Spengen 3, Kockengen foto-1
Kockengen

Spengen 3

€ 1.950.000 k.k.
Verkocht
Spengen 3, Kockengen foto-0
Spengen 3, Kockengen foto-1
Spengen 3, Kockengen foto-2
Spengen 3, Kockengen foto-3
Spengen 3, Kockengen foto-4
Spengen 3, Kockengen foto-5
Spengen 3, Kockengen foto-6
Spengen 3, Kockengen foto-7
Spengen 3, Kockengen foto-8
Spengen 3, Kockengen foto-9
Spengen 3, Kockengen foto-10
Spengen 3, Kockengen foto-11
Spengen 3, Kockengen foto-12
Spengen 3, Kockengen foto-13
Spengen 3, Kockengen foto-14
Spengen 3, Kockengen foto-15
Spengen 3, Kockengen foto-16
Spengen 3, Kockengen foto-17
Spengen 3, Kockengen foto-18
Spengen 3, Kockengen foto-19
Spengen 3, Kockengen foto-20
Spengen 3, Kockengen foto-21
Spengen 3, Kockengen foto-22
Spengen 3, Kockengen foto-23
Spengen 3, Kockengen foto-24
Spengen 3, Kockengen foto-25
Spengen 3, Kockengen foto-26
Spengen 3, Kockengen foto-27
Spengen 3, Kockengen foto-28
Spengen 3, Kockengen foto-29
Spengen 3, Kockengen foto-30
Spengen 3, Kockengen foto-31
Spengen 3, Kockengen foto-32
Spengen 3, Kockengen foto-33
Spengen 3, Kockengen foto-34
Spengen 3, Kockengen foto-35
Spengen 3, Kockengen foto-36
Spengen 3, Kockengen foto-37
Spengen 3, Kockengen foto-38
Spengen 3, Kockengen foto-39
Spengen 3, Kockengen foto-40
Spengen 3, Kockengen foto-41
Spengen 3, Kockengen foto-42
Spengen 3, Kockengen foto-43
Spengen 3, Kockengen foto-44
Spengen 3, Kockengen foto-45
Spengen 3, Kockengen foto-46
Spengen 3, Kockengen foto-47
Spengen 3, Kockengen foto-48
Spengen 3, Kockengen foto-49
Spengen 3, Kockengen foto-50
Spengen 3, Kockengen foto-51
Spengen 3, Kockengen foto-52
Spengen 3, Kockengen foto-53
Spengen 3, Kockengen foto-54
Spengen 3, Kockengen foto-55
Spengen 3, Kockengen foto-56
Spengen 3, Kockengen foto-57
Spengen 3, Kockengen foto-58
Spengen 3, Kockengen foto-59
Spengen 3, Kockengen foto-60
Spengen 3, Kockengen foto-61
Spengen 3, Kockengen foto-62
Spengen 3, Kockengen foto-63
Spengen 3, Kockengen foto-64
Spengen 3, Kockengen foto-65
Spengen 3, Kockengen foto-66
Spengen 3, Kockengen foto-67
Spengen 3, Kockengen foto-68
Spengen 3, Kockengen foto-69
Spengen 3, Kockengen foto-70
Spengen 3, Kockengen foto-71
Spengen 3, Kockengen foto-72
Spengen 3, Kockengen foto-73
Verkocht
Spengen 3, Kockengen foto-2
Spengen 3, Kockengen foto-3
+74
Perceeloppervlakte
4.090 m²
Woonoppervlakte
472 m²
Inhoud
1.733 m³
Spengen 3 is succesvol verkocht door Carla van den Brink Makelaars

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken

Omschrijving

---ENGLISH TRANSLATION BELOW---

Landelijk leven in een prachtig verbouwde rietgedekte woonboerderij met een fantastisch aangelegde tuin, gelegen tussen Amsterdam en Utrecht. Op fietsafstand van gezellige dorpen, recreatie en voorzieningen in een kinderrijke omgeving.

De eigenaren hebben de woonboerderij, het voormalig koetshuis en de hooiberg met veel zorg en aandacht grondig onder handen genomen.
Niet alleen hebben zij gedacht aan een maximaal wooncomfort, ze hebben direct de technieken van nu geïntegreerd op het gebied van duurzaamheid. Ooit was dit een kaasboerderij, nu is het een lust om te wonen. Mensen die van fietsen en watersport houden, halen hier hun hart op.

INDELING:

WOONBOERDERIJ:
Royale oprit met plaats voor meerdere voertuigen. Entree naar een ruim opgezette hal met vide, een separaat toilet, urinoir en fontein, garderobe en grote bergkelder. De woonverdieping bestaat uit een grote open ruimte welke erg intiem en functioneel is gemaakt d.m.v. 'het houten hart' in het midden van de ruimte. In dit houten meubel is de grote bijkeuken geplaatst met aansluiting voor de wasmachine en droger. Aan de achterzijde ligt de lichte en smaakvolle woonkeuken v.v. alle inbouwapparatuur en kookeiland. Door de grote pui heeft u een prachtig verrijkend uitzicht. U kijkt door de tuin en dwars door het voormalig koetshuis zo naar het land achter het koetshuis.
Tussen de keuken en woonkamer is een werkplek gecreëerd. De woonkamer is riant maar ook gezellig. Door de vele ramen (met luiken) is er veel natuurlijke lichtinval. De hout gestookte openhaard brengt sfeer in de koude dagen. Middels een paar treden bereikt u de speelruimte voor de kinderen in de voormalige opkamer.

Trap naar de slaapverdieping. De overloop biedt toegang tot alle vertrekken, inclusief een separaat toilet met fontein. De prachtige houten balken zijn hier in het zicht gehouden. De hoofdslaapkamer heeft een kaptafel, ingebouwde kasten in de knieschotten en een inloopkast. Tweede grote slaapkamer welke al voorbereid is om te splitsen in 2 slaapkamers. Derde kleinere slaapkamer. De luxe badkamer is v.v. een ligbad, dubbele inloopdouche en dubbele wastafel met meubel.

VOORMALIG KOETSHUIS:
Entree, hal met separaat toilet en garderobe. Licht en ruim woongedeelte met luxe open keuken v.v. alle inbouwapparatuur en bar. Twee grote puien welke zorgen voor een zee aan licht en een prachtig uitzicht.
Trap naar de slaapverdieping, overloop met separaat toilet met fontein en wasruimte. Grote kamer met aparte berging en dakraam met een fenomenaal uitzicht. Dubbele deuren naar de achtergelegen slaapkamer.
De moderne badkamer is v.v. inloopdouche, wastafelmeubel en berging met boiler. De indeling boven is gemakkelijk te wijzigen, alle muren staan op de houten vloer.

HOOISCHUUR:
De voormalige hooischuur is omgetoverd tot een garage met plek voor meerdere auto's. Er is tevens een oplaadpunt (en een extra aansluiting met krachtstroom), een toilet met fontein, airco en de kap kan nog steeds omhoog.

TUIN:
Het is zichtbaar dat er met veel liefde is nagedacht over het tuinplan. Er is een schat aan planten en bloemen. Er zijn meerdere plekken gecreëerd om heerlijk te zitten of spelen. Het naastgelegen perceel (terrein grasland) is later aangekocht en maakt deel uit van het geheel. De gehele beschoeiing is geheel vernieuwd. In de zomer kan men in de vijver zwemmen, tijdens een koude winter kan men hier fantastisch schaatsen.

BIJZONDERHEDEN TUIN:
- Aangelegd onder gerenommeerd poldertuin architect Luc Engelhart;
- Veel inheemse bomen, heesters en vaste planten (denk aan knotwilg, es, Gelderse roos, krentenbomen, Gele Kornoelje, meidoorn, sleedoorn, vlier);
- Eetbare tuin (Japanse wijnbes, druiven, kruisbessen, blauwe bessen, rode bessen, kweeperen, appels, kersen, wilde aardbeien, hazelnoten);
- Bescheiden boomgaard met appelbomen, kweepeer en een kersenboom;
- Een natuurlijke tuin vol kleur in elk seizoen;
- Beschoeiing recentelijk vernieuwd (achter in 2017, midden en voor in 2018);
- Aangezien de tuin volgroeid is, is alleen een jaarlijkse voorjaarsbeurt nodig en grasmaaien. De grote snoeibeurt (circa elke 3-5 jaar) heeft net eind 2020 plaatsgevonden;
- Een recent geïnstalleerd (2017) irrigatie en sproeisysteem aanwezig (maakt gebruik van slootwater);
- De eigenaren hebben in kaart gebracht welke planten en soorten er geplant zijn. Ook is het mogelijk een jaarlijks contract over te nemen van de huidige hovenier.

DUURZAAMHEID:
Bij de verbouwing is grondig nagedacht over duurzaamheid; van materiaal gebruik tot isolatie en energie-winning/ besparing. Er is voor de boerderij een warmtepomp (lucht-water) geïnstalleerd en zijn alle voorbereidingen getroffen voor het plaatsen van zonnepanelen op de gehele achterzijde van het koetshuis. Indien geplaatst, voorzien de panelen in de energiebehoefte van beide huizen. Er is reeds een offerte aanwezig.

LIGGING EN BEREIKBAARHEID:
Spengen heeft een gezellige en hechte gemeenschap met veel jonge mensen en kinderen. Het is onderdeel van de Gemeente Stichtse Vecht en grenst aan het pittoreske dorpje Kockengen. Kenmerkend is de smalle landweg met aan weerszijden knotwilgen en weilanden. In 5 min. rijdt men de A2 op met Amsterdam en Utrecht slechts op respectievelijk ca. 20 en 15 autominuten rijden. Mediapark Hilversum op 30 autominuten.

Het dorp Kockengen is gelegen op 5 min fietsafstand en heeft 2 lagere scholen. Naast een supermarkt voor de dagelijkse boodschappen, vind je in Kockengen ook een aantal gezellige winkels, waaronder een slager, bakker en gezellige lunchrooms waar je ook een lekker bakje koffie kunt drinken. Ook erg leuk zijn de eettentjes en theetuinen midden in de Weilanden, waaronder de Grote Sniep. Daarnaast heeft Kockengen een zeer actieve en gezellige tennisvereniging, voetbalvereniging en één van de weinige nog opererende openluchtzwembad in de omgeving "de Koet”.
Breukelen (ca. 10 minuten met de auto) heeft vele voorzieningen, o.a. terrasjes, horeca, winkels, sport en scholen (lager en middelbaar onderwijs). Hier is ook een trein- en busstation. In het nabijgelegen Woerden zitten 2 hoog aangeschreven middelbare scholen op fietsafstand. Woerden is de stad van het groene hart en biedt naast vele voorzieningen en recreatie ook een goed verbonden treinstation.

RECREATIE:
Aan het einde van Spengen bent u vanaf de Geerkade met het supboard of per boot verbonden met de Nieuwkoopse en Vinkeveense plassen. Ook Loosdrecht is om de hoek voor het uitoefenen van verschillende watersporten. In de omgeving zijn bekende fiets-, schaats- en wandelroutes (oa de Hollandsche Kade) waar Spengen onderdeel van is.

BIJZONDERHEDEN:
- Woonboerderij en voormalig koetshuis welke is omgetoverd tot een tweede woning;
- Garage met elektrisch oplaadpunt;
- Zeer fraai aangelegde tuin;
- 2 percelen;
- Gelegen op eigen grond;
- Woonboerderij is een Gemeentelijk monument;
- Warmtepomp (luchtwater) voor de woonboerderij;
- Mogelijkheid tot zonnepanelen;
- Vloerverwarming in zowel de woonboerderij als het voormalig koetshuis;
- Goed geïsoleerd;
- Openhaard.


---ENGLISH TRANSLATION ---

Rural life in a beautifully renovated thatched former farmhouse with a fantastically landscaped garden, located between Amsterdam and Utrecht. Within cycling distance of charming villages, recreation and facilities in a child-rich environment.

The owners have thoroughly renovated the farmhouse, the former coach house and the haystack with great care and attention.
Not only have they thought of maximum living comfort, they have immediately integrated the techniques of today in the field of sustainability. This was once a cheese farm, now it is a joy to live in. People who like to cycle and water sports will enjoy themselves here.

LAYOUT:

RESIDENTIAL FARM:
Generous driveway with space for several vehicles. Entrance to a spacious hall with loft, a separate toilet, urinal and sink, wardrobe and large storage cellar. The living floor consists of a large open space which has been made very intimate and functional by means of 'the wooden heart' in the middle of the room. The large utility room with connection for the washing machine and dryer is placed in this wooden furniture. At the rear is the light and tasteful kitchen with all built in appliances and cooking island. The large facade offers a beautiful enriching view. You look through the garden and straight through the former coach house to the land behind the coach house.
A workplace has been created between the kitchen and living room. The living room is spacious but also cozy. Due to the many windows (with shutters) there is a lot of natural light. The wood-burning fireplace brings atmosphere to the cold days. Via a few steps you reach the children's play area in the former upstairs room.

Stairs to the sleeping floor. The landing provides access to all rooms, including a separate toilet with sink. The beautiful wooden beams are kept in view here. The master bedroom has a dressing table, built-in wardrobes in the knee bulkheads and a walk-in wardrobe. Second large bedroom which is already prepared to split into 2 bedrooms. Third smaller bedroom. The luxurious bathroom has a bathtub, double walk-in shower and double sink with furniture.

FORMER CARRIER HOUSE:
Entrance hall with separate toilet and wardrobe. Light and spacious living area with luxurious open kitchen with all built in appliances and bar. Two large fronts which provide a sea of ??light and a beautiful view.
Stairs to the sleeping floor, landing with separate toilet with sink and laundry room. Large room with separate storage room and skylight with a phenomenal view. Double doors to the rear bedroom.
The modern bathroom has a walk-in shower, washbasin and storage room with boiler. The layout above is easy to change, all walls are placed on the wooden floor.

HAY BARN:
The former hay barn has been transformed into a garage with space for several cars. There is also a charging point (and an extra connection with three-phase current), a toilet with sink, airco and the hood can still be raised.

GARDEN:
It is clear that a lot of thought has gone into the garden plan. There is a wealth of plants and flowers. Several places have been created to sit or play. The adjacent plot (grassland terrain) was purchased later and is part of the whole. The entire revetment has been completely renewed. In the summer you can swim in the pond, during a cold winter you can ice skate here.

GARDEN DETAILS:
- Built under renowned polder garden architect Luc Engelhart;
- Many native trees, shrubs and perennials (think pollard willow, ash, Guelder rose, currant trees, yellow dogwood, hawthorn, blackthorn, elder);
- Edible garden (Japanese wineberry, grapes, gooseberries, blueberries, redcurrants, quinces, apples, cherries, wild strawberries, hazelnuts);
- Modest orchard with apple trees, quince and a cherry tree;
- A natural garden full of color in every season;
- Revetment recently renewed (back in 2017, middle and front in 2018);
- Since the garden is fully grown, only an annual spring cleaning and lawn mowing is required. The major pruning (approximately every 3-5 years) has just taken place at the end of 2020;
- A recently installed (2017) irrigation and sprinkler system present (uses ditch water);
- The owners have mapped out which plants and species have been planted. It is also possible to take over an annual contract from the current landscape gardener.

DURABILITY:
During the renovation, a lot of thought was given to sustainability; from material use to insulation and energy recovery/saving. A heat pump (air-water) has been installed for the farm and all preparations have been made for installing solar panels on the entire rear of the coach house. When installed, the panels provide for the energy needs of both houses. An offer is already available.

LOCATION AND ACCESSIBILITY:
Spengen has a cozy and close-knit community with many young people and children. It is part of the Municipality of Stichtse Vecht and borders the picturesque village of Kockengen. Characteristic is the narrow country road with pollard willows and meadows on both sides. In 5 minutes you can reach the A2 with Amsterdam and Utrecht only about 20 and 15 minutes away by car, respectively. Media Park Hilversum is 30 minutes by car.

The village of Kockengen is located 5 minutes by bike and has 2 primary schools. In addition to a supermarket for daily shopping, you will also find a number of cozy shops in Kockengen, including a butcher, bakery and cozy lunchrooms where you can also drink a nice cup of coffee. Also very nice are the eateries and tea gardens in the middle of the Meadows, including the Grote Sniep. In addition, Kockengen has a very active and cozy tennis club, football club and one of the few still operating outdoor swimming pool in the area "de Koet".
Breukelen (approx. 10 minutes by car) has many amenities, including terraces, restaurants, shops, sports and schools (primary and secondary education). There is also a train and bus station here. In nearby Woerden there are 2 highly regarded secondary schools within cycling distance. Woerden is the city of the green heart and, in addition to many amenities and recreation, also offers a well-connected train station.

RECREATION:
At the end of Spengen you are connected to the Nieuwkoopse and Vinkeveense Plassen from the Geerkade by supboard or by boat. Loosdrecht is also around the corner for various water sports. In the area are well-known cycling, skating and walking routes (including the Hollandsche Kade) of which Spengen is part.

PARTICULARITIES:
- Farmhouse and former coach house which has been transformed into a second home;
- Garage with electric charging point;
- Very beautifully landscaped garden;
- 2 plots;
- Located on private land;
- Farmhouse is a municipal monument;
- Heat pump (air water) for the farmhouse;
- Possibility of solar panels;
- Underfloor heating in both the farmhouse and the former coach house;
- Well isolated;
- Fireplace.
Meer lezen
Minder lezen
Pieter Joep van den Brink
Uw qualis-makelaar
Pieter Joep van den Brink
Carla van den Brink Makelaars
De Lairessestraat 123
1075 HH Amsterdam
020-671 72 72
Contact met de makelaar
Spengen 3, Kockengen foto-1
Spengen 3 is succesvol verkocht door Carla van den Brink Makelaars

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken