Eén van de mooiste plekjes in Brabant; deze karakteristieke woonboerderij is gebouwd rond 1700 en kent een rijke historie. De woonboerderij heeft de afgelopen drie eeuwen goed doorstaan en biedt de nieuwe bewoners een zee aan ruimte, plek voor het houden van dieren en de uitgelezen kans om wonen en werken te combineren. De woonboerderij heeft een inhoud van meer dan 2.800 m³ en staat op bijna 10 hectare aaneengesloten grond.
Deze buitenplaats staat in het buitengebied van Esch; een dorp dat ligt in de driehoek Vught, Boxtel en Haaren. Esch heeft een dorpskern met een marktplein, buurtsupermarkt en enkele horecagelegenheden; verder zijn er een kinderdagverblijf en een voetbalvereniging in het dorp. Het buitengebied is uitgestrekt en de Essche Stroom kronkelt ten westen van het dorp door het landschap. De omliggende plaatsen Vught en Oisterwijk bieden alle noodzakelijke voorzieningen en binnen tien minuten rij je de snelweg A2 op (afslag Boxtel Noord) met goede verbindingen richting Den Bosch, Eindhoven en Tilburg.
Rij de slingerende oprijlaan op, kijk links en rechts op je eigen weilanden en geniet van de stilte en ruimte. Onthaasten in Brabant, het kan nog aan de Pickensteeg 1.


INDELING

BEGANE GROND
De verbouwing is met gevoel voor de rijke historie uitgevoerd en biedt al het wooncomfort dat je zoekt. In de grote hal zijn de vide en de trap de eyecatchers; het balkenplafond, de houten draagconstructie en de boeren plavuizen vloer dragen bij aan de landelijke uitstraling. Aan de rechterzijde van de hal is een portaal met de meterkast, garderobe en de toiletruimte.
Het leefgedeelte bestaat uit een zitkamer, eetkamer, woonkeuken en een aparte tv-kamer. Prominent element in de zitkamer is de prachtige schouw met open haard; een knapperend haardvuur maakt het buitenleven nog aangenamer. De draagbalken zijn meer dan 300 jaar oud en samen met het hoge plafond, de vele lichtinval en het uitzicht op de tuin maakt dit de woonkamer tot een aangename leefruimte met veel karakter.
Op de begane grond ligt de mastersuite; een grote slaapkamer met optimaal tuincontact door een schuifpui en toegang tot een separate kleedkamer en een ruime badkamer. De badkamer heeft een hoekbad, douche, dubbele wastafel en separate toiletruimte.
Vanuit het voorportaal is de bijkeuken toegankelijk; een praktische ruimte met een brede wastafel en volop bergruimte. Achter de bijkeuken ligt een 2e hal met aansluitend een cv-/bergruimte en toegang tot 'de Deel', een enorme inpandige ruimte waarin zich de stallen en garage bevinden.
De Deel is meer dan 13,5 meter breed, heeft meerdere grote toegangsdeuren aan de voorzijde en kan eenvoudig voor alternatieve doeleinden zoals wonen of kantoor worden gebruikt.

EERSTE VERDIEPING
De trap en de grote vide profiteren van het zonlicht dat via twee dakramen de woonboerderij binnentreedt. De kwaliteit van de begane grond is ook op de eerste verdieping volop aanwezig. De grote overloop biedt toegang tot drie slaapkamers en een separate toiletruimte. De grote overloop is eenvoudig te benutten als lees-, muziek- of studeerruimte.
De eerste slaapkamer is aan de linkerzijde gelegen en heeft naast een raam in de zijgevel nog een dakkapel, twee vaste kasten, een wastafel met bergmeubel en een eigen doucheruimte. De tweede slaapkamer heeft naast een dakkapel nog een groot dakraam met prachtig uitzicht. De derde slaapkamer ligt aan de andere zijde van de overloop en heeft naast een eigen doucheruimte toegang tot een grote berging
Vanuit de Deel heeft u via een separate trap toegang tot een grote bergzolder. Deze bergzolder kan desgewenst nog verbouwd worden tot atelier, kantoor of extra slaapkamer.

EXTERIEUR
Rondom de woonboerderij liggen meerdere terrassen, een moestuin, een siertuin, een mooi gazon, een prachtige vijver (om te vissen en voor een bootje?) en twee bijgebouwen. De bestrating, het grind en de beplanting ondersteund de karakteristieke uitstraling van de woonboerderij; hier is het absoluut aangenaam wonen.
Een vrijstaande, rietgedekte garage heeft een aangrenzende overdekt terras. Het tweede bijgebouw staat naast de stapmolen en was vroeger nog in gebruik als bakhuis maar is nu een praktische berging.
Voor het houden van paarden, pony's of schapen zijn er meerdere aaneengesloten weilanden welke deels omringd zijn door bomen.
Het totaalplaatje klopt; uitzonderlijk ruim wonen met volop kwaliteit en karakter, bijna 10 hectare grond en allemaal uitstekend onderhouden. Dit soort originele buitenplaatsen worden in Brabant steeds schaarser; de Pickensteeg 1 te Esch is wellicht wel een uniek aanbod.


♦ ♦ ♦
Objectcode: 07125
Adres:

Pickensteeg 1
ESCH

 
Prijs: € 2.250.000,- k.k.
Verkoopstatus: beschikbaar
 
Soort woning: landgoed
Type woning: vrijstaande woning
Bouwjaar/-periode: 1700
 
Afmetingen  
Perceeloppervlakte: 102.353 m²
Woonoppervlakte: 282 m²
Oppervlakte bijgebouwen: 220 m²
Inhoud woning: 2.816 m³
 
Kenmerken  
Object: garage voor meerdere auto's • tuinhuis • vijver
Omgeving: aan rustige weg • aan weilanden • nabij golfbaan • nabij natuurgebied • nabij ruiterpaden • nabij snelwegen • privacy gelegen • vrij uitzicht

Directe link naar het huidige object:

Tell-a-Friend bericht

E-mailadres ontvanger:


Uw e-mailadres:


Begeleidend bericht (optioneel):
Honders/Alting Makelaars
Adres:

De Lind 18
5061HW OISTERWIJK

Contactpersoon: H.P.B. Honders
Telefoon: 013-5232600
Telefax: 013-5232610
Website: www.hondersalting.nl

Qualis NVM Makelaar

Meer informatie over deze Qualis NVM Makelaar treft u hier.


Informatie aanvragen

Uw naam:


Uw e-mailadres:


Uw bericht:


– In het groen hart van Brabant – Prachtige buitenplaats Pickensteeg prijs: € 2.250.000,- k.k. Pickensteeg 1, ESCH