Pietersbergseweg 38, Oosterbeek foto-1
Oosterbeek

Pietersbergseweg 38

€ 1.475.000 k.k.
Verkocht
Pietersbergseweg 38, Oosterbeek foto-0
Pietersbergseweg 38, Oosterbeek foto-1
Pietersbergseweg 38, Oosterbeek foto-2
Pietersbergseweg 38, Oosterbeek foto-3
Pietersbergseweg 38, Oosterbeek foto-4
Pietersbergseweg 38, Oosterbeek foto-5
Pietersbergseweg 38, Oosterbeek foto-6
Pietersbergseweg 38, Oosterbeek foto-7
Pietersbergseweg 38, Oosterbeek foto-8
Pietersbergseweg 38, Oosterbeek foto-9
Pietersbergseweg 38, Oosterbeek foto-10
Pietersbergseweg 38, Oosterbeek foto-11
Pietersbergseweg 38, Oosterbeek foto-12
Pietersbergseweg 38, Oosterbeek foto-13
Pietersbergseweg 38, Oosterbeek foto-14
Pietersbergseweg 38, Oosterbeek foto-15
Pietersbergseweg 38, Oosterbeek foto-16
Pietersbergseweg 38, Oosterbeek foto-17
Pietersbergseweg 38, Oosterbeek foto-18
Pietersbergseweg 38, Oosterbeek foto-19
Pietersbergseweg 38, Oosterbeek foto-20
Pietersbergseweg 38, Oosterbeek foto-21
Pietersbergseweg 38, Oosterbeek foto-22
Pietersbergseweg 38, Oosterbeek foto-23
Pietersbergseweg 38, Oosterbeek foto-24
Pietersbergseweg 38, Oosterbeek foto-25
Pietersbergseweg 38, Oosterbeek foto-26
Pietersbergseweg 38, Oosterbeek foto-27
Pietersbergseweg 38, Oosterbeek foto-28
Pietersbergseweg 38, Oosterbeek foto-29
Pietersbergseweg 38, Oosterbeek foto-30
Pietersbergseweg 38, Oosterbeek foto-31
Pietersbergseweg 38, Oosterbeek foto-32
Pietersbergseweg 38, Oosterbeek foto-33
Pietersbergseweg 38, Oosterbeek foto-34
Pietersbergseweg 38, Oosterbeek foto-35
Pietersbergseweg 38, Oosterbeek foto-36
Pietersbergseweg 38, Oosterbeek foto-37
Pietersbergseweg 38, Oosterbeek foto-38
Pietersbergseweg 38, Oosterbeek foto-39
Pietersbergseweg 38, Oosterbeek foto-40
Pietersbergseweg 38, Oosterbeek foto-41
Pietersbergseweg 38, Oosterbeek foto-42
Pietersbergseweg 38, Oosterbeek foto-43
Pietersbergseweg 38, Oosterbeek foto-44
Pietersbergseweg 38, Oosterbeek foto-45
Pietersbergseweg 38, Oosterbeek foto-46
Pietersbergseweg 38, Oosterbeek foto-47
Pietersbergseweg 38, Oosterbeek foto-48
Pietersbergseweg 38, Oosterbeek foto-49
Pietersbergseweg 38, Oosterbeek foto-50
Pietersbergseweg 38, Oosterbeek foto-51
Pietersbergseweg 38, Oosterbeek foto-52
Pietersbergseweg 38, Oosterbeek foto-53
Pietersbergseweg 38, Oosterbeek foto-54
Pietersbergseweg 38, Oosterbeek foto-55
Pietersbergseweg 38, Oosterbeek foto-56
Pietersbergseweg 38, Oosterbeek foto-57
Pietersbergseweg 38, Oosterbeek foto-58
Verkocht
Pietersbergseweg 38, Oosterbeek foto-2
Pietersbergseweg 38, Oosterbeek foto-3
+59
Perceeloppervlakte
980 m²
Woonoppervlakte
361 m²
Inhoud
1.615 m³
Pietersbergseweg 38 is succesvol verkocht door Spitman Makelaars

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken

Omschrijving

Fraaie, laat negentiende-eeuwse villa aan de Pietersbergseweg 38 in Oosterbeek

Deze fraaie, laat negentiende-eeuwse villa aan de Pietersbergseweg 38 in Oosterbeek ademt geschiedenis. Gebouwd onder de invloed van de neorenaissance (1870-1915) en de romantische stijl, voorzien van talrijke historische (bouw)elementen, maar volledig aangepast aan de eisen van vandaag. Een schitterend Rijksmonument, in de dorpskern van Oosterbeek met een basisschool, winkels, sportvoorzieningen en adembenemende natuurgebieden op een loopafstand. Dichtbij de gezellige stad Arnhem, met restaurants, theaters, bioscopen en musea én slechts tien minuten autorijden verwijderd van het rijkswegennetwerk (A12, A15, A50). Oosterbeek beschikt over een eigen treinstation en heeft meerdere scholen voor primair onderwijs.

Hoewel ruim een eeuw oud, deze villa is goed onderhouden. In de afgelopen jaren zijn er diverse aanpassingen aan het pand geweest, uiteraard binnen de kaders van de monumentale status. Zo is het glas van de ramen vervangen door isolerend monumentaal gelaagd glas, (Van Ruysdael-glas) Tevens zijn alle binnenwanden geïsoleerd en alle gas- en elektriciteitsleidingen vervangen. Het merendeel van de vloeren is voorzien van (verouderde) eikenvloeren in visgraatmotief. In 2017 kreeg de villa een aanbouw, zonder de monumentale gevel aan te tasten. Deze glazen serre is voorzien van ranke, zwart stalen kozijnen (MHB Serie SL30-Iso) en is een uiterst stijlvolle en moderne aanvulling op het historische pand.

De villa beschikt over een monumentaal tuinhek, een ruime garage met dubbele garagedeuren en een gastenverblijf met een robuuste veranda en inpandige schuur. Het zadeldak van het gastenverblijf is voorzien van geïntegreerde zonnepanelen.

Over deze imponerende villa aan de Pietersbergseweg 38 zegt de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed onder meer het volgende:

• Van architectuurhistorische waarde als vrij gaaf bewaard voorbeeld van een in een rijke combinatie van de neorenaissancestijl en de chaletstijl uitgevoerde schilderachtige laat negentiende-eeuwse villa.

• Van stedenbouwkundige waarde als onderdeel van de voornamelijk uit het laatste kwart van de negentiende eeuw daterende villabebouwing van het noordelijke deel van de Pietersbergseweg in Oosterbeek.

• Van cultuurhistorische waarde als uitdrukking van een voor de gemeente Renkum kenmerkende sociaal-maatschappelijke ontwikkeling tussen 1850 en 1940, namelijk de immigratie van (nieuwe) welgestelden naar fraaie landelijke gebieden in de omgeving van een stad: in casu een villa in de kern van Oosterbeek dat in de tweede helft van de negentiende eeuw uit zou groeien tot een villadorp, gelegen in het bosrijke gebied van de zuidelijke Veluwezoom nabij Arnhem.

DE VILLA – DE INDELING

DE BEGANE GROND

Een (afgesloten) voorhal voorzien van originele marmeren vloer met aan de rechterzijde een meterkast.

Een fraaie, eveneens met wit marmer belegde gang, welke beschikt over toegangsdeuren naar de diverse vertrekken en ruimte biedt aan het originele trappenhuis, voorzien van een balustrade met ijzeren balusters en een bordes met aangrenzend toilet.

Rechts van de gang: een werkkamer met een originele zwart marmeren schouw met ingebouwde houtkachel en behaaglijke serre.

Links van de gang: een royale kamer en suite met zowel in de voor- als de achterkamer een zwart marmeren schouw, die in de voorkamer is voorzien met ingebouwde houtkachel (Dik Geurts). In de achterkamer is al een gasaansluiting aanwezig, waar een gashaard op kan worden aangesloten. De kamers beschikken over eikenhouten vloeren in visgraatmotief en originele, geornamenteerde stucplafonds. Bijzonder zijn de originele (in de kozijnen geïntegreerde) binnenluiken.

Recht tegenover de gang: een stijlvolle woonkeuken met Belgisch hardstenen tegels voorzien van vloerverwarming en een robuust Belgisch hardstenen aanrechtblad met gefrijnde rand. De designkeuken (merk: Lodder) beschikt over een 4-pits gasfornuis, een stoomoven en combi-oven en is voorzien zwarte handgeschilderde fronten.
Rechts van de keuken bevindt zich een praktische bijkeuken met lichtkoepel en maatwerkkasten en een aparte toegangsdeur, gelegen aan de rechterzijde van het huis.

Achter de woonkeuken bevindt zich de moderne glazen aanbouw met ranke, zwart stalen kozijnen. De aanbouw is voorzien van een stoere betonnen vloer met vloerverwarming, een fraaie gashaard en biedt een heerlijk uitzicht op de tuin. Opvallend is de langwerpige, glazen lichtstraat grenzend aan de gevel. Een prachtig detail, maar ook een weloverwegen beslissing: zo blijft de monumentale gevel intact.

DE EERSTE VERDIEPING

De eerste verdieping beschikt over 3 royale slaapkamers, waarvan 1 met een charmant balkon aan de voorzijde, en een badkamer met sauna, ligbad, inloopdouche, dubbele wastafel en toilet.

DE TWEEDE VERDIEPING

De tweede verdieping beschikt eveneens over 3 ruime slaapkamers, een (separate) walk-in-closet en 1 badkamer, met aangrenzend een wasruimte die middels een deur af te sluiten is.

Ook is hier de cv-ketel voor de eerste en tweede verdieping te vinden; de begane grond wordt apart gestookt.

DE ZOLDER

Een vlizotrap op de tweede verdieping leidt naar de bergzolder.

DE KELDER

De gewelfde kelder bestaat uit twee compartimenten: een wijnkelder en een opslag-/proviandkelder.

DE GARAGE

De uiterst royale garage beschikt over dubbele garagedeuren en is voorzien van een hefbrug.

HET GASTENVERBLIJF

Het gastenverblijf is voorzien van een badkamer met douche, wastafel en toilet en beschikt over een gezellige living. Een trap leidt naar een entresol, gelegen onder het zadeldak van de inpandige schuur. Daarnaast is het gastenverblijf voorzien van een robuuste en sfeervolle veranda en beschikt het zadeldak van het verblijf over10 geïntegreerde zonnepanelen.

NOEMENSWAARDIGHEDEN

• Het exterieur van de villa beschikt over een aantal zeer fraaie en interessante details, zoals de erker op de eerste verdieping (op hoek van de voorgevel en de linker zijgevel). Deze is voorzien van een spit met leitjes en wordt bekroond door een smeedijzeren hekje met kruisbloemen. Ook het rondboogvenster en het grote ronde venster, gesitueerd aan de rechter zijgevel (beiden ter hoogte van het trappenhuis), geven de villa een exclusieve uitstraling.

• Bijzonder detail: naast de voordeur van de villa hangt een bord van de kloosterorde ‘Sociëteit voor de Afrikaanse Missiën’. Dit ter herinnering aan de vorige bewoners van de villa, een groep gepensioneerde paters.

• De royale garage en het charmante gastenverblijf zijn voor meerdere doeleinden te gebruiken en/of op verschillende manieren in te richten. Denk aan het creëren van een kantoor aan huis, gym of aan de optie van een B&B (aan huis).

• In de schuur van de villa is de waterpomp van een eigen waterput/-waterbron te vinden, die gebruikt kan worden voor de besproeiing van de tuin.
Meer lezen
Minder lezen
Ben Spitman
Uw qualis-makelaar
Ben Spitman
Spitman Makelaars
Weverstraat 1
6862 DJ Oosterbeek
026-445 25 00
Contact met de makelaar
Pietersbergseweg 38, Oosterbeek foto-1
Pietersbergseweg 38 is succesvol verkocht door Spitman Makelaars

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken