Dit jaar is de stad Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa hetgeen gedurende het gehele jaar vele bijzondere evenementen met zich meebrengt. Daarnaast kent deze provincie vele bezienswaardigheden en musea die uw nieuwsgierigheid zullen wekken.
Van oudsher staat Friesland bekend om haar prachtige watersportgebied. Op en aan de meren en vaarten bruist het van de activiteiten zoals skûtsjesilen, fierljeppen (polsstokspringen) maar ook vooral de recreatieve watersport.Frouwesan 117 - Leeuwarden

Op een unieke locatie aan open vaarwater, met een goede verbinding met de Friese meren, het IJsselmeer en de Waddenzee, in de Leeuwarder buitenwijk Zuiderburen kunt u genieten van een prachtig uitzicht in zuidoost richting op de Himpenser Wielen vanuit deze onder architectuur gerealiseerde villa. Deze speciale woning kent een woonoppervlak van maar liefst 500m2, is direct gelegen aan open vaarwater, is bekend onder de naam Steel Study House II en is ontworpen door de architectengroep Archipelontwerpers. De oppervlakte van de woning beslaat de kavel van 1061 m2 waarbij in het midden sprake is van een ruime patio. Het geheel bestaat uit ruimtelijke constructies die zich naar de stad sluiten en zich tegelijkertijd openen naar het vrije uitzicht op het open vaarwater. Het huis kan door middel van elektrisch bedienbare lamellen geheel afgesloten worden van het zicht op de wijk.

De woning is toegankelijk door een flauw oplopende “loopbrug” die geplaatst is tussen het trottoir en de voordeur en over een dalende brede hellingbaan. Deze hellingbaan, die over afritverwarming beschikt, geeft toegang tot een grote ondergrondse garage die ruimte biedt aan zes auto’s en meet 12x12 meter.
De centrale ondergrondse hal geeft toegang tot de bioscoop, een sport- en fitness ruimte, een van een sauna en toiletruimte met fontein voorziene wellnessruimte en een technische ruimte. In de technische ruimte bevinden zich een warmtepomp, boiler, twee warmte terugwinsystemen en een close-in boiler. Vanuit de hal wordt tevens toegang geboden tot een ruimte waarin de bijkeuken, het trappenhuis en de lift gesitueerd zijn.Indeling villa:

De begane grond bereikt u via de loopbrug. De hal geeft toegang tot de tv- en woonkamer, die voorzien is van een natuursteen vloer. Tevens biedt de hal toegang tot de luxe uitgevoerde toiletgroep en de zeer ruime exclusieve keuken voorzien van Bulthaup-materiaal en parketbekleding.
Vanuit de woonkamer, die beschikt over natuurstenen vloer en een lichtplan, bereikt u door middel van een aluminium schuifdeurensysteem het overdekte terras. Door middel van een trap kan men het bovengelegen dakterras (12x6 m2) op de 1e verdieping bereiken. Dit dakterras is tevens bereikbaar door middel van een schuifpui vanuit de master bedroom, welke is voorzien van een ruime inloopkast.

Tevens zijn op deze etage aanwezig een ruime werkhoek en een overloop. Deze ruime overloop geeft toegang tot twee zeer luxe badkamers met o.a. ligbad, twee wastafels, twee toiletten, bidet en douche. Ook geeft de overloop toegang tot 3 slaapkamers met inbouwkasten.
De gehele woning, met een totale inhoud van 2548 m3, is voorzien van aluminium ramen en kozijnen van het type draai-kiep. De gehele woning beschikt over vloer- en dakverwarming en koeling. De plafonds zijn akoestisch.


Bijzonderheden:
- waterontharder-installatie;
- centraal stofzuigsysteem kelder;
- Bulthaup keuken: koelkast (2x), vriezer, stoomoven, bordenwarmlade, heteluchtoven;
- Nuvo geluidsysteem, inductiekookplaat, bakplaat, vaatwasmachine, kooker (2x) en RVS blad;
- kelder technische ruimte met warmtepomp, boiler, een tweetal water terugwin-systemen en een close-in boiler;
- de wellnessruimte beschikt over een sauna, douche, toilet en een koudwaterbad;
- de bioscoop beschikt over een supersnelle warmte-installatie door middel van Wandverwarming;
- de villa beschikt over een liftinstallatie vanaf de kelder tot en met 1e verdieping;
- de woonkamer beschikt over een grote tv-ruimte en een uniek lichtplan;
- akoestische plafonds;
- de villa beschikt over zonwering;
- de garage beschikt over een afritverwarming;
- eigen aanlegsteiger en zonneterras op het oosten;
- goede aansluiting op de snelwegen.

Een prachtige ruim bemeten villa met een hoog bouwkundig afwerkingsniveau met aanlegsteiger en zonneterras gelegen aan een typisch Fries waterlandschap


♦ ♦ ♦
Objectcode: 07067
Adres:

Frouwesan 117
LEEUWARDEN

 
Vraagprijs: € 1.400.000,- k.k.
Verkoopstatus: beschikbaar
 
Soort woning: villa
Type woning: vrijstaande woning
Bouwjaar/-periode: 2001-2010
 
Afmetingen  
Perceeloppervlakte: 1.061 m²
Woonoppervlakte: 500 m²
Oppervlakte bijgebouwen: 286 m²
Inhoud woning: 2.548 m³
 
Design  
Architect: Archipelontwerpers
 
Kenmerken  
Object: aanlegsteiger • lift • sauna
Omgeving: aan het water • aan vaarroute • open ligging • privacy gelegen • vrij uitzicht

Directe link naar het huidige object:

Tell-a-Friend bericht

E-mailadres ontvanger:


Uw e-mailadres:


Begeleidend bericht (optioneel):
Makelaardij Friesland
Adres:

Heliconweg 6
8914AS LEEUWARDEN

Contactpersoon: P. Noordraven
Telefoon: 058-2449100
Telefax: 058-2449101
Website: www.makelaardijfriesland.nl

Qualis NVM Makelaar

Meer informatie over deze Qualis NVM Makelaar treft u hier.


Informatie aanvragen

Uw naam:


Uw e-mailadres:


Uw bericht:


– Friesland, Leeuwarden – Villa aan open vaarwater vraagprijs: € 1.400.000,- k.k. Frouwesan 117, LEEUWARDEN