Dijk 10, Beuningen Gld foto-1
Beuningen Gld

Dijk 10

€ 1.175.000 k.k.
Verkocht
Dijk 10, Beuningen Gld foto-0
Dijk 10, Beuningen Gld foto-1
Dijk 10, Beuningen Gld foto-2
Dijk 10, Beuningen Gld foto-3
Dijk 10, Beuningen Gld foto-4
Dijk 10, Beuningen Gld foto-5
Dijk 10, Beuningen Gld foto-6
Dijk 10, Beuningen Gld foto-7
Dijk 10, Beuningen Gld foto-8
Dijk 10, Beuningen Gld foto-9
Dijk 10, Beuningen Gld foto-10
Dijk 10, Beuningen Gld foto-11
Dijk 10, Beuningen Gld foto-12
Dijk 10, Beuningen Gld foto-13
Dijk 10, Beuningen Gld foto-14
Dijk 10, Beuningen Gld foto-15
Dijk 10, Beuningen Gld foto-16
Dijk 10, Beuningen Gld foto-17
Dijk 10, Beuningen Gld foto-18
Dijk 10, Beuningen Gld foto-19
Dijk 10, Beuningen Gld foto-20
Dijk 10, Beuningen Gld foto-21
Dijk 10, Beuningen Gld foto-22
Dijk 10, Beuningen Gld foto-23
Dijk 10, Beuningen Gld foto-24
Dijk 10, Beuningen Gld foto-25
Dijk 10, Beuningen Gld foto-26
Dijk 10, Beuningen Gld foto-27
Dijk 10, Beuningen Gld foto-28
Dijk 10, Beuningen Gld foto-29
Dijk 10, Beuningen Gld foto-30
Dijk 10, Beuningen Gld foto-31
Dijk 10, Beuningen Gld foto-32
Dijk 10, Beuningen Gld foto-33
Dijk 10, Beuningen Gld foto-34
Dijk 10, Beuningen Gld foto-35
Dijk 10, Beuningen Gld foto-36
Dijk 10, Beuningen Gld foto-37
Dijk 10, Beuningen Gld foto-38
Dijk 10, Beuningen Gld foto-39
Dijk 10, Beuningen Gld foto-40
Dijk 10, Beuningen Gld foto-41
Dijk 10, Beuningen Gld foto-42
Dijk 10, Beuningen Gld foto-43
Dijk 10, Beuningen Gld foto-44
Dijk 10, Beuningen Gld foto-45
Dijk 10, Beuningen Gld foto-46
Dijk 10, Beuningen Gld foto-47
Dijk 10, Beuningen Gld foto-48
Dijk 10, Beuningen Gld foto-49
Dijk 10, Beuningen Gld foto-50
Dijk 10, Beuningen Gld foto-51
Dijk 10, Beuningen Gld foto-52
Dijk 10, Beuningen Gld foto-53
Dijk 10, Beuningen Gld foto-54
Dijk 10, Beuningen Gld foto-55
Dijk 10, Beuningen Gld foto-56
Dijk 10, Beuningen Gld foto-57
Dijk 10, Beuningen Gld foto-58
Dijk 10, Beuningen Gld foto-59
Dijk 10, Beuningen Gld foto-60
Dijk 10, Beuningen Gld foto-61
Dijk 10, Beuningen Gld foto-62
Dijk 10, Beuningen Gld foto-63
Verkocht
Dijk 10, Beuningen Gld foto-2
Dijk 10, Beuningen Gld foto-3
+64
Perceeloppervlakte
1.064 m²
Woonoppervlakte
236 m²
Inhoud
1.045 m³
Dijk 10 is succesvol verkocht door Spitman Makelaars

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken

Omschrijving

Prachtig wonen in de historierijke steenfabriek de Bunswaard in Beuningen (GLD)

Dijk 10
6641 LA BEUNINGEN

Gesitueerd in de voormalige steenfabriek de Bunswaard in Beuningen (GLD), deze unieke en fraai vormgegeven ‘kopwoning’. Een woning die zich kenmerkt door een doordacht - maar volkomen vanzelfsprekend ogend - interieur, heerlijke lichtinval en fantastische vergezichten. Gelegen in de uiterwaarden van de Waal, waar u getuige bent van de getijden van de rivier en wordt omringd door prachtige natuur. Samen met de andere bewoners van de steenfabriek beschikt u (bovendien) over een terrein van ca. 5.000 m² en een privéstrand aan de Waal.

Steenfabriek de Bunswaard kent een rijke historie. In vroegere tijden was het een omvangrijk complex, bestaande uit meerdere gebouwen. Een aantal van deze gebouwen zijn bewaard gebleven, zoals een permante veldoven uit 1859 en de grote steenoven met 50 meter hoge schoorsteen uit 1917. Deze laatste oven is tussen 2001 en 2016 in fases gerestaureerd en heeft daarbij een woonbestemming gekregen. In de voormalige kamerringoven bevinden zich nu 8 woningen: 2 op de kopzijdes (aan beide zijdes 1) en 6 tussengelegen woningen.

Dijk 10 is gesitueerd op de (westelijke) kopzijde van de fabriek en kijkt uit op de Waal en de uiterwaarden. Opvallend aan het exterieur van deze ‘kopwoning’ is de perfecte symmetrie. Zo zorgen het dubbele zadeldak, de langgerekte raampartij op de eerste verdieping, de ruime overstekken en de gecentreerde (hoofd)entree voor een gelijkmatige en rustige uitstraling. De woning beschikt over een royale tuin en is voorzien van een eigen besloten terras aan de zuidzijde en een eigen, open terras aan de noordzijde met vrij uitzicht op de Waal en het gemeenschappelijke terrein.

BOUWKENMERKEN

Bouwjaar: 2014
Woonoppervlakte: 236 m2
Perceeloppervlakte: 532 m2
Inhoud: 1.045 m3

DE WONING – DE INDELING

BEGANE GROND

Een ruime entree, hal, bergruimte/garderobe, separaat toilet en gastenkamer (voorzien van een inloopdouche, wastafel en aangrenzend terras). (Hieronder gedetailleerd beschreven.)

Op de begane grond zijn de oude kenmerken van de steenfabriek meteen duidelijk zichtbaar. Zo biedt de ruime entree zicht op het rookkanaal van de fabriek. “Als het ware de ingewanden van de steenfabriek,” aldus de huidige eigenaren. Boven het rookkanaal bevinden zich vrij zwevende trappen, die doorlopen tot aan de tweede verdieping. De houten treden zijn met beton gestuukt en geven de trap een stoer en modern karakter.

Rechts van de hal bevindt zich in een separaat toilet waarin de strakke uitvoering prachtig samengaat met de restanten van de oven.

Eveneens aan de rechterzijde van de hal: een fraaie gastenkamer gesitueerd in een van de 24 stookkamers van de voormalige steenoven. In deze prachtige, gewelfde ruimte geven de oude bakstenen op fraaie wijze de historie van de kamerringoven weer. De gastenkamer beschikt onder meer over een inloopdouche, een wastafel en een eigen ingang met aangrenzend terras.

Links van de hal: een ruime bergruimte/garderobe met eigen ingang aan de noordzijde van de steenoven.

DE EERSTE VERDIEPING

Een royale living, woonkeuken, bijkeuken, separaat toilet, slaapkamer (voorzien van een badkamer met inloopdouche en dubbele wastafel, walk-in-closet en vrijstaand ligbad) en 2 loggia’s, waarvan 1 grenst aan de living (noordzijde) en 1 grenst aan de slaapkamer (zuidzijde). (Hieronder gedetailleerd beschreven.)

De zwevende trap met glazen balustrade leidt naar de eerste verdieping. Hier zijn de prachtige, houten spanten en de 17 meter lange raampartij (woonkeuken en living 14 meter glas + slaapkamer 3 meter glas) in het oog springend. De langwerpige raampartij is het resultaat van een uitbouw van de cascowoning. Deze uitbouw was een grote wens van de huidige eigenaren, die daarmee aanzienlijk meer ruimte en licht hebben weten te creëren op de eerste verdieping. Omdat de steenoven een rijksmonument is golden strenge eisen voor het uiteindelijk industrieel ogende ontwerp. Vanaf buiten lijkt nu alsof het dak een stukje is gelift, als ware het een brievenbus.

Andere bijzondere kenmerken: de prachtige eikenhouten vloer in Hongaarse punt, de fraaie scheidingswand (open aan de bovenkant en voorzien van 4 rechthoekige doorkijkjes) en de moderne woonkeuken. Let bijvoorbeeld op de integratie van het houten dakspant in het kookeiland: een subtiel en vernuftig detail.

Verder op de eerste verdieping, toegankelijk vanuit de living: een loggia die uitzicht biedt op de Waal.

Links van de trap: een overloop met aan de linkerzijde respectievelijk een separaat toilet, een trap naar de tweede verdieping en een bijkeuken.

Eveneens links van de trap, gelegen aan het einde van de overloop: een royale slaapkamer met een open badkamer met inloopdouche en dubbele wastafel, een walk-in-closet, een vrijstaand ligbad en een tweede loggia op het zuiden. Saillant weetje: dit dakterras biedt uitzicht op het veld waar vroeger de ongebakken stenen waren opgeslagen voordat zij naar de stookkamers werden gekruid.

DE TWEEDE VERDIEPING

2 separate, parallel gelegen werkkamers. (Hieronder gedetailleerd beschreven.)

De tweede verdieping bestaat uit 2 separaat gelegen werkkamers die zijn gesitueerd onder de zadeldaken van de steenoven en worden gescheiden door de brede dakgoot die over de gehele lengte van de steenoven is aangebracht.
De werkkamer aan de noordzijde van de steenoven is middels de doorlopende, zwevende trap te bereiken; de werkkamer aan de zuidzijde is te bereiken via de trap op de overloop van de eerste verdieping.
Beide werkkamers beschikken over een prachtige raampartij, een fijne lichtinval en zijn middels doorkijkjes op fraaie wijze met elkaar verbonden. Ook de bijzondere verbinding met eerste verdieping getuigt van een slim en doordacht ontwerp van de woning.

DE BUITENRUIMTE

Aan de voorzijde van de ‘kopwoning’ bevindt zich een royaal terras. Het terras is gelegen onder de ruime overstekken van de steenoven en biedt uitzicht op de aangrenzende tuin en gemengde haag. Deze laatste bestaat onder meer uit esdoorn, meidoorn, Gelderse roos en liguster, heesters die ook in het omliggende rivierenlandschap te vinden zijn.
Aan de noordzijde van de woning bevindt zich een terras dat wordt gedeeld met de andere bewoners van de voormalige steenoven; de zuidzijde beschikt over een eigen, afgescheiden terras dat toegang biedt tot de gastenkamer op de begane grond van de woning.

DE HISTORIE (IN HET KORT)

Steenfabriek de Bunswaard is gelegen op een hoogwatervrije zandrug en werd in 1839 gesticht. In 1911 kwam de fabriek in handen van Th. Burgers en hij liet het (inmiddels) omvangrijke complex in 1917 uitbreiden met een steenoven (lees: kamerringoven) met 50 meter hoge schoorsteen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog lag de fabriek vrijwel stil en in 1944 fungeerde het terrein als strategisch punt voor de Engelsen gedurende operatie Market Garden. In de jaren ’60 werd de productie van de steenfabriek beëindigd. De naam ‘Th. Burgers & Z’ prijkt nog steeds op de schoorsteen van de steenoven.

NOEMENSWAARDIGHEDEN

-De voormalige steenoven uit 1917 en pal daartegenover liggende veldoven uit 1859 zijn aangewezen als rijksmonument.

-In de (halfopen) veldoven zijn overdekte parkeerplaatsen gerealiseerd voor de bewoners.

-Samen met de andere bewoners van de voormalige steenoven beschikt u over een terrein van 5.000 m² en een privéstrand aan de Waal.

-Het gebied is een Natura 2000-gebied, wat wil zeggen dat het onderdeel uitmaakt van een Europees netwerk van beschermde natuurgebieden.

-Beuningen ligt op een steenworp afstand van het rijkswegennetwerk (A50, A15, A73) en de gezellige steden Nijmegen en Arnhem.
Meer lezen
Minder lezen
Ben Spitman
Uw qualis-makelaar
Ben Spitman
Spitman Makelaars
Sonsbeekweg 12
6814 BA Arnhem
026-445 25 00
Contact met de makelaar
Dijk 10, Beuningen Gld foto-1
Dijk 10 is succesvol verkocht door Spitman Makelaars

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken