Van Eeghenstraat 151, Amsterdam foto-1
Amsterdam

Van Eeghenstraat 151

Op aanvraag
Van Eeghenstraat 151, Amsterdam foto-0
Van Eeghenstraat 151, Amsterdam foto-1
Van Eeghenstraat 151, Amsterdam foto-2
Van Eeghenstraat 151, Amsterdam foto-3
Van Eeghenstraat 151, Amsterdam foto-4
Van Eeghenstraat 151, Amsterdam foto-5
Van Eeghenstraat 151, Amsterdam foto-6
Van Eeghenstraat 151, Amsterdam foto-7
Van Eeghenstraat 151, Amsterdam foto-8
Van Eeghenstraat 151, Amsterdam foto-9
Van Eeghenstraat 151, Amsterdam foto-10
Van Eeghenstraat 151, Amsterdam foto-11
Van Eeghenstraat 151, Amsterdam foto-12
Van Eeghenstraat 151, Amsterdam foto-13
Van Eeghenstraat 151, Amsterdam foto-14
Van Eeghenstraat 151, Amsterdam foto-15
Van Eeghenstraat 151, Amsterdam foto-16
Van Eeghenstraat 151, Amsterdam foto-17
Van Eeghenstraat 151, Amsterdam foto-18
Van Eeghenstraat 151, Amsterdam foto-19
Van Eeghenstraat 151, Amsterdam foto-20
Van Eeghenstraat 151, Amsterdam foto-21
Van Eeghenstraat 151, Amsterdam foto-22
Van Eeghenstraat 151, Amsterdam foto-23
Van Eeghenstraat 151, Amsterdam foto-24
Van Eeghenstraat 151, Amsterdam foto-25
Van Eeghenstraat 151, Amsterdam foto-26
Van Eeghenstraat 151, Amsterdam foto-27
Van Eeghenstraat 151, Amsterdam foto-28
Van Eeghenstraat 151, Amsterdam foto-29
Van Eeghenstraat 151, Amsterdam foto-30
Van Eeghenstraat 151, Amsterdam foto-31
Van Eeghenstraat 151, Amsterdam foto-32
Van Eeghenstraat 151, Amsterdam foto-33
Van Eeghenstraat 151, Amsterdam foto-34
Van Eeghenstraat 151, Amsterdam foto-35
Van Eeghenstraat 151, Amsterdam foto-36
Van Eeghenstraat 151, Amsterdam foto-37
Van Eeghenstraat 151, Amsterdam foto-38
Van Eeghenstraat 151, Amsterdam foto-39
Van Eeghenstraat 151, Amsterdam foto-40
Van Eeghenstraat 151, Amsterdam foto-41
Van Eeghenstraat 151, Amsterdam foto-42
Van Eeghenstraat 151, Amsterdam foto-43
Van Eeghenstraat 151, Amsterdam foto-44
Van Eeghenstraat 151, Amsterdam foto-45
Van Eeghenstraat 151, Amsterdam foto-46
Van Eeghenstraat 151, Amsterdam foto-47
Van Eeghenstraat 151, Amsterdam foto-48
Van Eeghenstraat 151, Amsterdam foto-49
Van Eeghenstraat 151, Amsterdam foto-50
Van Eeghenstraat 151, Amsterdam foto-51
Van Eeghenstraat 151, Amsterdam foto-52
Van Eeghenstraat 151, Amsterdam foto-53
Van Eeghenstraat 151, Amsterdam foto-54
Van Eeghenstraat 151, Amsterdam foto-55
Van Eeghenstraat 151, Amsterdam foto-2
Van Eeghenstraat 151, Amsterdam foto-3
+56
Woonoppervlakte
246 m²
Inhoud
937 m³

Omschrijving

*English text below*

Natuurlijke elegantie ontmoet stadse allure in dit super brede hoekpand: Van Eeghenstraat 151. Bestaande uit een dubbel beneden- en een dubbel bovenhuis, met dakterras. Het unieke huis heeft in totaal een woonoppervlak van maar liefst 246 m², waarbij het benedenhuis 120 m² beslaat en het bovenhuis 126 m². De twee appartementen, met elk hun éigen voordeur op straatniveau, worden gekenmerkt door royale woonruimtes die door de vele grote ramen overvloedig baden in daglicht en uitkijken op de Van Eeghenstraat: met de Groene Oase ‘Vondelpark’ als fantastische achtergrond.

Het gesplitste pand werd in 1990 voorzien van nieuwe fundering en recentelijk compleet verbouwd. Met 2 appartementen is het pand geschikt als u één woning voor uzelf zou willen - en de 2e woning voor verzorgers, studerende kinderen, familie etc. bestemt. 1 appartement -of alle 2 appartementen- verhuren kan een optie zijn. Samenvoeging van de 2 appartementen tot 1 huis is dat ook, uiteraard.

De riante Van Eeghenstraat is bijzonder geliefd door haar romantische esthetiek, het vele groen en de statige herenhuizen met typerende architectuur. Het pand is daar optimaal gesitueerd, met de bruisende Cornelis Schuytstraat direct om de hoek: vol charmante boetiekjes, gezellige restaurants als “Van Dam” of “Sardegna”, bakkers, slager etc.: is uniek in Oud-Zuid! De éigen Tramhalte (Lijn 2) biedt een goede OV-verbinding met Centraal Station & Station Zuid - en zo dan: Luchthaven Schiphol.

A)Het dubbel benedenhuis kent de volgende indeling:

Bel-etage

Na binnenkomst op de begane grond in dit ruime pand betreedt u een elegante vestibule en riante hal, voorzien van een apart toilet. Deze hal geeft toegang tot alle kamers van het appartement. Aan de rechterzijde van de entreehal bevinden zich de ruime woonkamer-annex eetkamer, beide badend in overvloedig licht, dankzij de vele grote ramen die uitkijken op de traditierijke Van Eeghenstraat.
De woonruimte straalt veel warmte uit met zijn karakteristieke open haard. En in de fraaie open keuken ontbreekt het niet aan modern comfort. Links van de entree vindt u de studeer-/game-/tv-kamer, al evenzeer bevoorrecht door het natuurlijke licht dat door grote ramen uit de Van Eeghenstraat naar binnen stroomt. Aan de achterzijde van het appartement bevindt zich een charmante intieme patio.

Souterrain

Van de entreehal op de Bel-etage leidt een korte, typisch Amsterdamse rondlopende, trap naar de slaapverdieping. De fijne ruime hal geeft toegang tot de 3 slaapkamers en de badkamer. De ruime hoofdslaapkamer (‘Main Bedroom’) ligt -met aparte, eigen toegangsdeur- direct naast de badkamer. De royale en luxe badkamer is voorzien van hardglazen douche-kabine, ligbad met extra douche, een dubbele wastafel, handdoekradiator en toilet. Deze luxe badkamer is tevens voorzien van elektrische vloerverwarming. De slaapkamers 2 en 3 kijken ook uit op de van Eeghenstraat. Er is een verlichte kast met dubbele deur: voor was- + droogmachines. Naast de 2e slaapkamer ligt de 2e intieme patio.

B) Het dubbel bovenhuis, met eigen entree eveneens op de begane grond, kent de volgende indeling:

Eerste verdieping
De ruime hal geeft toegang tot alle vertrekken. Deze heerlijke, brede woonverdieping heeft een royale living met eetkeuken en-suite. Alle ruimten hebben een prachtig panorama-uitzicht op de fraaie Van Eeghenstraat. De vele grote ramen in de living en eetkeuken maken dat dit appartement de hele dag in daglicht baadt. Het zitgedeelte heeft een gezellige open haard en openslaande deuren naar een charmant balkon. Openslaande dubbele deuren met klassieke glas-in-lood raampjes geven vanuit de living toegang tot de eetkeuken. Alle benodigde moderne inbouwapparatuur is in het kookgedeelte uiteraard aanwezig. Daarop sluit, met eigen toegangsdeur, de ruimte aan voor was- & droogmachine; hier bevindt zich cv-ketel. De entreehal op deze verdieping leidt voorts naar een luxe badkamer met ligbad & douche, wastafel en toilet - en er is hier overal elektrische vloerverwarming.

Tweede verdieping
Ruime hal met extra, autonoom, toilet en een afgesloten kastruimte. Op deze verdieping liggen maar liefst 3 slaapkamers. Twee slaapkamers liggen aan de voorzijde, met uitzicht op het groen in de Van Eeghenstraat. Naast de ruime hoofdslaapkamer (‘Master Bedroom’) en intieme 2e slaapkamer ligt de luxe badkamer, voorzien van inloopdouche, dubbele wastafel en toilet. Ook deze badkamer heeft overal elektrische vloerverwarming. Naast de trap naar het dakterras ligt de ruime 3e slaapkamer.

Derde verdieping
Vanuit de tweede verdieping leidt een luie trap naar het heerlijk grote dakterras, met spectaculair uitzicht over de stad en het Vondelpark - dat vanuit dit grandioze perspectief aan uw voeten ligt.

Omgeving
De P.C. Hooftstraat met de Van Baerlestraat zijn opvallende winkelstraten van Amsterdam, met veel dure internationale merkwinkels, speciaalzaken, restaurants. Direct bij huis en van grote, práktische waarde is de Cornelis Schuytstraat - met boutiques, eet- & drinkgelegenheden maar juist óók voor de dagelijks levensbehoeften essentiële winkels: slager, visboer, drogist, bakkers, groenteman, slijterij, biologische supermarkt, een ‘Albert Hein’ (om de hoek), enz. Voor sport & ontspanning zijn hier het Vondelpark, sportscholen. Het Museumplein met Koninklijk Concertgebouw, Van Gogh-, Stedelijk- en Rijksmuseum zijn op loopafstand, slechts 1 halte met tramlijn 2 van het Pand: Van Eeghenstraat 151.

Kenmerken:
- Indrukwekkend super-breed hoekpand aan de Van Eeghenstraat, gesitueerd bij het Vondelpark
- Bestaande uit dubbel beneden huis (120 m²) - en dubbel bovenhuis (126 m²) + dakterras (30m2).
- Het hele pand is voorzien van een nieuwe fundering in 1990 en vervolgens compleet verbouwd.
- Meerdere royale woonvertrekken; totaal 6 slaapkamers, 3 badkamers.
- Open haard op 2 verdiepingen.
- 2 intieme patio’s.
- Eigen grond
- A) € 1.175.000,- k.k. en B) € 1.325.000,- k.k.
- Onder voorbehoud gunning eigenaar

Oplevering in overleg

*English text*
Natural elegance meets urban allure in this super wide corner property: Van Eeghenstraat 151. Consisting of a double downstairs and double upstairs house, with roof terrace. The unique house has a total living area of no less than 246 m², with the lower house occupying 120 m² and the upper house 126 m². The two apartments, each with their own front door at street level, are characterised by spacious living areas, abundantly bathed in daylight thanks to the many large windows and overlooking the Van Eeghenstraat: with the Green Oasis 'Vondelpark' as a fantastic backdrop.

The split property was provided with new foundations in 1990 and recently completely renovated. With 2 flats, the property is suitable if you would like one flat for yourself - and allocate the 2nd flat for carers, studying children, family etc. Renting out 1 flat -or all 2 apartments- could be an option. Merging the 2 apartments into 1 house is also possible, of course.

The spacious Van Eeghenstraat is particularly loved for its romantic aesthetics, the many green areas and the stately mansions with typical architecture. The property is optimally situated there, with the bustling Cornelis Schuytstraat right around the corner: full of charming boutiques, cosy restaurants like "Van Dam" or "Sardegna", bakeries, butcher etc.: is unique in Old South! The very own Tram stop (Line 2) offers a good public transport connection to Central Station & Station Zuid - and so then: Schiphol Airport.

A)The double ground floor apartment has the following layout:

Bel etage
After entering this spacious property on the ground floor, you enter an elegant vestibule and spacious hall, equipped with a separate toilet. This hall gives access to all rooms of the flat. To the right of the entrance hall are the spacious living room-annex dining room, both bathed in abundant light, thanks to the many large windows overlooking the traditional Van Eeghenstraat. The living area radiates a lot of warmth with its characteristic fireplace. And the beautiful open-plan kitchen is not lacking in modern comforts. To the left of the entrance you will find the study/game/TV room, equally favoured by the natural light streaming in through large windows from the Van Eeghenstraat. At the rear of the flat is a charming intimate patio.

Souterrain
From the entrance hall on the Bel floor, a short, typically Amsterdam circular staircase leads to the bedroom floor. The fine spacious hall gives access to the 3 bedrooms and the bathroom. The spacious master bedroom ('Main Bedroom') is -with separate, private entrance door- located right next to the bathroom. The spacious and luxurious bathroom is equipped with hard-glass shower cubicle, bathtub with extra shower, a double sink, towel radiator and toilet. This luxurious bathroom is also equipped with electric floor heating. Bedrooms 2 and 3 also overlook the van Eeghenstraat. There is a lighted closet with double door: for washing + drying machines. Next to the 2nd bedroom is the 2nd intimate patio.

B) The double upper house, with its own entrance also on the ground floor, has the following layout:

First floor
The spacious hall gives access to all rooms. This lovely, wide living floor has a spacious living room with dining kitchen en-suite. All rooms have a beautiful panoramic view of the beautiful Van Eeghenstraat. The many large windows in the living room and dining kitchen make this flat bathed in daylight all day long. The sitting area has a cosy fireplace and French doors opening onto a charming balcony. Opening double doors with classic stained-glass windows give access from the living room to the dining kitchen. All the necessary modern built-in appliances are naturally present in the cooking area. Connected to this, with its own entrance door, is the room for washer & dryer; here is the central heating boiler. The entrance hall on this floor further leads to a luxury bathroom with bath & shower, washbasin and toilet - and there is electric floor heating throughout.

Second floor
Spacious entrance hall with additional, self-contained, toilet and enclosed closet space. On this floor are no less than 3 bedrooms. Two bedrooms are at the front, overlooking the greenery of Van Eeghenstraat. Next to the spacious master bedroom ('Master Bedroom') and intimate 2nd bedroom is the luxurious bathroom, equipped with walk-in shower, double sink and toilet. This bathroom also has electric floor heating throughout. Next to the stairs to the roof terrace is the spacious 3rd bedroom.

Third floor
From the second floor, a lazy staircase leads to the lovely large roof terrace, with spectacular views over the city and the Vondelpark - which is at your feet from this grandiose perspective.

Surroundings
The P.C. Hooftstraat and the Van Baerlestraat are Amsterdam's prominent shopping streets, with many expensive international brand shops, specialty shops, restaurants. Close to home and of great practical value is the Cornelis Schuytstraat - with boutiques, food & beverage outlets, but also shops essential for the daily necessities: butcher, fishmonger, chemist, baker, greengrocer, liquor store, organic supermarket, an 'Albert Hein' (around the corner), etc. For sports & leisure, here are the Vondelpark, gyms. The Museumplein with Royal Concertgebouw, Van Gogh-, Stedelijk- and Rijksmuseum are within walking distance, only 1 stop with tram line 2 from the Property: Van Eeghenstraat 151.

Features:
- Impressive super-wide corner building on Van Eeghenstraat, situated near the Vondelpark
- Consisting of double downstairs house (120 m²) - and double upstairs house (126 m²) + roof terrace (30m2).
- The entire property was provided with a new foundation in 1990 and then completely rebuilt.
- Several generous living areas; total of 6 bedrooms, 3 bathrooms.
- Fireplace on 2 floors.
- 2 intimate patios.
- Own land
- A) € 1,175,000,- k.k. and B) € 1,325,000,- k.k.
- Subject to owner consent

Transfer to be in consultation
Meer lezen
Minder lezen
Pieter Joep van den Brink
Uw qualis-makelaar
Pieter Joep van den Brink
Carla van den Brink Makelaars
De Lairessestraat 123
1075 HH Amsterdam
020-671 72 72
Contact met de makelaar Plan een bezichtiging

Kenmerken

Overdracht

Prijs
Op aanvraag
Status
Beschikbaar
Oplevering
In overleg
Objectcode
13085

Bouw

Type
Herenhuis, Hoekwoning
Bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1869
Onderhoud
Goed
Onderhoud buiten
Goed
Bijzonderheden
Dubbele bewoning mogelijk

Oppervlakten en inhoud

Wonen
246 m²
Inhoud
937 m³

Indeling

Kamers
10
Slaapkamers
6
Badkamers
3
Verdiepingen
4

Energie

Energielabel
D
Isolatie
Dubbel glas, Muurisolatie, Vloerisolatie
Warm water
C.V.-ketel
Verwarming
C.V.-ketel
Ketel
(Combi-ketel, Eigendom)

Buitenruimte

Tuin
Zonneterras
Zonneterras
Zuid, 30 m², 600×500cm

Objectkenmerken

• Mechanische ventilatie
• Natuurlijke ventilatie
• TV-Kabel

Locatie

Van Eeghenstraat 151, 1071 GB Amsterdam

Meer lezen
Minder lezen

Locatie

Street view
Map view
10 min
20 min
30 min
Reistijd
Voorzieningen

Bereken je reistijd

Kies je vervoer
Maximale reistijd
10 min.
20 min.
30 min.
Reis moment
Daluren
Piekuren
Toon resultaten

Voorzieningen

Geef hieronder aan welke voorzieningen u op de kaart wilt tonen.

Kies voorzieningen
School
Dokter
Apotheek
Restaurant
Sportschool
OV
Supermarkt
Ziekenhuis
Kerk
Tandarts
Bioscoop
Kapper
Toon resultaten

Ik heb interesse in
Van Eeghenstraat 151

Wilt u een bezichtiging inplannen of heeft u een vraag?
Neem via onderstaand formulier direct contact op met de Qualis-makelaar.

Bedankt voor uw aanvraag.

Bekijk als eerste ons nieuwste woningaanbod, ook in stille verkoop!
Maak nu een account aan

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

Gegevens
recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms
Pieter Joep van den Brink
Uw qualis-makelaar
Pieter Joep van den Brink
Carla van den Brink Makelaars
De Lairessestraat 123
1075 HH Amsterdam
020-671 72 72

Carla van den Brink Makelaars
Account aanmaken
Bekijk het grootste ‘geheime’ woningaanbod van Nederland. Account aanmaken
Magazine
Bekijk de laatste interieur-
& lifestyle trends!

Qualis e-Magazine