Houthemerweg 1, Heel foto-1
Heel

Houthemerweg 1

€ 739.000 k.k.
Verkocht
Houthemerweg 1, Heel foto-0
Houthemerweg 1, Heel foto-1
Houthemerweg 1, Heel foto-2
Houthemerweg 1, Heel foto-3
Houthemerweg 1, Heel foto-4
Houthemerweg 1, Heel foto-5
Houthemerweg 1, Heel foto-6
Houthemerweg 1, Heel foto-7
Houthemerweg 1, Heel foto-8
Houthemerweg 1, Heel foto-9
Houthemerweg 1, Heel foto-10
Houthemerweg 1, Heel foto-11
Houthemerweg 1, Heel foto-12
Houthemerweg 1, Heel foto-13
Houthemerweg 1, Heel foto-14
Houthemerweg 1, Heel foto-15
Houthemerweg 1, Heel foto-16
Houthemerweg 1, Heel foto-17
Houthemerweg 1, Heel foto-18
Houthemerweg 1, Heel foto-19
Houthemerweg 1, Heel foto-20
Houthemerweg 1, Heel foto-21
Houthemerweg 1, Heel foto-22
Houthemerweg 1, Heel foto-23
Houthemerweg 1, Heel foto-24
Houthemerweg 1, Heel foto-25
Houthemerweg 1, Heel foto-26
Houthemerweg 1, Heel foto-27
Houthemerweg 1, Heel foto-28
Houthemerweg 1, Heel foto-29
Houthemerweg 1, Heel foto-30
Houthemerweg 1, Heel foto-31
Houthemerweg 1, Heel foto-32
Houthemerweg 1, Heel foto-33
Houthemerweg 1, Heel foto-34
Houthemerweg 1, Heel foto-35
Houthemerweg 1, Heel foto-36
Houthemerweg 1, Heel foto-37
Houthemerweg 1, Heel foto-38
Houthemerweg 1, Heel foto-39
Houthemerweg 1, Heel foto-40
Houthemerweg 1, Heel foto-41
Houthemerweg 1, Heel foto-42
Houthemerweg 1, Heel foto-43
Verkocht
Houthemerweg 1, Heel foto-2
Houthemerweg 1, Heel foto-3
+44
Perceeloppervlakte
990 m²
Woonoppervlakte
353 m²
Inhoud
1.583 m³
Houthemerweg 1 is succesvol verkocht door Van Cromvoirt Makelaars

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken

Omschrijving

In het villapark van Heel bevindt zich dit vrijstaande witte landhuis dat in oorsprong dateert van 1978. In oorsprong, want het object kende diverse moderniseringsperioden waarbij het geheel naar huidige, hoge woonstandaarden is gebracht. De laatste aanpassingen bestreken een periode van 2018 tot heden en vormden het kwalitatieve sluitstuk. In deze periode is er een garage aangebouwd, kreeg de tuininrichting een facelift met twee nieuwe tuinhuizen en een verwarmd zwembad, en is met 48 extra zonnepanelen een belangrijke stap gezet naar een energiezuinige toekomst. Het centrum van Heel heeft een uitgebreid winkelaanbod en scholen in het basis- en middelbaar onderwijs liggen respectievelijk op korte loop- en fietsafstand. Het oorspronkelijke bouwjaar is 1978, met totale renovatie in 2010/2011 en constante moderniseringen van 2018 tot heden, de inhoud bedraagt 1.583 m3 en het perceeloppervlak meet 990 m2.

BEGANE GROND
In het midden van de voorgevel is via een overdekte entree toegang tot de ontvangsthal (30,3 m2). Deze heeft een vloerafwerking van donkergrijze, grootformaat keramische tegels en loopt drempelloos door in de verschillende woonvertrekken op de begane grond. In de living, de keuken en het toilet is deze voorzien van vloerverwarming. Bij binnenkomst bevindt zich direct aan de rechterzijde een tussenhal die plaats biedt aan een garderobekast met twee schuifdeuren en de meterkast met aansluitingen van de drie nutsvoorzieningen (met geheel vernieuwde groepen) en
de techniek van de vloerverwarming. In deze tussenhal is tevens toegang tot het gastentoilet.

Living
Aan de linkerzijde biedt de ontvangsthal via een glazen deur toegang tot een Z-vormige living (totaal 60,4 m2) met een eetkamergedeelte aan de voorzijde en een woon-zitkamer aan de achterzijde met ingebouwde, houtgestookte designhaard met glazen front. De geschakelde eetkamer heeft met een schuipui toegang tot een loggia/serre (8,4 m2) in de zijgevel die aan de tuinzijde is afgewerkt met een verdiepingshoge wand die bestaat uit vijf glazen schuifdeuren. Met een tuindeur is toegang tot het loggia-terras (19,3 m2).

Keuken
De gesloten keuken (20,8 m2) met vloerverwarming heeft een U-vormige opstelling met boven- en onderkasten, werkbladen van zwart graniet en een dubbele spoelbak (Franke) met close-in boiler (Daalderop). Tot de inbouwapparatuur behoren een 5-pits inductiekookplaat (Atag) met rvs-wasemkap (Novy), een afwasmachine (Miele) en een combimagnetron van Bosch. De brede raampartij achter het werkblad biedt een fraai uitzicht op het achterterras en de achtertuin. Vanuit de keuken als de bijkeuken is eveneens rechtstreeks toegang tot het loggia-terras.

Bijkeuken
De naast de keuken gelegen bijkeuken (13,8 m2) heeft een werkblad met onderkasten en biedt op een verhoging plaats aan de witgoedaansluitingen. De bijkeuken heeft tevens de beschikking over een ingebouwde voorraadkast met twee schuifdeuren.

Woonruimtes in de rechtervleugel
Sauna en toiletruimte
In de ontvangsthal biedt een deur toegang tot een T-vormige verbindingshal (10,2 m2) in de rechtervleugel. De eerste deur aan de linkerzijde leidt naar de bijkeuken, de tweede naar een tweepersoons sauna met een omkleedruimte in het voorportaal. De derde deur biedt toegang tot een betegelde toiletruimte met vrijhangend toilet en fonteintje van Keramag en armaturen van Grohe.

Hoofdslaapkamer
Aan het einde van de verbindingshal is aan de linkerzijde toegang tot de L-vormige hoofdslaapkamer (20,5 m2) die met vier raampartijen uitzicht heeft op de achtertuin en voorzien is van airconditioning (2021). De vloer is uitgevoerd in parketlaminaat met massief eiken toplaag en een van de raampartijen kan tevens als deur naar het achterterras fungeren.

Slaapkamer en badkamer
Aan de rechterzijde van de verbindingshal ligt een badkamer (2,7 m2) met een wastafelcombinatie en inloopdouche. Ernaast is toegang tot een op de voorzijde georiënteerde slaapkamer (11,4 m2) die eveneens een vloerafwerking heeft van laminaatparket met massief eikenhouten toplaag. Een korte wand van deze slaapkamer is uitgevoerd als kledingkast met drie schuifdeuren.

Hoofdbadkamer
De hoofdbadkamer (16,1 m2) met vloerverwarming is voorzien van een designinrichting, bestaande uit dubbele keramische waskommen (Lauffen) met Tara-armaturen van Dornbracht (ontwerp Sieger Design), een ligbad en een separate inloopdouche die een vloerafwerking heeft van Italiaanse mozaïektegeltjes (Mosaico Bisazza). Een designwandradiator voor handdoeken completeert de inrichting. In de hoofdbadkamer is tevens toegang tot de cv-ruimte (3,7m2) waar een combiketel (Nefit Excellent Ecomline, 2008) en een 80 liter-gasboiler (Nefit, 2008) staan opgesteld. De voorverwarming van het water van de boiler geschiedt door twee zonnepanelen.

EERSTE VERDIEPING
Een open beuken trap met tredebeschermers leidt vanuit de ontvangsthal naar de eerste verdieping waar een overloop (18,1 m2) met vide naar de hal toegang biedt tot zeven slaapkamers en twee badkamers.

Zeven slaapkamers en twee badkamers
Drie slaapkamers (van 11,7 m2, 8,3 m2 en 7,8 m2) zijn georiënteerd op de voorzijde. Twee ervan grenzen aan een portaal dat met een vierdelige glaswand uitzicht heeft op de living beneden. Drie andere slaapkamers (van 13,7 m2, 10,0 m2 en 10,0 m2) liggen aan de achterzijde. De zevende en grootste (17,2 m2) bevindt zich geheel rechts en beschikt over een elektrisch bedienbaar rolluik in de rechterzijgevel en een airconditioning (2021). Hij heeft tevens toegang tot een berging onder de kapconstructie (met 3,6 m2 aan stahoogte boven de 1.50-meterlijn). Overigens: vanwege de huidige gezinsgrootte zijn twee voormalige slaapkamers omgebouwd tot vier. Het is op een dusdanige wijze uitgevoerd dat de vloeren en plafonds onbeschadigd doorlopen als deze weer in de oorspronkelijke staat worden teruggebracht.

ZOLDER
Op de overloop is via een vlizotrap toegang tot een bergzolder die uit drie geschakelde delen bestaat en het gehele oppervlak van de woning bestrijkt. Onder de aan weerszijden aflopende dakhelling is 22,8 m2 aan stahoogte boven de 1.50 meter-lijn. De separaat gelegen zolder (met 9,1 m2 aan stahoogte boven de 1.50 meter-lijn) bevindt zich aan de rechterzijde boven de werk-/televisiekamer. Hier bevinden zich de techniek van de mechanische ventilatie en de omvormer van de zonnepanelen.

Werk-/televisiekamer
Geheel aan de achterzijde, en naast de hoofdslaapkamer, bevindt zich een geluidgeïsoleerde werkkamer (20,4 m2) die ideaal geschikt is voor muziekbeoefening. Daglicht valt hier binnen door twee zijramen en twee hooggeplaatste Veluxdakvensters. Vanuit deze ruimte is met een uitvouwbare trap toegang tot een zolderberging (met 9,1 m2 aan stahoogte boven de 1.50-meterlijn).

Garage
De voormalige carport is recentelijk verbouwd tot een geïsoleerde, L-vormige garage (33,2 m2) die is voorzien van een elektrisch bedienbare sectionaalpoort (Novoferm) met afstandsbediening. De vloer van de garage is vloeistofdicht afgewerkt met een lichtgrijze laklaag en met een tuindeur is toegang tot de achtertuin. Het exterieur van de garage heeft een contrasterende kleur met de hoofdbouw waarmee een visueel onderscheid in bouwvolume is gecreëerd. De brede oprit is geheel nieuw gelegd in een donkergrijze gecoate tegel (60/60) en biedt stallingsmogelijkheid voor
meerdere auto’s op eigen terrein.

Derde badkamer
De derde (gasten)badkamer (4,5 m2) ligt aan de overzijde van de hoofdbadkamer en heeft een inloopdouche met glazen panelen (Bette), een vrijhangend toilet (Keramag) en een vrijhangend wastafelmeubel met waskom en Taraarmatuur van Dornbracht.

TUIN MET TERRASSEN EN ZWEMBAD
‘Met zo’n tuin hoef je nooit meer op vakantie!’, het is een opmerking die de huidige eigenaren meermaals ter ore komt. De voortuin heeft een zuidelijke inrichting met palmbomen, de achtertuin kent een hoge mate van privacy en heeft een zonneterras waar de gecoate tegelvloer van de oprit en tuinpaden drempelloos in doorloopt. Het zonneterras aan de achterzijde is in mei 2021 voorzien van een elektrisch bedienbare zonneluifel van Weinar.

Tuinhuis/fietsenstalling
Achter de garage ligt een houten tuinhuis (2020) dat onder zijn overkapping plaats biedt aan de stalling van meerdere fietsen. Het gesloten gedeelte (10,1 m2) is ideaal geschikt voor de stalling van tuinmaterieel.

Poolhouse
De techniek van het zwembad (zandfilterpomp) en een warmtepomp voor verwarming is ondergebracht in een poolhouse (9,1 m2) . Hier bevindt zich tevens een toiletruimte en een keukenblok met separate close-in boiler. Onder de overkapping kan de tuin onder alle weersomstandigheden worden beleefd.

ALGEMEEN
- Vrijstaand landhuis dat in oorsprong dateert van 1978 en sedert 1990 continu is gemoderniseerd – vanaf 2018 tot heden met ingrijpende vernieuwingen;
- Voorzien van 48 zonnepanelen voor aangenaam lage energiekosten en 2 extra zonnepanelen voor warmwatervoorziening;
- Solar-verwarmd zwembad (2020) met eigen poolhouse (met toilet, keukengedeelte en overdekte lounge);
- Voorzien van airconditioning (2021), nog met fabrieksgarantie) die naast koelen tevens voor verwarming kan zorgen. Economisch uitermate interessant dankzij de 12.500 kW opbrengst van de 48 zonnepanelen;
- Dankzij zijn indeling is dit object ideaal geschikt voor de combinatie van kantoor/praktijk aan huis;
- Aangezien de begane grond beschikt over een slaap- en badkamer verdient het landhuis tevens het predicaat levensloopbestendig.
Meer lezen
Minder lezen
Lou Heunen
Uw qualis-makelaar
Lou Heunen
Van Cromvoirt Makelaars
Minderbroederssingel 669
6041 KH Roermond
0475-333 533
Contact met de makelaar
Houthemerweg 1, Heel foto-1
Houthemerweg 1 is succesvol verkocht door Van Cromvoirt Makelaars

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken