Jhr. Nedermeijer van Rosenthalweg 3, Oosterbeek foto-1
Oosterbeek

Jhr. Nedermeijer van Rosenthalweg 3

€ 1.285.000 k.k.
Verkocht
Jhr. Nedermeijer van Rosenthalweg 3, Oosterbeek foto-0
Jhr. Nedermeijer van Rosenthalweg 3, Oosterbeek foto-1
Jhr. Nedermeijer van Rosenthalweg 3, Oosterbeek foto-2
Jhr. Nedermeijer van Rosenthalweg 3, Oosterbeek foto-3
Jhr. Nedermeijer van Rosenthalweg 3, Oosterbeek foto-4
Jhr. Nedermeijer van Rosenthalweg 3, Oosterbeek foto-5
Jhr. Nedermeijer van Rosenthalweg 3, Oosterbeek foto-6
Jhr. Nedermeijer van Rosenthalweg 3, Oosterbeek foto-7
Jhr. Nedermeijer van Rosenthalweg 3, Oosterbeek foto-8
Jhr. Nedermeijer van Rosenthalweg 3, Oosterbeek foto-9
Verkocht
Jhr. Nedermeijer van Rosenthalweg 3, Oosterbeek foto-2
Jhr. Nedermeijer van Rosenthalweg 3, Oosterbeek foto-3
+10
Perceeloppervlakte
1.207 m²
Woonoppervlakte
246 m²
Inhoud
1.064 m³
Jhr. Nedermeijer van Rosenthalweg 3 is succesvol verkocht door Spitman Makelaars

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken

Omschrijving

De Schouw’, charmante jaren ’20 villa voorzien van unieke historische stijlkenmerken en royale tuin rondom

Deze charmante jaren ‘20 villa, met de naam ‘De Schouw’, is voorzien van een ruime tuin rondom en beschikt over een uitermate origineel en verrassend interieur. In de villa vindt u werkelijk prachtige, authentieke kenmerken die onder meer terug te leiden zijn naar de stijl van de Amsterdamse School en Berlage, maar tegelijkertijd heeft ‘De Schouw’ een volledig eigen en unieke identiteit. Hier raakt u, mede door de aanwezigheid van wel 9(!) kamers, niet uitgekeken op de meer dan fraaie en buitengewone details!

De huidige eigenaren kochten de jaren ’20 villa in 2001 en hebben deze - met inachtneming van en met respect voor de aanwezige stijlkenmerken - grondig gerenoveerd. Fraai glas-in-lood, schitterend tegelwerk, unieke houten lambriseringen, kooflijsten en sierkozijnen zijn als originele details gerestaureerd en hierdoor bewaard gebleven. De uitstraling van de villa van weleer is daarmee met zorg behouden gebleven en bij de grondige renovatie in alle facetten voorzien van hedendaags comfort.

De naam van de villa is geïnspireerd op de grote schouw met prachtige antieke Delfts blauwe tegeltjes in de vestibule. Een bijzonder pronkstuk in het hart van de villa. Op oude foto’s prijkte deze naam al handgeschilderd op de daklijst boven de voordeur.

Villa ‘De Schouw’ is gesitueerd aan de Jhr. Nedermeijer van Rosenthalweg 3 en ligt op een steenworp afstand van het sfeervolle centrum van Oosterbeek, het schilderachtige landgoed Mariëndaal en de uiterwaarden van de Nederrijn. De gezellige stad Arnhem ligt, net als het aangesloten rijkswegennetwerk (A12, A50, A15), op slechts 10 minuten autorijden afstand.

BOUWKENMERKEN

Bouwjaar: 1920
Woonoppervlakte: 246 m2
Perceel-oppervlakte: 1.207 m2
Inhoud: 1.064 m3

DE VILLA – DE INDELING

BEGANE GROND

Een entree, vestibule, zomer- en winterkamer, woonkeuken, eetkamer, slaapkamer, badkamer en toilet. (Hieronder gedetailleerd beschreven.)

De entree van de villa maakt vanwege de markante tegelvloer en oogstrelende wandtegeltjes meteen indruk en leidt naar een prachtige vestibule. In deze fraaie ontvangstruimte bevindt zich de grote schouw met antieke Delfts blauwe tegeltjes waar de villa naar is vernoemd. Eveneens opvallend in de vestibule: de langwerpige wandtegels in diverse blauwtinten (die ook in de entree te vinden zijn en doen denken aan de aanwezige wandtegels in de Beurs van Berlage in Amsterdam en het Jachtslot Sint Hubertus op de Hoge Veluwe), het glas-in-lood boven de verschillende kamers, de prachtige kooflijsten en de doorkijk naar de vide c.q. houten dakspanten van de villa.

De study, ook wel ‘de winterkamer’ genoemd, is gelegen aan de rechter voorzijde van de villa. Deze kamer beschikt over een authentiek balkenplafond, unieke (sier)deurkozijnen, een behaaglijke houtkachel en is voorzien van openslaande deuren naar een terras aan de voorzijde van de villa. Eveneens bevindt zich in deze ruimte een deur naar de aangrenzende eetkamer.

De royale ‘zomerkamer’, gelegen aan de linker voorzijde, is licht en ruimtelijk. De kamer beschikt over een op afstand bediende gasgestookte openhaard met fraaie zandstenen schouw en heeft een deur, die leidt naar een klein en beschut, aangrenzend terras.

De eetkamer, ook wel ‘the formal dining room’ genoemd, kenmerkt zich door prachtige houten sierlijsten en lambriseringen en heeft een erker met uitzicht op de rechterzijde van de villa.

De woonkeuken is ruim en behaaglijk, beschikt over een uniek terrazzo aanrechtblad en heeft als eyecatcher een 6-pits Boretti-gasfornuis met riante brede oven. Op ooghoogte een mooie combi-magnetronoven ingebouwd die samen met de grotere oven een mooie combinatie vormt om tegelijkertijd mooie gerechten te bereiden. De grote, ronde eettafel in het centrale hart van de keuken zorgt voor een warme sfeer.

Grenzend aan de woonkeuken: een fijne bijkeuken die is voorzien van een was-en droogmachine-aansluiting en een zogeheten ‘personeelstoilet’.

De slaapkamer aan de rechter achterzijde heeft openslaande deuren naar het sfeervolle, overkapte terras aan de achterzijde van de villa, waardoor binnen en het buitenterras op vloeiende wijze met elkaar in verbinding staan.

Grenzend aan de slaapkamer bevindt zich een badkamer die is voorzien van een ligbad, wastafel, designradiator en een toilet dat middels een deur is af te sluiten. Zo is het toilet op twee manieren te bereiken: via de badkamer en via een toegang in de vestibule.


DE EERSTE VERDIEPING

Een overloop rondom, 4 ruime slaapkamers, waarvan 1 toegang biedt tot een riant dakterras, een (open) bergruimte en een badkamer. (Hieronder gedetailleerd beschreven.)

Een trap in de woonkeuken leidt naar de eerste verdieping. Hier zijn aan de ruime overloop rondom de vide 4 ruime slaapkamers gesitueerd, waarvan 1 toegang biedt tot een royaal zonovergoten dakterras. Dit terras is gesitueerd aan de linker- en achterzijde van de villa en is een fijne plek voor een kop koffie in de ochtendzon.

Verder op de eerste verdieping: een (open) bergruimte en een badkamer voorzien van een douche, wastafel en een toilet.

DE KELDER

De kelder is te bereiken via een deur in de woonkeuken en is opgedeeld in 3 compartimenten: een proviand-kelder, een wijnkelder en een technische ruimte waar onder meer de cv-installatie en boiler zijn gesitueerd.

DE BUITENRUIMTE EN GARAGE

Villa ‘De Schouw’ beschikt over een heerlijke, besloten onder tuinarchitectuur aangelegde tuin rondom. De huidige eigenaren hebben bewust gekozen voor veel ‘groen’, dat wil zeggen: talrijke struiken en hagen (onder meer beuken- en taxushagen). Daarnaast beschikt de tuin over 2 kleinere terrassen aan de voorzijde en een zeer riant, overkapt en indien nodig verwarmd en verlicht terras aan de achterzijde, ook wel ‘de buitenkamer’ genoemd. Hier bevinden zich momenteel een grote Zuid-Afrikaanse ‘braai’ en een lange eettafel. Een heerlijke plek, waar vanwege de fijne beschutting langdurig en tot in de late uren comfortabel en in besloten sfeer gedineerd kan worden.

De tuin is te bereiken via een twee poorten: een klein poortje (gesitueerd voor de hoofdentree van de woning) en een elektrisch bedienbare toegangspoort die leidt naar de oprit van de villa. De oprit, garage met openslaande deuren en aangrenzende carport bieden ruimte voor het parkeren van meerdere auto’s.

NOEMENSWAARDIGHEDEN


• De glas- en lood bovenlichten zijn op de noord-, zuid- en oost- en west richtingen voorzien van verschillende kleuren. Een typisch detail uit de Amsterdamse School stijlperiode.

• Het unieke interieur van de villa dat duidelijk refereert naar de Amsterdamse School bouwstijl uit de jaren ’20, maar tegelijkertijd beschikt over een zeer eigen en daarmee unieke identiteit.

• De prachtige vestibule met imposante vide die fungeren als het kloppend centrale hart van de villa.

• Het grote aantal kamers, dat de mogelijkheid biedt om het huis naar eigen wens in te delen.

• De heerlijke, besloten tuin rondom met royaal, overkapt, verwarmd en verlicht terras aan de achterzijde.

• De ruime oprit, garage en aangrenzende carport waardoor er ruimte is voor het parkeren van meerdere auto’s.
Meer lezen
Minder lezen
Ben Spitman
Uw qualis-makelaar
Ben Spitman
Spitman Makelaars
Weverstraat 1
6862 DJ Oosterbeek
026-445 25 00
Contact met de makelaar
Jhr. Nedermeijer van Rosenthalweg 3, Oosterbeek foto-1
Jhr. Nedermeijer van Rosenthalweg 3 is succesvol verkocht door Spitman Makelaars

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken