Op circa 15 autominuten van centrum Tilburg en op circa 20 autominuten van vliegveld Eindhoven, in unieke, groene woonomgeving aan de dorpsrand van Diessen en toch op loopafstand van het centrum, vrijstaande woonboerderij met twee vrijstaande bijgebouwen c.q. dubbele garage, magnifieke tuin rondom, achtergelegen weiland grenzend aan rivier De Reusel en natuurgebied op perceel van circa 2 hectare groot.
Fraai geheel met vrij uitzicht aan de achterzijde en optimaal privacybiedend, alle seizoenen mooi ! Ideaal voor dieren-/paardenliefhebbers!
Sfeervolle en grootse woonboerderij met de volgende indeling: fraaie ontvangsthal met enerzijds, sfeervolle woonkamer met gashaard en oppervlakte van circa 60 m², keuken met alle inbouwapparatuur, provisiekelder en bijkeuken, anderzijds opkamer aan de voorzijde en extra werk-/speelkamer aan de achterzijde op de begane grond, vier slaapkamers met complete 2e badkamer en sauna op de verdieping.
De vrijstaande bijgebouwen zijn momenteel in gebruik als garage met overkapping aan de linkerzijde en garage met paardestal en berging aan de rechterzijde. Gezien de ligging op het perceel, indeling en materiaalgebruik zijn beide bijgebouwen voor vele doeleinden te gebruiken (kangoeroewoning t.b.v. ouders of kinderen met zorgbehoefte, huisvesting au pair, beroep/praktijk aan huis, atelier c.q. galerie, bed & breakfast etc.)
Het betreft een opmerkelijk knap geheel met een heel eigen identiteit op een unieke woonlocatie en met een uitstekend onderhouds- en afwerkingsniveau. Het geheel biedt een optimaal woongenot middels grootte, indeling en gebruik van hoogwaardige bouwmaterialen in combinatie met het gebruik van 21 plus 1 zonnepanelen en een blijvend groen en vrij uitzicht aan de achterzijde. Bij oprechte interesse, verzoeken wij u een bezichtiging aan te vragen om een juiste indruk te krijgen, hetgeen u zal overtuigen.6 REDENEN OM HET ALLERGROOTSTE PERCEEL IN HET CENTRUM VAN DIESSEN - HILVARENBEEK TE KOPEN

1. Grenzend aan rivier De Reusel, op perceel van circa 2 hectare, vrijstaande woonboerderij met bijgebouw 1 in spouw c.q. garage met overkapping alsmede bijgebouw 2 in spouw c.q. 2e garage met paardestal en weiland
2. Riante, sfeervolle woonboerderij met inhoud van circa 850 m³, twee vrijstaand bijgebouwen met oppervlakte van circa 85 m³ met blijvend groen, vrij en panoramisch uitzicht, alle seizoenen mooi !
3. In de loop der jaren gemoderniseerd en afgewerkt middels gebruik van duurzame bouwmaterialen en uitstekend isolatiepakket in combinatie met zonnepanelen, energielabel A!
4. Buitengewoon fantastisch en vrij wonen op één van de allermooiste locaties aan de dorpsrand en toch op loopafstand van dorpscentrum, met riant gevoel van ruimte en rust als ook met optimale privacy
5. Ideaal object voor gezinnen met meerdere kinderen en/of dierenliefhebbers, ook is het een ideale combinatie voor wonen en werken, mogelijkheid voor dubbele bewoning, au pair danwel kantoor/praktijk/atelier aan huis
6. Op circa 5 minuten lopen van de basisschool en dorpscentrum met dagelijkse voorzieningen, op circa 10 minuten fietsen van het Vrijthof in Hilvarenbeek, op circa 15 autominuten van NS Station Tilburg en op circa 20 autominuten van het vliegveld Eindhoven gelegen

KENMERKEN

Bouwjaar: 1977, in de loop der jaren uitgebouwd, gerenoveerd en gemoderniseerd
Perceeloppervlakte: 18.406 m²
Gebruiksoppervlakte woonboerderij: circa 195 m²
Gebruiksoppervlakte overige inpandige ruimte (zolder en kelder): circa 30 m²
Gebruiksoppervlakte gebouwgebonden buitenruimte (dakterras): circa 20 m²
Gebruiksoppervlakte bijgebouwen: circa 20 m²
Totale gebruiksoppervlakte: circa 330 m²
Inhoud woonboerderij: circa 845 m³
Inhoud bijgebouwen: circa 255 m³
Totale inhoud: circa 1100 m³

INDELING BEGANE GROND LEEFGEDEELTE

Zowel via de smeedijzeren poort met gemetselde penanten aan de linkerzijde als via de verharde oprit aan de rechterzijde van het perceel, bereikt u de fraaie opritten aan beide zijden van de boerderij in klinker-sierbestrating. Vanaf beide opritten heeft u toegang tot de twee bijgebouwen alsmede tot de entree van de woonboerderij aan de voorzijde als aan de zijgevel links.

Er is een aangelegde, volwassen voortuin met grote loofbomen, beukenhagen en beplantingen, gazon en volop parkeergelegenheid op eigen terrein.

Via de voordeur bereikt u de ruime ontvangsthal met een oppervlakte van circa 14 m² met garderoberuimte en meterkast. Deze hal biedt toegang tot de riante woonkamer aan de rechterzijde en de keuken. Tevens
is er vanuit deze hal de hardhouten trappenpartij naar de verdieping alsmede enkele opgaande treden naar de opkamer/werkkamer 1 aan de voorzijde.

Opkamer/werkkamer 1 heeft een afmeting van circa 3.77 x 3.02 m en is momenteel in gebruik als kantoor. Er is een gaskachel in de hoek van deze kamer en een inbouwkast.

De sfeervolle woonkamer heeft een oppervlakte van circa 60 m² met een zitgedeelte aan de voorzijde met erker. Het eetgedeelte aan de achterzijde is in 2002 aangebouwd met panoramisch uitzicht naar de achtertuin met de landerijen, alle seizoenen mooi! De woonkamer is voorzien van een brede gashaard. Vanuit de woonkamer is er toegang tot de keuken als ook naar de oprit aan de rechterzijde van de boerderij.

De knusse keuken is centraal aan de achterzijde gelegen, heeft een oppervlakte van circa 16 m² en is voorzien een L-vormige inrichting met granieten blad. Het geheel is voorzien van een 5-pits gaskookplaat met wokbrander, inbouw-afzuigkap, combi-magnetron, vaatwasser en een koelkast. Vanuit de keuken is er toegang tot werk-/speelkamer 1, de bijkeuken en de ondergelegen manshoge provisiekelder met een afmeting van circa 4.00 x 3.75 m.

Werk-/speelkamer 2 heeft een afmeting van circa 3.02 x 2.49 m en biedt een magnifiek uitzicht richting de achtertuin met bloesembomen en de landerijen.

De bijkeuken biedt toegang tot de oprit aan de linkerzijde en is voorzien van een aanrecht met onder- en bovenkasten alsmede aansluitingen ten behoeve van de wasmachine en de wasdroger. De afmeting is circa 1.46 x 3.02 m. Vanuit deze bijkeuken is er toegang tot het gastentoilet met vrijhangend closet, urinoir en fontein.

De toog-plafonds van de gehele begane grond zijn geïnspireerd door de plafonds in teutenboerderijen. In de plafondtoog is de hoogte circa 2.95 m. De wanden zijn voorzien van stucwerk. Alle binnendeuren zijn uitgevoerd als massieve houten stompe deuren (op maat gemaakt, circa 1 meter breed) met houten binnendeurkozijnen en identiek deurbeslag.

INDELING EERSTE VERDIEPING

De overloop op de eerste verdieping is via de dichte bordestrap in de ontvangsthal te bereiken. Er is toegang tot vier slaapkamers, een inloop schoenen- en tassenkast in de schuinte van de kap, een complete, royale badkamer en een 2-persoons sauna.

Slaapkamer 3 heeft een oppervlakte van circa 7 m² en is aan de achterzijde gelegen. Er is volop bergruimte in de schuinte van de kap achter de knieschotten.

Slaapkamer 4 is eveneens aan de achterzijde gelegen en heeft een oppervlakte van circa 12 m². Via de openslaande deuren in de dakopbouw is er toegang tot het dakterras (zonder balustrade) op het oosten met een afmeting van circa 4.63 x 4.54 m.

Slaapkamer 5 heeft een oppervlakte van circa 9 m² en is aan de voorzijde gelegen. Er is volop bergruimte in de schuinte van de kap achter de knieschotten.

Ouderslaapkamer 6 heeft een oppervlakte van circa 15 m² en is voorzien van diverse op maat gemaakte wandkasten en een dakkapel aan de voorzijde. Er is middels een loopdeur, een directe verbinding met de naastgelegen badkamer.

De badkamer heeft een afmeting van circa 2.49 x 3.62 m en is voorzien van een kunststof whirlpool-hoekligbad, een inloopdouche met thermostaatkraan, twee wastafels en een vrijhangend closet. De vloer is dambord diagonaal betegeld, de wanden zijn tot plafond betegeld en het plafond is voorzien van mdf-panelen. Er is natuurlijke ventilatie middels het raam.

Direct tegenover de badkamer, is een ingebouwde 2-persoons sauna met infrarood lampen.

Links van de sauna is een inloop-schoenenkast in de schuinte van de kap. Hier is tevens de opstelplaats van de cv-combi-ketel (HR, 2010).

INDELING TWEEDE VERDIEPING

Via het luik op de overloop is de bergzolder te bereiken over de volle breedte van de woonboerderij.

BIJGEBOUW 1: GARAGE & OVERKAPPING

Links op het perceel is een vrijstaand bijgebouw gesitueerd, welke bereikbaar is via oprit met de smeedijzeren poort. Het is gebouwd in 1977 en de totale afmeting bedraagt circa 12.00 x 3.65 m. Het geheel is in spouw gebouwd. In dit bijgebouw is water, elektra en aansluiting voor verwarming aanwezig. Er is een zonnepaneel op de schuinte van het dak ten behoeve van de warm water opslag in het reservoir in de garage.

Momenteel wordt dit bijgebouw 1 aan de voorzijde gebruikt als garage met houten openslaande deuren en een extra loopdeur aan de zijgevel naar de tuin. De afmeting van de garage bedraagt circa 7.10 x 3.65 m. Aan de achterzijde van dit bijgebouw is een sfeervolle overkapping op het westen met een sfeervolle openhaardpartij.

BIJGEBOUW 2: GARAGE & PAARDENSTAL MET BERGING

Rechts op het perceel is eveneens een dergelijk vrijstaand bijgebouw gesitueerd. De totale afmeting bedraagt circa 15.00 x 3.66 m. Het geheel is in in 1989 in spouw gebouwd en uitgevoerd en voorzien van water en elektra.

Momenteel wordt dit bijgebouw 2 aan de voorzijde gebruikt als garage met houten openslaande deuren en een extra loopdeur aan de zijgevel naar de tuin. De afmeting van de garage bedraagt circa 4.90 x 3.66 m. Aan de achterzijde van dit bijgebouw is royale paardenstal gelegen met een afmeting van circa 4.73 x 2.65 m. Aansluitend is de berging c.q opslagruimte met een afmeting van circa 3.66 x 2.13 m.

Het gehele dakvlak aan de linkerzijde is voorzien van 21 zonnepanelen ten behoeve van elektra. Vraag gerust naar de energienota’s!


♦ ♦ ♦
Objectcode: 07113
Adres:

Molenstraat 17 a
DIESSEN

 
Vraagprijs: € 900.000,- k.k.
Verkoopstatus: beschikbaar
 
Soort woning: woonboerderij
Type woning: vrijstaande woning
Bouwjaar/-periode: 1977
 
Afmetingen  
Perceeloppervlakte: 18.406 m²
Woonoppervlakte: 195 m²
Oppervlakte bijgebouwen: 85 m²
Inhoud woning: 1.100 m³
 
Kenmerken  
Object: alarminstallatie • buitenhaard • garage • kantoor-/praktijkruimte • paardenstallen • weiland
Omgeving: landelijk gelegen • vrij uitzicht

Bijlagen in PDF-formaat:


Meer info op internet:


Directe link naar het huidige object:

Tell-a-Friend bericht

E-mailadres ontvanger:


Uw e-mailadres:


Begeleidend bericht (optioneel):
Cato Makelaars
Adres:

Beemdstraat 5
5653MA EINDHOVEN

Contactpersoon: W.A.M. Kanters
Telefoon: 040-2900620
Website: www.catomakelaars.nl

Qualis NVM Makelaar

Meer informatie over deze Qualis NVM Makelaar treft u hier.


Informatie aanvragen

Uw naam:


Uw e-mailadres:


Uw bericht:


– Aan de dorpsrand van Diessen – Vrijstaande woonboerderij met twee bijgebouwen vraagprijs: € 900.000,- k.k. Molenstraat 17 a, DIESSEN