Stadhouderlaan 29, Horn foto-1
Horn

Stadhouderlaan 29

€ 950.000 k.k.
Verkocht
Stadhouderlaan 29, Horn foto-0
Stadhouderlaan 29, Horn foto-1
Stadhouderlaan 29, Horn foto-2
Stadhouderlaan 29, Horn foto-3
Stadhouderlaan 29, Horn foto-4
Stadhouderlaan 29, Horn foto-5
Stadhouderlaan 29, Horn foto-6
Stadhouderlaan 29, Horn foto-7
Stadhouderlaan 29, Horn foto-8
Stadhouderlaan 29, Horn foto-9
Stadhouderlaan 29, Horn foto-10
Stadhouderlaan 29, Horn foto-11
Stadhouderlaan 29, Horn foto-12
Stadhouderlaan 29, Horn foto-13
Stadhouderlaan 29, Horn foto-14
Stadhouderlaan 29, Horn foto-15
Stadhouderlaan 29, Horn foto-16
Stadhouderlaan 29, Horn foto-17
Stadhouderlaan 29, Horn foto-18
Stadhouderlaan 29, Horn foto-19
Stadhouderlaan 29, Horn foto-20
Stadhouderlaan 29, Horn foto-21
Stadhouderlaan 29, Horn foto-22
Stadhouderlaan 29, Horn foto-23
Stadhouderlaan 29, Horn foto-24
Stadhouderlaan 29, Horn foto-25
Stadhouderlaan 29, Horn foto-26
Stadhouderlaan 29, Horn foto-27
Stadhouderlaan 29, Horn foto-28
Stadhouderlaan 29, Horn foto-29
Stadhouderlaan 29, Horn foto-30
Stadhouderlaan 29, Horn foto-31
Stadhouderlaan 29, Horn foto-32
Stadhouderlaan 29, Horn foto-33
Stadhouderlaan 29, Horn foto-34
Stadhouderlaan 29, Horn foto-35
Stadhouderlaan 29, Horn foto-36
Stadhouderlaan 29, Horn foto-37
Stadhouderlaan 29, Horn foto-38
Stadhouderlaan 29, Horn foto-39
Stadhouderlaan 29, Horn foto-40
Stadhouderlaan 29, Horn foto-41
Stadhouderlaan 29, Horn foto-42
Stadhouderlaan 29, Horn foto-43
Stadhouderlaan 29, Horn foto-44
Stadhouderlaan 29, Horn foto-45
Stadhouderlaan 29, Horn foto-46
Stadhouderlaan 29, Horn foto-47
Stadhouderlaan 29, Horn foto-48
Stadhouderlaan 29, Horn foto-49
Stadhouderlaan 29, Horn foto-50
Stadhouderlaan 29, Horn foto-51
Stadhouderlaan 29, Horn foto-52
Verkocht
Stadhouderlaan 29, Horn foto-2
Stadhouderlaan 29, Horn foto-3
+53
Perceeloppervlakte
2.275 m²
Woonoppervlakte
312 m²
Inhoud
1.073 m³
Stadhouderlaan 29 is succesvol verkocht door Van Cromvoirt Makelaars

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken

Omschrijving

Dit object dateert in oorsprong van 1971 en maakte in 2011 een allesomvattende verbouwingsperiode door. Deze eindigde op 14 juli van dat jaar – de nationale Franse feestdag – wat onbedoeld op passende wijze een eerbetoon is aan de ‘Fransche Bergen’ zoals dit bosrijke villapark als naam draagt.

Tijdens de verbouwing is werkelijk álles in huis vernieuwd en zelfs de bestaande keldervertrekken kunnen de vergelijking met die van hedendaagse nieuwbouw moeiteloos doorstaan. Het object heeft witgeschilderde gevelpartijen en telt drie woonruimten en een compleet ingerichte designkeuken op de begane grond. Op de verdieping heeft het vier slaapkamers en twee badkamers.

Wellicht het meest spraakmakend is de omliggende tuin waar een kunstenaresse het ontwerp voor verzorgde en een professioneel hoveniersbedrijf voor de uitvoering zorgdroeg. Deze tuin vormt feitelijk een verlengstuk van het interieur omdat op de begane grond de achtergevel geheel bestaat uit verdiepingshoge schuifpuien die in elk jaargetijde een fenomenaal uitzicht bieden op deze tuin.

Tot de villa behoren bovendien een tuinhuis met overdekt terras en een separaat gelegen, vrijstaande garage die desgewenst kan fungeren als kantoor/praktijk aan huis, of toekomstig zelfs als aanleunwoning voor ouderen. Een middelbare school (Sint Ursula) ligt op zeer korte loopafstand en winkels voor dagelijkse voorzieningen zijn eveneens snel bereikbaar. Het oorspronkelijke
bouwjaar is 1971, de inhoud is 1.073 m3 en de perceeloppervlakte bedraagt 2.275 m2.

BEGANE GROND
Ontvangsthal
De overdekte entree ligt in het midden van voorgevel en biedt toegang tot een representatieve ontvangsthal (12,3 m2). Deze heeft een vloerafwerking van speciale keramische tegels (90/60) met aluminium glansoppervlak. Aan de ene zijde van de hal bevindt zich de meterkast met aansluitingen van de drie nutsvoorzieningen en de glasvezelverbinding, aan de overzijde ligt het gastentoilet. Het heeft een designinrichting met vrijhangend toilet (Villeroy & Boch) en een bijpassend designfonteintje.

Z-vormige living met tuincontact
De living (60,3 m2) heeft een Z-vormige plattegrond en de lange wanden aan zowel de voor- als achterzijde worden gevormd door verdiepingshoge glaspuien met isolerende beglazing. Aan de zijde van de achtertuin bestaat deze ‘glazen wand’ uit schuifpuien waarmee er een fysiek contact kan worden gelegd met het achterterras en de achtertuin. De parketvloer van de living is ambachtelijk gelegd door Engelen Parket en uitgevoerd in ‘verouderd’ eiken met een whitewash-afwerking. Zij kreeg een speciaal gelegde mozaïekparketvloer als ondergrond en het oppervlak ervan sluit
op de millimeter nauwkeurig aan op de keramische tegelvloer die vanuit de hal drempelloos doorloopt in de halfopen keuken. In de living bevindt zich tevens een openhaard die in een witgestuukte schouw is ondergebracht.

Halfopen designkeuken
De halfopen keuken (19,5 m2) is op twee wijzen vanuit de living toegankelijk en heeft een maatwerkinrichting van Schmidt met kastenwand met matwitte fronten en een centraal geplaatst kookeiland. Dat laatste heeft een composieten werkblad van Silestone (dat voor 90% uit natuurlijke kwarts bestaat) en van bovenaf wordt aangelicht door ingebouwde halogeenspots. Het kookeiland herbergt een rvs-spoelbak van Franke en een 4-pits inductiekookplaat met rvs-wasemkap van Siemens en biedt tijdens het bereiden van maaltijden een fenomenaal uitzicht op de achtertuin. Onder dit kookeiland is tevens de afwasmachine (Siemens, 2021) ondergebracht. De overige inbouwapparatuur van Siemens bevindt zich in de kastenwand en bestaat uit een op ooghoogte geplaatste combimagnetron en elektrische oven met rechts ernaast een separate koelkast en diepvrieskast. De keuken is bewust niet voorzien van zonneschermen; een reeks platanen zorgt er voor een natuurlijke schaduwwerking.

Kantoorruimte
Vanuit de ontvangsthal is aan de rechterzijde toegang tot een kantoorruimte (14,9 m2) waar de keramische tegelvloer eveneens drempelloos in doorloopt. Deze kantoorruimte heeft met twee raampartijen uitzicht op de rechterzijtuin.

Atelierruimte
Aan de linkerzijde van het perceel is met een afsluitbare tuinpoort toegang tot een tuinpad dat aan de achterzijde eindigt bij het achterterras. Hier is met een schuifpui toegang tot een ruimte (19,7 m2) die momenteel als atelier in gebruik is. Erachter, en georiënteerd op de voorzijde, bevindt zich een bergruimte (9,3 m2) voor de opslag van schilder benodigdheden.

VERDIEPING
Vier slaapkamers en twee badkamers
Vanuit de ontvangsthal leidt een open trap met hardhouten treden en stalen leuningen naar een overloop met stalen balustrade en vide (9,0 m2). De vloeren van de overloop, vide en slaapkamers zijn afgewerkt met laminaatparket met een massief eiken toplaag. Alle dakramen beschikken bovendien over handbediende zonnescreens die aan de buitenzijde van de kantelramen zijn geplaatst.

Hoofdslaapkamer met aanliggende badkamer
Bij bovenkomst bevindt de hoofdslaapkamer (met 18,1 m2 aan stahoogte boven de 1.50-metergrens) zich aan de rechterzijde en heeft de beschikking over een gestoffeerde inloopgarderobe/kleedkamer (4,4 m2) met schuifdeurkasten onder de dakhelling. Vanuit deze hoofdslaapkamer is rechtstreeks toegang tot de aanliggende, geïsoleerde hoofdbadkamer (9,2 m2). Deze
heeft een keramische tegelvloer en een inrichting die bestaat uit een vrijhangend toilet (Villeroy & Boch), een vrijhangend wastafelmeubel met keramische waskom, een kunststoffen ligbad (Villeroy & Boch) en een verscholen inloopdouche met regendouchekop en thermostaatkraan. De wanden zijn afgewerkt met zachtgrijze keramische tegels die op de hoeken onder verstek zijn gezaagd.

Drie overige slaapkamers met separate gastenbadkamer
Slaapkamer-2 en -3 (met 15,3 m2 en 15,4 m2 aan stahoogte boven de 1.50-metergrens) liggen aan de linkerzijde van de hoofdslaapkamer en zijn met hun raampartijen respectievelijk georiënteerd achter- en linkerzijtuin. Aan de voorzijde ligt de vierde slaapkamer (met 14,1 m2 aan stahoogte boven de 1.50-metergrens) die momenteel als atelier/tekenkamer in gebruik is. Via de overloop is toegang tot de gastenbadkamer (met 5,0 m2 aan stahoogte boven de 1.50-metergrens). Op het ligbad na heeft deze dezelfde designinrichting als de hoofdbadkamer.

Rechts naast deze badkamer bevindt zich een berging/waskamer (met 5,1 m2 aan stahoogte boven de 1.50- metergrens) met keramische tegelvloer en aansluitingen voor een wasmachine en -droger.

TUIN
De omliggende tuin zou allerminst misstaan in internationale tuinbladen. Het ontwerp en kleurenschema is afkomstig van een kunstenaresse, voor de uitvoering droeg een professioneel hoveniersbedrijf zorg. De tuin kent verschillende zichtassen en heeft een enorme variëteit aan perfect onderhouden begroeiing die in elk jaargetijde een wisselend decor biedt. Zij is voorzien van
verlichting via verplaatsbare prikspots en heeft een grondwaterput met pomp. Tuingereedschap kan uit het zicht worden gestald in een houten tuinberging en voor de allerkleinste tuinbewoners is achterin voorzien in een paddenpoeltje.

Tuinhuis
Geheel aan de andere zijde van de tuin, bij de separate toegang tot het atelier, staat een houten tuinhuis (7,0 m2) met overdekt terras (7,1 m2) van waaraf een prachtig uitzicht is over de achtertuin. Er direct voor bevindt zich een fruittuin waar fruitboompjes als peer, appel en pruim de afscheiding vormen.

Tuinpaviljoen/garage
De aan de rechterzijde gelegen oprit biedt via een tweevleugelige houten poort toegang tot een eveneens witgeschilderd tuinpaviljoen dat momenteel de functie heeft van vrijstaande garage (34,5 m2) met twee elektrisch bedienbare rolpoorten met afstandsbediening. Er ligt een technische ruimte (17,2 m2) naast en in de aanleg van een buitenkeuken is reeds voorbereid. Met aanpassingen zou dit gebouw toekomstig eveneens dienst kunnen doen als kantoor aan huis of aanleunwoning.

ALGEMEEN
- Villa die in oorsprong dateert van 1971 en in 2011 geheel is verbouwd en gemoderniseerd;
- Z-vormige living met eiken parketvloer;
- Halfopen keuken met designinrichting van Schmidt;
- Extra kantoor- en atelierruimte op de begane grond;
- Vier slaapkamers en twee luxe badkamers op de verdieping;
- Onderkelderd en voorzien van een dubbele, inpandige garage;
- Witgeschilderd bijgebouw (garage) met multifunctionele mogelijkheden;
- Houten tuinhuis met overdekt zitdeel;
- Onder architectuur aangelegde en perfect onderhouden tuin rondom met een hoge mate van privacy;
- Op korte loopafstand van middelbaar onderwijs (Sint Ursula, einde straat) en met een basisschool in het centrum van Horn;
- Op korte rij-afstand van Roermond met zijn uitgebreide aanbod van voorzieningen;
- Nabij uitgestrekte water- en natuurgebieden (w.o. de Beegderheide en het Leudal)
Meer lezen
Minder lezen
Lou Heunen
Uw qualis-makelaar
Lou Heunen
Van Cromvoirt Makelaars
Minderbroederssingel 669
6041 KH Roermond
0475-333 533
Contact met de makelaar
Stadhouderlaan 29, Horn foto-1
Stadhouderlaan 29 is succesvol verkocht door Van Cromvoirt Makelaars

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken