Succesvol verkocht!
Succesvol verkocht!

Klatteweg 16

Verkocht
Perceeloppervlakte
1.100 m²
Woonoppervlakte
391 m²
Inhoud
2.144 m³
Klatteweg 16 is succesvol verkocht door Qualis

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken

Omschrijving

ROBUUSTE 2/1 KAP VILLA OP INDRUKWEKKEND PERCEEL IN HET KLATTEPARK.

Dit grootse familiehuis (542 m2 vloeroppervlak) met vrijstaande garage heeft een opvallend diepe voor- en achtertuin. Het perceel (1100 m2) grenst aan de achterzijde aan de Violenweg en heeft ook aan deze kant een inrit. De villa is gebouwd in 1921 en beschikt over authentieke stijldetails. Het kijkt uit over het groen van de rand van het Sint Hubertuspark en ligt in het exclusieve Klattepark, vlakbij het centrum én het strand.

De villa heeft 8 slaapkamers en een volwaardige multifunctionele verdieping (151 m2) in het souterrain. Voor kantoor- of praktijk aan huis (met eigen opgang) is de woning uitstekend geschikt. De nieuwe eigenaar dient additioneel budget beschikbaar te hebben om dit schitterende pand aan te passen aan de wensen en eisen van deze tijd om zo een droomhuis te creëren.

Het Klattepark is vanaf 1912 ontwikkeld; u vindt er in het groen en aan de idyllische lanen gesitueerde villa’s van vaak grote omvang. Het villapark is riant gesitueerd midden in de duinen en tussen het groen van de Nieuwe Scheveningse Bosjes en het Hubertusduin, grenzend aan Duttendel. Dit unieke object ligt op korte afstand van tennisclub Leimonias, hockeyclub Klein Zwitserland, fitness, het historische centrum van Den Haag, de duinen en het strand van Scheveningen. Winkels, openbaar vervoer en uitvalswegen zijn goed bereikbaar.

EEN TOPLOCATIE VLAK BIJ HET CENTRUM EN HET STRAND.

De villa is bereikbaar zowel vanaf de Klatteweg als vanaf de Violenweg. Vanaf beide lanen biedt een hek en oprijlaan met knisperend grind toegang tot het perceel.

U betreedt de woning via de voordeur aan de zijkant van de woning. U komt binnen in het portaal met de authentieke tegellambrisering. Fijn is de daglichttoetreding door het dakraam.

Vanuit daar komt u in de royale ontvangsthal. Deze ruimte is een statement! Het glas-in-lood, de paneeldeuren en het sierlijke smeedwerk langs de bordestrap geven veel allure. Op de vloer ligt een eiken parketvloer die u aantreft op praktisch de gehele begane grond.

De hal biedt toegang tot de garderoberuimte met het gastentoilet, de voor- en achterkamer van de kamer en-suite en de TV/werkkamer. De keuken annex bijkeuken bereikt u vanuit de eetkamer of via de tweede hal die grenst aan de garderoberuimte. Deze tweede hal heeft een zgn. ‘dienstingang’/achterdeur en toegang tot een tweede toilet. Ook vindt u hier de trap naar het souterrain.

De kamer en-suite heeft een goed formaat (circa 59 m2) en een ruim 3,6 meter hoog plafond. De originele schuifdeurseparatie en de schouw in de achterkamer zijn bewaard gebleven. De achterkamer heeft in de separatie veel kastruimte.
Zowel de voor- als de achterkamer hebben openslaande deuren naar de tuin. De kamer heeft een hele mooie lichtinval.

De voorkamer gaat over in een ruime werk/TV kamer. Deze is heerlijk licht omdat er aan 3 zijden ramen zijn. Ook hier een authentieke schouw en glas-in-lood in de bovenramen.

De keuken is thans opgedeeld in 2 ruimtes met veel originele kasten. Deze 2 ruimtes bieden veel mogelijkheden voor bijvoorbeeld een luxe eetkeuken. Ook hier glas-in-lood in de bovenramen. Grenzend aan de keuken vindt u een ronde serre.

KARAKTERISTIEKE DETAILS ZIJN OVERAL ZICHTBAAR.

Via de bordestrap bereikt u de 1e verdieping. Wat meteen opvalt is de zonnige en ruime overloop. Mooie, originele paneeldeuren geven toegang tot 4 slaapkamers, het toilet en de badkamer.

Alle slaapkamers hebben een royale maat (tweemaal 26,5 m2, 24,5 m2, resp. 20 m2).
Een van de slaapkamers heeft 3 vaste kasten. Een slaapkamer heeft toegang tot het balkon. Op vele plaatsen hebben de ramen glas-in-lood.

De badkamer is eenvoudig en heeft een douche, een wastafel, en een toilet, inloopdouche en dubbel wastafelmeubel. Er is een separaat toilet.

Met de vaste trap komt u op de 2e etage. Op deze verdieping bevinden zich 4 slaapkamers, een ruime badkamer (bijna 9 m2) en een separaat toilet.

De badkamer heeft een bad, een wastafel en een toilet/bidet.

EEN UNIEKE VILLA MET VEEL MOGELIJKHEDEN.

De villa beschikt over een souterrain onder de gehele woning. Deze heeft een uitstekende hoogte om voor verschillende functies te gebruiken (bioscoop, bar, fitness, etc.). Omdat deze verdieping beschikt over een eigen ingang en toilet zou het ook goed zakelijk gebruikt kunnen worden.

De tuin is uitzonderlijk groot. De voortuin is circa 20 meter, de achtertuin circa 27,5 meter diep. Een oprit loopt helemaal over het perceel en is bereikbaar vanaf zowel de Klatteweg als de Violenweg.

In de achtertuin vindt u een garage met carport en berging.

Wat kunt u verder nog verwachten?
- Rijksbeschermd stadsgezicht;
- Bouwkundige keuring beschikbaar;
- Asbestonderzoek beschikbaar;
- De koper dient budget te reserveren om de woning te renoveren en aan te passen aan de wensen en eisen van deze tijd;
- Kantoor op de begane grond toegestaan volgens vigerende bestemmingsplan;
- Ruime parkeergelegenheid voor meerdere auto’s op eigen terrein;
- Verkopers hebben de woning nooit zelf bewoond.

Kortom: Een zeldzame kans om op een toplocatie een geweldig familiehuis te kopen.
Meer lezen
Minder lezen
Succesvol verkocht!
Klatteweg 16 is succesvol verkocht door Qualis

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken