Allard Piersonstraat 7 /3+4, Amsterdam foto-1
Amsterdam

Allard Piersonstraat 7 /3+4

€ 1.175.000 k.k.
Verkocht
Allard Piersonstraat 7 /3+4, Amsterdam foto-0
Allard Piersonstraat 7 /3+4, Amsterdam foto-1
Allard Piersonstraat 7 /3+4, Amsterdam foto-2
Allard Piersonstraat 7 /3+4, Amsterdam foto-3
Allard Piersonstraat 7 /3+4, Amsterdam foto-4
Allard Piersonstraat 7 /3+4, Amsterdam foto-5
Allard Piersonstraat 7 /3+4, Amsterdam foto-6
Allard Piersonstraat 7 /3+4, Amsterdam foto-7
Allard Piersonstraat 7 /3+4, Amsterdam foto-8
Allard Piersonstraat 7 /3+4, Amsterdam foto-9
Allard Piersonstraat 7 /3+4, Amsterdam foto-10
Allard Piersonstraat 7 /3+4, Amsterdam foto-11
Allard Piersonstraat 7 /3+4, Amsterdam foto-12
Allard Piersonstraat 7 /3+4, Amsterdam foto-13
Allard Piersonstraat 7 /3+4, Amsterdam foto-14
Allard Piersonstraat 7 /3+4, Amsterdam foto-15
Allard Piersonstraat 7 /3+4, Amsterdam foto-16
Allard Piersonstraat 7 /3+4, Amsterdam foto-17
Allard Piersonstraat 7 /3+4, Amsterdam foto-18
Allard Piersonstraat 7 /3+4, Amsterdam foto-19
Allard Piersonstraat 7 /3+4, Amsterdam foto-20
Allard Piersonstraat 7 /3+4, Amsterdam foto-21
Allard Piersonstraat 7 /3+4, Amsterdam foto-22
Allard Piersonstraat 7 /3+4, Amsterdam foto-23
Allard Piersonstraat 7 /3+4, Amsterdam foto-24
Allard Piersonstraat 7 /3+4, Amsterdam foto-25
Allard Piersonstraat 7 /3+4, Amsterdam foto-26
Allard Piersonstraat 7 /3+4, Amsterdam foto-27
Allard Piersonstraat 7 /3+4, Amsterdam foto-28
Allard Piersonstraat 7 /3+4, Amsterdam foto-29
Allard Piersonstraat 7 /3+4, Amsterdam foto-30
Allard Piersonstraat 7 /3+4, Amsterdam foto-31
Allard Piersonstraat 7 /3+4, Amsterdam foto-32
Allard Piersonstraat 7 /3+4, Amsterdam foto-33
Allard Piersonstraat 7 /3+4, Amsterdam foto-34
Allard Piersonstraat 7 /3+4, Amsterdam foto-35
Allard Piersonstraat 7 /3+4, Amsterdam foto-36
Allard Piersonstraat 7 /3+4, Amsterdam foto-37
Allard Piersonstraat 7 /3+4, Amsterdam foto-38
Allard Piersonstraat 7 /3+4, Amsterdam foto-39
Allard Piersonstraat 7 /3+4, Amsterdam foto-40
Allard Piersonstraat 7 /3+4, Amsterdam foto-41
Allard Piersonstraat 7 /3+4, Amsterdam foto-42
Allard Piersonstraat 7 /3+4, Amsterdam foto-43
Allard Piersonstraat 7 /3+4, Amsterdam foto-44
Allard Piersonstraat 7 /3+4, Amsterdam foto-45
Verkocht
Allard Piersonstraat 7 /3+4, Amsterdam foto-2
Allard Piersonstraat 7 /3+4, Amsterdam foto-3
+46
Aantal kamers
7
Woonoppervlakte
178 m²
Inhoud
569 m³
Allard Piersonstraat 7 /3+4 is succesvol verkocht door Carla van den Brink Makelaars

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken

Omschrijving

- - - English text below - - -

Uniek appartement (178 m2) voor beleggers/woningdelers met de mogelijkheid tot 3 zelfstandige woningen of bewoning door 1 familie als groot dubbel bovenhuis!

Dit appartement is gelegen op de derde en vierde verdieping op de hoek van de Allard Piersonstraat en het Da Costaplein. Door de hoekligging en de velen ramen is er een prachtige lichtinval in het appartement. Midden in Oud West aan een autoluw plein, een echte parel in Amsterdam! Een eigen voordeur op de tweede verdieping, een heerlijk beschut balkon aan de achterzijde, een dakterras met een uniek uitzicht over Amsterdam, 5 slaapkamers, (waarvan 2 volledige apart te gebruiken studio's), 4 badkamers en 4 toiletten maken dit tot een fantastisch object.

Het appartement is verdeeld over twee verdiepingen en kent de volgende indeling:

Derde verdieping
Via de ingang aan de straat brengt de trap je naar de voordeur op de tweede verdieping. Overloop, hal met garderobe. Vanuit de hal toegang tot de heerlijke lichte woonkamer met open keuken. De living heeft dubbele openslaande deuren naar het beschutte balkon aan de achterzijde. Aan de voorzijde een frans balkon met zicht over het mooie groene Da Costaplein. De open keuken is voorzien van alle benodigde apparatuur. Zes pits Boretti fornuis met grote oven, afzuigkap, afwasmachine en ijskast en vriezer.
Vanuit de hal zijn tevens de slaapkamer met met raam aan het rustige Da Costaplein en aparte badkamer gesitueerd. De badkamer is voorzien van een inloopdouche, toilet, wastafel met meubel en handdoek radiator. De heerlijke grote slaapkamer heeft grote plafondhoge inbouwkasten. Vanuit de overloop is tevens de studio te bereiken met eigen keuken en aparte badkamer. De badkamer is voorzien van een douche, toilet, handdoek radiator en wastafel.

Vierde verdieping
Ruime overloop met daklicht en toegang tot de de kapverdieping. Vanuit de overloop bereik je de verschillende vertrekken. Aan de linkerzijde bevindt zich een aparte studio met eigen badkamer en keukenblok. Door het daklicht is dit een heerlijke lichte ruimte. De badkamer is voorzien van een douche, toilet en wastafel. Tevens, vanuit de overloop, geeft een extra deur toegang tot een aparte ruimte met wasmachine- droger aansluiting en de CV. Twee slaapkamers, waarvan een met ingebouwde kastenwand zijn ook aan de achterzijde gelegen. In de hoek aan de voorzijde zijn de woonkamer met open keuken en de badkamer gesitueerd. De badkamer is voorzien van een douche, toilet en wastafel. De open keuken is voorzien van alle benodigde apparatuur. Vanuit de keuken is het dakterras te bereiken via een luik. Het dakterras heeft een fantastisch uitzicht over de stad. 

Ligging en Bereikbaarheid
Het appartement is gelegen in Oud-West op slechts 200 meter van de Jordaan en een paar minuten van het historische Centrum. Het Da Costaplein is autoluw, kindvriendelijk en heerlijk groen en rustig. Een verborgen parel in Amsterdam! Voor de dagelijkse boodschappen kunt u terecht bij de Albert Heijn op de Bilderdijkstraat. De Ten Katenmarkt, Noordermarkt en Westermarkt liggen om de hoek. In Oud West o.a. op de Bilderdijkstraat, de Clerqstraat en de Kinkerstraat zijn tal van gezellige lunchrooms, cafe's, restaurants en kleine buurtwinkels te vinden. De unieke "Hallen" zijn een samensmelting van lunchrooms, restaurants, bars, theater, jazzclub, bibliotheek, museum en bioscoop. Winkelen in de gezellige "9 straatjes" kan op loopafstand. Talrijke culturele bezienswaardigheden in de nabijheid. Het Anne Frank Huis, het Rijskmuseum, van Gogh museum, Stedelijk Museum en Concertgebouw liggen op enkele minuten fietsen. Voor sport en ontspanning zijn het Rembrandtpark en het Vondelpark centraal gelegen.

Het openbaar vervoer is uitstekend bereikbaar (tram 3,5,13,17, en 19 liggen om de hoek). Amsterdam Centraal ligt in de nabijheid. Diverse uitvalswegen en de Ringweg A10 zijn gemakkelijk te bereiken. Schiphol Airport ligt op 20 minuten rijden.

Vereniging van Eigenaren
De VvE heeft een wijziging splitsingsakte in voorbereiding. Alle stukken zijn gereed en het dossier ligt ter afronding bij de notaris.

Dak
Recent heeft er een wijziging splitsing plaatsgevonden, hierbij is het gehele dak eigendom geworden van het verkochte (A6), er is een bouwkundige keuring gemaakt waarbij de onderhoudstoestand is vastgelegd zodat koper weet welke werkzaamheden op termijn voor zijn rekening komen. Het dakterras is hiermee ook eigendom en met toestemming van de VvE aangelegd. Er is geen vergunning van de gemeente Amsterdam.

Erfpacht
De woning is gelegen op grond van de gemeente Amsterdam. Algemene Bepalingen voor voortdurende erfpacht zijn van toepassing. Huidige tijdvak loopt tot 15 november 2024. De huidige canon bedraagt EUR 128,47 (periode 16 april 2021 t/m 15 april 2022). Jaarlijkse indexering van toepassing. De aanvraag voor afkoop eeuwigdurende erfpacht is op 8 december 2020 gedaan, verwachting is door de spijtoptanten regeling dat deze woning alsnog tegen de gunstige voorwaarden kan overstappen.

Koopakte
In dit dossier is vast notaris Spier & Hazenberg van toepassing, concept koopakte is bij de stukken toegevoegd. In eerste aanleg zal A6 worden geleverd, onherroepelijke volmachten tot wijziging naar A7 liggen bij genoemde notaris klaar en zullen na toestemming Grondzaken van de Gemeente Amsterdam worden gepasseerd.

Oplevering
De oplevering zal in overleg plaatsvinden.

Bijzonderheden
- Uniek appartement gelegen op de hoek van de Allard Piersonstraat en het Da Costaplein.
- Conform NEN2580 bedraagt de woonoppervlakte 178 m2.
- Gebruiksmogelijkheden: Dubbel bovenhuis van 178 m2 of 3 zelfstandige woningen. Vergunning reeds verleend.
- Ideaal geschikt voor woningdelers!
- 5 slaapkamers (waarvan 2 volledige apart te gebruiken studio's), 4 badkamers, 4 toiletten.
- Prachtige hoekligging met mooie lichtinval door de vele ramen.
- Dakterras en irrigatie systeem 2017
- 1 balkon
- Midden in Oud West op een heerlijke rustige plek.
- Wijds uitzicht en veel groen.
- Volledig naar eigen smaak in te delen.
- 2007 volledige renovatie
- Dubbel glas 2007
- Schilderwerk 2019
- 5 slaapkamers (waarvan 2 volledige apart te gebruiken studio's), 4 badkamers, 4 toiletten
- VvE bijdrage bedraagt thans EUR 176,88.
- Gelegen op erfpacht
- Gemeentelijk monument
- Vaste notaris Spier & Hazenberg

- - - English text - - -

Unique apartment (178 m2) for investors/home sharers with the possibility of creating 3 independent homes or occupancy by one family as a large double upper house!

This apartment is located on the third and fourth floor on the corner of Allard Piersonstraat and Da Costaplein. Due to the corner location and the many windows there is a beautiful light in the apartment. In the middle of the district "Oud West" on a car-free square, a real pearl in Amsterdam! A private front door on the second floor, a lovely sheltered balcony at the rear, a roof terrace with a unique view over Amsterdam, 5 bedrooms (of which 2 are completely separate studios), 4 bathrooms and 4 toilets make this a fantastic object.

Third floor
Through the main entrance on the street, the stairs take you to the front door on the second floor. Landing, hall with wardrobe. The hallway gives access to the lovely bright living room with open kitchen. The living room has double doors to the sheltered balcony at the rear. At the front you will find a French balcony with a view over the beautiful green Da Costaplein. The open kitchen is provided with all necessary equipment. Six burner Boretti stove with large oven, extractor hood, dishwasher and refrigerator and freezer.
The bedroom with a window to the quiet Da Costaplein and separate bathroom are also reachable passing the hallway. The bathroom has a walk-in shower, toilet, washbasin with furniture and towel radiator. The lovely master bedroom has large ceiling-high fitted wardrobes. The landing also gives access to the studio with its own kitchen and separate bathroom. The bathroom has a shower, toilet, towel radiator and sink.

Fourth floor
Spacious landing with skylight and access to the top floor. The landing gives access to the different rooms. On the left side a separate studio with its own bathroom and kitchenette is situated. The skylight makes this a wonderfully light space. The bathroom has a shower, toilet and sink. Also, crossing the landing, an extra door gives access to a separate room with washer-dryer connection and the central heating. Two bedrooms, one with built-in wardrobes, are also located at the rear. The living room with open kitchen and bathroom are located in the corner at the front. The bathroom has a shower, toilet and sink. The open kitchen is provided with all necessary equipment. The roof terrace can be reached out of the kitchen through a hatch. The roof terrace has a fantastic view over the city.

Location and Accessibility
The apartment is located in the district "Oud West" just 200 meters from the " Jordaan" district and a few minutes from the historic Center. Da Costaplein is car-free, child-friendly and wonderfully green and quiet. A hidden gem in Amsterdam! For daily shopping you can go to the Albert Heijn on the Bilderdijkstraat. The Ten Katenmarkt, Noordermarkt and Westermarkt are just around the corner. In Oud West, among others on the Bilderdijkstraat, the Clerqstraat and the Kinkerstraat, you will find numerous cozy lunchrooms, cafes, restaurants and small local shops. The unique "Halls" are an amalgamation of lunchrooms, restaurants, bars, theatre, jazz club, library, museum and cinema. Shopping in the cozy "9 streets" is within walking distance. Numerous cultural attractions in the vicinity. The Anne Frank House, the Rijksmuseum, Van Gogh museum, Stedelijk Museum and Concertgebouw are a few minutes by bike. For sports and relaxation, the Rembrandtpark and the Vondelpark are centrally located.

Public transport is easily accessible (tram 3,5,13,17 and 19 are just around the corner). Amsterdam Central is nearby. Various roads and the A10 ring road are within easy reach. Schiphol Airport is a 20-minute drive away.

Owners Association
The Owners Association is preparing an amendment to the deed of division. All documents are ready and the file is at the notary for finalization.

Roof
A change of division has recently taken place, whereby the entire roof has become the property of the sold (A6), a building inspection has been made in which the maintenance condition is recorded so that the buyer knows which work will be for his account in the long term. The roof terrace is also owned and built with permission from the Owners Association. There is no permit from the municipality of Amsterdam.

Ground lease
The property is located on the grounds of the municipality of Amsterdam. General Provisions for continuous leasehold apply. The current period runs until November 15, 2024. The current canon is EUR 128.47 (period April 16, 2021 to April 15, 2022). Annual indexing applies. The application for the surrender of a perpetual leasehold was made on December 8, 2020, the expectation is that this property can still switch under the favorable conditions due to the regretful optants arrangement.

Deed of sale
In this file, civil-law notary Spier & Hazenberg is applicable, the draft deed of sale has been added to the documents. In the first instance, A6 will be delivered, irrevocable powers of attorney to change to A7 are available at the aforementioned civil-law notary and will be passed after permission from the Municipality of Amsterdam.

Delivery
Delivery will take place in consultation.

Particularities
- Unique apartment located on the corner of Allard Piersonstraat and Da Costaplein.
- In accordance with NEN2580, the living area is 178 m2.
- Usability: Double upper house of 178 m2 or 3 independent houses. License already granted.
- Ideally suited for home sharers!
- 5 bedrooms (of which 2 are completely separate studios), 4 bathrooms, 4 toilets.
- Beautiful corner location with beautiful light through the many windows.
- Roof terrace and irrigation system 2017
- 1 balcony
- In the middle of district "Oud West" in a wonderfully quiet area.
- Wide view and lots of greenery.
- Can be completely arranged according to your own taste.
- 2007 full renovation
- Double glass 2007
- Painting 2019
- 5 bedrooms (of which 2 are completely separate studios), 4 bathrooms, 4 toilets
- Owner association contribution currently amounts to EUR 176.88.
- Located on leasehold
- Municipal monument
Meer lezen
Minder lezen
Pieter Joep van den Brink
Uw qualis-makelaar
Pieter Joep van den Brink
Carla van den Brink Makelaars
De Lairessestraat 123
1075 HH Amsterdam
020-671 72 72
Contact met de makelaar
Allard Piersonstraat 7 /3+4, Amsterdam foto-1
Allard Piersonstraat 7 /3+4 is succesvol verkocht door Carla van den Brink Makelaars

Geen woning meer mislopen? Maak een account aan en ontvang als eerste updates over nieuwe woningen, ook in stille verkoop.

Account aanmaken