Op fietsafstand van de basisschool, Gymnasium Beekvliet en dagelijkse voorzieningen, op circa 15 autominuten van het NS-station ‘s-Hertogenbosch en op circa 20 autominuten van vliegveld Eindhoven gelegen, in unieke, groene woonomgeving in het buitengebied van Gemonde, aan rustige, karakteristieke landweg met voormalige brink gelegen, rietgedekte langgevelboerderij met bijgebouwen, carport, magnifieke tuin rondom met zwembad op perceel van 5765 m² groot met mogelijkheid tot mantelzorgwoning en/of kantoor/praktijk aan huis.
Knap ensemble, alle seizoenen mooi en met de koeien recht voor de deur in de zomermaanden!
Charmante, sfeervolle, 28 meter lange woonboerderij met de volgende indeling: via de voordeur naar ontvangsthal 1 met aansluitend werk-/studeerkamer, sfeervolle woonkamer met haardpartij en oppervlakte van circa 90 m², woonkeuken met magnifiek uitzicht naar achtertuin en aansluitend bijkeuken aan de rechterzijde van de boerderij. Aan de linkerzijde is ontvangsthal 2 met tuin-/woonkamer c.q. atelier en riante ouderslaapkamer 1 op de begane grond. Vier echt flinke slaapkamers met twee badkamers, een multifunctionele ruimte van circa 53 m² op de eerste verdieping, waarbij op eenvoudige wijze meerdere slaapkamers te realiseren zijn. En tot slot de bergzolder op de tweede verdieping over de volle breedte van de woonboerderij.
De linkerzijde van de woonboerderij is gezien de aanwezigheid van de 2e voordeur, de ligging op het perceel, de indeling en het materiaalgebruik op eenvoudige wijze aan te passen en voor vele doeleinden te gebruiken (kangoeroewoning t.b.v. ouders of kinderen met zorgbehoefte, huisvesting au pair, beroep/praktijk aan huis, atelier c.q. galerie, bed & breakfast etc.)
Het betreft een opmerkelijk en knap ensemble met een geheel eigen identiteit op een unieke woonlocatie. Zowel de woonboerderij als de bijgebouwen zijn geheel in stijl en met klasse gebouwd met behoud van karakter. Het geheel biedt een optimaal woongenot middels grootte, indeling en gebruik van duurzame bouwmaterialen in combinatie met comfort en een prima isolatiepakket met 20 zonnepanelen.


Bij oprechte interesse, verzoeken wij u een bezichtiging aan te vragen om een juiste indruk te krijgen, hetgeen u zal overtuigen.


5 REDENEN OM DEZE LANGGEVELBOERDERIJ MET HET ALLERMOOISTE UITZICHT IN HET BUITENGEBIED VAN GEMONDE TE KOPEN

1. Langgevelboerderij met lengte van circa 28 meter met rieten kap en veel lichtinval middels vele en grote raampartijen, inhoud woonboerderij bedraagt circa 1900 m³, op riant perceel van circa 5765 m² met mogelijkheid dubbele bewoning danwel bedrijf/beroep aan huis
2. Buitengewoon fantastisch en vrij wonen op één van de allermooiste locaties in het buitengebied van Gemonde, aan rustige landweg met veelal soortgelijke, karakteristieke boerderijen, met riant gevoel van ruimte en rust als ook optimale privacy
3. In de loop der jaren gemoderniseerd en afgewerkt middels gebruik van duurzame bouwmaterialen en prima isolatiepakket in combinatie met 20 zonnepanelen ten behoeve van elektra
4. Ideaal object voor gezinnen met meerdere kinderen en/of dierenliefhebbers, ook is het een ideale combinatie voor wonen en werken, mogelijkheid voor dubbele bewoning, au pair danwel kantoor/praktijk/atelier aan huis
5. Op circa 5 minuten fietsen van de basisschool en dorpscentrum met dagelijkse voorzieningen, op circa 10 minuten fietsen van Gymnasium Beekvliet, op circa 15 autominuten van het NS-Station ‘s-Hertogenbosch en op circa 20 autominuten van het vliegveld Eindhoven gelegen


KENMERKEN

Bouwjaar: 1849, in de loop der jaren gemoderniseerd
Perceeloppervlakte: 5765 m²
Woonoppervlakte woonboerderij: circa 450 m²
Gebruiksoppervlakte overige inpandige ruimte (zolder): circa 65 m²
Gebruiksoppervlakte bijgebouwen: circa 35 m²
Totale gebruiksoppervlakte: circa 550 m²
Inhoud woonboerderij exclusief bijgebouwen: circa 1900 m³


INDELING BEGANE GROND RECHTER WOONVLEUGEL

Via de onverharde weg aan de voorzijde van de woonboerderij, aan een driehoekige voormalige brink gelegen, bereikt u de aangelegde voortuin met volwassen beukenhagen en planten. Er zijn een tweetal entreepartijen. De voordeur aan de rechterzijde biedt toegang tot het woongedeelte.

Via deze rechter voordeur bereikt u de riante ontvangsthal 1 met vide en balustrade, de oppervlakte bedraagt circa 25 m². Deze sfeervolle en karakteristieke hal biedt toegang tot de grootse woonkamer, de woonkeuken, de werkkamer aan de voorzijde, het gastentoilet en de meterkast. Tevens is hier een typische en robuuste steektrap naar de verdieping gesitueerd.

De sfeervolle, rechthoekige woonkamer heeft een oppervlakte van circa 90 m² en is centraal gelegen in het midden van de boerderij. De woonkamer is voorzien van hout gestookte haard met schouwpartij (de zogenaamde herd). En is volop lichtinval via de raampartijen zowel in de voorgevel als via de vele dakramen in het dakvlak aan de achterzijde. Vanuit de woonkamer is er middels de openslaande tuindeuren toegang tot het achtergelegen zonneterras en de achtertuin. Via de openslaande deuren aan de voorzijde is tevens de oprit van de boerderij te bereiken. Via de woonkamer is er toegang tot het portaal met de koele en praktische wijnkelder met gemetselde nissen als ook tot de woonkeuken.

De woonkeuken is centraal aan de achterzijde gelegen en heeft een oppervlakte van circa 20 m². De wand-keukenopstelling (Tinello) met hardstenen werkblad, biedt magnifiek uitzicht over de diepe achtertuin. Het geheel is voorzien van een 5-pits gasfornuis (Boretti) met heteluchtoven en schouwpartij, een vaatwasser en een koelkast. Vanuit de keuken is er toegang tot de bijkeuken/waskamer en de woonkamer.

De bijkeuken biedt toegang tot de achtertuin en is L-vormig, de oppervlakte bedraagt circa 11 m². Het geheel is uitgevoerd met een grote provisiekast, aansluitingen wasmachine en wasdroger als ook een keukenblokje met spoelbak. Tevens is hier de opstelplaats van de cv-combi-ketel Atag HR 2014.

De werk-/studeer-/speelkamer is aan de voorzijde gelegen en heeft een afmeting van circa 4.05 x 3.42 m.

Het woongedeelte van de begane grond is uitgevoerd met een antieke plavuizenvloer, de werkkamer is voorzien van een eikenhouten vloer. De gehele begane grond, met uitzondering van het atelier, is voorzien van vloerverwarming. De wanden zijn voorzien van stucwerk. De plafonds zijn hoog en uitgevoerd met eikenhouten constructiebalken in het zicht in combinatie met stuc- en/of pleisterwerk en inbouwspots. Alle binnendeuren zijn uitgevoerd als massieve houten stompe deuren met houten binnendeurkozijnen en identiek deurbeslag met nagels.


INDELING BEGANE GROND LINKER SLAAP-/WERKVLEUGEL C.Q. 2E WONING

Zowel via de 2e entreepartij aan de voorgevel als via het portaal met wijnkelder aan de binnenzijde, is er toegang tot de linkervleugel van de woonboerderij. Via ontvangsthal 2 is er toegang tot een 2e portaal met extra toilet en doorlopend de tuin-/woonkamer als ook tot de slaapkamer op de begane grond.

De 2e woon-/tuinkamer is gelegen aan de achterzijde en wordt momenteel gebruikt als atelier. De oppervlakte bedraagt circa 33 m² en de dubbele openslaande tuindeuren bieden een magnifiek uitzicht naar de achtertuin.

Ouderslaapkamer 1 is aan de linkerzijde van de woonboerderij gelegen en heeft een afmeting van circa 5.79 x 4.94 m. Er is een inbouwkast met 2e cv-combi-ketel (Atag HR 2014) en openslaande deuren naar de voorzijde als ook openslaande deuren naar de hal. Op eenvoudige wijze is, indien gewenst, hier een inpandige garage te realiseren.

Gezien de 2e entree partij, de ligging op het perceel, de indeling en het materiaalgebruik is de linkerzijde van de boerderij op eenvoudige wijze bouwkundig aan te passen en daarmee voor vele andere doeleinden te gebruiken:

- als zijnde tandem- of kangoeroewoning, ten behoeve van mantelzorg voor inwonende ouders danwel kinderen met extra zorgbehoefte
- woonruimte kindermeisje, au pair
- atelier- c.q. galerieruimte (kunstenaar, schilder etc.)
- kantoor- c.q. praktijkruimte (tandarts, fysiotherapie, logopedie etc.)
- bed & breakfast etc.

Het rechter slaap-/werkgedeelte van de begane grond is deels uitgevoerd met houten vloerdelen (slaapkamer) en deels met laminaat (woon-/tuinkamer). De wanden zijn voorzien van stucwerk. De plafonds zijn deels uitgevoerd met eikenhouten constructiebalken in het zicht in combinatie met stuc- en/of pleisterwerk en inbouwspots.


INDELING EERSTE VERDIEPING

Zowel via de robuuste open steektrap in ontvangsthal 1 als via de karakteristieke dichte trap in ontvangsthal 2, is de eerste verdieping te bereiken. Hier zijn een viertal royale en rechthoekige slaapkamers en twee badkamers met een separaat toilet gesitueerd.

Slaapkamer 3 heeft een afmeting van circa 7.10 x 3.67 m en is voorzien van twee Velux dakramen, een dakkapel en volop bergruimte in de schuinte van de kap. Er is aansluitend direct toegang tot de eigen badkamer.

De praktische badkamer 1 is voorzien van twee wastafels op zuil, een halfronde douchecabine, een ligbad en een toilet. Er is natuurlijke ventilatie middels het dakraam.

Slaapkamer 4 heeft een afmeting van circa 5.90 x 2.30 m en is voorzien van twee Velux dakramen en volop bergruimte in de schuinte van de kap.

Slaapkamer 5 heeft een afmeting van circa 5.90 x 3.05 m en is eveneens voorzien van twee Velux dakramen en volop bergruimte in de schuinte van de kap. Er is aansluitend direct toegang tot de eigen badkamer.

De eenvoudige doch praktische badkamer 2 is voorzien van een wastafel, een halfronde douchecabine en een hoekligbad. Er is natuurlijke ventilatie middels het dakraam en er is een extra toilet op de overloop.

Slaapkamer 6 heeft een afmeting van circa 7.10 x 3.54 m en is voorzien van twee Velux dakramen, twee ramen in de kopgevel en volop bergruimte in de schuinte van de kap.


♦ ♦ ♦
Objectcode: 07138
Adres:

Vier-Gemalen 8
GEMONDE

 
Vraagprijs: € 1.250.000,- k.k.
Verkoopstatus: beschikbaar
 
Soort woning: woonboerderij
Type woning: vrijstaande woning
Bouwjaar/-periode: 1849
 
Afmetingen  
Perceeloppervlakte: 5.765 m²
Woonoppervlakte: 450 m²
Oppervlakte bijgebouwen: 35 m²
Inhoud woning: 1.900 m³
 
Kenmerken  
Object: alarminstallatie • buitenzwembad • carport
Omgeving: aan rustige weg • aan weilanden • landelijk gelegen • privacy gelegen • vrij uitzicht

Bijlagen in PDF-formaat:


Meer info op internet:


Directe link naar het huidige object:

Tell-a-Friend bericht

E-mailadres ontvanger:


Uw e-mailadres:


Begeleidend bericht (optioneel):
Cato Makelaars
Adres:

Beemdstraat 5
5653MA EINDHOVEN

Contactpersoon: W.A.M. Kanters
Telefoon: 040-2900620
Website: www.catomakelaars.nl

Qualis NVM Makelaar

Meer informatie over deze Qualis NVM Makelaar treft u hier.


Informatie aanvragen

Uw naam:


Uw e-mailadres:


Uw bericht:


– In unieke, groene woonomgeving te Gemonde – Charmante, rietgedekte woonboerderij vraagprijs: € 1.250.000,- k.k. Vier-Gemalen 8, GEMONDE