Zuidlangeweg 12, Dinteloord foto-1
Dinteloord

Zuidlangeweg 12

Op aanvraag
Zuidlangeweg 12, Dinteloord foto-0
Zuidlangeweg 12, Dinteloord foto-1
Zuidlangeweg 12, Dinteloord foto-2
Zuidlangeweg 12, Dinteloord foto-3
Zuidlangeweg 12, Dinteloord foto-4
Zuidlangeweg 12, Dinteloord foto-5
Zuidlangeweg 12, Dinteloord foto-6
Zuidlangeweg 12, Dinteloord foto-7
Zuidlangeweg 12, Dinteloord foto-8
Zuidlangeweg 12, Dinteloord foto-9
Zuidlangeweg 12, Dinteloord foto-10
Zuidlangeweg 12, Dinteloord foto-11
Zuidlangeweg 12, Dinteloord foto-12
Zuidlangeweg 12, Dinteloord foto-13
Zuidlangeweg 12, Dinteloord foto-14
Zuidlangeweg 12, Dinteloord foto-15
Zuidlangeweg 12, Dinteloord foto-16
Zuidlangeweg 12, Dinteloord foto-17
Zuidlangeweg 12, Dinteloord foto-18
Zuidlangeweg 12, Dinteloord foto-19
Zuidlangeweg 12, Dinteloord foto-20
Zuidlangeweg 12, Dinteloord foto-21
Zuidlangeweg 12, Dinteloord foto-22
Zuidlangeweg 12, Dinteloord foto-23
Zuidlangeweg 12, Dinteloord foto-24
Zuidlangeweg 12, Dinteloord foto-25
Zuidlangeweg 12, Dinteloord foto-26
Zuidlangeweg 12, Dinteloord foto-27
Zuidlangeweg 12, Dinteloord foto-28
Zuidlangeweg 12, Dinteloord foto-29
Zuidlangeweg 12, Dinteloord foto-30
Zuidlangeweg 12, Dinteloord foto-31
Zuidlangeweg 12, Dinteloord foto-32
Zuidlangeweg 12, Dinteloord foto-33
Zuidlangeweg 12, Dinteloord foto-34
Zuidlangeweg 12, Dinteloord foto-35
Zuidlangeweg 12, Dinteloord foto-36
Zuidlangeweg 12, Dinteloord foto-37
Zuidlangeweg 12, Dinteloord foto-38
Zuidlangeweg 12, Dinteloord foto-39
Zuidlangeweg 12, Dinteloord foto-40
Zuidlangeweg 12, Dinteloord foto-41
Zuidlangeweg 12, Dinteloord foto-42
Zuidlangeweg 12, Dinteloord foto-43
Zuidlangeweg 12, Dinteloord foto-44
Zuidlangeweg 12, Dinteloord foto-45
Zuidlangeweg 12, Dinteloord foto-46
Zuidlangeweg 12, Dinteloord foto-47
Zuidlangeweg 12, Dinteloord foto-48
Zuidlangeweg 12, Dinteloord foto-49
Zuidlangeweg 12, Dinteloord foto-50
Zuidlangeweg 12, Dinteloord foto-51
Zuidlangeweg 12, Dinteloord foto-52
Zuidlangeweg 12, Dinteloord foto-53
Zuidlangeweg 12, Dinteloord foto-54
Zuidlangeweg 12, Dinteloord foto-55
Zuidlangeweg 12, Dinteloord foto-56
Zuidlangeweg 12, Dinteloord foto-57
Zuidlangeweg 12, Dinteloord foto-58
Zuidlangeweg 12, Dinteloord foto-59
Zuidlangeweg 12, Dinteloord foto-60
Zuidlangeweg 12, Dinteloord foto-61
Zuidlangeweg 12, Dinteloord foto-62
Zuidlangeweg 12, Dinteloord foto-63
Zuidlangeweg 12, Dinteloord foto-64
Zuidlangeweg 12, Dinteloord foto-65
Zuidlangeweg 12, Dinteloord foto-66
Zuidlangeweg 12, Dinteloord foto-67
Zuidlangeweg 12, Dinteloord foto-68
Zuidlangeweg 12, Dinteloord foto-69
Zuidlangeweg 12, Dinteloord foto-70
Zuidlangeweg 12, Dinteloord foto-71
Zuidlangeweg 12, Dinteloord foto-72
Zuidlangeweg 12, Dinteloord foto-73
Zuidlangeweg 12, Dinteloord foto-74
Zuidlangeweg 12, Dinteloord foto-75
Zuidlangeweg 12, Dinteloord foto-2
Zuidlangeweg 12, Dinteloord foto-3
+76
Perceeloppervlakte
1,4 ha
Woonoppervlakte
325 m²
Inhoud
1.426 m³

Omschrijving

Monumentale woonboerderij met een multifunctioneel bijgebouw

Wonen aan de Zuidlangeweg 12 in Dinteloord staat voor wonen in een open polderlandschap, op een bomenrijk perceel dat deels is ‘omgracht’. Met een boomgaard, een moestuin, 27 zonnepanelen en de mogelijkheid om dieren te houden, komt de droom om zelfvoorzienend te leven een stukje dichterbij. Het 13.884 m² grote perceel geeft het gevoel ver van de bewoonde wereld te zijn, terwijl steden als Bergen op Zoom, Breda en Rotterdam op slechts 30 tot 40 minuten afstand liggen.

Woon- en eetkamer met karakteristieke elementen
Hoeve Dijkzicht. Dat is de naam van dit boerenwoonhuis aan de Zuidlangeweg. De authentieke, rijksmonumentale woonboerderij ligt verscholen achter grote loofbomen die langs het toegangshek staan. Arriverend op het erf komt de witte gevel van het woonhuis tevoorschijn. Met links van de voordeur authentieke 35-ruits schuiframen met een enkel luik. Boven de entree spotten we een dicht laadluik met hijsbalk. Ooit hesen vroegere bewoners hier graan naar de zolder.

We betreden de boerderij en lopen rechtdoor in de hal richting de woonkamer. In deze ruimte hangt sfeer. Neem voor het gevoel heel even plaats in één van de fauteuils, sluit de ogen en neem de subtiele geur van de houthaard in u op. Ziet u zichzelf hier al zitten; voor een knisperend vuur op een gure herfstdag? Behaaglijk binnen, terwijl de bomen op de dijk in rap tempo hun kleurrijke blad verliezen. Kenmerkend voor deze sfeervolle living zijn de 35-ruits schuiframen met zicht op het water en de dijk. Een ander bijzonder element is de houten kastenwand tot het plafond, met laat achttiende-eeuwse vormen en Franse invloeden.

Via de schuifdeuren betreden we de eetkamer. Ons oog valt op de karakteristieke mozaïek parketvloer en ook hier de ramen met roedenverdeling. De aangrenzende keuken oogt modern, maar past qua stijl helemaal bij de woonboerderij. De houten lambrisering, in nagenoeg dezelfde tint als de keukenkastjes, geeft de keuken een landelijke look. De keuken is van alle basisgemakken voorzien, inclusief de aanwezigheid van een oven en een vaatwasser. Neem hier de deur naar buiten en u staat op een ommuurd terras met haard. Heeft u de authentieke pomp aan de gevel al gezien?

Binnen lopen we via de bijkeuken – met witgoedaansluitingen en extra bergruimte – naar de badkamer met ligbad, handdouche, toilet en wastafel. Voor de slaapkamers gaan we terug naar de hal. Met vanaf de entree aan de linkerzijde drie slaapkamers. Eén met een schouw (niet meer in gebruik) en een wastafel. Voor de slaapvertrekken, maar ook voor de rest van het huis, geldt dat verlaagde plafonds zijn aangebracht. Verwijder deze en de authentieke balken komen tevoorschijn.

Van de opkamer naar de zolder met authentieke balken
Via een trap met zes treden in de hal lopen we naar de opkamer. Hier is een vierde slaapkamer met een wastafel en een vaste kast gecreëerd. De aanwezige vaste trap met luik geeft toegang tot de (berg)zolder (ca. 137 m²). Dit is een ruimte met karakter. Niet alleen vanwege de zichtbare balken, maar ook vanwege het laadluik met hijsbalk en de getimmerde bedstee, die nu in gebruik is als vaste kast.

Onder de opkamer ligt de halfverzonken kelder. Ideaal om extra spullen op te bergen of als ruimte, zoals nu, voor het wecken van groenten en fruit uit de eigen moestuin en boomgaard.

Modern bijgebouw met eindeloze mogelijkheden
Aan de rechterzijde van Hoeve Dijkzicht vinden we het bijgebouw. Vanwege de looks en de afmetingen (binnen bijna 47 m² vloeroppervlak) zou ‘klein Scandinavisch huis’ echter een passendere omschrijving zijn. Gaat u hart ook sneller kloppen bij het zien van deze ruimte? Mogelijk heeft u er de bestemming al voor gevonden. Wordt het een workshopruimte, een bed and breakfast, een wellnessruimte of uw kantoor aan huis? Of misschien wel een kangoeroewoning voor oudere familieleden, een relaxruimte voor opgroeiende kids of een poolhouse voor bij het zwembad. De mogelijkheden zijn eindeloos. Tijdens de verbouwing/renovatie in 2021 is aan veel gedacht. Zo is er een keuken met 4-pits inductiekookplaat, een koelkast, een diepvries en een vaatwasser geplaatst. Ook is er een badkamer met regen- en handdouche, een meubel met waskom en een toilet. In een aparte aanpandige berging zijn de meterkast, aansluitingen voor wasapparatuur, een stortbak en een boiler ondergebracht. Verder is de ruimte geïsoleerd, heeft het vloerverwarming (niet aangesloten) en dubbele beglazing. Ook is er airco inclusief verwarming aanwezig.

Grote schuur en een tuin met boomgaard, moestuin en zwembad
Op het erf is ook een grote schuur met een garage (met twee elektrische rolpoorten) voor twee auto’s. Op het dak liggen 27 zonnepanelen en aan de achterzijde van de schuur is een grote roldeur. Hierlangs kan bijvoorbeeld de tractor naar binnen.

Het perceel van Hoeve Dijkzicht is 13.884 m² groot en dat zijn heel wat voetbalvelden bij elkaar. We zouden de sfeer van elke hectare kunnen omschrijven: van het deel bij het zwembad en het bosrijke gedeelte tot de boomgaard en de moestuin. Beter is echter om de wandelschoenen aan te trekken en het perceel zelf te ervaren. Zien we u daar?

Algemeen:
- De begane grond vloer is van beton m.u.v. de woonkamer. De eerste verdiepingsvloer is van hout;
- Aan de voorzijde zijn voorzetramen aanwezig;
- Op de schuur liggen 27 zonnepanelen (2021);
- Er is een septic tank aanwezig (van 3.000 liter);
- Er is een propaan gastank (van 1.600 liter) aanwezig. De kosten zijn € 115,- per jaar;
- Er zit een agrarische bestemming op;
- De woning is gelegen in het buitengebied met voorzieningen zoals de bakker, diverse winkels, restaurant en cafés, basisscholen en gezondheids- en sportvoorzieningen dichtbij.
- Ook de uitvalswegen richting Rotterdam en Antwerpen, maar ook Bergen op Zoom, Roosendaal en Breda zijn nabij.


Wonen in Dinteloord:
Gezellig, met een historisch centrum, een haven, nabij vestingstadje Willemstad en recreatiegebieden: het is kenmerkend voor het West-Brabantse Dinteloord. Dinteloord staat voor centraal én landelijk wonen tussen grote steden als Rotterdam en Antwerpen. Door de goede bereikbaarheid en nabijgelegen uitvalswegen rijdt u in no-time op de A4. Niet alleen richting Rotterdam en Antwerpen, maar ook naar Bergen op Zoom, Roosendaal en Breda. Dinteloord is een dorp met een uitgebreid voorzieningenniveau. Van een bakker en een slager tot een supermarkt voor de dagelijkse boodschappen. Hiervoor kunt u overigens ook terecht tijdens de weekmarkt. Met diverse restaurants, cafés en snackbars komt de inwendige mens ook buiten de deur niets tekort. In het dorp vindt u verder een slijterij, een parfumerie en een speelgoedwinkel. Daarnaast is er en een rijwielhandel, een reisbureau en zijn er bloemenzaken en kledingwinkels. De aanwezigheid van basisscholen, een kinderopvang, gezondheids- en sportvoorzieningen maken het aanbod nagenoeg compleet. Recreëren kan uitstekend in en rondom Dinteloord. In het dorpspark of in de jachthaven in het centrum, die als dé uitvalsbasis voor watersportliefhebbers fungeert. De haven staat in directe vaarverbinding met andere jachthavens en ligt aan het Volkerak. Via de vele wandel- en fietsroutes in de buurt zijn onder andere mooie natuurgebieden te bereiken. Iets verder, snel met de auto bereikbaar, vindt u recreatiegebieden de Biesbosch, de Grevelingen en de stranden aan de Zeeuwse kust


Verkoopvoorwaarden:
Asbestclausule
Bij woningen die voor 1 juli 1993 gebouwd zijn, bestaat het risico dat er asbesthoudende materialen verwerkt zijn in o.a. (rook)kanalen, dak(beschot), scheidingswanden, gevelpanelen, nabij verwarmings- en warmwatertoestellen en in de vloerbedekking. Het is bij de verkoper bekend dat er asbesthoudende materialen zijn verwerkt, het eventuele risico hiervan gaat na een verkoop over op de kopende partij, hetgeen wordt vastgelegd in de koopakte.

Ouderdomsclausule
De ouderdomsclausule zal voor deze woning in de koopakte worden opgenomen omdat de onroerende zaak meer dan 220 jaar oud is, wat betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij de nieuwe woningen. Koper kan zich hierdoor niet beroepen op het feit dat deze woning afwijkt van de huidige bouwvoorschriften.

Meetinstructie NEN2580
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Uitgangspunt blijft altijd; “wat u ziet is wat u koopt” en de objectinformatie is van lagere prioriteit.

Rechtsgeldige koopovereenkomst pas na ondertekening
Een mondelinge overeenstemming tussen de particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Dit wil zeggen dat er pas sprake is van een rechtsgeldige koop als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek. Een bevestiging van de mondelinge overeenstemming per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt tevens niet gezien als een rechtsgeldige overeenkomst.

Waarborgsom of bankgarantie
Omdat Agnes Tomesen Makelaardij is aangesloten bij de NVM wordt gebruik gemaakt van de modelkoopovereenkomst zoals deze is vastgesteld door de NVM, VBO, de Consumentenbond en de Vereniging Eigen Huis. In deze koopakte wordt door ons standaard opgenomen dat er een waarborgsom of een bankgarantie ter grootte van 10% van de koopsom gesteld dient te worden.

Verkoopdocumentatie
Deze documentatie is met zorg door ons samengesteld, echter voor de juistheid van de verstrekte informatie zijn wij in de regel in grote mate afhankelijk van derden en derhalve aanvaarden de verkoper en wij geen aansprakelijkheid.


Tot slot:
Wij vinden het fijn dat u de moeite neemt om de informatie van deze woning door te nemen. Als u de woning wilt bezichtigen, kan dat natuurlijk. Dan laten wij u de woning zien zoals deze op dit moment is ingericht en ingedeeld. We leiden u rond in de bestaande situatie, maar misschien heeft u andere ideeën. Daar luisteren we graag naar. We leggen uit wat u met de ruimtes en de indeling kunt doen om er een nieuwe bestemming aan te geven die u past. Met beperkte middelen kunt u veel bereiken. Tijdens de bezichtiging maken we dat graag duidelijk.

Als u nog vragen heeft, neemt u dan contact met ons op. Dat kan per e-mail of telefonisch. We zijn u graag van dienst!
Meer lezen
Minder lezen
Agnes Tomesen
Uw qualis-makelaar
Agnes Tomesen
Agnes Tomesen Makelaardij
Bredaseweg 53
4872 LA Etten-Leur
076-526 99 73
Contact met de makelaar

Kenmerken

Overdracht

Prijs
Op aanvraag
Status
Beschikbaar
Oplevering
In overleg
Objectcode
11723

Bouw

Type
Woonboerderij, Vrijstaande woning
Bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1801
Onderhoud
Redelijk
Onderhoud buiten
Redelijk
Bijzonderheden
Monumentaal pand

Oppervlakten en inhoud

Wonen
325 m²
Perceel
1,4 ha
Overig
20 m²
Inhoud
1.426 m³

Indeling

Kamers
7
Slaapkamers
6
Badkamers
1
Verdiepingen
2

Energie

Isolatie
Voorzetramen
Warm water
C.V.-ketel
Verwarming
C.V.-ketel
Ketel
(Eigendom)

Buitenruimte

Tuin
Tuin rondom
Schuur
Vrijstaand steen
Faciliteiten schuur
Voorzien van elektra

Garage

Soort garage
Vrijstaand steen

Objectkenmerken

• Zonnepanelen

Locatie

Zuidlangeweg 12, 4671 TP Dinteloord

• Aan rustige weg
• Buiten bebouwde kom
• Landelijk gelegen
• Vrij uitzicht

Meer lezen
Minder lezen

Video

Plattegronden

Zuidlangeweg 12, Dinteloord plattegrond-0
Zuidlangeweg 12, Dinteloord plattegrond-1
Zuidlangeweg 12, Dinteloord plattegrond-2
Zuidlangeweg 12, Dinteloord plattegrond-3
Zuidlangeweg 12, Dinteloord plattegrond-4

Locatie

Street view
Map view
10 min
20 min
30 min
Reistijd
Voorzieningen

Bereken je reistijd

Kies je vervoer
Maximale reistijd
10 min.
20 min.
30 min.
Reis moment
Daluren
Piekuren
Toon resultaten

Voorzieningen

Geef hieronder aan welke voorzieningen u op de kaart wilt tonen.

Kies voorzieningen
School
Dokter
Apotheek
Restaurant
Sportschool
OV
Supermarkt
Ziekenhuis
Kerk
Tandarts
Bioscoop
Kapper
Toon resultaten

Ik heb interesse in
Zuidlangeweg 12

Wilt u een bezichtiging inplannen of heeft u een vraag?
Neem via onderstaand formulier direct contact op met de Qualis-makelaar.

Bedankt voor uw aanvraag.

Bekijk als eerste ons nieuwste woningaanbod, ook in stille verkoop!
Maak nu een account aan

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

Gegevens (verplicht)
recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms
Agnes Tomesen
Uw qualis-makelaar
Agnes Tomesen
Agnes Tomesen Makelaardij
Bredaseweg 53
4872 LA Etten-Leur
076-526 99 73

Agnes Tomesen Makelaardij
Account aanmaken
Bekijk het grootste ‘geheime’ woningaanbod van Nederland. Account aanmaken
Magazine
De laatste trends op het gebied van interieur, design, reizen en culinair genieten. Lees Qualis e-Magazine