Sarphatistraat 31 A, Amsterdam foto-1
Amsterdam

Sarphatistraat 31 A

€ 1.935.000 k.k.
Verkocht
Sarphatistraat 31 A, Amsterdam foto-0
Sarphatistraat 31 A, Amsterdam foto-1
Sarphatistraat 31 A, Amsterdam foto-2
Sarphatistraat 31 A, Amsterdam foto-3
Sarphatistraat 31 A, Amsterdam foto-4
Sarphatistraat 31 A, Amsterdam foto-5
Sarphatistraat 31 A, Amsterdam foto-6
Sarphatistraat 31 A, Amsterdam foto-7
Sarphatistraat 31 A, Amsterdam foto-8
Sarphatistraat 31 A, Amsterdam foto-9
Sarphatistraat 31 A, Amsterdam foto-10
Sarphatistraat 31 A, Amsterdam foto-11
Sarphatistraat 31 A, Amsterdam foto-12
Sarphatistraat 31 A, Amsterdam foto-13
Sarphatistraat 31 A, Amsterdam foto-14
Sarphatistraat 31 A, Amsterdam foto-15
Sarphatistraat 31 A, Amsterdam foto-16
Sarphatistraat 31 A, Amsterdam foto-17
Sarphatistraat 31 A, Amsterdam foto-18
Sarphatistraat 31 A, Amsterdam foto-19
Sarphatistraat 31 A, Amsterdam foto-20
Sarphatistraat 31 A, Amsterdam foto-21
Sarphatistraat 31 A, Amsterdam foto-22
Sarphatistraat 31 A, Amsterdam foto-23
Sarphatistraat 31 A, Amsterdam foto-24
Sarphatistraat 31 A, Amsterdam foto-25
Sarphatistraat 31 A, Amsterdam foto-26
Sarphatistraat 31 A, Amsterdam foto-27
Sarphatistraat 31 A, Amsterdam foto-28
Sarphatistraat 31 A, Amsterdam foto-29
Sarphatistraat 31 A, Amsterdam foto-30
Sarphatistraat 31 A, Amsterdam foto-31
Sarphatistraat 31 A, Amsterdam foto-32
Sarphatistraat 31 A, Amsterdam foto-33
Sarphatistraat 31 A, Amsterdam foto-34
Sarphatistraat 31 A, Amsterdam foto-35
Sarphatistraat 31 A, Amsterdam foto-36
Sarphatistraat 31 A, Amsterdam foto-37
Sarphatistraat 31 A, Amsterdam foto-38
Sarphatistraat 31 A, Amsterdam foto-39
Sarphatistraat 31 A, Amsterdam foto-40
Sarphatistraat 31 A, Amsterdam foto-41
Sarphatistraat 31 A, Amsterdam foto-42
Sarphatistraat 31 A, Amsterdam foto-43
Sarphatistraat 31 A, Amsterdam foto-44
Sarphatistraat 31 A, Amsterdam foto-45
Sarphatistraat 31 A, Amsterdam foto-46
Sarphatistraat 31 A, Amsterdam foto-47
Sarphatistraat 31 A, Amsterdam foto-48
Sarphatistraat 31 A, Amsterdam foto-49
Sarphatistraat 31 A, Amsterdam foto-50
Sarphatistraat 31 A, Amsterdam foto-51
Sarphatistraat 31 A, Amsterdam foto-52
Sarphatistraat 31 A, Amsterdam foto-53
Sarphatistraat 31 A, Amsterdam foto-54
Sarphatistraat 31 A, Amsterdam foto-55
Sarphatistraat 31 A, Amsterdam foto-56
Sarphatistraat 31 A, Amsterdam foto-57
Sarphatistraat 31 A, Amsterdam foto-58
Verkocht
Sarphatistraat 31 A, Amsterdam foto-2
Sarphatistraat 31 A, Amsterdam foto-3
+59
Aantal kamers
5
Woonoppervlakte
191 m²
Inhoud
575 m³
Sarphatistraat 31 A is succesvol verkocht door Carla van den Brink Makelaars

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken

Omschrijving

*English text below*
Een "turn-key" woning met internationale allure zoals je die zelden tegenkomt. Dit sfeervolle en hoogwaardig afgewerkte dubbel benedenhuis met zowel een terras als achtertuin bevindt zich om de hoek van de Amstel, met direct uitzicht op het imposante Amstel hotel. De afwisseling van de authentieke details en moderne afwerking maken een uniek en eigentijds geheel. Een privé parkeerplek is optioneel te huren in de parkeergarage van het Amstel Hotel voor €320,- per maand.

Dit appartement is gelegen op eigen grond en is in 2019 onder architectuur van Studio Bricks geheel en hoogwaardig gerenoveerd, waarbij ook de fundering volledig is vernieuwd. Bij de afwerking zijn kosten noch moeite gespaard. De woning is gelegen op de begane grond en tuinverdieping en heeft 3 slaapkamers, 2 badkamers en een werkkamer die als 4e slaapkamer kan dienen.

Het pand is centraal gelegen dichtbij de gezellige Utrechtsestraat en op loopafstand van goede basisscholen zoals de ASVO en de Kleine Reus en kinderdagverblijven zoals Kindergarden (de laatste zelfs op minder dan 1 minuut loopafstand).

Indeling:

De imposante voordeur geeft toegang tot de marmeren entree. Via de originele glazen deur, voorzien van facetglas, is de ruime en stijlvol ingerichte gezamenlijke hal bereikbaar.

Vanuit de overloop met toilet en garderobe ruimte geeft de indrukwekkende glazen stalen pui toegang tot het leefgedeelte. De typerende hoge plafonds en hoge ramen maken de ruimte zeer licht en ruim. Aan de voorzijde is een royaal zitgedeelte waar in de raamkozijnen zitbankjes zijn gemaakt waar de hele dag genoten kan worden van een vrij uitzicht. Het prachtig verlichte Amstel Hotel is vooral in de avond regelrecht spectaculair om op uit te kijken. De dubbele beglazing en isolatie zorgen voor nagenoeg volledige stilte in hartje Amsterdam.

De living staat via het eetgedeelte in verbinding met de luxe open keuken met kookeiland.

Voor de op maat gemaakte keuken is gekozen voor een stijlvolle kleurencombinatie en een mix van exclusief Portugees marmer (Calacatta Estremoz) en notenhout. De bakstenen achterwand en gouden kraan passen goed bij dit geheel en geven de ruimte een luxe en klassiek-industriële uitstraling. De keuken is voorzien van alle benodigde inbouwapparatuur; inductie kookplaat met vier stations en ingebouwde afzuiging, oven, combi-magnetron, vaatwasmachine, koelkast, vriezer en een Quooker.

De separate werkkamer, met hetzelfde design als de keuken heeft uitzicht op de tuin.

De dubbel openslaande deuren in de keuken geven toegang tot het aangrenzende terras van 13 m2 met sfeervolle verlichting. Een vaste hardhouten trap verbindt het terras met de prachtige groene en onder architectuur fraai aangelegde achtertuin, inclusief separate houten berging.

De beneden gelegen tuinverdieping heeft eveneens hoge plafonds en heeft daardoor veel lichtinval.

Aan de achterzijde van deze verdieping ligt de grote slaapkamer die is voorzien van grote raampartijen en openslaande deuren naar de achtertuin. Opvallende details zijn het ligbad met leeuwenpootjes en de klassieke dubbele deuren die als extra toegang naar de naastgelegen ruimte fungeren.

De tweede slaapkamer bevindt zich tevens aan de rustige achterzijde en heeft een eigen toegang tot de tuin.

Via de hal is de luxe badkamer te bereiken met dubbele inloopdouche, ligbad, dubbele marmeren wastafel met op maat gemaakt meubilair. Voor de afwerking in de badkamer is gekozen voor de terugkerende kleuren combinatie van marmer, blauw, wit en goud.

De naastgelegen inloopkast is te betreden via de stalen glazen deur in de hal. Het design is geïnspireerd op een wijnkelder en de combinatie van staal en baksteen geeft de op deze verdieping gelegen hal een luxe industriële uitstraling.

De derde slaapkamer bevindt zich aan de voorzijde en is door de aangrenzende tweede badkamer zeer geschikt als gastenverblijf.

De tweede badkamer is voorzien van inloopdouche en dezelfde afwerking als de eerste badkamer. Beide badkamers zijn, net als de toiletten, voorzien van Aston Matthews kranen. Op deze verdieping is een separaat toilet en mooi afgewerkt washok aanwezig.

Elke kamer in het huis is voorzien van Tapis parketvloeren en op maat gemaakte inbouwmeubels met klassieke houten lijsten en modern hang- en sluitwerk van Buster & Punch. Alle verlichting en gordijnen zijn te bedienen door middel van moderne domotica met Google en Amazon integratie, inclusief stembediening indien gewenst.

Omgeving
Dit statige pand is gelegen aan de rand van het centrum en dichtbij de Plantage buurt.
De Utrechtsestraat bevindt zich op loopafstand en voorziet in een enorm aanbod leuke winkels, cafés en restaurants. In de directe omgeving vind je Carré, het Amstel Hotel, Bar Lempicka, Bakhuys, Amstelhaven en de Ysbreeker.

Sarphatistraat
De Sarphatistraat is niet alleen de langste maar wellicht ook de beroemdste straat van Amsterdam. De straat is in 1870 vernoemd naar de arts Samuel Sarphati (1813-1866), die grote invloed had op de uitbreiding en verfraaiing van Amsterdam. Hij droeg bij aan de totstandkoming van het Paleis voor Volksvlijt aan het Frederiksplein en het Amstel Hotel.

Bereikbaarheid
De Sarphatistraat is met de auto via de Weesperstraat snel te bereiken. Binnen 5 minuten zit je op de A10, de ring van Amsterdam.
Het metro- en tramstation Weesperplein is op slechts 2 minuten loopafstand. Vanaf hier ben je binnen 5 minuten op het Centraal Station of het Amstelstation. Ook de bereikbaarheid van de Zuidas en Schiphol is vanaf hier eenvoudig en snel.
De binnenstad is op loopafstand en dankzij de tramlijn ben je binnen 5 minuten op het Leidseplein of het Rembrandtplein.

Parkeren
Een parkeervergunning is per direct verkrijgbaar met parkeergelegenheid voor de deur. Bovendien is optioneel een privé parkeerplek beschikbaar op minder dan 1 minuut lopen in de parkeergarage van het Amstelhotel voor €320,- per maand.

English text
A "turn-key", stylish apartment that is rare to find. This beautifully renovated double ground floor apartment with terrace and backyard is located around the corner of the Amstel river with direct view on the Amstel Hotel. A unique and charming combination of authentic details and modern finishing. A private indoor parking spot is optionally available in the parking garage of the Amstel Hotel for €320 per month.

This apartment is located on private, freehold land. It's fully renovated (including full renewal of the foundation) In 2019 and redesigned by Dutch architect Studio Bricks. No expense or effort has been spared in the finishing. The house is located on the ground floor and garden floor and has 3 bedrooms, 2 bathrooms and an office that can serve as a 4th bedroom.

The property is located in the centre of Amsterdam close to the vivid Utrechtsestraat and within walking distance of highly recommended primary schools such as the ‘ASVO’ and the ‘Kleine Reus’ and nurseries such as ‘Kindergarden’ (this last one less than a 1-minute walk away).

Layout:
An impressive front door gives access to the marble entrance. Through the second, original swing door with facet glass gives access to the spacious and stylishly furnished hallway.

From the corridor with toilet and wardrobe space the black steel door with glass facade gives access to the living area. The high ceilings and high windows make the space very light and spacious. The front of the house has a seating area with benches in the window frames. From here you can enjoy an unobstructed view on the square (‘Professor Tulpplein’). The beautifully lit Amstel Hotel is spectacular sight from the house, especially at night. The double glass and very effective soundproofing create peace and quiet in the heart of Amsterdam.

The dining area connects the living room with the luxurious open kitchen with cooking island.

This custom-made kitchen has a stylish colour combination with a mix of exclusive Portuguese marble (Calacatta Estremoz) and nut wood. The brick back wall and golden tap lift up the space and give the space a luxurious and classic industrial look. The kitchen is equipped with all necessary appliances; induction stove with four stations and built-in extractor, oven, oven/microwave, dishwasher, refrigerator, freezer and Quooker.

The separate office, with similar design as the kitchen, has a view of the garden.

The double doors in the kitchen lead to the adjacent terrace of 13 m2 with atmospheric lighting. A fixed hardwood staircase connects the terrace with the beautiful garden (also with architectural design), which is beautifully lit at night and has a separate wooden shed.

The downstairs garden floor also has high ceilings and therefore has a lot of light.

The master bedroom, at the back of the house on this floor, has large windows and double patio doors to the backyard. Unique details are the bath with lion's feet and the classic double doors that serve as additional access to the adjacent bedroom.

The second bedroom is also located at the quiet rear and has its own access to the garden.
Through the hall you can reach the luxurious bathroom with double walk-in shower, bath, double marble sink with custom-made furniture. The finishing in the bathroom has the same combination of marble, blue, white and gold as the upstairs kitchen.

The adjacent walk-in closet can be entered through the steel glass door in the hall. The design is inspired by a wine cellar and the combination of steel and brick gives the hall on this floor a luxurious industrial look.

The third bedroom, located at the front, is very suitable as guest bedroom thanks to the adjacent second bathroom. The second bathroom has a walk-in shower and the same finish as the first bathroom and Kitchen. Both bathrooms, as well as the toilets, are equipped with Aston Matthews taps.

There is a separate toilet and a beautifully finished laundry room on this floor. Every room in the house has Tapis parquet floors, custom-made wooden furniture and modern hinges and locks from Buster & Punch.

All lighting and curtains can be controlled through modern home automation system with Google and Amazon integration (controlled by mobile, voice and manual switches).

Surroundings
This sublime building is located in the centre and close to the Plantage neighbourhood. The Utrechtsestraat is within walking distance and provides a wide variety of nice shops, cafes and restaurants. In the immediate vicinity you will find Carré, the Amstel Hotel, Bar Lempicka, Bakhuys, Amstelhaven and the Ysbreeker.

Sarphatistraat
The Sarphatistraat is not only the longest but perhaps also the most famous street in Amsterdam. The street was named in 1870 after the doctor Samuel Sarphati (1813-1866) who had a major influence on the expansion and beautification of Amsterdam. He contributed to the realization of the ‘Paleis voor Volksvlijt’ on Frederiksplein and the Amstel Hotel.

Accessibility
The Sarphatistraat can be reached easily by car via the Weesperstraat. Within 5 minutes you are on the A10: the ring road of Amsterdam. Metro and tram stations (Weesperplein) are only a 2-minute walk away. From here you can reach Central Station or Amstel Station within 5 minutes. The Zuidas and Schiphol Airport are 13 and 18 minutes away respectrively. The very heart of city centre / the main shopping district is within walking distance and thanks to the tram line you can reach Leidseplein and Rembrandtplein within 5 minutes.

Parking
A parking permit is available immediately with parking right in front of the house. Additionally and optionally, a private parking spot is available only a 1-minute walk away in the parking garage of the Amstel Hotel for €320 per month.
Meer lezen
Minder lezen
Pieter Joep van den Brink
Uw qualis-makelaar
Pieter Joep van den Brink
Carla van den Brink Makelaars
De Lairessestraat 123
1075 HH Amsterdam
020-671 72 72
Contact met de makelaar
Sarphatistraat 31 A, Amsterdam foto-1
Sarphatistraat 31 A is succesvol verkocht door Carla van den Brink Makelaars

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken