Van Eeghenstraat 76, Amsterdam foto-1
Amsterdam

Van Eeghenstraat 76

€ 8.750.000 k.k.
Verkocht
Van Eeghenstraat 76, Amsterdam foto-0
Van Eeghenstraat 76, Amsterdam foto-1
Van Eeghenstraat 76, Amsterdam foto-2
Van Eeghenstraat 76, Amsterdam foto-3
Van Eeghenstraat 76, Amsterdam foto-4
Van Eeghenstraat 76, Amsterdam foto-5
Van Eeghenstraat 76, Amsterdam foto-6
Van Eeghenstraat 76, Amsterdam foto-7
Van Eeghenstraat 76, Amsterdam foto-8
Van Eeghenstraat 76, Amsterdam foto-9
Van Eeghenstraat 76, Amsterdam foto-10
Van Eeghenstraat 76, Amsterdam foto-11
Van Eeghenstraat 76, Amsterdam foto-12
Van Eeghenstraat 76, Amsterdam foto-13
Van Eeghenstraat 76, Amsterdam foto-14
Van Eeghenstraat 76, Amsterdam foto-15
Van Eeghenstraat 76, Amsterdam foto-16
Van Eeghenstraat 76, Amsterdam foto-17
Van Eeghenstraat 76, Amsterdam foto-18
Van Eeghenstraat 76, Amsterdam foto-19
Van Eeghenstraat 76, Amsterdam foto-20
Van Eeghenstraat 76, Amsterdam foto-21
Van Eeghenstraat 76, Amsterdam foto-22
Van Eeghenstraat 76, Amsterdam foto-23
Van Eeghenstraat 76, Amsterdam foto-24
Van Eeghenstraat 76, Amsterdam foto-25
Van Eeghenstraat 76, Amsterdam foto-26
Van Eeghenstraat 76, Amsterdam foto-27
Van Eeghenstraat 76, Amsterdam foto-28
Van Eeghenstraat 76, Amsterdam foto-29
Van Eeghenstraat 76, Amsterdam foto-30
Van Eeghenstraat 76, Amsterdam foto-31
Van Eeghenstraat 76, Amsterdam foto-32
Van Eeghenstraat 76, Amsterdam foto-33
Van Eeghenstraat 76, Amsterdam foto-34
Van Eeghenstraat 76, Amsterdam foto-35
Van Eeghenstraat 76, Amsterdam foto-36
Van Eeghenstraat 76, Amsterdam foto-37
Van Eeghenstraat 76, Amsterdam foto-38
Van Eeghenstraat 76, Amsterdam foto-39
Van Eeghenstraat 76, Amsterdam foto-40
Van Eeghenstraat 76, Amsterdam foto-41
Van Eeghenstraat 76, Amsterdam foto-42
Van Eeghenstraat 76, Amsterdam foto-43
Van Eeghenstraat 76, Amsterdam foto-44
Van Eeghenstraat 76, Amsterdam foto-45
Van Eeghenstraat 76, Amsterdam foto-46
Van Eeghenstraat 76, Amsterdam foto-47
Van Eeghenstraat 76, Amsterdam foto-48
Van Eeghenstraat 76, Amsterdam foto-49
Van Eeghenstraat 76, Amsterdam foto-50
Van Eeghenstraat 76, Amsterdam foto-51
Van Eeghenstraat 76, Amsterdam foto-52
Van Eeghenstraat 76, Amsterdam foto-53
Van Eeghenstraat 76, Amsterdam foto-54
Van Eeghenstraat 76, Amsterdam foto-55
Van Eeghenstraat 76, Amsterdam foto-56
Van Eeghenstraat 76, Amsterdam foto-57
Verkocht
Van Eeghenstraat 76, Amsterdam foto-2
Van Eeghenstraat 76, Amsterdam foto-3
+58
Perceeloppervlakte
382 m²
Woonoppervlakte
350 m²
Inhoud
1.411 m³
Van Eeghenstraat 76 is succesvol verkocht door Carla van den Brink Makelaars

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken

Omschrijving

*English text below*

Gelegen aan één van de mooiste straten van Amsterdam en direct aan het Vondelpark ligt deze monumentale half vrijstaande stadsvilla van ca. 350 m² met lift. De aangrenzende garage is binnendoor bereikbaar. Deze unieke villa heeft aan drie zijden een zonnige tuin en bovendien een groot dakterras met magnifiek uitzicht over het Vondelpark. De zes slaapkamers, vier badkamers en meerdere leefruimtes zijn verdeeld over vier verdiepingen.

Het gehele pand is in 2021 compleet gerenoveerd en voorzien van alle moderne vormen van comfort en luxe, waarbij gebruik is gemaakt van hoogwaardige materialen. Zo zijn de authentieke details verweven met het moderne leefcomfort en materiaalgebruik. Het pand staat op eigen grond, de perceelgrootte bedraagt 382 m².

L.P. Zocher, die ook het Vondelpark had getekend, maakte het oorspronkelijke ontwerp voor de villabuurt Willemspark, dit is nog steeds één van de meest voorname buurten van Amsterdam. Wie in het mooie Willemspark wilde bouwen en wonen – zoals een aantal grondleggers van het Vondelpark – moest aan strenge stedenbouwkundige en esthetische eisen voldoen. In 1899 maakte architect Theo Sanders het ontwerp voor ‘eene dubbele villa’ in de lommerrijke Van Eeghenstraat aan de rand van Vondelpark in de voorgeschreven ‘Willemspark-stijl’. Hij deed dat voor eigen rekening en risico. Eén van de villa’s werd zijn eigen woonhuis.

Indeling
Via de ruime voortuin zijn de garage en de entree bereikbaar. De brede hal, met een zeer hoog plafond en glas in lood ramen met sierlijke zonnebloemen, biedt toegang tot de woning door middel van een marmeren trap. De gehele villa is voorzien van een fraai eikenhouten visgraatparket met vloerverwarming, airconditioning, lift, video-intercom, topkoeling, een alarmsysteem en inbouwspots. Tevens is o.a. elektra, klimaatbeheersing en verlichting aangesloten op het Domotica systeem.

Bel-etage
Deze verdieping heeft een indrukwekkende hoogte van maar liefst 3,8 m. De originele en suite met ingebouwde verlichting biedt een natuurlijke scheiding tussen de living met gashaard aan de voorzijde en de fantastische woonkeuken aan de parkzijde. De keuken bestaat uit een hoge kastenwand en groot kookeiland en is zeer compleet uitgevoerd met onder meer een grote ijskast, vriezer, twee ovens, Bora inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging, vaatwasser, wijnklimaatkast en een Quooker. Vanaf de eettafel is er een fantastisch zicht in het groen van het Vondelpark.

Door de grote raampartij aan de achterzijde en de hoge ramen aan de voorzijde is de bel-etage een imposante en lichte verblijfsruimte.

In de hal bevindt zich een separaat toilet, garderobe en de lift die u naar de bovengelegen verdiepingen brengt.

Tuinverdieping
De tuinverdieping is 2,5 m hoog en bestaat momenteel uit een zeer ruime kamer, de aangrenzende garage, een berging met een wasmachine/droger aansluiting, een separaat toilet en een bijkeuken. De ruime kamer heeft zowel ramen met zicht op de voortuin als openslaande deuren naar de achtertuin. Door de huidige indeling is deze ruimte eenvoudig op te splitsen in een slaapkamer en een extra living, een mediaroom of een speelkamer. Ook zijn er in deze ruimte voorbereidingen aangebracht voor een tweede keuken en of badkamer.

Via de dubbele openslaande deuren is de fantastische tuin te bereiken. Doordat de tuin aan drie zijden van het pand gelegen is, kan er op ieder moment van de dag van de zon genoten worden.

De garage biedt plek voor één auto en daarnaast is het mogelijk om te parkeren op de eigen oprit, welke afgesloten is middels een elektrisch hek vanaf de straatzijde.

Eerste verdieping
Met de lift of de klassieke trap is de eerste verdieping te bereiken. Op deze verdieping bevindt zich de masterbedroom met openslaande deuren naar het overdekte balkon met uitzicht op het Vondelpark. Ook in deze kamer zijn er prachtige muurlijsten en paneeldeuren, waardoor er een mooie combinatie is ontstaan tussen authentiek en modern.

De badkamer en suite is bekleed met fraaie tegels en voorzien van een inloopdouche met zowel een regendouche als handdouche, dubbel wastafelmeubel, ligbad en toilet.

De masterbedroom staat in directe verbinding meer de zeer charmante voorkamer met een bijzondere erker met daarin glas in lood verwerkt. Tevens is er vanuit deze erker een leuke inkijk in de Van Eeghenstraat. Deze ruimte leent zich goed voor een zeer ruime inloopkastenkamer. Indien gewenst is deze ruimte gemakkelijk af te sluiten van de masterbedroom om zo een aparte slaap-/werkkamer te creëren.

Deze verdieping heeft een prachtige plafondhoogte van maar liefst 3,3m.
Verder bevinden zich op deze verdieping een (slaap)kamer en een tweede badkamer met raam dat uitzicht biedt op het park.

Tweede verdieping
Op de tweede verdieping bevinden zich twee ruime slaapkamers, twee badkamers, een extra kamer en de berging met de technische installaties. Beide badkamers zijn luxe afgewerkt en voorzien van een wastafelmeubel, toilet en inloopdouche met zwarte accenten.

De overloop heeft een mooie lichtinval door de zijramen en het daklicht naar het dakterras.

Dakterras
Middels het elektrisch bedienbare glazen daklicht is het spectaculaire dakterras van 35 m² te bereiken met een magnifiek uitzicht over de buurt en het Vondelpark. Het dakterras is voorzien van voorbereiding voor een pantry en er zijn voldoende stroompunten voorbereid.

Omgeving
De Beethovenstraat, Van Baerlestraat en P.C. Hooftstraat gelden als de mooiste winkelstraten van Amsterdam, met veel exclusieve winkels en speciaalzaken. Dichter bij huis, in de Cornelis Schuytstraat en aan de Willemsparkweg, bevinden zich ook veel luxe winkels, waaronder prachtige wijnhandels, slagers en groentewinkels voor dagelijkse boodschappen. In buurt bevinden zich ook een groot aantal gerenommeerde restaurants en horecagelegenheden. Het Concertgebouw en de grote musea van Amsterdam – Van Gogh, Stedelijk en Rijks – zijn allemaal op loopafstand van de Van Eeghenstraat 76 te vinden.

*English text*
Located on one of the most beautiful streets of Amsterdam and directly at the Vondelpark is this monumental semi-detached city villa of approx. 350 m² with lift. The adjacent garage is accessible from within. This unique villa has a sunny garden on three sides as well as a large roof terrace with magnificent views of the Vondelpark. The six bedrooms, four bathrooms and multiple living spaces are distributed across four floors.

The entire building was fully renovated in 2021 and is equipped with all modern forms of comfort and luxury, using high-quality materials. This means the authentic details are interwoven with modern living comfort and materials. The property is situated on private land, the plot size is 382 m².

L.P. Zocher, who also designed the Vondelpark, made the original design for the Willemspark villa district, which is still one of the most prominent neighbourhoods in Amsterdam. Those who wanted to build and live in the beautiful Willemspark – like some of the founders of the Vondelpark – had to meet strict urban planning and aesthetic requirements. In 1899, architect Theo Sanders designed ‘eene dubbele villa’ in the leafy Van Eeghenstraat on the edge of Vondel Park in the prescribed 'Willemspark style'. He did so at his own expense and risk. One of the villas became his own home.

Layout
The garage and the entrance are accessible through the spacious front garden. The wide entrance hall, with a very high ceiling and stained glass windows with ornate sunflowers, provides access to the home by way of a marble staircase. The entire villa features beautiful oak parquet flooring with underfloor heating, air conditioning, lift, video intercom, top cooling, an alarm system and recessed spotlights. In addition, electricity, climate control and lighting are connected to the home automation system.

Entrance level
This floor has an impressive height of no less than 3.8 m. The original en suite with recessed lighting provides a natural separation between the living room with gas fireplace at the front and the fantastic living kitchen on the park side. The kitchen consists of a tall cabinet wall and large cooking island, and is very fully equipped, including a large refrigerator, freezer, two ovens, Bora induction hob with integrated extractor, dishwasher, wine climate cabinet and a Quooker. From the dining table there is a fantastic view into the greenery of the Vondelpark.

Due to the large windows at the rear and the tall windows at the front, the entrance floor is an impressive and bright living space.

The hallway contains a separate toilet, wardrobe and the lift that takes you to the upper floors.

Garden floor
The garden floor is 2.4 m high and currently consists of a very spacious room, the adjacent garage, a storage room with washer/dryer connections, a separate toilet and a utility room. The spacious room has both windows overlooking the front garden and doors to the backyard. Because of the current layout, this space can easily be divided into a bedroom and an extra living room, a media room or a playroom. This room also has the necessary preparations to realise a second kitchen and bathroom.

The fantastic garden is accessed via the double French doors. Because the garden is located on three sides of the property, the sun can be enjoyed at any time of day.

The garage has room for one car and it is also possible to park on the private driveway, which is closed off from the street by an electric gate.

First floor
The first floor can be reached by lift or classic staircase. This floor features the master bedroom with French doors that open up to the covered balcony overlooking the Vondelpark. This room also contains beautiful wall frames and panelled doors, creating a beautiful blend of authentic and modern.

The en suite bathroom is covered with beautiful tiles and equipped with a walk-in shower with both a rain shower and hand shower, double washbasin, bathtub and toilet.

The master bedroom is in direct connection with the very charming front room with a special bay window containing stained glass. There is also a nice view into the Van Eeghenstraat from this bay window. This space lends itself well to a very spacious walk-in closet room. If desired, this space can easily be closed off from the master bedroom to create a separate bedroom/study.

This floor has an impressive ceiling height of no less than 3.3 m.
Furthermore, there is another (bed)room and a second bathroom with window overlooking the park on this floor.

Second floor
On the second floor are two spacious bedrooms, two bathrooms, an extra room and the storage room with the technical installations. Both bathrooms feature a luxury finish and are equipped with a washbasin, toilet and walk-in shower with black accents.

The landing receives nice natural light through the side windows and the skylight to the roof terrace.

Roof terrace
Through the electrically operated glass skylight, you can reach the spectacular 35 m² roof terrace with a magnificent view of the neighbourhood and the Vondelpark. The roof terrace comes with the necessary preparations for a pantry and sufficient power points.

Surroundings
The Beethovenstraat, Van Baerlestraat and P.C. Hooftstraat are considered the most beautiful shopping streets in Amsterdam, with many exclusive stores and specialty shops. Closer to home, in the Cornelis Schuytstraat and on the Willemsparkweg, there are also many luxury shops, including wonderful wine shops, butchers and greengrocers for daily shopping. There are also a large number of renowned restaurants and bars in the area. The Concertgebouw and the major museums of Amsterdam – Van Gogh, Stedelijk and Rijks – are all within walking distance of Van Eeghenstraat 76.
Meer lezen
Minder lezen
Pieter Joep van den Brink
Uw qualis-makelaar
Pieter Joep van den Brink
Carla van den Brink Makelaars
De Lairessestraat 123
1075 HH Amsterdam
020-671 72 72
Contact met de makelaar
Van Eeghenstraat 76, Amsterdam foto-1
Van Eeghenstraat 76 is succesvol verkocht door Carla van den Brink Makelaars

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken