Wijsmullerstraat 53 I, Amsterdam foto-1
Amsterdam

Wijsmullerstraat 53 I

€ 1.480.000 k.k.
Wijsmullerstraat 53 I, Amsterdam foto-0
Wijsmullerstraat 53 I, Amsterdam foto-1
Wijsmullerstraat 53 I, Amsterdam foto-2
Wijsmullerstraat 53 I, Amsterdam foto-3
Wijsmullerstraat 53 I, Amsterdam foto-4
Wijsmullerstraat 53 I, Amsterdam foto-5
Wijsmullerstraat 53 I, Amsterdam foto-6
Wijsmullerstraat 53 I, Amsterdam foto-7
Wijsmullerstraat 53 I, Amsterdam foto-8
Wijsmullerstraat 53 I, Amsterdam foto-9
Wijsmullerstraat 53 I, Amsterdam foto-10
Wijsmullerstraat 53 I, Amsterdam foto-11
Wijsmullerstraat 53 I, Amsterdam foto-12
Wijsmullerstraat 53 I, Amsterdam foto-13
Wijsmullerstraat 53 I, Amsterdam foto-14
Wijsmullerstraat 53 I, Amsterdam foto-15
Wijsmullerstraat 53 I, Amsterdam foto-16
Wijsmullerstraat 53 I, Amsterdam foto-17
Wijsmullerstraat 53 I, Amsterdam foto-18
Wijsmullerstraat 53 I, Amsterdam foto-19
Wijsmullerstraat 53 I, Amsterdam foto-20
Wijsmullerstraat 53 I, Amsterdam foto-21
Wijsmullerstraat 53 I, Amsterdam foto-22
Wijsmullerstraat 53 I, Amsterdam foto-23
Wijsmullerstraat 53 I, Amsterdam foto-24
Wijsmullerstraat 53 I, Amsterdam foto-25
Wijsmullerstraat 53 I, Amsterdam foto-26
Wijsmullerstraat 53 I, Amsterdam foto-27
Wijsmullerstraat 53 I, Amsterdam foto-28
Wijsmullerstraat 53 I, Amsterdam foto-29
Wijsmullerstraat 53 I, Amsterdam foto-30
Wijsmullerstraat 53 I, Amsterdam foto-31
Wijsmullerstraat 53 I, Amsterdam foto-32
Wijsmullerstraat 53 I, Amsterdam foto-33
Wijsmullerstraat 53 I, Amsterdam foto-34
Wijsmullerstraat 53 I, Amsterdam foto-35
Wijsmullerstraat 53 I, Amsterdam foto-36
Wijsmullerstraat 53 I, Amsterdam foto-37
Wijsmullerstraat 53 I, Amsterdam foto-38
Wijsmullerstraat 53 I, Amsterdam foto-39
Wijsmullerstraat 53 I, Amsterdam foto-40
Wijsmullerstraat 53 I, Amsterdam foto-41
Wijsmullerstraat 53 I, Amsterdam foto-42
Wijsmullerstraat 53 I, Amsterdam foto-43
Wijsmullerstraat 53 I, Amsterdam foto-44
Wijsmullerstraat 53 I, Amsterdam foto-45
Wijsmullerstraat 53 I, Amsterdam foto-46
Wijsmullerstraat 53 I, Amsterdam foto-47
Wijsmullerstraat 53 I, Amsterdam foto-2
Wijsmullerstraat 53 I, Amsterdam foto-3
+48
Aantal kamers
7
Woonoppervlakte
176 m²
Inhoud
550 m³

Omschrijving

See English translation below

In de fijne Hoofddorppleinbuurt is deze ruime bovenwoning gelegen van maar liefst 176m2 verdeeld over 4 verdiepingen. De lichte, gezellige woning bestaat uit een woonkamer met open keuken op de eerste verdieping, 2 slaapkamers op de tweede verdieping, 1 ruime kamer onder de kap met toegang tot een mooi dakterras van ca. 30m2 gelegen op het oosten en als kers op de taart een ruime lichte zolderkamer. De woning wordt omsloten door drie buitengevels, waardoor er maar aan één zijde sprake is van naaste buren. De vrije gevel aan de zuidkant is extra geïsoleerd.

De toegang

Een portiek met mooie houten entreedeur biedt een eigen toegang tot het nette trappenhuis van waaruit de eerste drie verdiepingen van de woning bereikbaar zijn.

Indeling

Eerste verdieping

Vanaf de overloop is de toiletruimte met fontein bereikbaar en tevens de toegang tot de riante woonverdieping met open keuken. Door de gerealiseerde doorbraken is dit een heerlijk lichte en ruime verdieping. Zowel in de ochtend als in de avond schijnt de zon volop de ruimte in door alle openingen in de voor-en achtergevel. Het zitgedeelte aan de voorzijde van het huis beschikt momenteel over een elektrische kachel, maar een openhaard zou, na inspectie en reiniging van het rookkanaal, mogelijk zijn. Drie naar binnen draaiende deuren bieden de toegang tot het balkon op het westen. Deze deuren zijn voorzien van bovenlichten met mooie glasverdeling, deels in kleur. Vanaf het balkon over de volle breedte van de woning, is er een leuk zicht op de vriendelijke en rustige straat en het nabijgelegen plantsoen. De zon schijnt hier volop van ca 12.30 tot 17 uur.
De moderne hoogglans keuken aan de achterzijde is voorzien van diverse inbouwapparatuur waaronder een vaatwasser, een oven en een afzuigkap. Het balkon over de volle breedte aan de achterzijde ligt op het oosten en geniet in alle seizoenen volop van de ochtendzon. Het is middels openslaande deuren bereikbaar vanuit zowel het eetgedeelte als de keuken.

Over de gehele woonlaag liggen mooie lichte houten vloerdelen en de wanden en plafonds zijn wit gestuukt.

Tweede verdieping

Vanaf de overloop zijn de twee slaapkamers, de badkamer en de wasruimte bereikbaar. De grote slaapkamer aan de achterzijde heeft toegang tot het balkon middels openslaande deuren. Naast deze kamer is een wasruimte gelegen met voldoende plaats voor kastruimte. Ook deze ruimte biedt toegang tot het balkon aan de achterzijde.

De badkamer, met semi separaat toilet, ligbad, een breed wastafelmeubel en inloopdouche met regendouche is mooi afgewerkt met een moderne zandkleurige wandtegel en grote vloertegels. De ruimte wordt verwarmd middels vloerverwarming en een designradiator. De tweede slaapkamer aan de straatzijde beschikt over een ruime walk-in closet afsluitbaar met een schuifdeur.
Het separaat toilet met fontein is afgewerkt in dezelfde stijl als de badkamer.

De vloer op de tweede verdieping is voorzien van brede grenen delen, alle wanden en de plafonds zijn wit gestuukt.

Derde verdieping

Het daglicht bereikt vanuit drie gevels de overloop op de derde verdieping waardoor het zeer fijn is om deze ruimte te betreden. Er is direct zicht op het mooie dakterras waar de trap eindigt en aan de andere zijde van de overloop is een grote dakkapel. Bij het openen van de deur naar de grote kamer wordt wederom veel daglicht gewaar. De ruimte strekt zich uit van de voorzijde met wederom een kapel tot de achtergevel met een raampartij over de volle breedte met openslaande deuren naar het terras van ca 30m2 dat gelegen is op het zuid-oosten met vrij uitzicht.
Op de vloer ligt een wit geschilderde planken vloer, de wanden en het plafond zijn wit gestuukt.

Het dakterras is bekleed met recent vernieuwde en goed onderhouden houten terrasdelen. Het biedt mooi zicht op de omgeving en de zon schijnt op het terras van zonsopgang tot, in hoogzomer, ca. 18 uur.

Een interne open trap vanuit deze grote kamer aan de achterzijde leidt naar een portaal met toegang tot de vierde verdieping. Onder de goed geïsoleerde kap bevindt zich een mooie kamer welke beschikt over een brede dakkapel, deels doorlopend in de trapopgang, gelegen op het oosten en een dakraam op het zuiden. Deze openingen waar veel licht naar binnen treedt, in combinatie met de zichtbare volle hoogte van de kap geven een zeer ruimtelijk gevoel. Bijzonder in deze kamer is dat de constructie t.b.v. de ondersteuning van de kap in het zicht is gehouden.

De straat en zijn architectuur

De Wijsmullerstraat is een rustige straat met voornamelijk bestemmingsverkeer. De architectuur kenmerkt zich door de horizontale geleding van de gevels die wordt versterkt door de doorgaande gemetselde borstweringen van de balkons op de eerste verdiepingen. De kenmerkende portieken van de woningen in de straat zijn voornamelijk paraboolvormig. Zoals vaker voorkomt bij kopwoningen, waar de woning op nummer 53 min of meer onder valt, is er een uitzondering gemaakt en is het portiek rechthoekig. Dit fraaie portiek biedt toegang tot twee en niet tot vier woningen, zoals de paraboolvormige.

De buurt

De geliefde kindvriendelijke Hoofddorppleinbuurt in Amsterdam Oud-Zuid wordt omringd door diverse voorzieningen, zoals winkels voor de dagelijkse benodigdheden, traiteurs, scholen en recreatiegebieden, zoals het Vondelpark en het Rembrandtpark. De vele café’s en restaurants dragen bij aan een gezellig en gemoedelijk buurtgevoel. Op fietsafstand zijn vele culturele bezienswaardigheden, zoals het Rijksmuseum, het Van Goghmuseum, het Stedelijk museum en het Concertgebouw. Met de auto is de ring A10 binnen vijf minuten bereikbaar en het openbaar vervoer bevindt zich op loopafstand.
Kortom een zeer ruime, fijne en goed onderhouden woning met veel buitenruimte gelegen in één van de leukste buurten van Amsterdam.

Bijzonderheden

-Gelegen op eigen grond
-Samengevoegd tot 1 huisnummer, kadastraal 2 appartementsrechten
-Gebruiksoppervlak van 176m2
-Veel buitenruimte, waaronder 2 balkons en een dakterras
-Oriëntatie: Oost-West
-Goed geïsoleerd met dubbele beglazing, dakisolatie en gevelisolatie
-Kleine VvE, 2 leden, bijdrage € 150,- per maand

English translation

This spacious upstairs flat which features 176 sqm, divided over 4 floors is located in the popular Hoofddorppleinbuurt in Amsterdam South.

The bright, cozy house consists of a living room with open kitchen on the first floor, 2 bedrooms on the second floor, 1 spacious room under the hood with access to a beautiful roof terrace of approx 30m2 located on the (south) east and as icing on the cake a spacious bright attic space. The house is enclosed by three outer walls, so there are only close neighbours on one side. The free facade on the south side is extra insulated.

The entrance

A porch with beautiful wooden entrance door provides private access to the neat stairwell from which the first three floors of the house are accessible.

Layout

First floor

From the landing, the toilet room with washbasin is accessible and gives also access to the spacious living floor with open kitchen. Because of the breakthroughs, this is a lovely bright and spacious floor. As well in the morning as in the evening the sun shines through all openings in the front and rear facade. The sitting area at the front of the house currently has an electric heater, but a fireplace would be possible after inspection and cleaning of the flue. Three inward swinging doors provide access to the west-facing balcony. These doors have upper lights with beautiful glass division, partly in colour. From the balcony over the full width of the house, there is a nice view of the friendly and quiet street and the nearby park. The sun shines at this place from about 12.30 to 17 hours.

The modern shiny kitchen at the rear is equipped with various appliances including a dishwasher, an oven and a hood. The full width balcony at the rear is east facing and enjoys the morning sun in all seasons. It is accessible through double doors from both the dining area and the kitchen.
Over the entire floor are beautiful light wooden floorboards and the walls and ceilings are white plastered.

Second floor

From the landing you can reach the two bedrooms, the bathroom and the laundry room. The large bedroom at the rear has access to the balcony through double doors. Next to this room is a laundry room located with ample closet space. Also this room provides access to the balcony at the rear.
The bathroom, with semi separate toilet, bathtub, a wide sink and shower with rain shower is beautifully finished with a modern sand-colored wall tile and large floor tiles. The room is heated by underfloor heating and a design radiator. The second bedroom on the street side has a spacious walk-in closet lockable with a sliding door.

The separate toilet with fountain is finished in the same style as the bathroom.
The floor on the second floor has wide pine parts, all walls and ceilings are white plastered.

Third floor

The daylight reaches the landing on the third floor from three walls, making it very nice to enter this space. There is a direct view on the beautiful roof terrace where the staircase ends and on the other side of the landing is a large dormer. When opening the door to the large room, again a lot of daylight is felt. The room extends from the front with again a dormer window to the rear facade with a window over the full width with patio doors to the terrace of approx 30m2 which is located on the south-east with unobstructed views.
The floor is a white painted plank floor, the walls and ceiling are white plastered.

The roof terrace is covered with recently renewed and well maintained wooden decking. It offers lovely views of the surrounding area and the sun shines on the terrace from sunrise until, in high summer, around 6pm.
An internal open staircase from this large room at the back leads to a porch with access to the top 4th floor. Under the well-insulated roof is located a beautiful room which has a wide dormer window, partly continuing in the staircase, located on the east and a skylight on the south. These openings where lots of light enters, in combination with the visible full height of the roof give a very spacious feeling. A special feature of this room is that the construction for supporting the roof is kept in sight.

The street and its architecture

Wijsmullerstraat is a quiet street with mainly local traffic. The architecture is characterised by the horizontal articulation of the façades, which is reinforced by the continuous brick parapets of the balconies on the first floors. The characteristic porches of the houses in the street are mainly parabolic in shape. As is often the case with end residences, to which the residence at number 53 more or less belongs, an exception has been made and the porch is rectangular. This fine porch provides access to two rather than four dwellings, as the parabola-shaped ones do.

The neighbourhood

The popular child-friendly Hoofddorpplein neighbourhood in Amsterdam Old-South is surrounded by various amenities, such as shops for daily necessities, caterers, schools and recreational areas, such as the Vondelpark and the Rembrandtpark. The many cafes and restaurants contribute to a cosy neighbourhood feeling. Within cycling distance are many cultural attractions, such as the Rijksmuseum, the Van Gogh Museum, the Stedelijk Museum and the Concertgebouw. By car, the A10 ring road can be reached within five minutes and public transport is within walking distance.
Overall a very spacious, fine and well maintained house with lots of outdoor space located in one of the nicest areas of Amsterdam.

Specifics
-Located on private land
-Merged into 1 house number, cadastral 2 flat rights
-Use area of 176m2
-Lots of outdoor space, including 2 balconies and a roof terrace
-Orientation: East-West
-Good insulation with double glazing, roof insulation and wall insulation
-Small community association, 2 members, contribution € 150,- per month
Meer lezen
Minder lezen
Pieter Joep van den Brink
Uw qualis-makelaar
Pieter Joep van den Brink
Carla van den Brink Makelaars
De Lairessestraat 123
1075 HH Amsterdam
020-671 72 72
Contact met de makelaar

Kenmerken

Overdracht

Prijs
€ 1.480.000 k.k.
Servicekosten
€ 150
Status
Beschikbaar
Oplevering
In overleg
Objectcode
11386

Bouw

Type
Bovenwoning, Dubbel bovenhuis
Woonlaag
1
Bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1931-1944
Onderhoud
Goed
Onderhoud buiten
Goed

Oppervlakten en inhoud

Wonen
176 m²
Inhoud
550 m³

Indeling

Kamers
7
Slaapkamers
4
Verdiepingen
4

Energie

Energielabel
A
Isolatie
Dakisolatie, Dubbel glas, Muurisolatie, Vloerisolatie
Warm water
C.V.-ketel
Verwarming
C.V.-ketel
Ketel
Intergas Kombi Kompakt HRE 36/30 (2013, Combi-ketel, Eigendom)

Buitenruimte

Balkon
Ja
Tuin
Zonneterras
Zonneterras
Zuidoost, 24 m², 400×600 cm

Objectkenmerken

• Dakraam
• Mechanische ventilatie
• Natuurlijke ventilatie
• Rookkanaal
• TV-Kabel

Locatie

Wijsmullerstraat 53 I, 1058 JH Amsterdam

• Aan rustige weg

Meer lezen
Minder lezen

Documenten

Plattegronden

Wijsmullerstraat 53 I, Amsterdam plattegrond-0
Wijsmullerstraat 53 I, Amsterdam plattegrond-1
Wijsmullerstraat 53 I, Amsterdam plattegrond-2
Wijsmullerstraat 53 I, Amsterdam plattegrond-3
Wijsmullerstraat 53 I, Amsterdam plattegrond-4

Locatie

Street view
Map view
10 min
20 min
30 min
Reistijd
Voorzieningen

Bereken je reistijd

Kies je vervoer
Maximale reistijd
10 min.
20 min.
30 min.
Reis moment
Daluren
Piekuren
Toon resultaten

Voorzieningen

Geef hieronder aan welke voorzieningen u op de kaart wilt tonen.

Kies voorzieningen
School
Dokter
Apotheek
Restaurant
Sportschool
OV
Supermarkt
Ziekenhuis
Kerk
Tandarts
Bioscoop
Kapper
Toon resultaten

Ik heb interesse in
Wijsmullerstraat 53 I

Wilt u een bezichtiging inplannen of heeft u een vraag?
Neem via onderstaand formulier direct contact op met de Qualis-makelaar.

Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

Gegevens (verplicht)
recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms
Pieter Joep van den Brink
Uw qualis-makelaar
Pieter Joep van den Brink
Carla van den Brink Makelaars
De Lairessestraat 123
1075 HH Amsterdam
020-671 72 72

Carla van den Brink Makelaars
Account aanmaken
Bekijk het grootste ‘geheime’ woningaanbod van Nederland. Account aanmaken
Magazine
De laatste trends op het gebied van interieur, design, reizen en culinair genieten. Lees Qualis e-Magazine