Weteringstraat 30, Amsterdam foto-1
Amsterdam

Weteringstraat 30

€ 925.000 k.k.
Verkocht
Weteringstraat 30, Amsterdam foto-0
Weteringstraat 30, Amsterdam foto-1
Weteringstraat 30, Amsterdam foto-2
Weteringstraat 30, Amsterdam foto-3
Weteringstraat 30, Amsterdam foto-4
Weteringstraat 30, Amsterdam foto-5
Weteringstraat 30, Amsterdam foto-6
Weteringstraat 30, Amsterdam foto-7
Weteringstraat 30, Amsterdam foto-8
Weteringstraat 30, Amsterdam foto-9
Weteringstraat 30, Amsterdam foto-10
Weteringstraat 30, Amsterdam foto-11
Weteringstraat 30, Amsterdam foto-12
Weteringstraat 30, Amsterdam foto-13
Weteringstraat 30, Amsterdam foto-14
Weteringstraat 30, Amsterdam foto-15
Weteringstraat 30, Amsterdam foto-16
Weteringstraat 30, Amsterdam foto-17
Weteringstraat 30, Amsterdam foto-18
Weteringstraat 30, Amsterdam foto-19
Weteringstraat 30, Amsterdam foto-20
Weteringstraat 30, Amsterdam foto-21
Weteringstraat 30, Amsterdam foto-22
Weteringstraat 30, Amsterdam foto-23
Weteringstraat 30, Amsterdam foto-24
Weteringstraat 30, Amsterdam foto-25
Weteringstraat 30, Amsterdam foto-26
Weteringstraat 30, Amsterdam foto-27
Weteringstraat 30, Amsterdam foto-28
Weteringstraat 30, Amsterdam foto-29
Weteringstraat 30, Amsterdam foto-30
Weteringstraat 30, Amsterdam foto-31
Weteringstraat 30, Amsterdam foto-32
Weteringstraat 30, Amsterdam foto-33
Weteringstraat 30, Amsterdam foto-34
Weteringstraat 30, Amsterdam foto-35
Weteringstraat 30, Amsterdam foto-36
Weteringstraat 30, Amsterdam foto-37
Weteringstraat 30, Amsterdam foto-38
Weteringstraat 30, Amsterdam foto-39
Weteringstraat 30, Amsterdam foto-40
Weteringstraat 30, Amsterdam foto-41
Weteringstraat 30, Amsterdam foto-42
Weteringstraat 30, Amsterdam foto-43
Weteringstraat 30, Amsterdam foto-44
Weteringstraat 30, Amsterdam foto-45
Weteringstraat 30, Amsterdam foto-46
Weteringstraat 30, Amsterdam foto-47
Weteringstraat 30, Amsterdam foto-48
Weteringstraat 30, Amsterdam foto-49
Weteringstraat 30, Amsterdam foto-50
Weteringstraat 30, Amsterdam foto-51
Verkocht
Weteringstraat 30, Amsterdam foto-2
Weteringstraat 30, Amsterdam foto-3
+52
Perceeloppervlakte
46 m²
Woonoppervlakte
112 m²
Inhoud
303 m³
Weteringstraat 30 is succesvol verkocht door Carla van den Brink Makelaars

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken

Omschrijving

Zeer uniek en super charmant geheel pand met het karakteristieke van een wevershuisje. Een zeer geliefd en goed onderhouden woning in het centrum van Amsterdam met een totale oppervlakte van 112 m2 en een uniek groot en zonnig terras van maar liefst 16 m2. Het geheel is verdeeld over 4 woonlagen waarbij de royale woonkeuken in het souterrain is gesitueerd die een leuke verbinding heeft met de gezellige Weteringstraat. De woonverdieping bevindt zich op de bel-etage en deze beschikt over een fantastische plafondhoogte van maar liefst 3 meter en fraai uitzicht aan de voorzijde over de karakteristieke panden die het centrum van Amsterdam typeren. De twee erboven gelegen verdiepingen hebben een open en ruimtelijke indeling waar er naar eigen wens ingedeeld kan worden. Zo zijn extra slaapkamers een optie maar de huidige indeling biedt ook de mogelijkheid voor een ruime werkplek met aangrenzend het heerlijke zonnige terras gelegen op het westen. Het woonhuis is gesitueerd op eigen grond.

INDELING
De woning is verdeeld over 4 woonlagen en kent de volgende indeling;
Bel-etage:
Entree, Binnenkomst in de zeer royale en lichte woonkamer met een imponerende plafondhoogte van bijna 3 meter hoog. Deze verdieping heeft nog de echte karakteristieke oude Amsterdamse kozijnen met ruitjes die zo typerend zijn voor grachtenpanden uit de 17e eeuw. In de woonkamer bevindt zich de open trap naar de bovengelegen verdiepingen. In het achterhuis op deze verdieping bevindt zich een mooie bordestrap met lichtinval door middel van een glazen muur. Van hieruit heeft u toegang tot de slaapkamer met lichtkoepel, maar u bereikt ook de grote woonkeuken in het souterrain:

Souterrain:
Eigen entree vanaf de straatzijde, berging naast de voordeur. Binnenkomst in de zeer royale woonkeuken die een handige opstelling kent en voorzien is van diverse inbouwapparatuur, zoals een vaatwasser, 5-pits gaskookplaat, magnetron, hetelucht-/grill oven, ijskast, grote vriezer en een recirculatiekap. In het achterhuis bevindt zich de royale hal met nette bordestrap naar de bel-etage en in het achterhuis bevindt zich een garderobe ruimte en wasruimte, met ernaast een nette badkamer voorzien van ligbad/douchecombinatie en een wasmeubel. Het separate toilet met fontein is naast de badkamer gesitueerd.

Eerste verdieping:
Grote open ruimte die thans is ingericht als tweede woonkamer/ bibliotheek en werkruimte. Echter is het formaat en de indeling zo dat er ook gemakkelijk een andere invulling aan gegeven kan worden. Zo kan er worden gedacht om hier twee slaapkamers te creëren, waarbij er een master aan de terraszijde en een kleine kamer aan de voorzijde mogelijk is. Aan de achterzijde is het heerlijke zonnige terras gelegen die gesitueerd is op het westen. Er is royaal zon aanwezig en het betreft een fijne plek die veel privacy biedt waar heerlijk ontspannen kan worden.


Tweede verdieping;
Dit betreft de zolderetage, die nu als een grote open ruimte is ingedeeld. Hier bevinden zich de cv ketel opstelling en deze ruimte kan ook prima gebruikt worden voor opslag. Vanwege de ramen aan de voor- en achterzijde en tevens de twee dakramen in het midden is het ook mogelijk deze etage in te richten als logeerkamer.

BIJZONDERHEDEN:
- Zeer charmant geheel huis, met een verdeling over 4 woonlagen en een heerlijk royaal terras van 16 m2 gelegen op het zonnige westen.
- Het betreft een rijksmonument.
- Er zijn twee entrees, 1 op de bel-etage en tevens 1 naar het souterrain waar zich de woonkeuken bevindt.
- De beschikking over een dakterras die veel privacy biedt en waar een heerlijke zithoek aanwezig is.
- Heel erg veel charme door het karakter van het pand, met name de prachtige voorgevel.
- Conform NEN2580 bedraagt de totale oppervlakte 112 m2, dit is inclusief de zolderetage van 11,85 m2.
- Bijzonder goed onderhouden woning. Het binnen schilderwerk is enkele jaren geleden uitgevoerd en het sanitair en de keuken is iets meer dan 10 jaar geleden volledig vernieuwd. De vorige eigenaar (een architect) heeft het achterhuis in circa 1967 of 1968 laten bouwen.
- De woning is circa rond 1670 gebouwd.
- Gelegen op eigen grond.
- De woning beschikt nu over 1 slaapkamer, maar er zijn thans twee woonverdiepingen, waarvan 1 met gemak onderverdeeld kan worden in een grote- en kleine slaapkamer. Met deze indeling zijn er 3 slaapkamers mogelijk.

LIGGING
Dit charmante huisje is gelegen op een zeer geliefde locatie aan de mooie Weteringstraat, onderdeel van het beschermde UNESCO gebied. Bij het naar buiten stappen is er het echte Amsterdamse straatbeeld met karakteristieke panden waar onze hoofdstad wereldwijd bekend om staat. Deze prachtige locatie is gelegen om de hoek van de bekende Spiegelgracht en Spiegelstraat met zijn vele antiek- en kunstboetiekjes. Bij het uitlopen van de straat bent u direct op de Prinsengracht, en aan de zuidzijde komt u direct uit bij het prachtige Rijksmuseum.
De Weteringstraat zelf is een straat met een heel Dorps karakter en gevoel middenin het centrum van Amsterdam. De kinderen kunnen hier gewoon nog op straat spelen vanwege het weinige verkeer wat hier doorheen gaat. Tevens is er een leuk speeltuintje op de hoek gelegen.
Er zijn diverse restaurants en eetgelegenheden in de buurt te vinden, zo is cafe de Wetering gelegen in de straat, evenals koffiebar Back to Black. Café Heuvel en Buffet van Odette zijn op loopafstand gelegen en voor het winkelaanbod is de P.C. Hooftstraat, de Van Baerlestraat en uiteraard ook het centrum van Amsterdam met zijn bekende Kalverstraat zeer nabij.
De Noord-Zuidlijn halte op de Vijzelgracht is op slechts 5 minuten afstand van de woning waardoor alle uitvalswegen heel makkelijk te bereiken zijn.


Oplevering:
De oplevering zal plaatsvinden in overleg.
Meer lezen
Minder lezen
Pieter Joep van den Brink
Uw qualis-makelaar
Pieter Joep van den Brink
Carla van den Brink Makelaars
De Lairessestraat 123
1075 HH Amsterdam
020-671 72 72
Contact met de makelaar
Weteringstraat 30, Amsterdam foto-1
Weteringstraat 30 is succesvol verkocht door Carla van den Brink Makelaars

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken