Amstel 75, Amsterdam foto-1
Amsterdam

Amstel 75

€ 3.200.000 k.k.
Verkocht
Amstel 75, Amsterdam foto-0
Amstel 75, Amsterdam foto-1
Amstel 75, Amsterdam foto-2
Amstel 75, Amsterdam foto-3
Amstel 75, Amsterdam foto-4
Amstel 75, Amsterdam foto-5
Amstel 75, Amsterdam foto-6
Amstel 75, Amsterdam foto-7
Amstel 75, Amsterdam foto-8
Amstel 75, Amsterdam foto-9
Amstel 75, Amsterdam foto-10
Amstel 75, Amsterdam foto-11
Amstel 75, Amsterdam foto-12
Amstel 75, Amsterdam foto-13
Amstel 75, Amsterdam foto-14
Amstel 75, Amsterdam foto-15
Amstel 75, Amsterdam foto-16
Amstel 75, Amsterdam foto-17
Amstel 75, Amsterdam foto-18
Amstel 75, Amsterdam foto-19
Amstel 75, Amsterdam foto-20
Amstel 75, Amsterdam foto-21
Amstel 75, Amsterdam foto-22
Amstel 75, Amsterdam foto-23
Amstel 75, Amsterdam foto-24
Amstel 75, Amsterdam foto-25
Amstel 75, Amsterdam foto-26
Amstel 75, Amsterdam foto-27
Amstel 75, Amsterdam foto-28
Amstel 75, Amsterdam foto-29
Amstel 75, Amsterdam foto-30
Amstel 75, Amsterdam foto-31
Amstel 75, Amsterdam foto-32
Amstel 75, Amsterdam foto-33
Amstel 75, Amsterdam foto-34
Amstel 75, Amsterdam foto-35
Amstel 75, Amsterdam foto-36
Amstel 75, Amsterdam foto-37
Amstel 75, Amsterdam foto-38
Amstel 75, Amsterdam foto-39
Amstel 75, Amsterdam foto-40
Amstel 75, Amsterdam foto-41
Amstel 75, Amsterdam foto-42
Amstel 75, Amsterdam foto-43
Amstel 75, Amsterdam foto-44
Amstel 75, Amsterdam foto-45
Amstel 75, Amsterdam foto-46
Amstel 75, Amsterdam foto-47
Amstel 75, Amsterdam foto-48
Amstel 75, Amsterdam foto-49
Amstel 75, Amsterdam foto-50
Amstel 75, Amsterdam foto-51
Amstel 75, Amsterdam foto-52
Amstel 75, Amsterdam foto-53
Verkocht
Amstel 75, Amsterdam foto-2
Amstel 75, Amsterdam foto-3
+54
Perceeloppervlakte
92 m²
Woonoppervlakte
301 m²
Inhoud
980 m³
Amstel 75 is succesvol verkocht door Carla van den Brink Makelaars

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken

Omschrijving

Uniek geheel pand aan de Amstel recht tegenover de MAGERE BRUG met vanaf elke verdieping magisch uitzicht over deze prachtige bezienswaardigheid van Amsterdam. Het woonhuis heeft een totale woonoppervlakte van 300 m2, maar voelt zelfs nog ruimer door de zeer speelse indeling verdeeld over maar liefst 5 woonlagen. Naast de patio stadstuin op de begane grond, bevindt er zich ook nog een royaal dakterras aan de achterzijde, alsmede een uniek dakterras met veel privacy op de bovenste verdieping die een ongekend mooi uitzicht geeft over de Amstel, de magere brug en over de daken van het echte Amsterdamse uitzicht met grachtenpanden waar onze hoofdstad bekend om staat.

De afwerking is subliem, er is gekozen voor een stijlvolle afwerking waarbij de authentieke details mooi samen komen met modern design van de drie badkamers en de geplaatste verbindingstrappen met glasombouw. Deze zorgen voor bijzonder veel lichtinval in het al zo ruime pand. Een bijzonder Rijksmonument met nieuwe fundering op een A-locatie in het centrum van Amsterdam gelegen op eigen grond.

Indeling:

Het woonhuis is verdeeld over een bel-etage, 1e , 2e en derde verdieping alsmede een souterrain en kent de volgende indeling:

Bel-etage: Middels een bordes trap toegang naar de hoofdingang. Glazen vestibule, entree naar de woonkamer die door middel van de zeer hoge raampartijen aan de voorzijde veel lichtinval heeft. Dit wordt nog eens versterkt door de patio tussenruimte die centraal in de woning is gelegen. De woonverdieping is smaakvol afgewerkt met een rustieke houten vloer, een charmant balkenplafond en een sfeervolle open haard met marmeren schouw. Vanaf de voorzijde is er mooi uitzicht over het vaarwater van de Amstel alsmede op de bekende Magere Brug. In het ruime achterhuis is de moderne woonkeuken gesitueerd met houten fronten en stoer stenen blad. Deze beschikt over alle denkbare inbouwapparatuur, een open haard en een grote tegelvloer. Middels een wenteltrap bij het lichthof en via een afsluitbaar vide zijn de overige verdiepingen te bereiken.

Souterrain: Toegang middels een eigen entree onder de bordestrap aan de voorzijde: hal, binnenkomst in de ruime kamer die voor diverse doeleinden gebruikt zou kunnen worden, onder andere als kantoor of als zitkamer. De tweede hal met toilet verbindt de voorkamer met het achterhuis en is thans ingericht als logeer-/slaapkamer en beschikt over een eigen badkamer met speels ingedeeld bad, een inloopdouche en een handig opgesteld wasmeubel. Aan de voorzijde van deze verdieping is nog een extra kamer die handig voor opslag gebruikt kan worden.

Eerste verdieping: De eerste verdieping is helemaal ingericht als master bedroom en kan oprecht gekenmerkt worden als de slaapkamer met het mooiste uitzicht van Amsterdam. Wakker worden en vanuit bed zicht hebben op de voorbij varende bootjes op de Amstel! De unieke plafondhoogte, hoge raampartijen en een open haard maken de gehele sfeer af. Er is een zeer royale op maat gemaakte walk in closet

gecreëerd en de gehele ruimte in het achterhuis in ingericht als badkamer. Deze beschikt over een ligbad, een zeer groot wastafelmeubel met dubbele wasbak, een toilet, een bidet en een inloopdouche. De bijzondere lichtstrook die geplaatst is in de badkamer zorgt ervoor dat het geheel in moderne stijl is afgewerkt.

Tweede verdieping: Deze gehele etage is ingedeeld als een zelfstandig appartement waarbij er een fijne woon-/slaapkamer aan de voorzijde gelegen is, met een keuken aan het lichthof voorzien van diverse comfort en centraal in het midden de verzorgde badkamer voorzien van douche, wastafel en toilet. Vanaf het trappenhuis met glazen ombouw is er aan de achterzijde toegang naar het zeer grote dakterras van 18 m2.

Derde verdieping: Vanaf de binnendoor trap vanuit de tweede verdieping is er toegang naar de kapverdieping, waar zich twee ruimtes/kamers bevinden die zich uitstekend lenen voor opslag en als mooie fitnessruimte. Vanaf de voorste kamer is er een trap die naar het dakterras op de bovenste verdieping leidt. Deze heeft een uniek en spectaculair uitzicht over de prachtige grachtenpanden aan de Amstel, het vaarwater met de bootjes en uiteraard het zicht op de Magere Brug. Voorzien van een buitendouche.

Kenmerken:

- Gelegen op eigen grond
- Conform de nen2580 meting bedraagt de totale woonoppervlakte 300,08m2.
- Conform de nen2580 meting bedraagt de totale oppervlakte van de dakterassen 38,86 m2.
- Gelegen in een karakteristiek pand welke gekenmerkt is als een Rijksmonument en gebouwd in 1905.
- Zeer charmante woning met direct uitzicht op de mooie Magere Brug.
- Twee royale dakterrassen en een patio tuin, zonnig, veel privacy en fantastisch uitzicht.
- Geheel pand aan de Amstel!
- Kadastraal bekend; Gemeente Amsterdam, sectie O, nummer 897, kadastrale grootte 92 m2
- Gelegen op een fantastische locatie in het centrum van Amsterdam, met alle voorzieningen zeer nabij.
- Nieuwe fundering

Omgeving: Op een unieke locatie ligt dit prachtige grachtenpand van 300 m². In het centrum, om de hoek van de Theater Carré en de Hermitage, met uitzicht op de Amstel en de Magere Brug. In de directe omgeving liggen ook de Stopera, Artis en het Rembrandtplein. Het centrum is aangewezen als Unesco Erfgoed. Wonen en werken aan een rustige gracht, met op loopafstand winkels, sportfaciliteiten en de gezelligheid van vele restaurants en café´s. Voor de boodschappen kunt u terecht bij de Spar, maar voor de liefhebber garandeert de nabijheid van de Utrechtsestraat ook vele gespecialiseerde winkels. Middels de uitvalswegen S116 (IJ-tunnel), S112 (Weesperstraat) is de Ring A-10 zeer goed bereikbaar. Tevens bevinden zich uitstekende openbaar vervoerverbindingen in de directe nabijheid van het huis. De metro is aan het einde van de straat en om de hoek bij de Stopera.


*************

Unique whole building on the Amstel opposite of the MAGERE BRUG with magical views from all floors over this beautiful Amsterdam landmark. The house has a total living area of ??300 m2, but feels even more spacious due to the playful layout spread over 5 floors. In addition to the patio city garden on the ground floor, there is also a spacious rooftop terrace at the rear, as well as a unique rooftop terrace with a lot of privacy on the top floor, which offers an unprecedented beautiful view over the Amstel, the Magere Brug and the real Amsterdam view with canal houses that our capital is known for.

The finishing is sublime. The building has authentic details which combine nicely with the modern design of the three bathrooms and the connecting stairs with glass casing. These provide a lot of light in the already spacious building. A special national monument with new foundations on an A-location in the centre of Amsterdam located on its own land.

Layout:

The house is divided over a first floor, second and third floor as well as a basement and has the following layout:

First floor: Access to the main entrance via a landing staircase. Glass vestibule, entrance to the living room with a lot of light through the high windows at the front. This is further enhanced by the patio space that is located in the centre of the house. The living area is tastefully finished with a rustic wooden floor, a charming beamed ceiling and an attractive marble fireplace. In the front of the building there is a beautiful view over the water of the Amstel as well as the famous Magere Brug. In the annex is the modern kitchen with wooden fronts and sturdy stone top. This has all built-in appliances, a fireplace and a large tile floor. The other floors can be reached by a spiral staircase at the light court and via a lockable loft.

Basement: Access through the private entrance under the steps at the front: hall, entrance into the spacious room which could be used for various purposes, such as an office or as a sitting room. The second hall with toilet connects the front room to the annex and is now furnished as a guest / bedroom and has a private bathroom with a playfully arranged bath, a walk-in shower and a conveniently arranged washbasin. At the front of this floor is an extra room that can be used for storage.

First floor: The first floor is fully furnished as a master bedroom that could be characterized as the bedroom with the best view of Amsterdam. Wake up and have a view of the passing boats on the Amstel from your bed! The unique ceiling height, high windows and a fireplace complete the entire atmosphere. There is a very generous custom-made walk-in closet. The entire space in the back of the house functions as a bathroom with a bath, a very large washbasin with double sink, a toilet, a bidet and a walk-in shower. The special light strip placed in the bathroom ensures that the space is finished in a modern style.

Second floor: This entire floor is classified as an independent apartment where a nice living / bedroom is located at the front, with a kitchen at the with various comfort. In the middle of this floor is the well-kept bathroom with shower, sink and toilet. From the staircase with glass conversion there is access at the rear to the large rooftop terrace of 18 m2.

Third floor: From the internal staircase from the second floor there is access to the top floor, where there are two rooms that could be ideal for storage or as a nice gym. From the front room, there is a staircase that leads to the rooftop terrace on the top floor. This has a unique and spectacular view over the beautiful canal houses on the Amstel, the waterway with the boats and of course the view of the Magere Brug. Equipped with an outdoor shower.

Characteristics:

- Located on private land
- In accordance with the nen2580 measurement, the total living area is 300.08m2.
- In accordance with the nen2580 measurement, the total surface area of ??the roof axes is 38.86 m2.
- Located in a building that is characterized as a National Monument and built in 1905.
- Very charming house with direct view of the beautiful Magere Brug.
- Two spacious rooftop terraces and a patio garden, sunny, lots of privacy and fantastic views.
- Entire building on the Amstel!
- Cadastral known; Municipality of Amsterdam, section O, number 897, cadastral size 92 m2
- Located in a fantastic location in the centre of Amsterdam, with all amenities very close by.
- New foundation


Surroundings: This beautiful 300 m² canal house is located at a unique location. In the city centre of Amsterdam just around the corner from the Theatre Carré and the Hermitage, with a view over the Amstel and the ‘Magere Brug’. The Stopera, Artis and Rembrandtplein are also in the immediate vicinity. This area has been designated as Unesco World Heritage. This object is perfect for living and working on a quiet canal, with shops, sports facilities and many restaurants and cafes within walking distance. For groceries you can go to the Spar, but the Utrechtsestraat also guarantees many specialized shops. The highway Ring A-10 is very easily accessible through the highways S116 (IJ tunnel), S112 (Weesperstraat). There is also excellent public transport connections with the rest of the city. The metro is at the end of the street and around the corner from the Stopera.
Meer lezen
Minder lezen
Pieter Joep van den Brink
Uw qualis-makelaar
Pieter Joep van den Brink
Carla van den Brink Makelaars
De Lairessestraat 123
1075 HH Amsterdam
020-671 72 72
Contact met de makelaar
Amstel 75, Amsterdam foto-1
Amstel 75 is succesvol verkocht door Carla van den Brink Makelaars

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken