Sint-Janskruid 20, Berghem foto-1
Berghem

Sint-Janskruid 20

€ 1.350.000 k.k.
Verkocht
Sint-Janskruid 20, Berghem foto-0
Sint-Janskruid 20, Berghem foto-1
Sint-Janskruid 20, Berghem foto-2
Sint-Janskruid 20, Berghem foto-3
Sint-Janskruid 20, Berghem foto-4
Sint-Janskruid 20, Berghem foto-5
Sint-Janskruid 20, Berghem foto-6
Sint-Janskruid 20, Berghem foto-7
Sint-Janskruid 20, Berghem foto-8
Sint-Janskruid 20, Berghem foto-9
Sint-Janskruid 20, Berghem foto-10
Sint-Janskruid 20, Berghem foto-11
Sint-Janskruid 20, Berghem foto-12
Sint-Janskruid 20, Berghem foto-13
Sint-Janskruid 20, Berghem foto-14
Sint-Janskruid 20, Berghem foto-15
Sint-Janskruid 20, Berghem foto-16
Sint-Janskruid 20, Berghem foto-17
Sint-Janskruid 20, Berghem foto-18
Sint-Janskruid 20, Berghem foto-19
Sint-Janskruid 20, Berghem foto-20
Sint-Janskruid 20, Berghem foto-21
Sint-Janskruid 20, Berghem foto-22
Sint-Janskruid 20, Berghem foto-23
Sint-Janskruid 20, Berghem foto-24
Sint-Janskruid 20, Berghem foto-25
Sint-Janskruid 20, Berghem foto-26
Sint-Janskruid 20, Berghem foto-27
Sint-Janskruid 20, Berghem foto-28
Sint-Janskruid 20, Berghem foto-29
Sint-Janskruid 20, Berghem foto-30
Sint-Janskruid 20, Berghem foto-31
Sint-Janskruid 20, Berghem foto-32
Sint-Janskruid 20, Berghem foto-33
Sint-Janskruid 20, Berghem foto-34
Sint-Janskruid 20, Berghem foto-35
Sint-Janskruid 20, Berghem foto-36
Sint-Janskruid 20, Berghem foto-37
Sint-Janskruid 20, Berghem foto-38
Sint-Janskruid 20, Berghem foto-39
Sint-Janskruid 20, Berghem foto-40
Sint-Janskruid 20, Berghem foto-41
Sint-Janskruid 20, Berghem foto-42
Sint-Janskruid 20, Berghem foto-43
Sint-Janskruid 20, Berghem foto-44
Sint-Janskruid 20, Berghem foto-45
Sint-Janskruid 20, Berghem foto-46
Sint-Janskruid 20, Berghem foto-47
Sint-Janskruid 20, Berghem foto-48
Sint-Janskruid 20, Berghem foto-49
Sint-Janskruid 20, Berghem foto-50
Sint-Janskruid 20, Berghem foto-51
Sint-Janskruid 20, Berghem foto-52
Sint-Janskruid 20, Berghem foto-53
Sint-Janskruid 20, Berghem foto-54
Sint-Janskruid 20, Berghem foto-55
Sint-Janskruid 20, Berghem foto-56
Sint-Janskruid 20, Berghem foto-57
Sint-Janskruid 20, Berghem foto-58
Sint-Janskruid 20, Berghem foto-59
Sint-Janskruid 20, Berghem foto-60
Sint-Janskruid 20, Berghem foto-61
Sint-Janskruid 20, Berghem foto-62
Sint-Janskruid 20, Berghem foto-63
Sint-Janskruid 20, Berghem foto-64
Sint-Janskruid 20, Berghem foto-65
Sint-Janskruid 20, Berghem foto-66
Sint-Janskruid 20, Berghem foto-67
Sint-Janskruid 20, Berghem foto-68
Sint-Janskruid 20, Berghem foto-69
Sint-Janskruid 20, Berghem foto-70
Sint-Janskruid 20, Berghem foto-71
Sint-Janskruid 20, Berghem foto-72
Sint-Janskruid 20, Berghem foto-73
Sint-Janskruid 20, Berghem foto-74
Sint-Janskruid 20, Berghem foto-75
Sint-Janskruid 20, Berghem foto-76
Verkocht
Sint-Janskruid 20, Berghem foto-2
Sint-Janskruid 20, Berghem foto-3
+77
Perceeloppervlakte
1.885 m²
Woonoppervlakte
360 m²
Inhoud
1.571 m³
Sint-Janskruid 20 is succesvol verkocht door Van der Krabben Makelaardij

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken

Omschrijving

Wonen elke dag beleven als bijzonder. Op een locatie met de nostalgische blik over het boerenland tot aan de bosrand, maar dichtbij de dynamiek van de dorpskern, de stad en het rijkswegennet. Jouw eigen grond maar liefst 2.200 m2 en de villa ontworpen zoals alleen het gerenommeerde architectenbureau De twee Snoeken dat kan: integraal, stijlvol, in een uniek minimalisme waar tot in elk detail bewust is gekozen voor vorm en materiaal. Daarbij is de kernopdracht geen moment uit het oog verloren: het creëren van een warm familiehuis met pit !

Door de diepliggende, donker omlijste entree word je min of meer de villa binnengetrokken. De verrassende helderglas-openingen op ooghoogte in en naast de matglas voordeur gunnen je een eerste blik op wat er achter de voorgevel, die naar de straatzijde een gesloten wand vormt, schuilgaat. Eenmaal binnen maken licht en ‘lucht’ de dienst uit en opent het huis zich volledig naar de achterliggende natuur, die je dan ook van dag tot dag intens beleeft. Vrijwel de gehele achtergevel van begane grond tot en met verdieping (aan zithoekzijde) bestaat uit glas! Aaneengeschakelde schuifpuien geven toegang tot het riante terras, dat in een speciaal lijnenspel van licht doorlatend hout en staal ten dele vrijstaand is overkapt, waardoor je er heerlijk kunt zitten. De vormgeving zorgt er bovendien voor dat het licht binnen niet wordt weggenomen, terwijl de hitte van de zon er wel door wordt tegengehouden. Screens doen de rest.

Het wonen strekt zich over de volle breedte van de glazen achtergevel uit, waarbij de prachtige zithoek met open haard op subtiele wijze door het trappenhuis wordt gescheiden van de stijlvolle woonkeuken. Hier kan elke keukenprinses zich uitleven; naast de ‘gewone’ luxe uitgevoerde apparatuur, tref je er bijvoorbeeld een espresso-apparaat, steamer en zelfs een teppanyaki-plaat aan. Het water is overal zacht door een wateronthardingssysteem. Het in hout en staal uitgevoerde trappenhuis dat een prachtig accent krijgt door de hoge glaswanden die haar omgeven, is tevens het ‘schakelpunt’ waarop de dakrichting zich draait: beweegt het lessenaarsdak zich in de living van hoog naar laag, in de woonkeuken is dit juist andersom. Het geeft de toch al apart vormgegeven living met haar strakke, betonlook Epoxyvloer (waaronder vloerkoeling/verwarming die nauwelijks nodig is door de hoge isolatiewaarden) een heel eigen karakter. Waar je ook kijkt, van verlichtingselement tot dorpel en tussendeur, alle zijn specifiek geselecteerd. Installaties en apparatuur worden bovendien door Domotica bestuurd.

Natuurlijk geeft deze villa je op de begane grond nog meer: de extra slaapkamer (die ook prima werk-/studeer-/of hobbykamer kan zijn) heeft haar eigen toegangshal vanuit de living, haar eigen badkamer en schuifpui naar het terras; naast de keuken ligt zowel een royale bijkeuken, een technische ruimte en natuurlijk een dubbele garage (met laadpunt voor elektrische auto).

Terug in de hal zien we dat de trap niet alleen naar de verdieping leidt, maar ook naar beneden voert. Hier wacht de volgende verrassing van deze villa: de grote kamer waarin je terechtkomt is perfect geschikt voor kinderen om te spelen, om een bioscoop in te bouwen, een feest te geven, lekker te chillen of een gastenverblijf te realiseren. Ook hier zijn toilet en douche aanwezig, die een praktische dubbelfunctie hebben. Er blijkt namelijk een brede buitentrap aanwezig die naar het zwembad leidt, zodat je na een duik de faciliteiten in de kelder kunt gebruiken. De aparte technische ruimte huisvest de zwembadinstallatie.

Dat de hang naar privacy niet alleen buiten, maar ook binnen een rol speelt, wordt duidelijk als we de verdieping bezoeken. De subtiele tweedeling van de begane grond krijgt hier vorm doordat de slaapvertrekken voor de kinderen volledig gescheiden zijn van de master bedroom. Via de trappenhal bereik je de lange hal die volop licht ontvangt door de vele ramen en in tweeën wordt gedeeld door dubbele deuren. Airconditioning op de verdieping zorgt ervoor dat de temperatuur hier ook in de zomer aangenaam blijft. De vides worden door lage wanden afgeschermd en direct naast de trapopgang tref je een mooie werkplek aan.
De kinderkamers achter de tussendeuren maken alweer duidelijk dat hier geen sprake is van een doorsnee ontwerp: het concept ‘hoogslaper’ krijgt hier zijn eigen dimensie, doordat 2 van de 3 kamers een eigen vaste trapopgang hebben naar het dubbele bed dat daar de ruimte vult. De slaapkamer zelf wordt hierdoor tot een zit-/studeerkamer met heerlijk veel ruimte en inbouwkasten. Ook hier wordt weer optimaal gebruik gemaakt van licht en lichte kleuren, terwijl de vloer net zoals in de kelder, uit grijs polyurethaan bestaat. De kinderkamers delen een eigen complete badkamer en een apart toilet.

Het ‘masterdeel’ ligt aan de andere zijde van de villa. Een brede gang met kastenwand, waartegenover de luxe en royaal bemeten badkamer, eindigt in de master bedroom. Hier is het bed voor een vrijstaande wand geplaatst, waarachter een volgende kastenwand over de volle breedte van de kamer schuilgaat. Via een deur kun je van hieruit nog met een vlizotrap naar de bergzolder.

Deze villa is een unica. Met haar ruim 28 m breedte en bijna 9 m diepte over 2 volle lagen, terwijl er ook nog een robuuste onderkeldering is, ligt overdimensionering met kilte ipv warmte op de loer. Echter, de vides, het speelse dak, de doordachte indeling en het prachtige materiaalgebruik zorgen ervoor dat de kernopdracht: een warm en gezellig huis voor het hele gezin, ultiem is gerealiseerd.

Voor deze villa aan een opsomming beginnen, doet afbreuk aan de beleving. Er is niets aan het toeval overgelaten, de foto’s en plattegronden vertellen hun eigen verhaal. Een bezichtiging zal overtuigen. Wij leiden u graag rond om zelf PERFECTIE te ervaren.
Meer lezen
Minder lezen
Joris Welten
Uw qualis-makelaar
Joris Welten
Van der Krabben Makelaardij
Kruisstraat 21
5341 HA Oss
0412-632 928
Contact met de makelaar
Sint-Janskruid 20, Berghem foto-1
Sint-Janskruid 20 is succesvol verkocht door Van der Krabben Makelaardij

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken