Succesvol verkocht!
Succesvol verkocht!

Zilverstraat 26

Verkocht
Perceeloppervlakte
527 m²
Woonoppervlakte
278 m²
Inhoud
1.032 m³
Zilverstraat 26 is succesvol verkocht door Qualis

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken

Omschrijving

Prachtig monumentaal pand met modern comfort en een unieke diepe achtertuin grenzend aan het Bolwerk!

- Zilverstraat 26 wordt aangeboden in combinatie met Zilverstraat 24 a. Onderstaande beschrijft Zilverstraat 26, hierna wordt aandacht besteed aan Zilverstraat 24a. De kenmerken zijn van toepassing op Zilverstraat 26 -

Zorgvuldig onder architectuur gerestaureerd rijksmonument gelegen aan de oude stadsgrachten pal in het mooiste gedeelte van het historische centrum van de oude academiestad Franeker. Aan de voorzijde de reuring van de binnenstad en aan de achterzijde de serene rust in de diepe achtertuin die uitkomt op de oude stadswallen. De stadswal achter de woning grenst aan de brede Noordergracht die is voorzien van aanlegoevers. Dit vaarwater geeft toegang tot de Waddenzee en de Friese meren. Een uniek geheel voor de liefhebber van monumentaal wonen met modern comfort en zeer goede isolatietoepassingen!

Op een oude 17e eeuwse stadskaart van Franeker staat al dichte bebouwing aangegeven op deze locatie. Van dat pand uit 1604 zijn in ieder geval een deel van de gevels bewaard gebleven. Vroeg in de 17e eeuw is het pand fors verbouwd, waarbij de achtergevel en een deel van de huidige overkragende zijgevel zijn vernieuwd. Het interieur ademt echter vooral de 18e eeuw. De voorgevel van het pand is toen uitgerust met een lijstgevel.

In de periode 2010 tot heden is het pand gerestaureerd in de huidige vorm. Klassiek, stijlvol en hedendaagse invloeden maken dit pand tot een adembenemend mooi geheel !

Indeling begane grond:
Het ca. 20 m diepe pand bevat een lange monumentale gang met deels authentieke marmeren en hardstenen vloer met vloerverwarming. De gang biedt toegang tot het toilet, woonkamer met gerestaureerde schouwpartij en pelletkachel, kastenwand, tuingerichte woonkeuken met hoge raampartijen en openslaande deuren, fraaie inbouwkeuken met inbouwkasten en handige voorraadkast. Op de plek van de voorraadkast kan desgewenst een personenlift worden geïnstalleerd. Woonkamer en keuken voorzien van fraaie houten parketvloeren. Een originele 16e eeuwse eiken spiltrap voert naar de 1e verdieping.

1e Verdieping:
Overloop, tussenruimte met mogelijkheid voor extra studeer-/ hobbykamer, badkamer met ligbad, toilet en dubbel wastafelmeubel, grote inloopkast, 2 ruime slaapkamers met imposante grenen balkenplafonds en brede planken vloeren. Vanuit deze kamers uniek zicht op de oude stadswallen. Aan de voorzijde een prachtige slaap-/ werkkamer/bibliotheek met schouwpartij en unieke originele plavuizenvloer, vanuit hier een prachtig uitzicht op één van de mooiste gedeelten van de oude binnenstad.

2e Verdieping:
Grote werk-/ slaapverdieping van circa 55 m² met een imposante nokhoogte van 3,40 meter; hier bevindt zich ook de wasruimte met CV-opstelling en de royale, fraaie 2e badkamer met toilet, douche, ligbad en wastafelmeubel.

Tuin:
Achter het pand ligt een onder architectuur aangelegde formele tuin van bijna 50 meter diep, zorgvuldig aangelegd met buxushaagjes en een bijzondere beplanting. De tuin kenmerkt zich door een unieke ligging tegen het bolwerk, grenzend aan vaarwater. Een deel van de tuin van landgoed Sissingshurst Castle gelegen in het graafschap Kent van het Verenigd Koninkrijk heeft voor de aanleg model gestaan. Vanaf de oude stadswal is de tuin ook te bereiken alsmede door de eigen steeg naast de woning vanaf de Zilverstraat.

Bereikbaarheid:
Op iets meer dan een uur autorijden van Amsterdam vindt u dit unieke object, de afstand tot de Afsluitdijk bedraagt circa 15 autominuten. Franeker heeft ook beschikking over een treinstation en ligt aan de A-31 op circa 15 minuten van Leeuwarden.

_______________________________________________________________________________________________

Zilverstraat 24-A:

Met het oog op het kunnen beschikken over de mogelijkheid tot mantelzorg, eventueel in combinatie met een gastenverblijf/kantoor bieden wij ook de naastgelegen woning Zilverstraat 24-A in combinatie met Zilverstraat 26 te koop aan ! Dit pand is in 2009 opnieuw opgetrokken op de plek van een historisch huis.

Vraagprijs Zilverstraat 24A: € 325.000,00 k.k.

Zilverstraat 24-A is een plaatje van een nieuw gebouwd huis met een 30 meter diepe achtertuin, eveneens grenzend aan het imposante Bolwerk. Dit pand geeft ook de mogelijkheid tot wonen in de binnenstad in een oase van groen en rust!

De locatie is zeer bijzonder te noemen, de toegang aan de achterzijde van de woning is via het Bolwerk waar je met een trap afdaalt naar het eigen perceel grond van 371 m², of via de Zilverstraat door een oude poort uit 1589 en de gemeenschappelijke steeg.

Vrijstaand wonen in een prachtig historisch woonhuis met de hedendaagse gemakken en energielabel A!
Dit fantastische huis is een 'must see' en 'must feel'.

INDELING:
Begane grond
entree/hal, trapkast, moderne toiletruimte, fraaie woonkeuken met diverse inbouwapparatuur en voorzien van antieke estrikken met vloervloerverwarming en terrasdeuren naar het privacy vol zuid gerichte zonneterras, tuingerichte woonkamer voorzien van eikenhouten vloerdelen, tuindeur, vaste kast en aansluiting houtkachel.

Verdieping:
overloop, CV- en wasruimte, keurige badkamer met ruime douche, 2e hangtoilet en wastafel, slaapkamer van circa 15 m² en een slaapkamer van circa 10 m². Overloop en slaapkamers zijn voorzien van eikenhouten vloeren.

Algemeen:
- in 2009 opnieuw gebouwd met gebruik van authentieke materialen en zeer zorgvuldig en smaakvol afgewerkt
- beschut gelegen in de binnenstad aan de oude stadswal, diepe tuin met uitstekende zoninval en diverse fruitbomen
- volledig en uitstekend geïsoleerd met HR++ beglazingen, CV via HR-combiketel i.c.m. een WTW balansventilatie
- Energielabel A!
Meer lezen
Minder lezen
Succesvol verkocht!
Zilverstraat 26 is succesvol verkocht door Qualis

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken