Succesvol verkocht!
Succesvol verkocht!

Lovenseweg 4 -4a

Verkocht
Perceeloppervlakte
2,7 ha
Woonoppervlakte
236 m²
Inhoud
910 m³
Lovenseweg 4 -4a is succesvol verkocht door Qualis

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken

Omschrijving

LOVENSEWEG 4 en 4a te DALMSHOLTE ( 7 kamers)

Lovénseweg 4 en 4a te Dalmsholte ( gemeente Ommen)

Op een besloten, paradijselijk domein aan de voet van de Lemelerberg, op korte afstand van de dorpen Lemelerveld, Dalfsen en de stad Ommen, wordt aangeboden een STIJLVOLLE WOONBOERDERIJ met GASTENHUIS, ruime bijgebouwen, en open loopstal met paardenrijbak. Dit voormalige boerenerf met weilanden ligt op een idyllische plek. Met ruim 2.6 ha., vrij uitzicht op de toppen van de bergen en directe vrije uitloop in de natuur, is het dan ook uniek te noemen. Waar tref je dat in Nederland!
Of u nu van paardrijden, wandelen of fietsen houdt, of graag gasten wilt ontvangen in uw eigen B&B, het is allemaal mogelijk op deze locatie. Dit gebied staat bekend om zijn fiets-, wandel- en ruiterroutes, waar u volop kunt genieten van de natuur met zijn coulissenlandschappen en bossen. De omliggende dorpen en stad bieden alle voorzieningen zoals winkels, sportaccommodaties, onderwijs, horeca en cultuur. Stations Dalfsen en Ommen met gratis parkeren liggen op 15 autominuten en verzorgen via Zwolle alle intercity-aansluitingen.

WOONBOERDERIJ LOVENSEWEG 4 (5 kamers)
De karakteristieke voorgevel met de oude luiken en ramen met roedeverdeling onderstrepen het landelijke karakter van de woonboerderij uit 1886. Het geheel is echter in 2007 volledig gemoderniseerd. Daarbij zijn het eikenhouten gebinte, bovenverdieping en dak vervangen en is het sanitair vernieuwd. Met behoud van de authentieke stijl, maar inmiddels met energielabel A, waant u zich in de sfeer van toen met de luxe van nu. De zeer goede staat van onderhoud en de zorg waarmee de fraai aangelegde tuin met vijver onderhouden wordt, draagt zeker bij aan het ervaren van het ultieme buitenleven.
Bij deze woonboerderij zijn alle ingrediënten voor buiten wonen dan ook volop aanwezig. De 2.6 ha. hebben een boomgaard, groenten- en siertuin, singels , sloten, paddenpoel, paardenrijbak met open loopstal en weilanden voor eventuele hobbydieren.

INDELING
De woonboerderij heeft op de begane grond twee zonnige woonkamers, te weten een “achterkamer” als zit-/televisiekamer van 28 m2 en een “voorkamer” met vloerverwarming als zit-/eetkamer van 44 m², beide met een massief eikenhouten vloer. Daardoor en door de gedeeltelijke scheidingswand ontstaat een kamer-en-suite. Schouw, houtkachel, eikenhouten open keuken met bijkeuken en antieke estrikken vloer completeren het beeld.
Tevens op de begane grond een slaap- of studeerkamer en ruime badkamer met toilet, ligbad, grote douche en vloerverwarming.
Op de 1e verdieping liggen onder de fraai afgewerkte houten kap met dakkapel en meerdere dakramen, 2 royale slaapkamers met inbouwkasten en een tweede badkamer met vloerverwarming.
De woonboerderij beschikt over mechanische ventilatie en glasvezelaansluiting. De Ecomline HR ketel van Nefit is van 2007.

GASTENHUIS LOVENSEWEG 4a (2 kamers)
Het gastenverblijf van 68 m2, gebouwd in 1998, heeft een ruime zonnige kamer en slaapverdieping. Het is geheel zelfstandig als verblijfs- en overnachtingsruimte met meerdere functies te gebruiken, met keuken en badkamer, en heeft eigen terrassen met een buiten- barbecue. Ook in deze (goed geïsoleerde) woning proeft u via de variëteit aan authentieke stalraampjes de landelijke sfeer.
Dit gastenhuis heeft een aparte oprit, gedeeltelijke mechanische ventilatie, eigen verwarmingsketel en glasvezelaansluiting.

Prieel
Op mooie dagen en avonden geniet u in het prieel (op het zuiden gelegen) van een weergaloos uitzicht. Grazende reeën, de schaapskudde op de heide, de bergen en ’s-avonds de sterrenhemel .
Tenslotte kent het domein een authentieke, rietgedekte schapenschuur met gebint, een paardenrijbak met open loopstal en een bergschuur, opgetrokken uit bankirai hardhout.
Het complex is aan één zijde door een (half) verharde weg ontsloten, aan de andere zijde via een zandpad langs heidevelden. Het heeft een eigen grondwaterpomp.

Wij nodigen u van harte uit om dit buiten leven te ervaren. Bel met kantoor voor het maken van een afspraak.
Meer lezen
Minder lezen
Succesvol verkocht!
Lovenseweg 4 -4a is succesvol verkocht door Qualis

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken