Doctor Keyzerlaan 2, Goirle foto-1
Goirle

Doctor Keyzerlaan 2

€ 1.385.000 k.k.
Verkocht
Doctor Keyzerlaan 2, Goirle foto-0
Doctor Keyzerlaan 2, Goirle foto-1
Doctor Keyzerlaan 2, Goirle foto-2
Doctor Keyzerlaan 2, Goirle foto-3
Doctor Keyzerlaan 2, Goirle foto-4
Doctor Keyzerlaan 2, Goirle foto-5
Doctor Keyzerlaan 2, Goirle foto-6
Doctor Keyzerlaan 2, Goirle foto-7
Doctor Keyzerlaan 2, Goirle foto-8
Doctor Keyzerlaan 2, Goirle foto-9
Doctor Keyzerlaan 2, Goirle foto-10
Doctor Keyzerlaan 2, Goirle foto-11
Doctor Keyzerlaan 2, Goirle foto-12
Doctor Keyzerlaan 2, Goirle foto-13
Doctor Keyzerlaan 2, Goirle foto-14
Doctor Keyzerlaan 2, Goirle foto-15
Doctor Keyzerlaan 2, Goirle foto-16
Doctor Keyzerlaan 2, Goirle foto-17
Doctor Keyzerlaan 2, Goirle foto-18
Doctor Keyzerlaan 2, Goirle foto-19
Doctor Keyzerlaan 2, Goirle foto-20
Doctor Keyzerlaan 2, Goirle foto-21
Doctor Keyzerlaan 2, Goirle foto-22
Doctor Keyzerlaan 2, Goirle foto-23
Doctor Keyzerlaan 2, Goirle foto-24
Doctor Keyzerlaan 2, Goirle foto-25
Doctor Keyzerlaan 2, Goirle foto-26
Doctor Keyzerlaan 2, Goirle foto-27
Doctor Keyzerlaan 2, Goirle foto-28
Doctor Keyzerlaan 2, Goirle foto-29
Doctor Keyzerlaan 2, Goirle foto-30
Doctor Keyzerlaan 2, Goirle foto-31
Doctor Keyzerlaan 2, Goirle foto-32
Doctor Keyzerlaan 2, Goirle foto-33
Doctor Keyzerlaan 2, Goirle foto-34
Doctor Keyzerlaan 2, Goirle foto-35
Doctor Keyzerlaan 2, Goirle foto-36
Doctor Keyzerlaan 2, Goirle foto-37
Doctor Keyzerlaan 2, Goirle foto-38
Doctor Keyzerlaan 2, Goirle foto-39
Doctor Keyzerlaan 2, Goirle foto-40
Doctor Keyzerlaan 2, Goirle foto-41
Doctor Keyzerlaan 2, Goirle foto-42
Doctor Keyzerlaan 2, Goirle foto-43
Doctor Keyzerlaan 2, Goirle foto-44
Doctor Keyzerlaan 2, Goirle foto-45
Doctor Keyzerlaan 2, Goirle foto-46
Doctor Keyzerlaan 2, Goirle foto-47
Doctor Keyzerlaan 2, Goirle foto-48
Doctor Keyzerlaan 2, Goirle foto-49
Doctor Keyzerlaan 2, Goirle foto-50
Doctor Keyzerlaan 2, Goirle foto-51
Doctor Keyzerlaan 2, Goirle foto-52
Doctor Keyzerlaan 2, Goirle foto-53
Doctor Keyzerlaan 2, Goirle foto-54
Doctor Keyzerlaan 2, Goirle foto-55
Doctor Keyzerlaan 2, Goirle foto-56
Doctor Keyzerlaan 2, Goirle foto-57
Doctor Keyzerlaan 2, Goirle foto-58
Doctor Keyzerlaan 2, Goirle foto-59
Doctor Keyzerlaan 2, Goirle foto-60
Doctor Keyzerlaan 2, Goirle foto-61
Verkocht
Doctor Keyzerlaan 2, Goirle foto-2
Doctor Keyzerlaan 2, Goirle foto-3
+62
Perceeloppervlakte
1.962 m²
Woonoppervlakte
565 m²
Inhoud
2.145 m³
Doctor Keyzerlaan 2 is succesvol verkocht door Appels Makelaardij

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken

Omschrijving

Monumentaal wonen met kantoor/praktijkruimte in het familiehuis van Jos Bedaux op een absolute A-locatie!

Eens in de zoveel tijd komt er een woning vrij, waar wij als makelaars zelfs nog stil van worden. Maar dit landhuis, dat niet alleen alle potentie bezit om voor de nieuwe eigenaar een absolute droomvilla te worden, is ook van grote architectonische en cultuurhistorische waarde. Het rijksmonument is van de hand van architect Jos Bedaux, die de woning in 1937 ontwierp voor zijn vrouw en die er zijn gehele leven met zijn gezin gewoond én gewerkt heeft.

Typische Bedaux stijl
Naarmate zijn architectenbureau groeide, werd ook de woning uitgebreid. In 1950 met een tweede vleugel, die dienst deed als kantoorruimte en haaks op het woonhuis staat. In 1959 voegt Jos. er een privékantoor aan toe, dat hij middels een gang met de middelste aanbouw verbindt. Het hele huis ademt de typische Bedaux-stijl. De drie fasen waarin de villa gebouwd is, vertegenwoordigen in grote lijnen de evolutie die Jos. als architect maakte: van een meer uitbundige traditionalistische stijl, versoberd naar een bijna tijdloos, ingetogen modernisme.

Een zee aan mogelijkheden
Na het overlijden van Jos is het pand in gebruik gebleven als kantoor voor de tweede en derde generatie Bedaux, die het architectonische principe van hun (groot)vader dankbaar voortzetten. Zij kunnen de koper dan ook bij uitstek assisteren om de villa in alle glorie weer om te toveren tot droomwoning, zonder de cultuurhistorische waarde geweld aan te doen.
Aan ruimte is hier geen gebrek. Het volumineuze karakter biedt volop mogelijkheden voor een praktijk aan huis, mantelzorg of een meergeneratiewoning. Voor wie droomt van een ultieme gezinsvilla op een prachtige locatie in Goirle (op tien fietsminuten van het centrum van Tilburg), is een bezichtiging een absolute must.

Hieronder volgt een korte omschrijving van de indeling van de woning, voor de exacte indeling verwijzen we u naar de plattegronden.

Woonhuis
Naar aanleiding van hun trouwplannen kopen Jos. en zijn verloofde een kavel aan de Dr. Keyzerlaan, een zijstraat van de Tilburgseweg in Goirle. Het landhuis, dat hij uiteraard zelf ontwerpt voor zijn toekomstige gezin, moet tevens reclame zijn voor zijn beginnende architectenbureau. Het woonhuis in traditionalistische stijl, is een goed voorbeeld van een vermenging van verschillende bouwstijlen. Bedaux combineert kenmerken van het Brabantse boerderijtype met motieven uit de Renaissance (zoals de klokgevel). De woning heeft één en twee bouwlagen met een zolderverdieping, gedekt door zadeldaken voorzien van rode oudhollandse pannen. De daken bevinden zich tussen doorgetrokken kopgevels.

Het opgaande werk van het huis bestaat uit witgeschilderde baksteen en een zwart geschilderde plint. Het geheel is gemetseld in Vlaams verband. Karakteristiek voor het huis zijn de hal en woonkamer. Jos. besteedt in zijn ontwerpen doorgaans veel aandacht aan de entree. De hal vormt ook hier een prachtige inkom met smeedijzeren details, de voor Bedaux typische ronde toogdeuren en een plavuizen vloer afgezet met een rand van blauw-witte antieke tegels met geglazuurde landschappen, mens- en dierfiguren.

Via de entree gaat u rechts naar de grote woonkamer met houten vloer, moerbalk met gesneden sleutelstukken en kinderbalken. De wanden zijn voorzien van boerenpleisterwerk. Een grote boog geeft toegang tot de uitbouw met open haard. Links van de entree bevindt zich een heerlijke lichte ruimte waar in eerste instantie het kantoor en de tekenkamer van Jos. gevestigd waren. De beneden- en bovenverdieping bieden verschillende ruimten die u naar alle wens kunt indelen. Denk hierbij aan een speelkamer, praktijkruimte, werkkamer of de mogelijkheid om beneden te slapen.


Middenvleugel
De witgeschilderde bakstenen vleugel werd in 1950 dwars op het huis gebouwd als tekenkamer en garage. Qua materiaal en vorm sluit deze aanbouw aan op het woonhuis. Stalen kozijnen en een strakke gevelindeling met grote vensters geven deze ruimte een zeer open karakter. Wellicht een ideale ruimte om een schitterende woonkeuken te realiseren. De uitbreiding geeft de buitenruimte het gevoel van een boerenerf.

Privékantoor
Om zich af te zonderen van de drukte van het bureau en zijn grote gezin, creëert Jos. in 1959 een rustige werkplek voor zichzelf, die tevens als representatieve ontvangstruimte dienst doet. Op de kop van een ommuurde patio bouwt hij een doosvormige aanbouw met een grote glazen pui en een zithoek rond een open haard. Het kantoor is middels een smalle gang (die in de toekomst verbreed mag worden) verbonden met de middenvleugel. Evenwijdig aan de smalle gang is een pergola geplaatst.

Buitenruimte
Het tuinontwerp is van de bekende tuin- en landschapsarchitect Pieter Buys (1923-2018). Het geometrische ontwerp versterkt de lijnen van de architectuur van de woning. De buitenruimte heeft geometrische perken met heesters, hagen, een vijver, leilinden en grasvelden. Alle ingrediënten zijn aanwezig om hier in alle rust en privacy te ontspannen.

Ligging
De villa is gelegen aan de Doctor Keyzerlaan, een zijstraat van de Tilburgseweg die Tilburg en Goirle met elkaar verbindt. De laan is in zekere zin het territorium van het architectenbureau. Jos. ontwierp er, naast zijn eigen huis, nog vier huizen, een openluchtschool en een herstellingsoord voor kinderen. Zoon Peer ontwierp er eveneens vijf huizen en de kleinzonen verbouwden de openluchtschool tot zeven appartementen.
Het is een absolute A-locatie, waar je met recht ‘the best of both worlds’ mag beleven. Terwijl u hier van alle rust geniet, liggen zowel het centrum van Goirle als dat van het levendige Tilburg op korte fietsafstand. Alle voorzieningen zijn binnen handbereik. Denk hierbij aan restaurants, basis- en middelbare scholen, sportscholen en -velden, bioscoop en zwembaden. Ook de omliggende uitvalswegen naar onder andere Breda en Eindhoven zijn uitstekend bereikbaar.Bijzondere kenmerken:
• Uniek landhuis ontworpen voor eigen bewoning en kantoor door de bekende architect Jos. Bedaux
• Typische stijlelementen van de architect zoals het smeedwerk, toogdeuren, de voorliefde voor beschutting en de combinatie van traditioneel en modern zijn alom aanwezig en mooi bewaard gebleven
• Groot woonoppervlak met volop mogelijkheden voor praktijk/kantoor aan huis, mantelzorg etc.
• Absolute A-locatie dichtbij centrum van Goirle en Tilburg
• Grote voor-, zij- en achtertuin die veel privacy biedt
• Het woonhuis is een rijksmonument
• Er zijn plannen voor het realiseren van 3 wooneenheden (zie gekleurde plattegronden voor exacte indeling).

Kortom: een pand met een rijk verleden én een prachtige toekomst. Een toekomst die u zelf, in samenwerking met het architectenbureau, nader mag gaan bepalen.

Jos. Bedaux

De architectuur van Jos. Bedaux (1910-1989) is om meerdere redenen bijzonder te noemen. De kwaliteit van zijn werk en het brede spectrum dat het beslaat liggen uiteraard ten grondslag aan zijn populariteit. Uitzonderlijk aan zijn ontwerpen is dat traditioneel en modern altijd naast elkaar bestaan: zelfs zijn meest moderne bouwwerken hebben een traditioneel aspect en omgekeerd. Misschien is het meest kenmerkende van zijn architectuur wel zijn ruimteopvatting, waarin ook een balans te vinden is tussen traditie en moderniteit. Hieraan herken je een ‘echte Bedaux’, die in de regio Breda-Den Bosch-Eindhoven nauwelijks introductie behoeft en een grote reputatie en populariteit geniet. Dit besef van traditie is nog altijd de kracht en de herkenbaarheid van het huidige architectenbureau Bedaux De Brouwer, waarin inmiddels de derde generatie Bedaux werkzaam is. Door de verhuizing van het kantoor naar het Kantongerecht in Tilburg (tevens een ontwerp van Jos), komt dit unieke perceel met praktijk/woonhuis in de verkoop.
Meer lezen
Minder lezen
Floor Appels
Uw qualis-makelaar
Floor Appels
Appels Makelaardij
Tilburgseweg 88
5051 AJ Goirle
013-534 91 15
Contact met de makelaar
Doctor Keyzerlaan 2, Goirle foto-1
Doctor Keyzerlaan 2 is succesvol verkocht door Appels Makelaardij

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken