Molenweg 39, Maasbracht foto-1
Maasbracht

Molenweg 39

€ 675.000 k.k.
Verkocht
Molenweg 39, Maasbracht foto-0
Molenweg 39, Maasbracht foto-1
Molenweg 39, Maasbracht foto-2
Molenweg 39, Maasbracht foto-3
Molenweg 39, Maasbracht foto-4
Molenweg 39, Maasbracht foto-5
Molenweg 39, Maasbracht foto-6
Molenweg 39, Maasbracht foto-7
Molenweg 39, Maasbracht foto-8
Molenweg 39, Maasbracht foto-9
Molenweg 39, Maasbracht foto-10
Molenweg 39, Maasbracht foto-11
Molenweg 39, Maasbracht foto-12
Molenweg 39, Maasbracht foto-13
Molenweg 39, Maasbracht foto-14
Molenweg 39, Maasbracht foto-15
Molenweg 39, Maasbracht foto-16
Molenweg 39, Maasbracht foto-17
Molenweg 39, Maasbracht foto-18
Molenweg 39, Maasbracht foto-19
Molenweg 39, Maasbracht foto-20
Molenweg 39, Maasbracht foto-21
Molenweg 39, Maasbracht foto-22
Molenweg 39, Maasbracht foto-23
Molenweg 39, Maasbracht foto-24
Molenweg 39, Maasbracht foto-25
Molenweg 39, Maasbracht foto-26
Molenweg 39, Maasbracht foto-27
Molenweg 39, Maasbracht foto-28
Molenweg 39, Maasbracht foto-29
Molenweg 39, Maasbracht foto-30
Molenweg 39, Maasbracht foto-31
Molenweg 39, Maasbracht foto-32
Molenweg 39, Maasbracht foto-33
Molenweg 39, Maasbracht foto-34
Molenweg 39, Maasbracht foto-35
Molenweg 39, Maasbracht foto-36
Molenweg 39, Maasbracht foto-37
Molenweg 39, Maasbracht foto-38
Molenweg 39, Maasbracht foto-39
Molenweg 39, Maasbracht foto-40
Molenweg 39, Maasbracht foto-41
Molenweg 39, Maasbracht foto-42
Molenweg 39, Maasbracht foto-43
Verkocht
Molenweg 39, Maasbracht foto-2
Molenweg 39, Maasbracht foto-3
+44
Perceeloppervlakte
1.660 m²
Woonoppervlakte
231 m²
Inhoud
880 m³
Molenweg 39 is succesvol verkocht door Van Cromvoirt Makelaars

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken

Omschrijving

In het centrum van Maasbracht ligt deze geheel verbouwde woonboerderij die in oorsprong dateert van 1926. De afgelopen drie decennia is zij compleet verbouwd waarbij gebruik is gemaakt van veel historische bouwmaterialen om het authentieke karakter in hoge mate te behouden. Het object beschikt over een 4 slaapkamers, twee badkamers, een 6-persoons sauna en een hedendaagse serreaanbouw met geïsoleerd glas rondom. Van hieruit is uitzicht op de brede en diepe achtertuin die in verschillende functionele delen is gesplitst en plaats biedt aan een grote overkapping als tuinpaviljoen. Het oorspronkelijke bouwjaar is 1926 (met totale renovatie en diverse verbouwingen/moderniseringen in de afgelopen 30 jaar), de inhoud bedraagt 880 m3 en het perceeloppervlak meet 1.660 m2.

BEGANE GROND
Ontvangsthal
Via een met maaskeien bestrate oprit is in de linkergevel toegang tot de ontvangsthal (3,6 m2). Deze heeft een vloerafwerking van handgevormde, terracotta vloertegels die drempelloos doorloopt
in de eetkamer, keuken en in de aan de achterzijde gelegen werkkamer. In de hal bevindt zich de meterkast met aansluitingen van gas en licht (en krachtstroom), de watermeter is in de kelder geplaatst. Bijzondere details zijn zonder twijfel de antieke ‘tegelmat’ aan de buitenzijde voor de voordeur en het historische, smeedijzeren raamwerk dat in het bovenlicht van de voordeur is geplaatst.

Woonkamer
De woonkamer (27,8 m2) is met raampartijen georiënteerd op de voor- en zijgevel en heeft een vloerafwerking van vier centimeter dikke, eiken planken die op gelijk niveau liggen als de tegelvloer
in de eetkamer en hal.

Eetkamer
De woonkamer staat met een boogdoorgang in verbinding met de eetkamer (15,8 m2) waarvan de vloer is afgewerkt met historische zwarte natuursteen met gebroken kanten. Een houthaard
met glazen paneelfront zet hier een sfeervol accent.

Gesloten woonkeuken
Vanuit de eetkamer is toegang tot de woonkeuken (14,0 m2). Deze heeft een tweezijdige opstelling met bladen van terrazzo die speciaal op maat voor deze keukeninrichting zijn vervaardigd.
Aan weerzijden bevinden zich twee rustiek betegelde gootstenen met historische Engelse armaturen. De kastfronten zijn eveneens een eigen ontwerp en uitgevoerd in massief eiken dat een blauwgrijze lakafwerking kreeg. In het oog springend is zonder twijfel het grote 6-pits Falcon-fornuis ‘Classic Fellow’ waar het terrazzo-werkblad in vorm op is afgestemd. Het is 110 centimeter breed en herbergt een heteluchtoven, een multifunctionele oven en een aparte grill. De afzuiging in de schouwkap is voorzien van een fluisterstille motor die een hoog rendement heeft. Tot de overige inbouwapparatuur behoren een koelkast en afwasmachine, beide van Miele. Een deur biedt vanuit de keuken rechtstreeks toegang tot de binnenplaats achter de toegangspoort.

Bijkeuken/verbindingsgang
De tegelvloer van de keuken loopt door in de bijkeuken (6,4 m2). Aan de rechterzijde bevinden zich de witgoedaansluitingen (wasmachine en -droger), een brede garderobenis en is de opstelplaats van de hr-combiketel Vaillant Ecotec Plus (2015). Aan de overzijde is toegang tot het gastentoilet met sanitair van Sphinx. Het heeft een wandafwerking van ‘witjes’ en een antieke tegelvloer,
in overeenstemming met de ‘tegelmat’ bij de entree.

Werkkamer/kantoor
Ook in de werkkamer (20,5 m2) ligt de terracotta tegelvloer waar deze drempelloos in doorloopt. Aan de tuinzijde is over de volledige breedte van de woning een witgelakte maatwerkkastenwand geplaatst. Deze biedt aan zowel de linker- als rechterzijde plaats aan werkplekken die beide over een glasvezelverbinding beschikken. Het is daardoor een ruimte die ideaal geschikt is voor ‘werken aan huis’. De poort van deze voormalige stal is aan de linkerbuitenzijde visueel intact gelaten, doch heeft aan de binnenzijde van de werkkamer een muur gekregen met praktische toegangsdeur.

Serre/tuinkamer
Met twee schuifdeuren staat de werkkamer in verbinding met een in 2010 aangebouwde serre/tuinkamer (20,3 m2) die rondom geheel is voorzien van thermopane beglazing. De vloer is afgewerkt met natuursteen dat in zogeheten Romeins verband is gelegd. De achtertuin is vanuit deze serre bereikbaar via twee openslaande tuindeuren. Vóór de beide schuifdeuren naar de werkkamer is een elektrisch bedienbaar rolluik op onzichtbare wijze geïntegreerd in het plafond en in de muren.

EERSTE VERDIEPING
De eerste verdieping is op twee manieren te bereiken. Het voorste deel via een vaste trap in de ontvangsthal,
het achterste deel via een vaste trap in de werkkamer.

Voorste gedeelte: 3 slaapkamers en badkamer
In het voorste gedeelte bevinden zich aan een overloop (5,8 m2) drie slaapkamers. Twee ervan (met 13,1 m2 en 10,0 m2 aan stahoogte boven de 1.50-meterlijn) hebben raampartijen aan de straatzijde en de grootste van beide heeft een driedeurs maatwerkinbouwkast.
De derde heeft een L-vormige plattegrond (met 9,8 m2 aan stahoogte boven de 1.50-meterlijn), beschikt over een dakkapel met drie vensters, een ingebouwde tweedeursmuurkast met schuifdeuren en heeft via een luik toegang tot de vliering. Alle originele vloeren lopen drempelloos door en zijn uitgevoerd in blank gelakt grenen.
De achter de hoofdslaapkamer gelegen, geheel betegelde badkamer (met 8,0 m2 aan stahoogte boven de 1.50-meterlijn) heeft een inrichting met een ligbad, inloopdouche, vaste wastafel en tweede toilet. Daglichttoetreding geschiedt er eveneens door een dakkapel met drie raampartijen en acht ingebouwde halogeenplafondspots kunnen er voor de gewenste ambiance zorgen.

Achterste gedeelte: slaapkamer, sauna en badkamer
Een trap in de achterste werkkamer voert naar een tussenverdieping waar de overloop (2,8 m2) toegang biedt tot een inloopgarderobe. De vloer van de overloop en trappartij is afgewerkt in geborsteld eiken dat eveneens is toegepast in de aan de achterzijde gelegen slaapkamer (met 20,5 m2 aan stahoogte boven de 1.50-meterlijn). Deze heeft een extra deur naar de overloop waardoor zij toekomstig op eenvoudige wijze in twee (slaap-)kamers kan worden onderverdeeld.
De meerpersoonssauna (3,7 m2) is geschikt voor zes personen en voorzien van een veilig kinderslot op de 380-volt-schakelaar. Achter een uitneembaar paneel aan de linkervoorzijde is in de geheel met hout afgewerkte voorruimte toegang tot een kastruimte waar zich onder meer de techniek van de mechanische ventilatie bevindt. Een vaste trap leidt een paar treden hoger naar een tweede badkamer (met 8,4 m2 aan stahoogte boven de 1.50-meterlijn), bedoeld voor verfrissing na saunabezoek. Er is een douchecabine, vaste wastafel en een nisruimte voor plaatsing van bijvoorbeeld een zonnebank.

KELDER
Het object beschikt over twee kelderruimtes. De eerste (8,4 m2) is via een originele, gemetselde trap bereikbaar vanuit de keuken en biedt plaats aan de watermeter. De tweede (8,6 m2) is bereikbaar vanuit de studeer-/werkkamer aan de achterzijde en beschikt over een dubbele muurkast.

TUIN
Deze woning heeft een voor-, zij- en achtertuin. Het voorste gedeelte is, tot de afsluitbare poort met aparte tuindeur, bestraat met maaskeien en biedt plaats aan stalling van meerdere auto’s op eigen terrein. Achter de afsluitbare poort gaat de bestrating over in handvorm gebakken klinkers die aan de achterzijde tevens een breed terras vormen. Aan de linkerzijde is toegang tot een berging (16,6 m2) met geïsoleerde kapconstructie. Deze heeft een inrichting met maatwerkwerkbanken en met twee openslaande tuindeuren toegang tot een overdekt terras. Aan de achterzijde bevindt zich een tweede berging (6,2 m2) voor stalling van tuinmaterieel.
Aan de rechterzijde in de achtertuin staat een open, houten tuinpaviljoen (13,7) met keramische tegelvloer en zicht op de massief houten kapconstructie. Naast een drinkwateraansluiting is hier tevens voorzien in een aansluiting van een grondwaterpomp voor besproeiing van de tuin in zomerse perioden. Het overige deel van deze ruim bemeten achtertuin wordt gevormd door drie functioneel gescheiden delen met beukenhagen als begrenzingen. De tuin biedt een hoge mate van privacy dankzij de volgroeide vegetatie op de erfgrenzen en in de borders. Bijkomstig voordeel voor kleine kinderen is dat de toegang naar de straatzijde geheel kan worden afgesloten waardoor hun veiligheid in hoge mate is gewaarborgd.

ALGEMEEN
- Woonboerderij die in oorsprong dateert van 1926 en in de voorbije drie decennia fasegewijs volledig is verbouwd en uitgebreid;
- Tijdens de verbouwingsfasen is enkel gebruikgemaakt van hoogwaardige, historische materialen – of werden deze in opdracht op maat vervaardigd zoals in de rustieke keuken;
- 4 slaapkamers, 2 badkamers en meerpersoonssauna;
- Aangebouwde tuinserre met thermopane beglazing die een magnifieke tuinbeleving mogelijk maakt;
- Tuinpaviljoen met keramische tegelvloer onder een houten overkapping;
- Met een tuinpoort af te sluiten achtertuin met een hoge mate van privacy en veilig voor kleine kinderen;
- Op korte loopafstand van het centrum (200 meter) met een compleet aanbod van diensten, winkels en horeca;
- Maasbracht heeft een ruim aanbod van onderwijsvoorzieningen;
- Ligging op slechts enkele autominuten afstand van het knooppunt van de snelwegen A2 en A73 waardoor steden in de regio en daar buiten w.o. België en Duitsland in korte tijd bereikt kunnen
worden;
Meer lezen
Minder lezen
Lou Heunen
Uw qualis-makelaar
Lou Heunen
Van Cromvoirt Makelaars
Minderbroederssingel 669
6041 KH Roermond
0475-333 533
Contact met de makelaar
Molenweg 39, Maasbracht foto-1
Molenweg 39 is succesvol verkocht door Van Cromvoirt Makelaars

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken