Herengracht 14 B, Amsterdam foto-1
Amsterdam

Herengracht 14 B

€ 2.250.000 k.k.
Verkocht
Herengracht 14 B, Amsterdam foto-0
Herengracht 14 B, Amsterdam foto-1
Herengracht 14 B, Amsterdam foto-2
Herengracht 14 B, Amsterdam foto-3
Herengracht 14 B, Amsterdam foto-4
Herengracht 14 B, Amsterdam foto-5
Herengracht 14 B, Amsterdam foto-6
Herengracht 14 B, Amsterdam foto-7
Herengracht 14 B, Amsterdam foto-8
Herengracht 14 B, Amsterdam foto-9
Herengracht 14 B, Amsterdam foto-10
Herengracht 14 B, Amsterdam foto-11
Herengracht 14 B, Amsterdam foto-12
Herengracht 14 B, Amsterdam foto-13
Herengracht 14 B, Amsterdam foto-14
Herengracht 14 B, Amsterdam foto-15
Herengracht 14 B, Amsterdam foto-16
Herengracht 14 B, Amsterdam foto-17
Herengracht 14 B, Amsterdam foto-18
Herengracht 14 B, Amsterdam foto-19
Herengracht 14 B, Amsterdam foto-20
Herengracht 14 B, Amsterdam foto-21
Herengracht 14 B, Amsterdam foto-22
Herengracht 14 B, Amsterdam foto-23
Herengracht 14 B, Amsterdam foto-24
Herengracht 14 B, Amsterdam foto-25
Herengracht 14 B, Amsterdam foto-26
Herengracht 14 B, Amsterdam foto-27
Herengracht 14 B, Amsterdam foto-28
Herengracht 14 B, Amsterdam foto-29
Herengracht 14 B, Amsterdam foto-30
Herengracht 14 B, Amsterdam foto-31
Herengracht 14 B, Amsterdam foto-32
Herengracht 14 B, Amsterdam foto-33
Herengracht 14 B, Amsterdam foto-34
Herengracht 14 B, Amsterdam foto-35
Herengracht 14 B, Amsterdam foto-36
Herengracht 14 B, Amsterdam foto-37
Herengracht 14 B, Amsterdam foto-38
Herengracht 14 B, Amsterdam foto-39
Herengracht 14 B, Amsterdam foto-40
Herengracht 14 B, Amsterdam foto-41
Herengracht 14 B, Amsterdam foto-42
Herengracht 14 B, Amsterdam foto-43
Herengracht 14 B, Amsterdam foto-44
Herengracht 14 B, Amsterdam foto-45
Herengracht 14 B, Amsterdam foto-46
Herengracht 14 B, Amsterdam foto-47
Herengracht 14 B, Amsterdam foto-48
Herengracht 14 B, Amsterdam foto-49
Herengracht 14 B, Amsterdam foto-50
Herengracht 14 B, Amsterdam foto-51
Herengracht 14 B, Amsterdam foto-52
Herengracht 14 B, Amsterdam foto-53
Herengracht 14 B, Amsterdam foto-54
Herengracht 14 B, Amsterdam foto-55
Herengracht 14 B, Amsterdam foto-56
Herengracht 14 B, Amsterdam foto-57
Herengracht 14 B, Amsterdam foto-58
Herengracht 14 B, Amsterdam foto-59
Verkocht
Herengracht 14 B, Amsterdam foto-2
Herengracht 14 B, Amsterdam foto-3
+60
Aantal kamers
4
Woonoppervlakte
179 m²
Inhoud
680 m³
Herengracht 14 B is succesvol verkocht door Carla van den Brink Makelaars

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken

Omschrijving

*** English text below***

Aan één van de mooiste grachten, om de hoek van de Brouwersgracht, de gezellige Jordaan en het Centraal Station staat het prachtige monumentale pand “De Sonneblom” (1614) met zijn statige, classicistische zandstenen gevel (1768). Het pand, met vernieuwde fundering, valt op in het gevelbeeld aan de gracht, door zijn extra breedte en hoogte. In het houten fronton prijkt boven twee palmbladeren een zonnebloem als toespeling op de eeuwenoude naam. Aan de tuinzijde van het pand bevindt zich het lichte, met oog voor detail gerenoveerde appartement van 179m2 met patio en tuin, noordwest georiënteerd, van ca. 26 meter diep inclusief een tuinhuis. Het appartement, dat gelegen is op bel-etage en souterrain, beschikt over een riante hoge stijlkamer, een grote woonkeuken met toegang tot de tuin en patio, twee slaapkamers met badkamer en suite en een separaat toilet.

Indeling
De hardstenen trap leidt u naar de monumentale voordeur op de bel-etage. Hierachter bevindt zich een klassieke entree met een marmeren vloer en lambrisering. De wanden en het ca. 4 meter hoge plafond zijn gedecoreerd met originele achttiende-eeuwse lijsten en ornamenten (Lodewijk XV-stijl) met kroonluchter. Deze gemeenschappelijke hal geeft toegang tot het stijlvolle en lichte appartement aan de tuinzijde van het pand. In deze hal is tevens een extra toegang tot de fietsenberging en het souterrain. Het appartement is, na een eerdere renovatie, teruggebracht naar een heldere indeling met een stijlvolle afwerking door het toepassen van met zorg uitgekozen materialen.
Opvallend bij binnenkomst is het daglicht, dat de gang binnenvalt via de patio en de raampartij vanuit de stijlkamer aan de tuinzijde. De slaapkamer grenzend aan de hal en de patio, is voorzien van een douche en toilet en suite met daarboven de mogelijkheid voor bergruimte. De sfeervolle hoge houten dubbele deuren en houten vloer zijn afkomstig van Piet Jonker.

Via enkele treden bereikt u de stijlkamer. Drie imposante raampartijen in de stijlkamer bieden een prachtig zicht op de mooi aangelegde tuin. Pronkstuk in de stijlkamer vormt de marmeren schouw met aan weerszijden ingebouwde boekenkasten. Het geornamenteerde plafond en de wanden vervolmaken samen met de originele houten vloer deze achttiende-eeuwse ruimte. De stijlkamer geeft via openslaande deuren toegang tot een plat in de patio. Tevens is er een aanpalende diepe bergruimte waar zich de cv-installatie bevindt.
Een moderne houten trap brengt u naar het souterrain waar zich de ruime woonkeuken bevindt met twee grote ramen en openslaande deuren naar de tuin. Onder de schuiframen is een bank gecreëerd met daaronder verwarming, een fijne plek met zicht op de prachtige tuin. De keuken kan in reeds bestaande stijl worden vervolmaakt door gebruik te maken van houten betimmeringen of naar eigen inzicht worden vormgegeven. Op de vloer liggen tweehonderd jaar oude Fransen plavuizen met vloerverwarming. Via de naastgelegen bergruimte is er een toegang tot de patio.
Het separate toilet onder de trap naar het souterrain is voorzien van een porseleinen toiletpot met in blauw beschilderde decoratie.

De master bedroom is voorzien van een ruime inbouwkast. Hierin is een blinde toegang tot de berging in het souterrain, met de fietsenberging en de meterkast. De badkamer en suite bevindt zich in de patio en ontvangt daglicht via twee daklichten en een te openen raampartij. Deze ruimte is volledig afgewerkt in een zandkleurige beton ciré met vloerverwarming. Een origineel vormgegeven wastafelmeubel met een betonnen dubbele wasbak met inbouw wandkranen, toilet en een door een glazen wand gescheiden douche met een inbouw regendouche maken de ruimte compleet.

De in klassiek Franse landschapsstijl aangelegde tuin ademt sereniteit en stilte uit; een oase van rust in de dynamiek van de grachtengordel. De tuin maakt onderdeel uit van de Amsterdamse keurtuinen wat ervoor heeft gezorgd dat de cultuurhistorische waarde altijd behouden in gebleven. Naast de bloeiende en winterharde aanplant staan er aan het uiteinde van het perceel twee goed onderhouden hoge rode beukenbomen die veel privacy bieden. Er zijn meerdere zitplekken gecreëerd om op verschillende momenten van de dag heerlijk te genieten van de zon. Het houten tuinhuis kan worden gebruikt als berging of getransformeerd worden tot volwaardig gastenvertrek.

Omgeving

Het grachtenpand ligt aan de westelijke kant van de grachtengordel op loopafstand van het Centraal Station en de Haarlemmerstraat met tal van bijzondere winkels. Op zaterdag vindt u de markt op de Noordermarkt en Lindengracht. Op maandag is er markt op de Noordermarkt en Westerstraat en op woensdag is de biologische markt op Haarlemmerplein. Daarnaast zijn er vele leuke terrasjes en eethuisjes op loopafstand, kortom een perfecte locatie voor de liefhebber van de Amsterdamse binnenstad. Met de auto is de locatie goed te bereiken via de Prins Hendrikkade en de IJtunnel.

Bijzonderheden:

-Fundering vernieuwd
-Recent gerenoveerd
-Appartement 179 m2 over twee verdiepingen aan tuinzijde
-Eigen grond
-Volledig voorzien van vloerverwarming (m.u.v. de stijlkamer) en te reguleren per kamer
-Servicekosten € 265,67 per maand
-Bijzonder diepe, aangelegde tuin van ca. 136m2 (excl. tuinhuis, ca. 22m2), Patio ca. 12m2
-Twee fiets-parkeerplekken in de gemeenschappelijke berging in het souterrain met uitgang naar de gracht. Bereikbaar vanuit het appartement en vanaf de gracht.


*** English text***

On one of the most beautiful canals, around the corner from the Brouwersgracht, the cozy Jordaan and the Central Station is the beautiful monumental building "De Sonneblom" (1614) with its stately, classicist sandstone facade (1768). The building, with a renewed foundation, stands out in the facade on the canal, because of its extra width and height. The wooden pediment has a sunflower above two palm leaves as an allusion to the ancient name. On the garden side of the property is the bright apartment of 179m2, which has been renovated with an eye for detail, with a patio and garden, oriented to the northwest, of approx. 26 meters deep, including a garden house. The apartment, which is located on the ground floor and basement, has a spacious high style room, a large kitchen with access to the garden and patio,

Layout
The hard stone stairs lead you to the monumental front door on the first floor. Behind this is a classic entrance with a marble floor and panelling. The walls and the approximately 4 meters high ceiling are decorated with original eighteenth-century moldings and ornaments (Louis XV style) with chandelier. This communal hall gives access to the stylish and bright apartment on the garden side of the building. This hall also has extra access to the bicycle shed and the basement. After a previous renovation, the apartment has been brought back to a clear layout with a stylish finish by using carefully selected materials.
Striking upon entering is the daylight that enters the corridor through the patio and the windows from the period room on the garden side. The bedroom, adjacent to the hall and the patio, has a shower and toilet en suite with the possibility for storage space above. The attractive high wooden double doors and wooden floor come from Piet Jonker.

You reach the period room via a few steps. Three imposing windows in the period room offer a beautiful view of the beautifully landscaped garden. The showpiece in the period room is the marble fireplace with built-in bookcases on both sides. The ornate ceiling and walls, together with the original wooden floor, complete this eighteenth-century room. The period room gives access to a shelf in the patio through French doors. There is also an adjacent deep storage space where the central heating system is located.
A modern wooden staircase takes you to the basement where the spacious kitchen diner is located with two large windows and patio doors to the garden. A sofa has been created under the sliding windows with heating underneath, a nice place with a view of the beautiful garden. The kitchen can be completed in an existing style by using wooden panelling or designed to your own liking. On the floor are two hundred year old French tiles with underfloor heating. Through the adjacent storage room there is access to the patio.
The separate toilet under the stairs to the basement has a porcelain toilet bowl with decoration painted in blue.

The master bedroom has a spacious built-in wardrobe. This has blind access to the storage room in the basement, with the bicycle storage room and the meter cupboard. The bathroom en suite is located in the patio and receives daylight through two skylights and a window that can be opened. This space is completely finished in a sand-colored concrete ciré with underfloor heating. An original designed washbasin furniture with a concrete double sink with built-in wall taps, toilet and a shower separated by a glass wall with a built-in rain shower complete the space.

The garden, laid out in classical French landscape style, exudes serenity and silence; an oasis of peace in the dynamics of the canal belt. The garden is part of the Amsterdam inspection gardens, which has ensured that the cultural-historical value has always been preserved. In addition to the flowering and hardy plantings, there are two well-maintained tall red beech trees at the end of the plot, which offer a lot of privacy. Several seating areas have been created to enjoy the sun at different times of the day. The wooden garden house can be used as a storage room or transformed into a fully-fledged guest room.

Surroundings
The canal house is located on the western side of the canal belt, within walking distance of Central Station and the Haarlemmerstraat with numerous special shops. On Saturdays you will find the market on the Noordermarkt and Lindengracht. On Mondays there is a market on the Noordermarkt and Westerstraat and on Wednesdays there is an organic market on Haarlemmerplein. In addition, there are many nice terraces and eateries within walking distance, in short, a perfect location for lovers of the Amsterdam city center. The location is easily accessible by car via the Prins Hendrikkade and the IJtunnel.

Details:

-Foundation renewed
-Recently renovated
-Apartment 179 m2 over two floors on the garden side
-Own land
-Fully equipped with underfloor heating (with the exception of the period room) and can be regulated per room
-Service costs € 265.67 per month
-Particularly deep, landscaped garden of approx. 136m2 (excluding garden house, approx. 22m2), Patio approx. 12m2
-Two bicycles - parking spaces in the communal storage room in the basement with exit to the canal. Accessible from the apartment and from the canal.
Meer lezen
Minder lezen
Pieter Joep van den Brink
Uw qualis-makelaar
Pieter Joep van den Brink
Carla van den Brink Makelaars
De Lairessestraat 123
1075 HH Amsterdam
020-671 72 72
Contact met de makelaar
Herengracht 14 B, Amsterdam foto-1
Herengracht 14 B is succesvol verkocht door Carla van den Brink Makelaars

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken