Wonen op een landgoed van de eenentwintigste eeuw

Thans worden twee volwaardige, in Kamperland gelegen, (nog onbebouwde) nieuwe landgoederen te koop aangeboden, die door middel van een uitgekiend ontwerp geïntegreerd worden in de landgoedstructuur. Deze landgoederen zijn elk ruim 5 ha groot en voldoen zowel aan de planologische uitgangspunten van de gemeente Noord-Beveland als aan de voorwaarden van de Natuurschoonwet. Deze landgoederen van 5 ha worden in eigendom dus afgesplitst van het bestaande landgoed, maar vormen in ruimtelijk opzicht één geheel met het landgoed rond de villa Kogelhof dat na afsplitsing nog ca. 14 ha groot is.
Meerdere aspecten maken Landgoed Kogelhof tot een unieke woonlocatie. Het gaat hierbij achtereenvolgens om de architectuurbenadering in samenhang met de duurzaamheidsaspecten, de natuur, de relatie met de omgeving en de kwaliteit van de individuele woonplekken.


De kwaliteit van de individuele woonplekken

Op de twee landgoederen van 5 ha is er de grandeur van eigen toegangslanen en het imposante zicht over eigen vijvers.
Bloeiende bosranden geven aan het water een bijzondere allure.
Het aanwezige reliëf van het terrein kan in het woonconcept op verrassende wijze worden geïntegreerd waardoor een unieke woonbeleving ontstaat.
Bebouwingen zijn geheel of gedeeltelijk mogelijk in het talud en aan of in of op het water zoals ook bij Villa Kogelhof het geval is.
De locaties van de te bouwen villa’s zijn zodanig gekozen dat er geen hinder wordt ondervonden van door de provinciale landgoedregeling verplichte opengestelde paden en de beslotenheid van de ruimtes garanderen intimiteit en privacy.

De relatie met de Omgeving

Het landgoed bevindt zich nabij het Veerse Meer en de jachthaven van Kamperland. De recreatieve mogelijkheden langs het Veerse Meer, de nabijheid van de dorpskern van Kamperland, in combinatie met het weidse polderlandschap vormen de aantrekkelijke componenten van de locatie. Het Noordzeestrand bevindt zich op een afstand van 5 minuten en steden als Goes en Middelburg zijn met 30 minuten aan te rijden. De reisafstand naar zowel Antwerpen als Rotterdam is 85 km.
Architectuur en duurzaamheid
Landgoed Kogelhof is één van de weinige landgoederen, zo niet het enige landgoed in Nederland, dat werkelijk gezien kan worden als een eigentijds landgoed.
Bij Kogelhof is van begin af ingezet op landschapsarchitectuur en architectuur van de éénentwintigste eeuw.
Hier kunt u echt modern bouwen in samenhang met de strakke maar niet te strenge landschapsarchitectuur.
De sfeer die wordt beoogd op het landgoed is primair onderscheidend en vernieuwend en is bekroond door vele nationale en internationale onderscheidingen, met name de relatie tussen natuur en architectuur.

Mogelijkheden bebouwing

Het landgoederenbeleid van de Provincie heeft als doel tot verantwoorde en door particuliere sector betaalde natuur- en landschapsontwikkeling van minimaal 5 ha te komen.
Om aanleg, onderhoud en beheer te kunnen financieren mag bebouwing worden gerealiseerd.
De maximale omvang van de bebouwing bedraagt 4.500 m³ per 5 hectare bos of natuur.
Toegestane functies voor het gebruik van deze bebouwing zijn wonen, verblijfsrecreatie en zorg.
Op een landgoed kunnen meerdere gebouwen worden gerealiseerd tot een maximum van 4.500 m³ bij een oppervlakte van 5 hectare.
Landgoed Kogelhof valt onder de NSW (Natuurschoonwet)
De Natuurschoonwet-rangschikking zorgt voor diverse fiscale voordelen om het landgoed in stand te houden, waarbij in geval van vererving de erfgenamen volledig zijn vrijgesteld van successierechten en bij overdracht van een NSW-landgoed geen overdrachtsbelasting is verschuldigd.
Voor de WOZ worden landgoederen verminderd gewaardeerd.
De gerangschikte grond wordt een waarde nihil toegekend en aan de opstallen wordt een waarde in het economisch verkeer toegekend wat gemiddeld 80% van de marktwaarde bedraagt.
Deze gereduceerde WOZ waarde eigen woning (grond nihil en waarde opstal 80%) betekent een lagere bijdrage eigen woning in box 1, hetgeen resulteert in een verminderde inkomstenbelasting.
Voor verdere Natuurschoonwet-voordelen en -verplichtingen verwijzen we u graag naar onze brochure, die u via het contactformulier kunt aanvragen.


♦ ♦ ♦
Objectcode: 06947
Adres:

Kogelhoflaan 1
KAMPERLAND

 
Prijs: op aanvraag
Verkoopstatus: beschikbaar
 
Soort woning: landgoed
Type woning: nader te bepalen
 
Afmetingen  
Perceeloppervlakte: 140.000 m²
 
Kenmerken  
Object: bouwrijp
Omgeving: landelijk gelegen • nabij natuurgebied • open ligging • privacy gelegen • vrij uitzicht

Directe link naar het huidige object:

Tell-a-Friend bericht

E-mailadres ontvanger:


Uw e-mailadres:


Begeleidend bericht (optioneel):
Honders/Alting Makelaars
Adres:

De Lind 18
5061HW OISTERWIJK

Contactpersoon: H.P.B. Honders
Telefoon: 013-5232600
Telefax: 013-5232610
Website: www.hondersalting.nl

Qualis NVM Makelaar

Meer informatie over deze Qualis NVM Makelaar treft u hier.


Informatie aanvragen

Uw naam:


Uw e-mailadres:


Uw bericht:


– Landgoed Kogelhof Kamperland – Wonen op een landgoed van de eenentwintigste eeuw prijs: op aanvraag Kogelhoflaan 1, KAMPERLAND