Overcingelaan 1, Havelte foto-1
Havelte

Overcingelaan 1

€ 1.185.000 k.k.
Verkocht
Overcingelaan 1, Havelte foto-0
Verkocht
Overcingelaan 1, Havelte foto-2
Overcingelaan 1, Havelte foto-3
+1
Perceeloppervlakte
1,4 ha
Woonoppervlakte
223 m²
Inhoud
2.500 m³
Overcingelaan 1 is succesvol verkocht door Fehse Makelaardij

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken

Omschrijving

DEZE WONING IS REEDS VERKOCHT!

Op een geweldige locatie, grenzend aan de bebouwde kom van Havelte, de beschermde Binnenesch en Landgoed Overcinge gelegen RIJKSMONUMENTALE WOONBOERDERIJ met INPANDIGE SCHUURRUIMTE (ca. 300 m²), twee STALGEBOUWEN en een SCHUUR op ruim 1,3 hectare grond (er is eventueel meer grond bij te kopen). Voorzien van 40 zonnepanelen dus energiezuinig!
Oorspronkelijk bouwjaar 1759, vanaf 1986 herbouwd/gerestaureerd met gebruik van historische materialen en uitstekend onderhouden. Deze werkelijk unieke riet gedekte boerderij combineert in volle glorie de sfeer van de 18e eeuw met het hedendaagse comfort.

Indeling: entree met klinkervloer, trapopgang en pompstraat, toilet met fontein, gezellige woonkeuken met authentieke schouw, "witjes", estriken vloer en balkenplafond, fantastische living met balkenplafond, schouw en open haard en prachtig uitzicht op de binnenplaats en landgoed Overcinge, kelder met open opkamergedeelte, werkkamer met kastenwand, masterbedroom met schuifpui, mooie houten vloer, veel kastruimte en aangrenzende luxe badkamer voorzien van dubbele wastafel, inloopdouche en toilet. Via de ruime bijkeuken met wasbak en witgoedaansluitingen is de royale inpandige schuurruimte van maar liefst 300 m² bereikbaar. Ideaal voor ruimte behoevende hobby's of extra woonruimte!
Eerste verdieping: overloop, 5 slaapkamers met vaste kasten/inloopkasten en een 2e badkamer voorzien van dubbele wastafel, ligbad, douche, toilet en vloerverwarming.

Deze fantastische boerderij bevat vele authentieke elementen, waaronder oude witjes, balkenplafonds, estriken, schouwen en fraai bintwerk en combineert dit met hedendaags comfort zoals vloerverwarming, isolatie en zonnepanelen.
Aan de buitenzijde kenmerkt de boerderij zich door de korte gevel met toppinakel en haaks aangebouwde houten schuur. Een lust voor het oog op een zeldzaam mooie locatie!

De degelijke paardenstal bevindt zich direct achter de boerderij en is voorzien van 6 paardenboxen, een zadelkamer en een hooizolder. Tevens is er nog een 2e stalgebouw aanwezig met 3 paardenboxen en de stookruimte.
Op het fraai ingerichte erf bevinden zich mooie terrassen, een verzorgde tuin, boomgaard, moestuin en veel parkeerruimte. Het weiland grenst aan het mooie erf, zodat het houden van dieren tot de mogelijkheden behoort. De 40 zonnepanelen (2020) staan verdekt opgesteld en zorgen voor zeer lage energiekosten.

Het geheel bevindt zich op een unieke locatie. Naast Landgoed Overcinge, de prachtige Es van Havelte, een bosperceel en dat op een paar honderd meter van de dorpskern van Havelte met dus alle voorzieningen, alsmede de prachtige natuurgebieden op loopafstand!!

Laat u imponeren door dit geweldige object en ervaar de sfeer zelf! Wij leiden u graag rond!!
Meer lezen
Minder lezen
Bart Fehse
Uw qualis-makelaar
Bart Fehse
Fehse Makelaardij
Dorpsstraat 51
7971 CR Havelte
0521-342 834
Contact met de makelaar
Overcingelaan 1, Havelte foto-1
Overcingelaan 1 is succesvol verkocht door Fehse Makelaardij

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken