CENTRE DE VILLE in het prachtige Workum
Dit moet u eerst zien en dan geloven. Fantastisch wonen in een voormalig kerkgebouw met aangebouwde consistorie, nu volledig omgebouwd in een royale woning, met een beschut gelegen mooie achtertuin!


Het betreft hier een fraai en solide kerkgebouw van een voormalige Remonstrantse Kerkgemeenschap, de Vereniging van Vrijzinnig Hervormden, in aanbouw genomen in 1893 en in gebruik genomen in 1908. Het hoofdgebouw is thans geheel gewijzigd in woonruimte, met op de begane grond 3 ruime slaapkamers een complete badkamer en een zeer royale living op de eerste verdieping. Aansluitend aan het kerkgebouw is aan de achterzijde een bijgebouw toegevoegd, de consistorie, waarin nu de woonkeuken is gerealiseerd met een flinke werk-/hobbykamer. Op de verdieping hiervan is een flinke slaapkamer gerealiseerd met eigen badkamer. Riant wonen dus, op een TOP-locatie van deze Elfstedenstad!

De verbouw tot woning is zeer grondig aangepakt. Met behulp van deskundige vakmensen is een uiterst stijlvolle geheel gerealiseerd, waarbij de authentieke kenmerken van het kerkgebouw zorgvuldig in tact zijn gelaten. Zo is in de woonkamer het fraaie ronde gewelf plafond nog in volle glorie aanwezig net zoals de oorspronkelijke galerij, zijn de hoge raampartijen zo goed mogelijk benut t.b.v. lichtinval voor de begane grond en de verdieping. De nieuw gerealiseerde gang op de begane grond is v.v. een prachtige Portugese plavuizen vloer. Voorts zijn alle moderne voorzieningen aanwezig, zoals fraai sanitair, een prima keukenopstelling en centrale verwarming.

De aanzienlijke woonoppervlakte op de begane grond van deze woning is zeer geschikt voor een groot gezin, dubbele bewoning of de combinatie van wonen en werken. Ook het starten van een B&B kan hier werkelijkheid worden.

Mooi perceel grond, kadastraal 465 m², waarbij de achtertuin gelegen is op het zuid/oosten. Deze achtertuin is bereikbaar via een brede steeg naast de woning, alsmede via het achtergelegen openbare parkeerterrein. De tuin biedt veel privacy en is v.v. een mooi terras en een houten tuinschuur. Het levendige centrum van Workum is op slechts enkele minuten lopen gelegen.

INDELING:
Via de originele entree toegang tot de oorspronkelijke kerk hal, nog v.v. de authentieke vloertegels. Aansluitend een brede gang met toegang tot drie ruime slaapkamers van respectievelijk circa 18m², circa 18m² en circa 14m². Via de ruime hal is de badkamer bereikbaar, welke is ingericht met een dubbele wastafel, ligbad, separate douche en toilet. Vanaf deze hal is via een brede, gemakkelijk beloopbare trap de living bereikbaar.
Indeling van de voormalige consistorie:
royale woonkeuken (van circa 35 m²) met flinke hoekopstelling en veel inbouwapparatuur, balken plafond en een sfeervolle plavuizenvloer met vloerverwarming, hal met toilet en bijkeuken + trapopgang, forse t.v.-/lees-/speel-/werkkamer (circa 19 m²).

1e VERDIEPING:
In de voormalige kerk is op de verdieping een imposante open ruimte gerealiseerd, groot ca. 98m², welke beschikt over een brede plankenvloer, origineel boogplafond met bijbehorende trekstangen, hoge raampartijen en een houtkachel. Deze ruimte kan wat uitstraling en omvang betreft, zowel geheel als ten dele, zeer goed als werkruimte, atelier of expositieruimte gebruikt worden, maar is thans als woonruimte ook schitterend. Op de verdieping van de voormalige consistorie, bereikbaar via een afzonderlijke trap, zijn een overloop, een luxe badkamer, een slaapkamer (van circa 15m²) en een inloop kledingkast gerealiseerd. Dit bovengedeelte is vanaf 2007 opnieuw opgetrokken.

Bijzonderheden:
* Bouwjaar 1908.
* Inhoud ca. 1.374 m³.
* Woonoppervlak ca. 319 m².
* Centrale verwarming met HR-ketel.
* Dubbel glas en/of voorzetramen.
* Leent zich ook uitstekend voor dubbele bewoning.
* Comfortabel wonen in een zeer markant bouwwerk!


Nieuwsgierig geworden en graag eens binnenkijken? Neem dan telefonisch of via het contactformulier op onze website contact met ons op of loop binnen op ons kantoor. Zo kunnen wij in overleg een geschikte dag en tijd inplannen.


Workum

Workum is één van de elf Friese steden en is via een sluis en een twee kilometer lange vaarweg verbonden met het IJsselmeer. Het stadje telt ca. 4500 inwoners en beschikt als regiocentrum over uitgebreide voorzieningen op het gebied van winkels, sport en medisch gebied. Door haar geschiedenis en ligging herbergt Workum de nodige monumentale gebouwen en bezienswaardigheden. In het gebied rond de Merk staan diverse, rijk versierde patriciërswoningen, het fraaie stadhuis, de waag en de imposante Sint Gertrudiskerk. Workum wordt vaak bezocht door waterrecreanten (er is ook een strand), zij kunnen ook de toeristische attractie, het Jopie Huisman museum bezoeken en er is een actieve kunstkring.
Workum ligt aan de Provinciale weg N359 en er is naast een busverbinding, een treinverbinding met Stavoren-Sneek en Leeuwarden. Workum is populair bij Randstedelingen vanwege o.a. de goede vaarverbinding Friese Meren/IJsselmeer, de aantrekkelijk woonomgeving en de goede bereikbaarheid via zowel de Afsluitdijk als de Flevopolder.


♦ ♦ ♦
Objectcode: 07019
Adres:

Noard 66
WORKUM

 
Vraagprijs: € 529.500,- k.k.
Verkoopstatus: beschikbaar
 
Soort woning: herenhuis
Type woning: vrijstaande woning
Bouwjaar/-periode: 1908
 
Afmetingen  
Perceeloppervlakte: 465 m²
Woonoppervlakte: 319 m²
Inhoud woning: 1.374 m³
 
Kenmerken  
Object: gastenverblijf • hobbyruimte • kantoor-/praktijkruimte
Omgeving: in stadscentrum • nabij openbaar vervoer • nabij snelwegen • nabij winkels

Directe link naar het huidige object:

Tell-a-Friend bericht

E-mailadres ontvanger:


Uw e-mailadres:


Begeleidend bericht (optioneel):
Makelaardij Friesland
Adres:

Martiniplein 15 a
8601EG SNEEK

Contactpersoon: P. Lindeboom
Telefoon: 0515-768008
Website: www.makelaardijfriesland.nl

Qualis NVM Makelaar

Meer informatie over deze Qualis NVM Makelaar treft u hier.


Informatie aanvragen

Uw naam:


Uw e-mailadres:


Uw bericht:


– Workum – Voormalig kerkgebouw volledig omgebouwd tot woning vraagprijs: € 529.500,- k.k. Noard 66, WORKUM