Tilburgseweg 145, Goirle foto-1
Goirle

Tilburgseweg 145

€ 950.000 k.k.
Verkocht
Tilburgseweg 145, Goirle foto-0
Tilburgseweg 145, Goirle foto-1
Tilburgseweg 145, Goirle foto-2
Tilburgseweg 145, Goirle foto-3
Tilburgseweg 145, Goirle foto-4
Tilburgseweg 145, Goirle foto-5
Tilburgseweg 145, Goirle foto-6
Tilburgseweg 145, Goirle foto-7
Tilburgseweg 145, Goirle foto-8
Tilburgseweg 145, Goirle foto-9
Tilburgseweg 145, Goirle foto-10
Tilburgseweg 145, Goirle foto-11
Tilburgseweg 145, Goirle foto-12
Tilburgseweg 145, Goirle foto-13
Tilburgseweg 145, Goirle foto-14
Tilburgseweg 145, Goirle foto-15
Tilburgseweg 145, Goirle foto-16
Tilburgseweg 145, Goirle foto-17
Tilburgseweg 145, Goirle foto-18
Tilburgseweg 145, Goirle foto-19
Tilburgseweg 145, Goirle foto-20
Tilburgseweg 145, Goirle foto-21
Tilburgseweg 145, Goirle foto-22
Tilburgseweg 145, Goirle foto-23
Tilburgseweg 145, Goirle foto-24
Tilburgseweg 145, Goirle foto-25
Tilburgseweg 145, Goirle foto-26
Tilburgseweg 145, Goirle foto-27
Tilburgseweg 145, Goirle foto-28
Tilburgseweg 145, Goirle foto-29
Tilburgseweg 145, Goirle foto-30
Tilburgseweg 145, Goirle foto-31
Tilburgseweg 145, Goirle foto-32
Tilburgseweg 145, Goirle foto-33
Tilburgseweg 145, Goirle foto-34
Tilburgseweg 145, Goirle foto-35
Tilburgseweg 145, Goirle foto-36
Tilburgseweg 145, Goirle foto-37
Tilburgseweg 145, Goirle foto-38
Verkocht
Tilburgseweg 145, Goirle foto-2
Tilburgseweg 145, Goirle foto-3
+39
Perceeloppervlakte
1.030 m²
Woonoppervlakte
221 m²
Inhoud
838 m³
Tilburgseweg 145 is succesvol verkocht door Appels Makelaardij

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken

Omschrijving

Familiehuis in Goirle met zwemvijver in royale tuin

Ooit was dit het huis van een markante Goirlese aannemersfamilie. Vandaag de dag doet de beschrijving ‘familiehuis’ deze fijne plek eer aan. Met een royale tuin waar voetballen en badmintonnen naar hartenlust kan en zwemmen in de zwemvijver elke dag mag. Het kantoor biedt thuiswerkmogelijkheden en met vijf slaapkamers is er volop ruimte. Komen jullie een kijkje nemen?

Als ‘de woning van de familie Vekemans’. Zo staat dit fijne gezinshuis aan de karakteristieke en levendige Tilburgseweg in Goirle sinds jaar en dag bekend. De markante aannemersfamilie is nog altijd een begrip in het dorp. De huidige bewoners kochten het huis in 2003 van de familie en het was liefde op het eerste gezicht. “We waren op zoek naar een huis met een ziel en een verhaal. Dat vonden we hier. Het heeft iets trots, statuur, het mag er zijn. Dat sprak ons als eerste aan”, vertelt de heer des huizes. “Daarnaast natuurlijk de hoeveelheid ruimte, de heerlijke tuin en de omgeving. Goirle is niet alleen omgeven door groen, maar is ook een dorp met volop voorzieningen. Met het centrum van Tilburg op fietsafstand.” Een rigoureuze verbouwing volgde waarbij de buitenmuren en een aantal draagmuren bleef staan. De rest is ‘vernieuwbouwd’. Wie voorbij het huis rijdt, kan beamen: het is inderdaad een trotse verschijning. Met aan de rechterzijde een prachtige walnotenboom. Een stukje verderop slaan we de fietsstraat in en rijden we iets verder door de oprit op. Eén auto past in de garage en op de oprit is ruimte voor meerdere bolides. De gevel lijkt eenvoudig, maar kijk eens goed. Zie je de gemetselde bogen boven de kleinste vierkante ramen en het reliëf in het metselwerk?

Lichte living met woonkeuken en kantoor aan huis
Binnen in de hal kleurt de muur tegenover de voordeur speels op. De zon schijnt uitbundig door het glas in lood naar binnen en verlicht de hal op een prettige manier. Een fraai detail is een reliëf van Madonna met een kind op de muur, vlak voor de ‘gewelfde’ doorgang. We laten ons vertellen dat deze doorgang ooit de oorspronkelijke toegang tot het huis was. In de hal zijn twee deuren naar de woonkamer. We kiezen de eerste deur rechts en bevinden ons meteen bij het zitgedeelte. ‘Wat een hoeveelheid licht’, is de eerste gedachte die opkomt. Wie hier zit, ervaart een stukje van de tuin en de levendige Tilburgseweg. Kijk door de fraaie gotische ramen naar buiten en zie de kerk aan de overkant van de straat. De ruimte voor de gashaard is momenteel het kloppend hart van het huis. Aan deze lange tafel zijn heel wat diners, borrels en gesprekken gehouden. Gezellig en warm met op de achtergrond de keuken. De witjes, het terrazzo-keukenblad en het robuuste Boretti-fornuis geven het kookvertrek een landelijke uitstraling. Links van de keuken is door de huidige bewoners een serre aangebouwd. De schuifdeuren en het prettige licht van het noorden maken van deze ruimte een heel fijn kantoor. Al zou het ook heel goed een speelkamer, een atelier of een extra slaapkamer op de begane grond kunnen zijn.

Vijf ruime slaapkamers met fijne lichtinval
Via het kantoor lopen we terug de hal in en nemen we de trap naar boven. Met elke trede omhoog neemt de hoeveelheid daglicht toe. Boven de trap zit namelijk een raam: een fraai glas-in-loodraam met in het midden twee ambachtsmannen afgebeeld. Rechts van de trap zit een naar binnen draaiende deur met een Frans balkonhekwerk. Prettig om open te zetten wanneer een briesje verkoeling geeft op een zwoele zomeravond. Hier op de eerste verdieping zijn drie ruime slaapkamers gecreëerd. Kenmerkend voor alle kamers is sowieso de hoeveelheid daglicht. Fijn aan de ‘masterbedroom’ is de aanwezigheid van een inloopkast, maar het Franse balkon met openslaande deuren is pas echt een pluspunt. Zet een kopje koffie, open de deuren en geniet vanuit bed van het fenomenale uitzicht over de tuin. Een heerlijk begin van de dag. Naast drie slaapkamers is op deze verdieping ook de badkamer te vinden. Met een ligbad, een douche, een toilet en twee wastafels is deze ruimte van alle gemakken voorzien. Op zolder zijn, naast extra bergruimte, ook nog twee slaapkamers gerealiseerd. Leuk aan deze slaapvertrekken is, dat ze door het schuine dak een speels karakter hebben.

Prachtige tuin met zwemvijver, meerdere terrassen en walnotenboom
Terug beneden wandelen we via de bijkeuken de tuin in. Eerst naar de garage met op het dak een aantal zonnepanelen. In de garage past met gemak een auto. Er blijft voldoende ruimte over voor andere spullen, zoals fietsen en/of scooters. In het verlengde deel van de garage is momenteel tuingereedschap ondergebracht. Met een beetje fantasie kan deze ruimte echter ook dienen als bijvoorbeeld orangerie. Terug buiten passeren we een antieke waterpomp en staan we even stil bij de notenboom. Een boom die fungeert als natuurlijke zonwering en ervoor zorgt dat vliegen en muggen op een afstand blijven. Deze insecten schijnen de geur van walnoot namelijk niet op prijs te stellen. Tikt de thermometer vijftien graden aan, dan genieten de bewoners vaak al van een duik in de natuurlijke zwemvijver. Klinkt gewaagd, maar wat veel mensen niet weten is dat natuurwater veel eerder fijn aanvoelt omdat er niets aan toegevoegd is. Terwijl een zwembad met chloor of zouten pas bij ongeveer 28 graden prettig voelt. Op de vlonder langs het water is het onder de platanen puur genieten. “’s Ochtends komt hier de zon op en dan lees ik hier graag de krant. Maar eigenlijk kan ik hier uren blijven zitten. Wat mij betreft is dit het fijnste plekje van de tuin.”
Meer lezen
Minder lezen
Floor Appels
Uw qualis-makelaar
Floor Appels
Appels Makelaardij
Tilburgseweg 88
5051 AJ Goirle
013-534 91 15
Contact met de makelaar
Tilburgseweg 145, Goirle foto-1
Tilburgseweg 145 is succesvol verkocht door Appels Makelaardij

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken