Peysstraat 87, Melick foto-1
Melick

Peysstraat 87

€ 745.000 k.k.
Verkocht
Peysstraat 87, Melick foto-0
Peysstraat 87, Melick foto-1
Peysstraat 87, Melick foto-2
Peysstraat 87, Melick foto-3
Peysstraat 87, Melick foto-4
Peysstraat 87, Melick foto-5
Peysstraat 87, Melick foto-6
Peysstraat 87, Melick foto-7
Peysstraat 87, Melick foto-8
Peysstraat 87, Melick foto-9
Peysstraat 87, Melick foto-10
Peysstraat 87, Melick foto-11
Peysstraat 87, Melick foto-12
Peysstraat 87, Melick foto-13
Peysstraat 87, Melick foto-14
Peysstraat 87, Melick foto-15
Peysstraat 87, Melick foto-16
Peysstraat 87, Melick foto-17
Peysstraat 87, Melick foto-18
Peysstraat 87, Melick foto-19
Peysstraat 87, Melick foto-20
Peysstraat 87, Melick foto-21
Peysstraat 87, Melick foto-22
Peysstraat 87, Melick foto-23
Peysstraat 87, Melick foto-24
Peysstraat 87, Melick foto-25
Peysstraat 87, Melick foto-26
Peysstraat 87, Melick foto-27
Peysstraat 87, Melick foto-28
Peysstraat 87, Melick foto-29
Peysstraat 87, Melick foto-30
Peysstraat 87, Melick foto-31
Peysstraat 87, Melick foto-32
Peysstraat 87, Melick foto-33
Peysstraat 87, Melick foto-34
Peysstraat 87, Melick foto-35
Peysstraat 87, Melick foto-36
Verkocht
Peysstraat 87, Melick foto-2
Peysstraat 87, Melick foto-3
+37
Perceeloppervlakte
762 m²
Woonoppervlakte
321 m²
Inhoud
1.447 m³
Peysstraat 87 is succesvol verkocht door Van Cromvoirt Makelaars

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken

Omschrijving

Het vermaarde Italiaanse architectenbureau Omnia Architettura uit Genua tekende voor deze locatie aan de rand van Melick een villa met uitzicht aan de rechterzijde. Hier voorzagen de architecten het object van een grote glaswand die zich van grondniveau uitstrekt over het twee verdiepingen tellende gebouw en gedurende het jaar voor een telkens wisselend panorama-uitzicht zorgt. Het interieur kreeg dezelfde zorgvuldige designaandacht met vloeren van gebakken marmer, een als stijlelement geïntegreerde trappartij – en tal van architectonische details die welhaast
synoniem lijken voor Italiaanse vormgeving.

Het object is geheel onderkelderd – waar zich tevens de sauna bevindt – heeft vier slaapkamers en twee badkamers op de verdieping en naast een kantoor/slaapkamer op de begane grond tevens een compleet ingerichte designkeuken met aanliggende eetkamer. De ligging aan de rand van Melick is niettemin centraal, met een basisschool en sportvoorzieningen op loopafstand en Roer College Schöndeln op slechts enkele fietsminuten afstand. De ontsluiting met snelwegen is uitstekend, de oprit naar de A73 ligt nabij en via de A52 is een stad als Düsseldorf in korte tijd bereikbaar. Het bouwjaar is 2003, de inhoud en woonoppervlakte bedragen respectievelijk 1.447 m3 en 321 m2 en de perceeloppervlakte meet 762 m2.

BEGANE GROND
Ontvangsthal
Via een overdekte entree is toegang tot de ontvangsthal die aan de rechterzijde één grote glaswand heeft die doorloopt tot dakhoogte en een fenomenaal uitzicht biedt op de naastgelegen wadi en het achterliggende bosgebied. De hal heeft een vloerafwerking van gebakken marmer met een gladde oppervlaktestructuur die drempelloos doorloopt in alle woonruimten op de begane grond en voorzien is van vloerverwarming. Alle deuren, evenals de deurposten, zijn uitgevoerd in massief blank eiken hetgeen in harmonie is met de roestvrijstalen constructie van de trappartij waarvan de tredes eveneens in gelakt blank eiken zijn uitgevoerd.

Bij binnenkomst bevindt zich aan de linkerzijde een garderobenis waarin tevens toegang is tot de meterkast met de aansluitingen van de drie nutsvoorzieningen. Ernaast bevindt zich het betegelde gastentoilet met vrijhangend sanitair van Villeroy & Boch en een rondvormig chromen designfonteintje met zelfsluitend armatuur op een hardglazen plateau.

Werkkamer
In de ontvangsthal is naast de toiletruimte toegang tot een werk-/slaapkamer waar de marmeren vloer drempelloos in doorloopt. De ruimte heeft met twee raampartijen, die overigens geopend kunnen worden als een deur, uitzicht op de voortuin.

Living
Aan de overzijde van deze werkkamer is toegang tot de living die eveneens beschikt over verdiepingshoge raampartijen rondom en waarvan er drie als deur kunnen worden benut. Alle raampartijen in huis zijn voorzien van elektrisch bedienbare rolluiken waarvan de koven op onzichtbare wijze in de muren zijn geïntegreerd. Indirecte verlichting geschiedt in deze living via zeven ingebouwde halogeenplafondspots. De raampartij in de zijgevel biedt een indrukwekkend uitzicht over de wadi aan de rechterzijde.

Keuken met aanliggende eetkamer
Aan het hoofdeinde van de hal opent een tweevleugelige matglazen deur naar de keuken met aanliggende eetkamer. In beide vleugels van de deur zijn drie vierkanten uitgespaard in helder glas. Naast een praktische doorkijkfunctie legt het in vormtaal een link met de voordeur waarin drie vierkante raampartijen op verticale wijze zijn geplaatst. De keuken is gesitueerd in de linkervleugel en heeft een designinrichting van Gopa Keukens. Aan de zijde van het eetkamergedeelte bevindt zich een eetbar bij een breed spoelgedeelte met zwart composieten werkblad waarin een dubbele rvs-spoelbak van Franke met eengreeps mengkraan van Grohe is opgenomen. In een van de onderkasten is hier een afwasmachine van Siemens ingebouwd.

Het kookeiland met onderkasten neemt een centrale plaats in de keuken in. Het heeft eenzelfde werkblad van zwart composiet met een ingebouwde 5-pits kookplaat met wokbrander van AEG. Afzuiging geschiedt door middel van een rvs-wasemkap van Novy waarin drie halogeenspots het kookvlak aanlichten. Zes ingebouwde halogeenplafondspots zorgen voor de overige verlichting in de keuken.

De lange wand van de keuken wordt ingenomen door kasten met fronten in gebroken wit en aluminium grepen. Centraal is op ooghoogte een combimagnetron (Siemens) geplaatst, aan de linkerzijde ervan een koelkast met separate diepvrieskast. Links en rechts naast de combimagnetron bevinden zich aluminium roldeuren die op stijlvolle wijze bergruimte aan het oog onttrekken. Het eetkamergedeelte is gesitueerd aan de achterzijde, heeft verdiepingshoge ramen waarvan er één als deur is uitgevoerd en toegang biedt tot het achterterras.

VERDIEPING
Vier slaapkamers en twee badkamers
De open trappartij met eikenhouten tredes leidt vanuit de hal naar een L-vormige overloop met vide aan de zijde van de hal. De vloer van de overloop is afgewerkt met laminaat in lichteiken dessin en loopt drempelloos door in de vier slaapkamers. De eerste slaapkamer is georiënteerd op de voorzijde en de architect voorzag hem van een inpandig raam aan de zijde van de ontvangsthal voor extra daglichttoetreding. De naastgelegen hoofdslaapkamer heeft een lichte L-vormige plattegrond, is eveneens georiënteerd op de voorzijde, en heeft extra daglichttoetreding via een Velux-raampartij.

Hoofdbadkamer
De hoofdbadkamer is toegankelijk vanuit de hoofdslaapkamer en voorzien van vloerverwarming onder een donkergrijze keramische tegelvloer; de wanden zijn afgewerkt met grootformaat, halfmatte keramische wandtegels. Tot de inrichting behoren twee ovaalvormige, verchroomde designwaskommen die in een glazen plateau zijn verwerkt en zijn voorzien van eengreeps mengkranen. De wandkast erboven heeft twee spiegelfronten die aan weerszijden over geïntegreerde verlichting beschikken. Een ligbad in hoekopstelling (Villeroy & Boch), een vrijhangend tweede toilet
(Villeroy en Boch), een douchecabine met glazen paneeldeur (Duka) en designwandradiator completeren het geheel. De beide andere slaapkamers bevinden zich aan de achterzijde. Het architectenbureau deelde hun raampartijen op een dusdanige wijze in dat zij aan de buitenzijde een identieke plaatsing in de gevel hebben, doch inpandig blijkt deze totaal verschillend te zijn.

Gastenbadkamer
De gastenbadkamer is georiënteerd op beide achterste slaapkamers en eveneens voorzien van vloerverwarming onder een donkergrijze keramische tegelvloer. De inrichting bestaat uit een douchecabine met betegeld zitgedeelte en thermostaatkraan, een vrijhangend toilet in hoekopstelling (Villeroy & Boch) en een keramische vaste wastafel. Een hoge designwandradiator met chromen rek voor het drogen van handdoeken biedt er praktische toepassingsmogelijkheden.

SOUTERRAIN MET SAUNA
Vanuit de ontvangsthal leidt een trap met eikenhouten tredes naar de kelderverdieping. De vier ruimten zijn hier alle voorzien van gestuukte wanden en de vloeistofdichte, donkergrijze gietvloer loopt drempelloos door in alle vertrekken. Vanuit de eerste ruimte, een centrale verbindingshal, is toegang tot drie kelderruimtes die alle een eigen natuurlijke ontluchting hebben. De eerste is een opslagruimte, de tweede en grootste kent meerdere toepassingsmogelijkheden, bijvoorbeeld als sport-of biljartruimte. De derde ten slotte, biedt plaats aan een meerpersoonssauna en is voorzien van
een betegelde inloopdouche voor koeling tijdens saunagangen.

Garage
Vanuit het eetkamergedeelte is tevens toegang tot de garage die is voorzien van een keramische tegelvloer met vloerverwarming. De garage heeft een elektrisch bedienbare sectionaalpoort met afstandsbediening (Maartech) en biedt plaats aan de witgoedaansluitingen en de HR-combiketel (Radson, 2007). Met een tuindeur is toegang tot het achterterras.

ZOLDER
Op de overloop is met een vlizotrap toegang tot de bergzolder. Deze heeft een geïsoleerd dak, betonnen dekvloer en biedt plaats aan de techniek van de energiebesparende WtW-installatie (Warmte-terug-Win).

TUIN
De voortuin heeft een oplopend toegangspad van zes ingekaderde terrassen dat naar de overdekte entreepartij leidt. De inrichting is met gazon waarop zich diverse sierbomen bevinden. Op de erfgrens van de rechterzijtuin bij de panoramaglaswand staat een manshoge haag over de gehele lengte van het perceel; naast de (blinde) linkergevel bevindt zich een smalle strook die ideaal geschikt is voor het plaatsen van groencontainers. De achtertuin heeft een groot gazonoppervlak met borders en sierbomen. Aan de woningzijde is ter hoogte van het eetkamergedeelte een terras aangelegd van getrommelde betonsteen. Geheel achter in de tuin, aan direct zicht onttrokken door een hoge haag, is ruimte gereserveerd voor een eigen moestuin. De voor- en achtertuin beschikken
beide over tuinverlichting en op diverse plaatsen is voorzien in een wateraansluiting voor beregening tijdens drogere perioden.

ALGEMEEN
- Vrijstaande villa die in 2003 speciaal voor deze locatie is ontworpen door het gerenommeerde architectenbureau ‘Omnia Architettura’ uit het Italiaanse Genua;
- Ligging op een perceel met vrij uitzicht op een zogeheten wadi, een infiltratiegebied voor regenwater;
- Vanuit de villa biedt een hoge en brede glaswand een fenomenaal en telkens wisselend uitzicht op deze wadi en het achterliggende bosgebied;
- Naast de pui bevindt zich een put waarin een pomp zit verwerkt, welke grondwater oppompt voor bewatering;
- Op loopafstand van basisonderwijs in Melick, op fietsafstand van middelbaar onderwijs (Roer College Schöndeln) en het winkelcentrum van Melick;
- De gehele Peysstraat is reeds voorbereid op individuele aansluitingen op het glasvezelnetwerk.
Meer lezen
Minder lezen
Lou Heunen
Uw qualis-makelaar
Lou Heunen
Van Cromvoirt Makelaars
Minderbroederssingel 669
6041 KH Roermond
0475-333 533
Contact met de makelaar
Peysstraat 87, Melick foto-1
Peysstraat 87 is succesvol verkocht door Van Cromvoirt Makelaars

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken