Vriezekoop 7, Leimuiden foto-1
Leimuiden

Vriezekoop 7

€ 1.595.000 k.k.
Verkocht
Vriezekoop 7, Leimuiden foto-0
Vriezekoop 7, Leimuiden foto-1
Vriezekoop 7, Leimuiden foto-2
Vriezekoop 7, Leimuiden foto-3
Vriezekoop 7, Leimuiden foto-4
Vriezekoop 7, Leimuiden foto-5
Vriezekoop 7, Leimuiden foto-6
Vriezekoop 7, Leimuiden foto-7
Vriezekoop 7, Leimuiden foto-8
Vriezekoop 7, Leimuiden foto-9
Vriezekoop 7, Leimuiden foto-10
Vriezekoop 7, Leimuiden foto-11
Vriezekoop 7, Leimuiden foto-12
Vriezekoop 7, Leimuiden foto-13
Vriezekoop 7, Leimuiden foto-14
Vriezekoop 7, Leimuiden foto-15
Vriezekoop 7, Leimuiden foto-16
Vriezekoop 7, Leimuiden foto-17
Vriezekoop 7, Leimuiden foto-18
Vriezekoop 7, Leimuiden foto-19
Vriezekoop 7, Leimuiden foto-20
Vriezekoop 7, Leimuiden foto-21
Vriezekoop 7, Leimuiden foto-22
Vriezekoop 7, Leimuiden foto-23
Vriezekoop 7, Leimuiden foto-24
Vriezekoop 7, Leimuiden foto-25
Vriezekoop 7, Leimuiden foto-26
Vriezekoop 7, Leimuiden foto-27
Vriezekoop 7, Leimuiden foto-28
Vriezekoop 7, Leimuiden foto-29
Vriezekoop 7, Leimuiden foto-30
Vriezekoop 7, Leimuiden foto-31
Vriezekoop 7, Leimuiden foto-32
Vriezekoop 7, Leimuiden foto-33
Vriezekoop 7, Leimuiden foto-34
Vriezekoop 7, Leimuiden foto-35
Vriezekoop 7, Leimuiden foto-36
Vriezekoop 7, Leimuiden foto-37
Vriezekoop 7, Leimuiden foto-38
Vriezekoop 7, Leimuiden foto-39
Vriezekoop 7, Leimuiden foto-40
Vriezekoop 7, Leimuiden foto-41
Vriezekoop 7, Leimuiden foto-42
Vriezekoop 7, Leimuiden foto-43
Vriezekoop 7, Leimuiden foto-44
Vriezekoop 7, Leimuiden foto-45
Vriezekoop 7, Leimuiden foto-46
Vriezekoop 7, Leimuiden foto-47
Vriezekoop 7, Leimuiden foto-48
Vriezekoop 7, Leimuiden foto-49
Vriezekoop 7, Leimuiden foto-50
Vriezekoop 7, Leimuiden foto-51
Vriezekoop 7, Leimuiden foto-52
Vriezekoop 7, Leimuiden foto-53
Vriezekoop 7, Leimuiden foto-54
Vriezekoop 7, Leimuiden foto-55
Vriezekoop 7, Leimuiden foto-56
Vriezekoop 7, Leimuiden foto-57
Verkocht
Vriezekoop 7, Leimuiden foto-2
Vriezekoop 7, Leimuiden foto-3
+58
Perceeloppervlakte
9.247 m²
Woonoppervlakte
260 m²
Inhoud
1.316 m³
Vriezekoop 7 is succesvol verkocht door Makelaardij Van Brussel

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken

Omschrijving

Historische woonboerderij op een prachtige locatie


Een charmante oude dame
Op een prachtige, centraal gelegen locatie in de Randstad vinden we deze historische woonboerderij met een onlangs vernieuwd rieten dak. De oorspronkelijke boerderij stamt uit 1813 en is door de huidige bewoner omgetoverd tot een gezellige leefomgeving. Langs de fraai ingerichte tuin stroomt de rivier De Drecht die toegang geeft tot het omringende plassengebied. Aanmeren kan in de eigen binnenhaven, compleet met jollensteiger, en het levendige schouwspel op het water geeft een uitzicht dat de Randstad bijna doet vergeten. Hier woon je buiten, maar dan met alles dichtbij, want in slechts 10 minuten rijd je de snelweg op die je in een half uur naar Den Haag of Amsterdam voert. Dit is een woning met een ziel, zoals de huidige eigenaar het liefdevol benoemt: een Charmante Oude Dame die wacht op een nieuw leven.


Sfeervolle woonkeuken
Zodra je het erf oprijdt, heet de wit gepleisterde boerderij je van harte welkom. Je stapt binnen in de entree, met achterin het oude klompenhok en rechts de bijkeuken en de toegang tot de zeer ruime kelder. Links bevindt zich de sfeervolle woonkeuken, op de deel waar vroeger de koeien stonden. Het luik naar de hooizolder is hier nog een stille getuige van, maar verder herinnert niets meer aan de bedompte stal van weleer. De open keuken is gemaakt van vloerdelen uit Amsterdamse grachtenpanden en ook elders in de woning is dankbaar gebruikgemaakt van deze doorleefde materialen. Verder is er een zitgedeelte en een lange tafel, waaraan menige gast is aangeschoven. Met name in de zomer is dit een heerlijke leefruimte, waar je je koestert in het zonlicht dat door de ramen naar binnen valt.
Slapen in de opkamer
Via de hal loop je naar de L-vormige woonkamer, die uitkijkt over het water en de binnenhaven. Deze ruimte leent zich voor een flexibele indeling en is vanwege de prima isolatie een fijne plek voor lange, gezellige winteravonden. Het trapje voert je naar de opkamer, waar onder de stoere houten balken een knusse slaapkamer is gecreëerd. Ook hier kijk je vanuit het bed zó uit over het water, de leilindes en het polderlandschap. Een tweede trapje brengt je weer naar beneden, naar een bescheiden badkamer met bad en wastafel. De indeling van de voormalige boerderij is grotendeels aangehouden, maar wie meer eigentijdse luxe wenst, heeft volop mogelijkheden om dit naar eigen inzicht te veranderen.


Een zolder om te verdwalen
In de woonkamer nemen we de trap die ons naar de eerste verdieping brengt. Op de overloop, voorzien van dakramen, bevindt zich de aansluiting voor de wasmachine en de droger. Hier is ook nog een bedstede, opgetrokken uit wit geschilderd hout. Deze verdieping biedt verder plaats aan twee ruime slaapkamers, elk met een eigen wastafel, van waaruit je een fantastische uitzicht hebt op de Drecht, alsmede over de Westeinderplassen. Aan de andere kant van de overloop is de ingang naar een enorme zolder met vliering. Deze dient nu als opbergzolder, maar vanwege de beschikbare oppervlakte en de authentieke balkenstructuur nodigt deze ruimte zeker uit tot andere woontoepassingen. Het rieten dak is in 2020 volledig vernieuwd, maar verdient nog nadere afwerking.


Echt buiten…
Deze locatie aan het water, aan de rand van het dorp Leimuiden, is met recht ‘uniek’ te noemen. Via De Drecht vaar je zo naar de Braasemermeer, de Westeinderplassen en de Kaagerplas, en dat maakt de boerderij tot een prachtige uitvalsbasis voor watersport- en botenliefhebbers. Het omliggende polderlandschap, zo karakteristiek voor Zuid-Holland, leidt tot weidse vergezichten. De verzorgde tuin sluit hier naadloos op aan met leilindes, knotwilgen en een met riet beschut terras langs de dijk en de binnenhaven, waar ’s zomers de waterlelies uitbundig bloeien. In de tuin staat verder nog een met rozen begroeid tuinhuisje met Jugendstill-ramen, maar hier heeft de tand des tijds wel zijn sporen nagelaten.
… maar alles dichtbij
Hoewel deze woonboerderij dus echt de beleving heeft van een buitenplaats, is de bewoonde wereld nooit ver weg. Voor de dagelijkse boodschappen biedt Leimuiden tal van mogelijkheden, en wie de stadse reuring wil opzoeken is via de A4 zó in Den Haag en Amsterdam. Bovendien sta je met de auto al in een kwartiertje op Schiphol Airport. Dat maakt deze locatie, die het beste van twee werelden in zich draagt, oprecht tot een unicum in de verder zo drukke Randstad.
Nog meer ruimte
Het land aan de overkant van de weg (met een oppervlakte van xx m2), waar nu de schapen grazen, behoort ook tot deze woning. Bovendien is er een vergunning afgegeven voor de bouw van een schuur, parallel aan de woning. Een waardevolle toevoeging voor paardenliefhebbers, bijvoorbeeld, maar ook te gebruiken als extra garage of werkruimte.


• Historische woonboerderij op unieke locatie
• Ligging aan het water
• Rieten dak, vernieuwd in 2020
• Nabijheid en bereikbaarheid van grote steden
• Gezellige woonsfeer
• Goede basis voor meer eigentijdse luxe
• Grote, groene buitenruimte
• Vergunning voor extra schuur/stalling/garage

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Er wordt door ons geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.

Deze verkoopinformatie mag niet worden beschouwd als een aanbieding of een offerte en wordt verstrekt onder voorbehoud van goedkeuring door de verkoper(s). Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Er is slechts sprake van een overeenstemming op het moment, dat de door makelaar opgestelde koopovereenkomst door beide partijen is beoordeeld en ondertekend. Tot dat moment hebben beide partijen het recht om af te zien van een transactie, zonder enige kostenvergoeding etc. Er wordt gebruik gemaakt van de NVM-koopovereenkomst. In alle overeenkomsten bedraagt de waarborgsom/bankgarantie 10% van de koopsom.
Meer lezen
Minder lezen
Johan van Brussel
Uw qualis-makelaar
Johan van Brussel
Makelaardij Van Brussel
Europalaan 159
2408 BK Alphen Aan Den Rijn
0172-424 724
Contact met de makelaar
Vriezekoop 7, Leimuiden foto-1
Vriezekoop 7 is succesvol verkocht door Makelaardij Van Brussel

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken