Deze zestiende-eeuwse, volledig gerestaureerde luxe haciënda ligt in de buurt van Ronda, Málaga (Andalusië). De haciënda is omgebouwd tot een exclusief landhuis en tijdens de verbouwing/restauratie zijn veel originele details van dit historische pand - muurschilderingen, decoraties - bewaard gebleven.

Via een indrukwekkende oprijlaan omzoomd met bomen kom je aan bij de poort van de haciënda. Hier bevinden zich de eerste prachtig aangelegde tuinen. Bij de haciënda is voldoende parkeergelegenheid aanwezig. Via de hoofdingang kom je bij de eerste binnenplaats. In het hoofdgebouw bevinden zich een grote ontvangstruimte en een zitkamer, beide met indrukwekkende schoorstenen en een prachtig gerestaureerd plafond. Op de eerste verdieping bevinden zich een grote eetkamer en een volledig ingerichte keuken. Een kleinere eetkamer aan de zijkant van de haciënda heeft een gerestaureerd fresco-plafond. In totaal telt de haciënda 9 slaapkamers, 9 badkamers, een personeelswoning met 1 slaapkamer, een fitnessruimte, een spa, een bioscoop en een schilderstudio/atelier met receptie. Het object heeft drie verschillende, traditionele binnenplaatsen. Hier, maar ook daarbuiten, vindt u prachtig aangelegde tuinen. In de buitentuin bevindt zich tevens een kapel.

Op het hoogste punt van de zuidelijke muur bevindt zich een stenen schild dat dateert uit 1765. Daarnaast zijn er nog veel andere historische details te vinden in deze zorgvuldig gerestaureerde haciënda. Zo zijn er oude balken, plafonds, vloeren, pilaren, muurschilderingen en decoraties. Het project werd in 2009 bekroond met de prestigieuze Europa Nostra-prijs.

Het landgoed heeft 1500 olijfbomen waarmee een uitstekende kwaliteit olijfolie wordt geproduceerd. Een deel hiervan wordt onder een eigen label verkocht. Ook is er een weiland, worden er asperges gekweekt en is er een grote ecologische groente-/fruittuin. Er zijn plannen voor de aanleg van een wijngaard. De haciënda heeft water uit eigen bon, is aangesloten op het elektriciteitsnet en heeft WIFI. Het perceel, een half uur ten noorden van Ronda (Málaga 1 uur en 15 minuten rijden, Sevilla anderhalf uur), beslaat meer dan 120.000 m² en ligt in het glooiende landschap van Alcalá del Valle, op een hoogte van ongeveer 800 meter. Hier kijk je uit over de schitterende toppen van de Sierra de Grazalema.


♦ ♦ ♦
Objectcode: 06992
Adres:

RONDA (Spanje)

 
Vraagprijs: € 7.500.000,- k.k.
Verkoopstatus: beschikbaar
 
Soort woning: landgoed
Type woning: vrijstaande woning
 
Afmetingen  
Perceeloppervlakte: 121.100 m²
Woonoppervlakte: 2.300 m²
 
Kenmerken  
Object: airconditioning • atelier • balkon • bioscoop • buitenzwembad • fitnessruimte • garage voor meerdere auto's • gastenverblijf • hobbyruimte
Omgeving: aan rustige weg • buiten bebouwde kom • landelijk gelegen • vrij uitzicht

Directe link naar het huidige object:

Tell-a-Friend bericht

E-mailadres ontvanger:


Uw e-mailadres:


Begeleidend bericht (optioneel):
Qualis Nederland
Telefoon: 0416-315501
Telefax: 0416-315499


Informatie aanvragen

Uw naam:


Uw e-mailadres:


Uw bericht:


– Ronda, Málaga, Andalusië – Volledig gerestaureerde luxe haciënda vraagprijs: € 7.500.000,- k.k. RONDA (Spanje)