Kerkstraat 33, Elshout foto-1
Elshout

Kerkstraat 33

€ 749.000 k.k.
Verkocht
Kerkstraat 33, Elshout foto-0
Kerkstraat 33, Elshout foto-1
Kerkstraat 33, Elshout foto-2
Kerkstraat 33, Elshout foto-3
Kerkstraat 33, Elshout foto-4
Kerkstraat 33, Elshout foto-5
Kerkstraat 33, Elshout foto-6
Kerkstraat 33, Elshout foto-7
Kerkstraat 33, Elshout foto-8
Kerkstraat 33, Elshout foto-9
Kerkstraat 33, Elshout foto-10
Kerkstraat 33, Elshout foto-11
Kerkstraat 33, Elshout foto-12
Kerkstraat 33, Elshout foto-13
Kerkstraat 33, Elshout foto-14
Kerkstraat 33, Elshout foto-15
Kerkstraat 33, Elshout foto-16
Kerkstraat 33, Elshout foto-17
Kerkstraat 33, Elshout foto-18
Kerkstraat 33, Elshout foto-19
Kerkstraat 33, Elshout foto-20
Kerkstraat 33, Elshout foto-21
Kerkstraat 33, Elshout foto-22
Kerkstraat 33, Elshout foto-23
Kerkstraat 33, Elshout foto-24
Kerkstraat 33, Elshout foto-25
Kerkstraat 33, Elshout foto-26
Kerkstraat 33, Elshout foto-27
Kerkstraat 33, Elshout foto-28
Kerkstraat 33, Elshout foto-29
Kerkstraat 33, Elshout foto-30
Kerkstraat 33, Elshout foto-31
Kerkstraat 33, Elshout foto-32
Kerkstraat 33, Elshout foto-33
Kerkstraat 33, Elshout foto-34
Kerkstraat 33, Elshout foto-35
Kerkstraat 33, Elshout foto-36
Kerkstraat 33, Elshout foto-37
Kerkstraat 33, Elshout foto-38
Kerkstraat 33, Elshout foto-39
Kerkstraat 33, Elshout foto-40
Kerkstraat 33, Elshout foto-41
Kerkstraat 33, Elshout foto-42
Kerkstraat 33, Elshout foto-43
Kerkstraat 33, Elshout foto-44
Verkocht
Kerkstraat 33, Elshout foto-2
Kerkstraat 33, Elshout foto-3
+45
Perceeloppervlakte
1.715 m²
Woonoppervlakte
221 m²
Inhoud
1.800 m³
Kerkstraat 33 is succesvol verkocht door AMB Makelaars

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken

Omschrijving

Unieke woonboerderij op ruim perceel. De locatie is uniek, de wijze waarop vele originele details bewaard zijn gebleven is uniek, de grootte (1.850 m³) van deze woonboerderij is uniek en het ruime perceel is uniek in zijn soort. Een
woonboerderij als deze zijn er niet veel meer te vinden in de gemeente Heusden.

Op een prachtig terrein heeft u tal van mogelijkheden. Het prachtige uitzicht op de St. Jan Evangelist kerk zal u nooit vervelen! Een fantastisch behouden woonboerderij uit de 19e eeuw met uitzonderlijk veel ruimte in en om de woning.
De woonboerderij heeft een statige uitstraling en beschikt over onder andere een statige centrale gang, glas-in-lood-ramen en hardstenen vloer. Deze woonboerderij met inpandige stallen/garage is bijzonder geschikt voor een klusser die rust en privacy zoekt.

De woonboerderij is gelegen in Elshout tussen het gezellige stadje Heusden en de dorpen Drunen en Haarsteeg. U bent binnen een paar minuten op de snelweg met verbinding naar s-Hertogenbosch (15 min) en Waalwijk (10 min).

INDELING:
Via een fraaie voordeur komt u de woning binnen in de klassieke imposante lange hal met hardstenen tegelvloer.
De gang verdeelt de gehele woning over de lengte in twee helften. Beide even breed. Aan de linkerzijde een grote slaapkamer, de opkamer, kelder, toiletruimte, bijkeuken, trapopgang naar de eerste verdieping en zijentree. Aan de rechterzijde van de hal en woning treffen we de woonkamer in het voorhuis met originele schouw, de woonkeuken en de badkamer. Aan de achterzijde van de woning treffen we de huidige garage, hobby- en werkruimte aan. Voorheen stond hier het vee in het achterhuis. De woonkamer is voorzien van de originele schouw. In het voorhuis bevindt zich de
woonkamer, waar de boerenfamilie met hun gezin eten kookten en warmte opzochten bij het haardvuur. De authentieke
paneeldeuren, het glas-in-lood en de schouw geven de ruimte een eigen nostalgische sfeer. Het is een fantastische ruimte met diverse gebruiksmogelijkheden.

Achter de woonkamer bevindt zich de keuken met kunststof werkblad en diverse apparatuur; koelkast, afzuigkap, 4-pits gasfornuis met oven (Bosch) en close-in boiler. Vanuit de keuken heeft u toegang tot de badkamer. De badkamer is voorzien van een bad-/douchecombinatie. Deze is verbouwd en vernieuwd in 2020. Vanuit de imposante centrale hal betreedt u de gewelvenkelder waar plaats is voor al uw proviand. De kelder beschikt zelfs over natuurlijk daglicht.

Links van de entree is de hoofdslaapkamer (21 m²) met aluminium rolluiken, welke over de gehele benedenverdieping aanwezig zijn. De kamer is multifunctioneel in gebruik te nemen vanwege het formaat van de kamer. Vanuit de hal is via een aantal traptreden ook de tweede slaapkamer te bereiken welke maar liefst 13 m² groot is. Dit is de zogenaamde opkamer, de kamer boven de kelder. U kunt vanaf de hal de bijkeuken bereiken waar een deel van de natte ruimtes te vinden zijn. In de bijkeuken bevinden zich de opstelling voor het witgoed, een extra keukenblok, toiletruimte met fonteintje en een zij-ingang.

In het achterhuis zijn de garage/stallen (ruim 106 m²) en zijn voorzien van twee dubbele openslaande staldeuren.
Het openzetten van de staldeuren zorgt voor een prettige hoeveelheid lichtinval. Het achterhuis biedt u tal van mogelijkheden zoals een dubbele garage, praktijkruimte/bedrijf aan huis of zelfs het vergroten van het woonoppervlak. Middels een ladder is vanuit het voorste gedeelte van het achterhuis de zolder bereikbaar. De houten spanten zijn preventief behandeld tegen houtworm (factuur aanwezig).

Achter de bijkeuken en de badkamer komen we via de hal in de huidige garage, voorheen de stal.
De stal welke nog lange tijd in gebruik is geweest voor de koeien, beschikt ook over een halve tweede verdieping, waardoor een soort vide ontstaan is. De vide zorgt voor een prettige beleving van de ruimte en extra opbergmogelijkheden. Vanuit de stal is de oprit en de tuin te bereiken. De oprit grenst direct aan het huis en staat in verbinding met de stal door imposante grote grijze staldeuren.

Vanuit de centrale hal bereikt u middels de trap de eerste verdieping. Hier bevindt zich één grote open ruimte met een hoge nok en de mogelijkheid tot het creëren van zeker drie vier ruime slaapkamers en een badkamer. Tevens is op deze verdieping de CV-ketel (Intergas, 2022) toegankelijk welke voor de verwarming en het warm water gebruikt wordt.
De hoge nog nok is maar liefst 6,30 meter hoog. De totale verdieping is maar liefst 104 m² groot en vrij om in te delen naar behoefte.

De karakteristieke boerderij is fraai op het ruim bemeten perceel gesitueerd. Rondom de boerderij ligt een riante tuin met onder andere fruitbomen. Een bestrate oprit en parkeergelegenheid voor minimaal 3 auto's geeft toegang tot de tuin die door een goed onderhouden taxushaag en hekwerk de tuin omsluit. Vanuit de tuin heeft u zicht over de St. Jan Evangelist kerk en de achtergevel van de woonboerderij. De tuin is meer dan groot genoeg voor het creëeren van
zonneterrassen, speelveld, siertuin, zwembad, vijver en/of gazon. Op dit moment is op het perceel een veld met zonnepanelen (34 stuks) geïnstalleerd.

Bijzonderheden:
- Door het verwarmen met de airco-units en grote hoeveelheid zonnepanelen is het gasverbruik tot het minimum gereduceerd.
- Gelegen aan de zeer gewilde woonstraat Kerkstraat in Elshout;
- Grootse woonboerderij met veel behouden karakteristieke details;
- Ruim perceel van 1.715 m²;
- Woning is ideaal geschikt voor grote gezinnen en bedrijf aan huis;
- Woonboerderij beschikt over onder andere, glas-in-lood, houten rolluiken, paneeldeuren, originele schouw en houten spanten;
- In 2020 is de woning voorzien van dubbelglas en voorzetramen geplaatst bij het glas-in-lood;
- In 2021 is het complete buitenschilderwerk, uitgevoerd en zijn er airconditioning geplaats die verkoelen en tevens verwarmen;
- In 2021 is de groepenkast vernieuwd en verzwaard;
- In 2022 zijn er 34 stuks zonnepanelen geïnstalleerd en ook een autosnellaadpunt. Verwachte opbrengst vanuit de leverancier is op jaarbasis 9.000 KW/H.
Meer lezen
Minder lezen
Nienke van Gogh
Uw qualis-makelaar
Nienke van Gogh
AMB Makelaars
Torenstraat 1
5151 JJ Drunen
0416-23 50 25
Contact met de makelaar
Kerkstraat 33, Elshout foto-1
Kerkstraat 33 is succesvol verkocht door AMB Makelaars

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken