Kerkstraat 4, Ohe En Laak foto-1
Ohe En Laak

Kerkstraat 4

€ 950.000 k.k.
Verkocht
Kerkstraat 4, Ohe En Laak foto-0
Kerkstraat 4, Ohe En Laak foto-1
Kerkstraat 4, Ohe En Laak foto-2
Kerkstraat 4, Ohe En Laak foto-3
Kerkstraat 4, Ohe En Laak foto-4
Kerkstraat 4, Ohe En Laak foto-5
Kerkstraat 4, Ohe En Laak foto-6
Kerkstraat 4, Ohe En Laak foto-7
Kerkstraat 4, Ohe En Laak foto-8
Kerkstraat 4, Ohe En Laak foto-9
Kerkstraat 4, Ohe En Laak foto-10
Kerkstraat 4, Ohe En Laak foto-11
Kerkstraat 4, Ohe En Laak foto-12
Kerkstraat 4, Ohe En Laak foto-13
Kerkstraat 4, Ohe En Laak foto-14
Kerkstraat 4, Ohe En Laak foto-15
Kerkstraat 4, Ohe En Laak foto-16
Kerkstraat 4, Ohe En Laak foto-17
Kerkstraat 4, Ohe En Laak foto-18
Kerkstraat 4, Ohe En Laak foto-19
Kerkstraat 4, Ohe En Laak foto-20
Kerkstraat 4, Ohe En Laak foto-21
Kerkstraat 4, Ohe En Laak foto-22
Kerkstraat 4, Ohe En Laak foto-23
Kerkstraat 4, Ohe En Laak foto-24
Kerkstraat 4, Ohe En Laak foto-25
Kerkstraat 4, Ohe En Laak foto-26
Kerkstraat 4, Ohe En Laak foto-27
Kerkstraat 4, Ohe En Laak foto-28
Kerkstraat 4, Ohe En Laak foto-29
Kerkstraat 4, Ohe En Laak foto-30
Kerkstraat 4, Ohe En Laak foto-31
Kerkstraat 4, Ohe En Laak foto-32
Kerkstraat 4, Ohe En Laak foto-33
Kerkstraat 4, Ohe En Laak foto-34
Kerkstraat 4, Ohe En Laak foto-35
Kerkstraat 4, Ohe En Laak foto-36
Kerkstraat 4, Ohe En Laak foto-37
Kerkstraat 4, Ohe En Laak foto-38
Kerkstraat 4, Ohe En Laak foto-39
Kerkstraat 4, Ohe En Laak foto-40
Kerkstraat 4, Ohe En Laak foto-41
Kerkstraat 4, Ohe En Laak foto-42
Kerkstraat 4, Ohe En Laak foto-43
Kerkstraat 4, Ohe En Laak foto-44
Kerkstraat 4, Ohe En Laak foto-45
Verkocht
Kerkstraat 4, Ohe En Laak foto-2
Kerkstraat 4, Ohe En Laak foto-3
+46
Perceeloppervlakte
1.689 m²
Woonoppervlakte
320 m²
Inhoud
1.610 m³
Kerkstraat 4 is succesvol verkocht door Van Cromvoirt Makelaars

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken

Omschrijving

In het historische centrum van Ohé en Laak in de gemeente Maasgouw bevindt zich deze pastorie die in oorsprong dateert van 1909. Na een omvattend bouwhistorisch onderzoek is in 2009 gestart met een ingrijpende restauratie en verbouwing waarbij de monumentale status richtinggevend was en tal van historische elementen op zorgvuldige wijze in de nieuwe opzet zijn geïntegreerd.

Het heeft geresulteerd in een object dat qua comfort elke vergelijking met hedendaagse nieuwbouw moeiteloos kan doorstaan. Het is volledig geïsoleerd, heeft vloerverwarming in de woonruimten op de begane grond en beschikt over een solar-verwarmd buitenzwembad met buitensauna. Verdeeld over de eerste en tweede verdieping bevinden zich vier slaapkamers en drie badkamers en een aparte kleedkamer die de hoofdslaapkamer en hoofdbadkamer met elkaar verbindt.

Ohé en Laak is een Maasdorp dat grenst aan een uitgestrekt natuurgebied dat lange wandelingen in volkomen rust mogelijk maakt. Ohé en (buurkern) Laak heeft diverse basisvoorzieningen waaronder een bakkerij, een café annex slagerij en restaurants. Basisschool ‘De Maasparel’ bevindt zich in het nabijgelegen Stevensweert – voor schoolgaande jeugd uit beide dorpen. De oprit naar de A2 en aansluitend de A73 ligt slechts enkele autominuten verwijderd.

In historisch en hedendaags perspectief
De voormalige pastorie van Ohé en Laak is in 1909 gebouwd in een 19e-eeuwse traditionele stijl naar een ontwerp van bouwkundige Piet Coenen uit Roggel. In oorsprong was er een verbindingsgang naar de kerk, in het verlengde van de linkerzijgevel. In 2009 hebben de huidige eigenaren de pastorie aangekocht waardoor de juridische eenheid met de kerk is verbroken en deze voormalige verbindingsgang in de linkerzijgevel is dichtgemaakt.

Ir. P.A.M. Mertens uit Hoensbroek/Heerlen verrichtte in opdracht van de eigenaren een bouwhistorische opname met waardestelling. Overkoepelend uitgangspunt voor de voorgenomen restauratie was dat de instandhouding van het monument, met alle bouwhistorische waarden, voorop diende te staan. Aanpassing aan hedendaagse wooneisen mocht deze karakteristieke waarden in principe niet aantasten, doch diende deze eerder te versterken.

‘De pastorie is in hoge mate gaaf bewaard gebleven en een zeldzaam exemplaar’, meldt Mertens in zijn bouwhistorische opname. ‘De pastorie met zandstenen H. Hartbeeld is van algemeen belang vanwege de architectuuren cultuurhistorische waarden, de ensemblewaarde, de hoge gaafheid en zeldzaamheid.’ Tijdens de opname op 24 maart 2010 is gebleken dat het monument zowel in hoofdopzet als in detail zijn oorspronkelijke karakter uit 1909 zeer goed heeft behouden.

Dat geldt niet enkel voor het exterieur, maar ook voor de diverse interieurkenmerken. Zo was er in de zaal van de voormalige pastorie links naast de kerk een antieke schoorsteenmantel uit 1629, tijdens de restauratiewerkzaamheden is deze in de voorkamer van de huidige pastorie teruggeplaatst.

Overige belangrijke zaken die tijdens de restauratie ter hand zijn genomen betreffen het verwijderen van verlaagde plafonds en het weer zichtbaar maken van de oorspronkelijke, beschadigde, stucplafonds met sierrozetten, alsmede het herstel van het trappenhuis als historisch waardevol onderdeel van het huis. Dat geldt tevens voor de kozijnen met hun authentieke profileringen en afwerkingen.

Op basis van deze gegevens is een restauratieplan opgesteld waarbij instandhouding en herstel van monumentale waarden centraal stond. Niet-monumentale delen als sanitair en vloerbekleding konden verwijderd worden waarna een definitief restauratieplan is opgesteld.

BEGANE GROND
De voorgevel biedt een vijf treden tellende trap toegang tot de ontvangsthal (21,9 m2). De vloer van de hal is uitgevoerd als gietvloer en voorzien van vloerverwarming. Karakteristieke details in de hal zijn de geornamenteerde en gerestaureerde plafonds en deuromlijstingen. De wanden en detailleringen in de hal en overige ruimtes in huis zijn afgewerkt met Engelse poederverf van Farrow & Ball in harmoniërende, zachte kleurstellingen. Aan de linkerzijde van de hal bevindt zich de geheel vernieuwde en betegelde toiletruimte. De toiletruimte is voorzien van een vrijhangend toilet en een design-hoekfonteintje met kruisarmatuur (Tara Dornbracht). De deur heeft bij het openen en sluiten een automatische verlichting.

Woonkamer en suite
Aan de rechterzijde in de hal bevindt zich de woonkamer en suite (totaal 34,8 m2) met vloerverwarming, waarvan beide delen door middel van schuifdeuren met elkaar verbonden zijn. De vernieuwde eikenhouten vloer is gelegd in visgraatpatroon en heeft een ingelegde zwarte bies rondom. In de voorste kamer bevindt zich een antieke schoorsteenmantel. Volgens het ankerschrift dateert deze van 1629 en biedt momenteel plaats aan een houtkachel. Het achterste kamerdeel heeft aan beide zijden naast de schuifdeuren een kastenwand. De radiatoren zijn met stijlvolle omkledingen aan direct zicht onttrokken.

Kantoor
In de ontvangsthal is meteen aan de linkervoorzijde toegang tot een kantoor (14 m2) die eenzelfde vloerafwerking heeft als de woonkamer en suite.

Halfopen keuken
Verderop in de ontvangsthal is aan de linkerzijde toegang tot de L-vormige keuken (13,9 m2). In de keuken loopt de gietvloer van de hal drempelloos door; de inrichting heeft fronten in een donkere kleurstelling met aluminium grepen. De koof, met geïntegreerde wasemkap en indirecte verlichting boven een inductiekookplaat met separate gas-wokbrander (Siemens), heeft een tegelachterwand die bestaat uit originele, antieke metrotegels. Tot de inrichting behoren een stoomoven, combimagnetron, koelkast, Quooker en afwasmachine (Siemens).

Tuinkamer
Zowel vanuit de hal als vanuit de keuken is een open toegang tot de vier treden lager gelegen tuinkamer (51,6 m2) met vloerverwarming aan de achterzijde. Tijdens de verbouwing is dit gedeelte geheel opengebroken en opnieuw ingericht. De ruimte heeft dezelfde gietvloer als de hal en keuken. Dubbele deuren aan de achterzijde bieden toegang tot het zijterras. In het midden bevindt zich - als ruimtedeler – een tweezijdig te openen doorkijk-houthaard (Kalfire). De houthaard heeft aan beide zijden glazen fronten en een chromen design-afvoerkanaal. Zes ingebouwde halogeenplafondspots leggen in deze ruimte gewenste sfeeraccenten.

EERSTE VERDIEPING
Vanuit de tussenhal leidt een gestoffeerde trap (met gerestaureerde posten, leuningen en tredeverlichting), via een tussenverdieping naar de overloop (22,7 m2) op de eerste verdieping. Zowel de trap, overlopen en de drie slaapkamers hebben dezelfde, hoogpolige stoffering als vloerafwerking.

Hoofdslaapkamer – garderobekamer- hoofdbadkamer
Aan de linkerzijde op de overloop is toegang tot de aan de achterzijde gelegen hoofdslaapkamer (13,5 m2). Via de tussenliggende garderobekamer (7,8 m2) is toegang tot de aan de voorzijde gelegen hoofdbadkamer.

Hoofdbadkamer
Deze hoofdbadkamer (11,8 m2) heeft een donkergrijze keramische tegelvloer met vloerverwarming. Tot de inrichting behoren een vrijhangend wastafelmeubel met tweepersoons keramische waskom (Sphinx), een vrijstaand kunststoffen ligbad (model Philippe Starck), een inloopdouche met design-regendouchekop en verzonken afvoer, alsmede een vrijhangend toilet. Alle kranen zijn van het merk Tara Dornbracht. Een vrijhangende tweedeurs kast biedt er voldoende opbergmogelijkheden en ingebouwde halogeenplafondspots zorgen voor de gewenste sfeerverlichting.

Twee slaapkamers
Aan de andere zijde van de overloop bevinden zich twee slaapkamers (van 14 m2 en 14,1 m2) die respectievelijk aan de voor- en achterzijde zijn gesitueerd.

Tweede badkamer
Aan de overzijde van de overloop, recht tegenover de trapopgang, bevindt zich een tweede badkamer met inloopdouche en een vrijhangende keramische wastafel met twee onderlades.

TWEEDE VERDIEPING
De gestoffeerde vaste trap leidt naar de geïsoleerde zolderverdieping waar via een overloop (2,1 m2) toegang is tot een multifunctionele zolderruimte (62,2 m2). Deze ruimte is ideaal geschikt als sportruimte aan huis of als gastenverblijf met eigen badkamer. Met een ladder is tevens toegang tot een open bergzolder– met vide (9 m2). Derde badkamer Op deze etage bevindt zich de derde badkamer. De inrichting bestaat uit een keramische wastafel (Lauffen), een vrijhangend toilet (Villeroy & Boch), een douchecabine met glazen paneeldeuren (Hüppe), thermostaatkraan en drie
ingebouwde halogeenplafondspots.

Derde badkamer
Op deze etage bevindt zich de derde badkamer. De inrichting bestaat uit een keramische wastafel (Lauffen), een vrijhangend toilet (Villeroy & Boch), een douchecabine met glazen paneeldeuren (Hüppe), thermostaatkraan en drie ingebouwde halogeenplafondspots.

KELDER
Drie kelderruimtes
Aan de linkerzijde van de tussenhal bevindt zich aan het einde een bergkast en een toegangsdeur naar de kelderruimtes.

Bovenaan de trap bevindt zich de meterkast met aansluitingen van gas en geheel vernieuwde elektriciteitsgroepen met slimme meters; de watermeter is in de kelder geplaatst.

De eerste kelder (8 m2) heeft een grijze keramische tegelvloer en fungeert naast voorraadkelder tevens als verbindingsruimte. Aan de achterzijde is toegang tot een wijnkelder (10,7 m2) met betonnen vloer en 12 nissen voor wijnopslag. De derde en verwarmde kelderruimte (13,9 m2) bevindt zich aan de voorzijde waar de witgoedaansluitingen in zijn ondergebracht. Deze laatste ruimte fungeert feitelijk als bijkeuken.

GARAGE
Aan de rechtervoorzijde is met een dubbele houten poort toegang tot de aangebouwde, stenen garage (25,1 m2) met betonnen vloer en elektriciteitsaansluiting. Tevens is er parkeergelegenheid voor meerdere auto’s. Een deur biedt aan de achterzijde toegang tot de achtertuin. Vanuit de garage is er toegang tot een kelder-/opslagruimte met een beberkte stahoogte.

TUIN
Naast de garage is de houtopslag voor de houtkachels geplaatst. Via een tuinpad naast de rechterzijgevel is toegang tot de achtertuin die eveneens rechtstreeks bereikbaar is vanuit de eetkamer met dubbele tuindeuren.

Solar-verwarmd zwembad
De tuindeuren van de tuinkamer bieden toegang tot een breed terras. Het terras heeft een zwembad van 12 x 5 x 1.50m en is voorzien van een geïntegreerde trap en een elektrisch polycarbonaat solar roldek (2020) met afstandsbediening en led-onderwaterverlichting. De verwarming geschiedt door het solardek en een warmtepomp.

Gazon en hockeyveldje
De overige inrichting van de achtertuin met tuinverlichting bestaat uit gazon waarin draad is ingegraven voor begrenzing van de robotmaaier. Aan de linkerachterzijde bevindt zich een oefenhockeyveldje met kunstgras en houten stootranden rondom.

Overkapping met sauna
Geheel achter in de tuin staat een overkapping (19,6 m2) die toegang biedt tot een tweepersoonssauna (4,7 m2) met sfeervolle ledverlichting. Zodra duisternis intreedt, is vanaf deze plek een indrukwekkend uitzicht op de glas-inloodramen van de naastgelegen kerk.

Achter de overkapping is aan de linkerzijde toegang tot een tuinberging (5 m2). Aan de rechterzijde bevindt zich de technische ruimte (4,2 m2) met de pomp en volautomatische zuiveringsinstallatie van het zwembad. Bij de toegang aan de voorzijde is een warmtepomp (2016) voor verwarming van het zwembad geplaatst. Op de overkapping zijn 20 zonnepanelen geplaatst.

ALGEMEEN
- Onder auspiciën van Monumentenzorg in 2009 gerestaureerd monument dat in 1909 is gebouwd naar ontwerp van bouwkundige Piet Coenen uit Roggel;
- Ligging in het historische centrum van Ohé en Laak, in een pittoreske straat en op loopafstand van een uitgestrekt natuurgebied;
- Tal van originele details zijn tijdens de restauratie op zorgvuldige wijze in de nieuwe opzet geïntegreerd;
- Op korte afstand van de oprit van de A2 en aansluitend de A73 met korte verbindingen naar steden als Roermond en Maastricht;
Meer lezen
Minder lezen
Lou Heunen
Uw qualis-makelaar
Lou Heunen
Van Cromvoirt Makelaars
Minderbroederssingel 669
6041 KH Roermond
0475-333 533
Contact met de makelaar
Kerkstraat 4, Ohe En Laak foto-1
Kerkstraat 4 is succesvol verkocht door Van Cromvoirt Makelaars

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken