Oude Liesboslaan 243, Breda foto-1
Breda

Oude Liesboslaan 243

Op aanvraag
Verkocht
Oude Liesboslaan 243, Breda foto-0
Oude Liesboslaan 243, Breda foto-1
Oude Liesboslaan 243, Breda foto-2
Oude Liesboslaan 243, Breda foto-3
Oude Liesboslaan 243, Breda foto-4
Oude Liesboslaan 243, Breda foto-5
Oude Liesboslaan 243, Breda foto-6
Oude Liesboslaan 243, Breda foto-7
Oude Liesboslaan 243, Breda foto-8
Oude Liesboslaan 243, Breda foto-9
Oude Liesboslaan 243, Breda foto-10
Oude Liesboslaan 243, Breda foto-11
Oude Liesboslaan 243, Breda foto-12
Oude Liesboslaan 243, Breda foto-13
Oude Liesboslaan 243, Breda foto-14
Oude Liesboslaan 243, Breda foto-15
Oude Liesboslaan 243, Breda foto-16
Oude Liesboslaan 243, Breda foto-17
Oude Liesboslaan 243, Breda foto-18
Oude Liesboslaan 243, Breda foto-19
Oude Liesboslaan 243, Breda foto-20
Oude Liesboslaan 243, Breda foto-21
Oude Liesboslaan 243, Breda foto-22
Oude Liesboslaan 243, Breda foto-23
Oude Liesboslaan 243, Breda foto-24
Oude Liesboslaan 243, Breda foto-25
Oude Liesboslaan 243, Breda foto-26
Oude Liesboslaan 243, Breda foto-27
Oude Liesboslaan 243, Breda foto-28
Oude Liesboslaan 243, Breda foto-29
Oude Liesboslaan 243, Breda foto-30
Oude Liesboslaan 243, Breda foto-31
Oude Liesboslaan 243, Breda foto-32
Oude Liesboslaan 243, Breda foto-33
Oude Liesboslaan 243, Breda foto-34
Oude Liesboslaan 243, Breda foto-35
Oude Liesboslaan 243, Breda foto-36
Oude Liesboslaan 243, Breda foto-37
Oude Liesboslaan 243, Breda foto-38
Oude Liesboslaan 243, Breda foto-39
Oude Liesboslaan 243, Breda foto-40
Oude Liesboslaan 243, Breda foto-41
Oude Liesboslaan 243, Breda foto-42
Oude Liesboslaan 243, Breda foto-43
Oude Liesboslaan 243, Breda foto-44
Oude Liesboslaan 243, Breda foto-45
Oude Liesboslaan 243, Breda foto-46
Oude Liesboslaan 243, Breda foto-47
Oude Liesboslaan 243, Breda foto-48
Oude Liesboslaan 243, Breda foto-49
Oude Liesboslaan 243, Breda foto-50
Oude Liesboslaan 243, Breda foto-51
Oude Liesboslaan 243, Breda foto-52
Oude Liesboslaan 243, Breda foto-53
Oude Liesboslaan 243, Breda foto-54
Oude Liesboslaan 243, Breda foto-55
Oude Liesboslaan 243, Breda foto-56
Verkocht
Oude Liesboslaan 243, Breda foto-2
Oude Liesboslaan 243, Breda foto-3
+57
Perceeloppervlakte
4.105 m²
Woonoppervlakte
287 m²
Inhoud
1.260 m³
Oude Liesboslaan 243 is succesvol verkocht door Agnes Tomesen Makelaardij

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken

Omschrijving

Deze prachtige villa “Nije Gaerde”, in 1928 onder architectuur gebouwd in de stijl van de Nieuwe Haagse School, is gelegen op een riant perceel van ca. 4.100 m² aan de rand van het Liesbos. De woning heeft 5 kamers, waaronder 4 slaapkamers, een woonkeuken, 3 badkamers, een (wijn)kelder en een garage met carport. Het huis is omgeven door een royale tuin met terrassen, diverse bijgebouwen en een natuurzwembad. Bent u net zo enthousiast over deze woning als wij? Neem dan contact op met ons kantoor om een bezichtiging te plannen.


Begane grond:
Vanuit de overdekte entree, komt u in de ruime hal met toegang tot de living en de keuken.
Tevens bevinden zich hier de toiletruimte (met wandcloset en fontein), de meterkast (15 groepen, 3 krachtgroepen, 4 aardlekschakelaars en 1 hoofdschakelaar) en de trapopgang naar de 1e verdieping.

De royale living (ca. 67 m²) bestaat uit een woon- en eetkamergedeelte. De woonkamer heeft enkele ingebouwde kasten, aan de westzijde een erker, en zowel aan de noord- als zuidzijde openslaande terrasdeuren. Die aan de zuidzijde bieden toegang tot de veranda. Deze is voorzien van verlichting, een elektrisch bedienbaar zonnescherm en glazen schuifwanden waarmee de veranda geheel kan worden geopend, zodat u hier het hele jaar kunt genieten van de tuin. De eetkamer heeft eveneens een toegangsdeur naar de veranda en aan de tegenoverliggende zijde glazen schuifdeuren met aan weerszijden vitrinekasten. Van hieruit komt u in de keuken.

De keuken (ca. 22 m²) heeft een hoekopstelling, een eetbar en vaste kastenwanden. Het aanrecht heeft een marmeren werkblad, spoelbak, Quooker, 4-pits inductie kookplaat, afzuigkap en vaatwasser, alsmede onderkasten met ruime opbergmogelijkheden. De kastenwand is voorzien van een koelkast, een combi-oven/magnetron, een stoomoven, 2 warmhoud-lades en een koffiezetapparaat. Een vaste trap leidt naar de kelder. Vanuit de keuken kunt u via een deur naar het tussenportaal.

Het tussenportaal, dat kan worden gebruikt als extra bijkeuken of berging, heeft een deur naar de garage en een buitendeur naar de tuin.

In de garage (ca. 30 m²) bevinden zich de C.V.-combiketel (Remeha, 2002) en de boiler. De garage heeft een vaste trap naar de vliering erboven en een deur naar de bijkeuken.
Naast de garage bevindt zich een carport.

De bijkeuken (ca. 8 m²) met een keukenblok met spoelbak (koud water) heeft aansluitingen t.b.v. was-apparatuur.


1e verdieping:
Op deze verdieping biedt de overloop toegang tot 2 slaapkamers, een werkkamer en de vaste trapopgang naar de 2e verdieping.

De slaapkamer aan de westzijde (ca. 28 m²) is voorzien van een vaste kastenwand en een ladenplateau. De vanuit deze slaapkamer bereikbare badkamer is voorzien van vloerverwarming, een inloopdouche (regen- en handdouche en thermostaatkraan), een ligbad (handdouche en thermostaatkraan), een wandcloset, een apothekerskast en een dubbele wastafel met -meubel.

De slaapkamer aan de oostzijde van de woning (ca. 22 m²) is voorzien van een vaste kast. De aangrenzende badkamer is voorzien van een douche (handdouche en thermostaatkraan), toilet en wastafel met meubel.

De 3e kamer op deze verdieping (ca. 20 m2) is nu in gebruik als studeerkamer. De kamer beschikt over op maat gemaakte boekenkasten met uittrekplateaus. In deze ruime kamer heeft u een prachtig uitzicht op de tuin. Uiteraard is deze kamer ook weer te gebruiken als slaapkamer.


2e verdieping:
Via de vaste trap bereikt u de zolderverdieping, die grotendeels bestaat uit een hoge, open ruimte. Hier kan eventueel een extra slaapkamer worden gecreëerd. Op deze verdieping heeft u voorts een badkamer en de 4e slaapkamer, alsmede bergruimte, deels achter schuifwanden.

De “binnenste-buiten” badkamer-unit bestaat uit een doucheruimte (met handdouche en thermostaatkraan), een toiletruimte en een wastafel.


Tuin:
Rondom de woning ligt de imposante en prachtig aangelegde tuin, met diverse terrassen, een groot gazon, een kruidentuin, vaste planten borders, heesters en bomen. Het is een ideale tuin om in te ontspannen, waarbij u geniet van veel privacy. In de tuin bevindt zich een natuurzwembad (6.00 x 11.00 m), met aangrenzend een platanen-terras, een pool house met toilet en douchegelegenheid. Voorts zijn er diverse bijgebouwen en een petanque-baan. Aan de voorzijde van de woning heeft u een oprit met parkeergelegenheid voor meerdere auto’s.


Algemeen:
- De woning is grotendeels voorzien van hardhouten kozijnen met dubbel glas-in-lood.
- Het dak is geheel geïsoleerd.
- De hal en toilet op de begane grond hebben een natuurstenen vloerafwerking.
- De keuken is voorzien van een Belgisch marmeren vloer.
- De living heeft een parketvloer.
- Het tussenportaal en de bijkeuken zijn voorzien van plavuizen.
- De woning heeft houten verdiepingsvloeren.
- De 1e verdieping is voorzien van een laminaat vloerafwerking m.u.v. de betegelde badkamers.
- De 2e verdieping heeft een houten vloer.
- De woning is voorzien van een alarmsysteem.
- De woning is voorzien van 16 zonnepanelen.
- De overige isolatie voorzieningen nemen wij graag met u door tijdens een bezichtiging.
- Er is voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein aanwezig.
- Deze woning is bouwkundig gekeurd.
- De woning is kwalitatief goed gerenoveerd met diverse isolerende maatregelen. Voor het opnemen van het energielabel is een bewijslast vereist. Vanwege onvoldoende bewijslast om tot een representatief label te komen, kan het label in werkelijkheid beter uitvallen echter gezien de huidige aanwezige stukken/bevindingen volgens het huidige opname protocol is dit de uitslag van het label.

Bent u net zo enthousiast geworden over deze woning als wij? Neem dan contact op met ons kantoor om een bezichtiging te plannen.


Breda/Princenhage
Wonen in het buitengebied is een voorrecht. In het landelijke gebied rondom Breda zijn er veel mogelijkheden om te genieten van de natuur terwijl het centrum met al haar voorzieningen toch dichtbij is. Aan de oostzijde ligt het Liesbos dat Breda met Etten-Leur verbindt. Het is het grootste en oudste zomereikenbos van Nederland. Af en toe brengen de reeën uit het bos een bezoekje aan de tuin!

De kern van Princenhage wordt gevormd door de historische Haagse markt met veel winkels, terrassen en het voormalige raadhuis. Iets verderop zijn de grootwinkelbedrijven gevestigd zoals Albert Heijn, Jumbo en de Hema. De Haagweg en de Haagdijk verbinden de wijk met het centrum van Breda. Alle voorzieningen van de grote, oude stad met regiofunctie zijn dichtbij. Vanaf het hypermoderne NS-station hebt u uitstekende verbindingen met binnen- en buitenland (HSL) en met de auto zit u in no-time op een van de uitvalswegen.


Verkoopvoorwaarden:
Asbestclausule
Bij woningen die voor 1 juli 1993 gebouwd zijn, bestaat het risico dat er asbesthoudende materialen verwerkt zijn in o.a. (rook)kanalen, dak(beschot), scheidingswanden, gevelpanelen, nabij verwarmings- en warmwatertoestellen en in de vloerbedekking. Het is bij de verkoper wel bekend dat er asbesthoudende materialen zijn verwerkt, het eventuele risico hiervan gaat na een verkoop over op de kopende partij, hetgeen wordt vastgelegd in de koopakte.

Ouderdomsclausule
De ouderdomsclausule zal voor deze woning in de koopakte worden opgenomen omdat de onroerende zaak meer dan 90 jaar oud is, wat betekent dat de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij de nieuwe woningen. Koper kan zich hierdoor niet beroepen op het feit dat deze woning afwijkt van de huidige bouwvoorschriften.

Meetinstructie NEN2580
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Uitgangspunt blijft altijd; “wat u ziet is wat u koopt” en de objectinformatie is van lagere prioriteit.

Rechtsgeldige koopovereenkomst pas na ondertekening
Een mondelinge overeenstemming tussen de particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Dit wil zeggen dat er pas sprake is van een rechtsgeldige koop als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek. Een bevestiging van de mondelinge overeenstemming per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt tevens niet gezien als een rechtsgeldige overeenkomst.

Waarborgsom of bankgarantie
Omdat Agnes Tomesen Makelaardij is aangesloten bij de NVM wordt gebruik gemaakt van de modelkoopovereenkomst zoals deze is vastgesteld door de NVM, VBO, de Consumentenbond en de Vereniging Eigen Huis. In deze koopakte wordt door ons standaard opgenomen dat er een waarborgsom of een bankgarantie ter grootte van 10% van de koopsom gesteld dient te worden.

Verkoopdocumentatie
Deze documentatie is met zorg door ons samengesteld, echter voor de juistheid van de verstrekte informatie zijn wij in de regel in grote mate afhankelijk van derden en derhalve aanvaarden de verkoper en wij geen aansprakelijkheid.


Tot slot:
Wij vinden het fijn dat u de moeite hebt genomen om de informatie van deze woning door te nemen. Als u de woning wilt bezichtigen, kan dat natuurlijk.

Als u nog vragen heeft, neemt u dan contact met ons op. Dat kan per e-mail of telefonisch. We zijn u graag van dienst!
Meer lezen
Minder lezen
Agnes Tomesen
Uw qualis-makelaar
Agnes Tomesen
Agnes Tomesen Makelaardij
Bredaseweg 53
4872 LA Etten-Leur
076-526 99 73
Contact met de makelaar
Oude Liesboslaan 243, Breda foto-1
Oude Liesboslaan 243 is succesvol verkocht door Agnes Tomesen Makelaardij

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken