Stijlvolle woonboerderij

Deze karaktervolle woonboerderij heeft de kenmerken en sfeer van een Engels landhuis. Het landhuis ademt kwaliteit en is met zorg en kunde de laatste decennia onderhouden. De rieten kap met mooi ingepaste dakkapellen, de doordacht gesitueerde raampartijen met karakteristieke roedeverdeling en het metselwerk geven het huis de markante uitstraling die het nu heeft. Deze royale woonboerderij is prettig ruim om met een gezin te bewonen. Ieder zijn eigen plekje, maar ook die charmante living en gezellige woonkeuken om samen te komen. De fraaie tuin met verschillende bosschages en paadjes biedt volledige privacy en sluit aan op een eigen weiland. Het weiland heeft tevens een aparte brede opgang.

Eext is een geliefd Drents brinkdorp. Het dorp bevindt zich in de kern van het geroemde en beschermde stroomdal van de Drentsche Aa. Onlangs is dit hoogwaardige natuurgebied uitgeroepen tot Unesco Wereld Erfgoed.
De ligging van Eext ten opzichte van de nabijgelegen steden Groningen (25 minuten), Assen (15 minuten) en Emmen (20 minuten) is zeer gunstig. Ook het openbaar vervoer is goed geregeld. Het uitstekend geoutilleerde dorp Gieten ligt op enkele minuten rijden, Zuidlaren op circa 15 minuten. Het authentieke dorpje heeft enige voorzieningen zoals een basisschool, een supermarkt en sportvelden (voetbal en tennis) en er is een rijk verenigingsleven. Jaarlijks is Eext het podium van de Nationaal Concours Hippique.

Indeling:
Royale zij entree met garderobehoek en toilet. De woonkamer is prachtig! De oude gebinten, de open haard, de mooie houten vloer, de vele ramen en de opkamer met ondergelegen wijnkelder zorgen voor een sfeervolle ambiance. U kijkt uit over de tuin en het eigen weiland. Vanuit de woonkamer loopt u direct de royale bibliotheek met handgemaakte boekenkasten in. Naast de bibliotheek is een rustig gelegen werkkamer gesitueerd.

De woonkeuken is vanuit de centrale hal te bereiken. Deze ruimte is zeer plezierig om in te vertoeven en heeft een authentieke landelijke sfeer. Vanuit de keuken heeft u wederom prachtig zicht op de tuin. Tevens is er een bijkeuken aanwezig en daarnaast een mogelijkheid voor het creëren van een volledige badkamer (veel aansluitingen zijn reeds aanwezig).

Het achtergedeelte van de woonboerderij (de deel) biedt veel ruimte om specifieke woon- of werkwensen te vervullen. De ruimte van circa 140 m2 doet nu dienst als hobbyruimte en heeft een (gedateerd) zwembassin. Aan de deel grenzen twee afzonderlijk te bereiken bergingen met ieder een deur naar buiten. De fraaie schaapskooi staat los van het huis en biedt talloze mogelijkheden. Naast het huis ligt tevens een karakteristiek Drents stookhuisje.

Vanuit de hal bereikt u de verzorgde 1e etage. Hier bevinden zich 4 slaapvertrekken en 2 badkamers. De overloop verbindt alle vertrekken.
De ruime badkamer is voorzien van een ligbad, douche en 2 wastafels. De gastendouche en het separate toilet zijn vanuit de overloop te bereiken. Door de prachtige dakkapellen biedt de verdieping veel ruimte en valt het licht er op zeer plezierige wijze doorheen. Vanuit de voorslaapkamer heeft u uitzicht op de fraaie tuin.

Een grote bevloerde zolder onder de traditionele gedekte rieten kap is via de vlizotrap te bereiken.

Bijzonderheden:
- Aan de rand van het dorp
- Woonboerderij met landhuis sfeer
- Separate, ruime schaapskooi
- Ruime eigen kavel (totaal 8175 m2)
- Goede ontsluiting naar o.a. Groningen, Assen en Emmen
- Nabij staatsbossen en geroemde natuur
- Prachtige tuin met veel groen en volledige privacy en aansluitend eigen weiland

Voor maatvoering en indeling zie bijgeleverde tekeningen


♦ ♦ ♦
Objectcode: 07161
Adres:

Gieterstraat 1
EEXT

 
Vraagprijs: € 799.000,- k.k.
Verkoopstatus: beschikbaar
 
Soort woning: woonboerderij
Type woning: vrijstaande woning
Bouwjaar/-periode: 1906
 
Afmetingen  
Perceeloppervlakte: 8.175 m²
Woonoppervlakte: 307 m²
Oppervlakte bijgebouwen: 128 m²
Inhoud woning: 2.184 m³
 
Kenmerken  
Object: open haard • rietenkap • weiland
Omgeving: aan rustige weg • vrij uitzicht

Meer info op internet:


Directe link naar het huidige object:

Tell-a-Friend bericht

E-mailadres ontvanger:


Uw e-mailadres:


Begeleidend bericht (optioneel):
Verver Jet Winters Makelaars
Adres:

Rijksstraatweg 26 a
9752AE HAREN GN

Contactpersoon: M. Roelofs
Telefoon: 050-5340515
Website: www.ververjetwinters.nl

Qualis NVM Makelaar

Meer informatie over deze Qualis NVM Makelaar treft u hier.


Informatie aanvragen

Uw naam:


Uw e-mailadres:


Uw bericht:


– Eext – Stijlvolle woonboerderij vraagprijs: € 799.000,- k.k. Gieterstraat 1, EEXT