kanalen, dak(beschot), scheidingswanden, gevelpanelen, nabij verwarmings- en warmwatertoestellen en in de vloerbedekking. Het eventuele risico van aanwezigheid van asbesthoudende materialen gaat na de verkoop over op de kopende partij, hetgeen wordt vastgelegd in de koopovereenkomst.

Ouderdomsclausule
De ouderdomsclausule zal voor deze woning in de koopakte worden opgenomen omdat de onroerende zaak meer dan 120 jaar oud is, wat betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij de nieuwe woningen. Koper kan zich hierdoor niet beroepen op het feit dat deze woning afwijkt van de huidige bouwvoorschriften.

Rechtsgeldige koopovereenkomst pas ná ondertekening
Een mondelinge overeenstemming tussen de particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden: er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koop als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek. Een bevestiging van de mondelinge overeenstemming per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt overigens niet gezien als een ‘ondertekende koopovereenkomst’.

Wij maken gebruik van een NVM model koopovereenkomst. In het kader van zekerheidstelling wordt er standaard een bankgarantie/waarborgsom van 10% opgenomen in de koopovereenkomst.

Hoewel deze documentatie met de meeste zorg is samengesteld, wordt noch door het NVM-lid, Biemans BV, noch diens opdrachtgever ingestaan c.q. aansprakelijkheid aanvaard voor de juistheid dan wel volledigheid van de verstrekte, nog te verstrekken of vermelde gegevens. De documentatie is geen concreet aanbod waaraan u rechten kunt ontlenen.
Meer lezen
Minder lezen
Bart Biemans
Uw qualis-makelaar
Bart Biemans
Biemans Makelaardij
Heuvel 4
4901 KC Oosterhout (NB)
0162-472 950
Contact met de makelaar

Kenmerken

Overdracht

Prijs
€ 1.890.000 k.k.
Status
Beschikbaar
Oplevering
In overleg
Objectcode
11524

Bouw

Type
Herenhuis, Vrijstaande woning
Bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1901
Onderhoud
Goed
Onderhoud buiten
Goed
Bijzonderheden
Dubbele bewoning mogelijk, Monumentaal pand

Oppervlakten en inhoud

Wonen
565 m²
Perceel
445 m²
Overig
203 m²
Inhoud
3.098 m³

Indeling

Kamers
10
Slaapkamers
4
Verdiepingen
4

Energie

Isolatie
Dubbel glas, Volledig geisoleerd
Warm water
C.V.-ketel
Verwarming
C.V.-ketel, Open haard
Ketel
HR Remeha (2018, Combi-ketel, Eigendom)

Buitenruimte

Tuin
Achtertuin
Achtertuin
Noord, 126 m², 900×1400cm
Schuur
Vrijstaand steen

Garage

Soort garage
Carport, Vrijstaand steen

Objectkenmerken

• Alarminstallatie
• Lift

Locatie

Heuvel 12, 4901 KC Oosterhout

• Aan park
• In centrum

Meer lezen
Minder lezen

Plattegronden

Heuvel 12, Oosterhout plattegrond-0
Heuvel 12, Oosterhout plattegrond-1
Heuvel 12, Oosterhout plattegrond-2
Heuvel 12, Oosterhout plattegrond-3
Heuvel 12, Oosterhout plattegrond-4

Locatie

Street view
Map view
10 min
20 min
30 min
Reistijd
Voorzieningen

Bereken je reistijd

Kies je vervoer
Maximale reistijd
10 min.
20 min.
30 min.
Reis moment
Daluren
Piekuren
Toon resultaten

Voorzieningen

Geef hieronder aan welke voorzieningen u op de kaart wilt tonen.

Kies voorzieningen
School
Dokter
Apotheek
Restaurant
Sportschool
OV
Supermarkt
Ziekenhuis
Kerk
Tandarts
Bioscoop
Kapper
Toon resultaten

Ik heb interesse in
Heuvel 12

Wilt u een bezichtiging inplannen of heeft u een vraag?
Neem via onderstaand formulier direct contact op met de Qualis-makelaar.

Bedankt voor uw aanvraag.

Bekijk als eerste ons nieuwste woningaanbod, ook in stille verkoop!
Maak nu een account aan

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

Gegevens (verplicht)
recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms
Bart Biemans
Uw qualis-makelaar
Bart Biemans
Biemans Makelaardij
Heuvel 4
4901 KC Oosterhout (NB)
0162-472 950

Biemans Makelaardij
Account aanmaken
Bekijk het grootste ‘geheime’ woningaanbod van Nederland. Account aanmaken
Magazine
De laatste trends op het gebied van interieur, design, reizen en culinair genieten. Lees Qualis e-Magazine