Rhienderstein 1, Brummen foto-1
Brummen

Rhienderstein 1

€ 2.095.000 v.o.n.
Verkocht
Rhienderstein 1, Brummen foto-0
Rhienderstein 1, Brummen foto-1
Rhienderstein 1, Brummen foto-2
Rhienderstein 1, Brummen foto-3
Rhienderstein 1, Brummen foto-4
Rhienderstein 1, Brummen foto-5
Rhienderstein 1, Brummen foto-6
Rhienderstein 1, Brummen foto-7
Rhienderstein 1, Brummen foto-8
Rhienderstein 1, Brummen foto-9
Rhienderstein 1, Brummen foto-10
Rhienderstein 1, Brummen foto-11
Rhienderstein 1, Brummen foto-12
Rhienderstein 1, Brummen foto-13
Rhienderstein 1, Brummen foto-14
Rhienderstein 1, Brummen foto-15
Rhienderstein 1, Brummen foto-16
Rhienderstein 1, Brummen foto-17
Rhienderstein 1, Brummen foto-18
Rhienderstein 1, Brummen foto-19
Rhienderstein 1, Brummen foto-20
Rhienderstein 1, Brummen foto-21
Rhienderstein 1, Brummen foto-22
Rhienderstein 1, Brummen foto-23
Rhienderstein 1, Brummen foto-24
Rhienderstein 1, Brummen foto-25
Rhienderstein 1, Brummen foto-26
Rhienderstein 1, Brummen foto-27
Rhienderstein 1, Brummen foto-28
Rhienderstein 1, Brummen foto-29
Rhienderstein 1, Brummen foto-30
Rhienderstein 1, Brummen foto-31
Rhienderstein 1, Brummen foto-32
Rhienderstein 1, Brummen foto-33
Rhienderstein 1, Brummen foto-34
Rhienderstein 1, Brummen foto-35
Rhienderstein 1, Brummen foto-36
Rhienderstein 1, Brummen foto-37
Rhienderstein 1, Brummen foto-38
Rhienderstein 1, Brummen foto-39
Rhienderstein 1, Brummen foto-40
Rhienderstein 1, Brummen foto-41
Rhienderstein 1, Brummen foto-42
Rhienderstein 1, Brummen foto-43
Rhienderstein 1, Brummen foto-44
Rhienderstein 1, Brummen foto-45
Rhienderstein 1, Brummen foto-46
Rhienderstein 1, Brummen foto-47
Rhienderstein 1, Brummen foto-48
Rhienderstein 1, Brummen foto-49
Rhienderstein 1, Brummen foto-50
Rhienderstein 1, Brummen foto-51
Rhienderstein 1, Brummen foto-52
Rhienderstein 1, Brummen foto-53
Rhienderstein 1, Brummen foto-54
Rhienderstein 1, Brummen foto-55
Rhienderstein 1, Brummen foto-56
Rhienderstein 1, Brummen foto-57
Rhienderstein 1, Brummen foto-58
Rhienderstein 1, Brummen foto-59
Rhienderstein 1, Brummen foto-60
Rhienderstein 1, Brummen foto-61
Rhienderstein 1, Brummen foto-62
Rhienderstein 1, Brummen foto-63
Rhienderstein 1, Brummen foto-64
Rhienderstein 1, Brummen foto-65
Rhienderstein 1, Brummen foto-66
Rhienderstein 1, Brummen foto-67
Rhienderstein 1, Brummen foto-68
Rhienderstein 1, Brummen foto-69
Rhienderstein 1, Brummen foto-70
Rhienderstein 1, Brummen foto-71
Rhienderstein 1, Brummen foto-72
Verkocht
Rhienderstein 1, Brummen foto-2
Rhienderstein 1, Brummen foto-3
+73
Perceeloppervlakte
1,8 ha
Woonoppervlakte
676 m²
Inhoud
3.900 m³
Rhienderstein 1 is succesvol verkocht door Driessen Woningmakelaars

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken

Omschrijving

Op een fantastische locatie aan de rand van Brummen gelegen authentiek en uniek landhuis, genaamd ‘Huis Rhienderstein’ met oranjerie, twee toegangspoorten en een parkachtige tuin met vijverpartij en fontein. Zowel het landhuis als de oranjerie hebben een Rijksmonumentale status. De sfeer die binnen wordt ervaren, is ongeëvenaard. Historie wordt gecombineerd met hedendaags gemak. Kenmerkend is de windvaan op het dak uit 1829 en de vele raampartijen gelegen op het zonnige zuiden. Rond 1832 is het geheel verbouwd tot haar huidige uitstraling. Het monumentale landhuis is met smaak gerestaureerd en gemoderniseerd. De plafonds zijn gerenoveerd maar de originele ornamenten zijn intact. Op de begane grond zijn alle kamers geschilderd, voorzien van nieuwe binnenluiken, dubbele beglazing en tevens zijn alle wanden strak afgewerkt met glad glasvliesbehang. Het landhuis biedt de mogelijkheid om met een gezin zeer ruim te wonen, wonen en werken aan huis met elkaar te combineren of is geschikt om in gebruik te nemen als zorgwoning. Dit bijzondere object biedt alle vrijheid voor een riant binnen- en buitenleven. Het perceel van 17.534 m² is volledig omheind en wordt afgesloten met twee toegangspoorten, voorzien van camerabeveiliging. Rustig gelegen, maar toch met het centrum van Brummen in de nabije omgeving. Brummen heeft de beschikking over alle (sociale) voorzieningen, Kasteel Engelenburg met een 9 holes golfbaan en kent gezellige restaurants en terrassen. De snelwegen A1 en A50 zijn goed bereikbaar en het dorp is centraal gelegen binnen de grotere steden Arnhem, Apeldoorn, Deventer en Zutphen. Tot slot heeft Brummen ook de beschikking over een NS station met een rechtstreekse verbinding naar Arnhem en Zutphen.

Indeling:
Binnenkomst in een stijlvolle en klassieke vestibule en doorloop naar de hal voorzien van een prachtige marmeren vloer. In de hal bevindt zich een separaat toilet met fonteintje, een mechanische lift en een statige trapopgang naar de verdieping. De centraal gelegen hal geeft toegang tot diverse karakteristieke vertrekken met hoge plafonds: twee maal een kamer en suite en de woonkeuken. De rechter kamer en suite heeft een knusse schouw met open haard en prachtige en suite deuren. De openslaande deuren verbinden binnen met de aangrenzende verhoogde veranda met Belgisch hardstenen vloer en trap naar de tuin. Een heerlijke plek om op lange zomeravonden te genieten van dit bijzondere domein. Het uitzicht over het landgoed en de vijverpartij met fontein is betoverend en rustgevend. Aan de linkerzijde bevindt zich tevens een kamer en suite met een knusse schouw met open haard. Deze ruimte is op dit moment in gebruik als woonkamer en sportruimte. Beide kamers en suite zijn uitgerust met een fraaie visgraat houten vloer. De riante woonkeuken, met openslaande tuindeuren met toegang tot het kleine bordes achter het landhuis, is uitgerust met een keuken in hoekopstelling voorzien van een dubbele spoelbak en inbouwapparatuur, te weten een inductiekookplaat, afzuigkap, koelkast, oven, magnetron en een vaatwasser. In de keuken bevindt zich tevens de uitgebreide groepenkast. Doorloop naar de bijkeuken welke dient als zij entree. De bijkeuken is voorzien van een vaste kast en keukenblok met spoelbak. Tevens bevindt zich in deze ruimte een inbouwkast met aansluiting voor de wasapparatuur, een apart toilet, aparte douche en een bergkast. De keuken en de bijkeuken beschikken beide over een plavuizen vloer. Vanuit de bijkeuken is tevens de kelder bereikbaar. De kelder op stahoogte, is ingedeeld in meerdere vertrekken en beschikt over eigen entree en dompelpomp.

Eerste verdieping:
Overloop, twee maal een gang, vier zeer ruime kamers, garderobe, separaat toilet en twee maal een badkamer. Iedere kamer kent zijn eigen kleurstelling, te weten de kleuren mosterd, rood, blauw en oranje. De master bedroom (rood) geeft toegang tot de garderobe met meerdere vaste kasten. Doorloop naar de luxe badkamer welke is uitgerust met alle denkbare gemakken, te weten een vrijstaand ligbad, dubbele wastafel, toilet en een douchecabine. De oranje kamer is voorzien van een dubbele wastafel en de mosterd kamer beschikt over een wastafelmeubel. De tweede badkamer met PVC vloer is voorzien van een ligbad, inloopdouche en een dubbele wastafel.

Zolder:
Een open ruimte met veel daglicht en de mogelijkheid om het geheel naar eigen inzicht vorm te geven en in te delen. Middels een vlizotrap is de vliering toegankelijk met boiler (Nefit), twee maal een C.V. ketel (Nefit, 2017) en een mechanische ventilatie box.

Oranjerie:
De oranjerie betreft een voormalige gymzaal met bijbehorende voorzieningen. Binnenkomst in een hal met doorloop naar twee kantoorruimtes, twee separate toiletten met fonteintjes en twee kleedruimtes met meerdere douches en wastafels. Ruime open ruimte (gymzaal) met openslaande deuren naar buiten en schuifdeuren die toegang geven tot de kasruimte met achteringang en doorloop naar een berging. Vanaf de buitenzijde is de C.V. ruimte toegankelijk.

Info:
- Het landhuis is ook via Radeland bereikbaar (ten hoogte van nummer 3);
- Het landgoed betreft een NSW landgoed, waarbij het gehele landgoed wordt aangemerkt als zijnde niet opgesteld voor publiek. Echter heeft deze status wel fiscale voordelen;
- In de kelder bevindt zich de besturingskast voor het alarm en dompelpomp welke is aangesloten op de vijverpartij;
- Het landhuis is voorzien van zinken dakgoten;
- De inbouwapparatuur in de keuken is onlangs vervangen;
- De schuiframen op de verdieping zijn voorzien van horren;
- In de oranjerie bevindt zich de sproei installatie en de bediening voor de fontein. De pomp zorgt ervoor dat de vijver op peil wordt gehouden.

Aanvaarding in overleg
Vraagprijs € 2.095.000,- v.o.n.
Meer lezen
Minder lezen
André Driessen
Uw qualis-makelaar
André Driessen
Driessen Woningmakelaars
Dorpstraat 84
7361 AX Beekbergen
055-843 12 49
Contact met de makelaar
Rhienderstein 1, Brummen foto-1
Rhienderstein 1 is succesvol verkocht door Driessen Woningmakelaars

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken