Dit ruime, 4-laags herenhuis (circa 343 m2) is gezellig en sfeervol. Het familiehuis uit 1904 is gebouwd in een mooie, sober chique bouwstijl en heeft een fijne breedte (ruim 7,3 meter). Het huis heeft een grote, ommuurde achtertuin met vrij uitzicht tussen de achtergelegen huizen door. Dit bijzondere huis biedt veel mogelijkheden. Zo is er op de tweede verdieping een zelfstandige verblijfsruimte mogelijk voor uw gasten of au pair. Ook is de woning geschikt voor dubbele bewoning. De woning is aangenaam zonnig en licht.

De ligging is ideaal in het aantrekkelijke en zeer gewilde Duinoord. Deze monumentale stadswijk kenmerkt zich door karakteristieke herenhuizen die rond 1900 gebouwd zijn. De wijk heeft een chique uitstraling door de vele sierlijke elementen, zoals daklijsten, glas-in-loodramen, erkers, balkons en dakkapellen. Een schitterende plek om met uw gezin te wonen.

U bevindt zich hier vlakbij alle denkbare voorzieningen. Vlakbij ligt de populaire Frederik Hendriklaan, ‘de Fred’. Om de hoek bevinden zich het Sweelinckplein en de gezellige Reinkenstraat met haar leuke winkels, café’s en veel (vers)speciaalzaken. Het is een ideale plek om te wonen: dichtbij het altijd levendige centrum van Den Haag, maar toch in een rustig wijk. Uitvalswegen naar Rotterdam, Utrecht en Amsterdam zijn goed bereikbaar. Ook het openbaar vervoer is vanaf hier makkelijk te bereiken. Het strand, de zee en de duinen van Scheveningen liggen op fietsafstand.

U komt het herenhuis binnen in het uitzonderlijk ruime portaal. De houten lambrisering en marmeren vloer vallen meteen op. Het portaal is heerlijk licht door het grote raam. In het portaal bevindt zich de vernieuwde meterkast. Er is voldoende ruimte voor het plaatsen van meerdere fietsen.

Via een deur komt u in de hal. Van hieruit heeft u toegang tot de gang en het imposante trappenhuis met mooie bordestrap en veel licht. De gang en de hal zijn beide voorzien van de mooie marmeren vloer. Vanuit de gang gaat u naar de kamer-en-suite, de keuken, de badkamer en het toilet. De kelder is vanaf hier te bereiken met een trap.

De riante kamer-en-suite (ruim 55 m2) is zoals hij moet zijn: een mooie breedte, hoge plafonds met (aan de achterzijde) mooie ornamenten, een serre en een schuifdeurseparatie met het originele, mooi afgewerkte hang- en sluitwerk. Zowel in de voor- als in de achterkamer bevindt zich een authentieke schouw. De schuifdeuren in de serre geven toegang tot het terras en de fijne tuin. Deze kamer-en-suite heeft een goede vibe. Het is een sfeervolle plek om te kunnen genieten.

In de naastliggende keuken vindt u een U-vormig, eenvoudig keukenblok met een ingebouwde koelkast en vaatwasser. Op de vloer liggen plavuizen. Vanuit de keuken geeft een deur toegang tot de achtertuin.

Het separate toilet is voorzien van authentieke tegels. Daarnaast bevindt zich een moderne doucheruimte met wastafel.

Via het trappenhuis komt u op de overloop van de eerste verdieping. Hier vindt u de master bedroom annex kleedkamer en badkamer en twee slaapkamers. Voor- en achterkamer worden van elkaar gescheiden door stijlvolle en-suite deuren. Deze verdieping kan uitstekend gebruikt worden als eigen ‘ouder-etage’.

De master bedroom bevindt zich aan de achterzijde van het huis. Deze slaapkamer heeft een uitgebouwde serre en is hierdoor extra ruim (circa 31 m2) en licht. Vanuit de master bedroom gaat u naar de voormalige keuken (circa 12 m2). Deze is momenteel in gebruik als strijkkamer, maar kan ook worden ingericht als riante kleedkamer voor extra comfort.

Via uw kleedkamer gaat u naar een badkamer met een douche, wastafel en een wasmachineaansluiting. Op de vloer liggen authentieke tegels. In de badkamer bevindt zich tevens een separate toiletruimte.

Slaapkamer 2 en 3 bevinden zich aan de voorzijde van het huis. De grote 2e slaapkamer is voorzien van een bijzondere, marmeren/houten schouw. De naastliggende 3e slaapkamer is iets kleiner (circa 11 m2), maar nog altijd een royale kamer en staat in directe verbinding met slaapkamer 2. Deze kamer is thans in gebruik als werkkamer.

Met de vaste trap gaat u naar de lichte overloop op de 2e verdieping. Ook deze verdieping is heerlijk licht. Wat betreft de mogelijkheden van de ruimtes kunt u uw creativiteit gebruiken. U vindt hier een kamer-en-suite, een zijkamer, een eetkeuken, een toilet en een ruimte met aansluitingen voor een douche.

De grote kamer aan de voorzijde (circa 21 m2) is uiterst geschikt om als gezellige family room/TV kamer te gebruiken. Zo hebben uw kinderen hun eigen plek. Deze kamer staat in verbinding met de naastliggende zij-slaapkamer (circa 11 m2) aan de voorzijde.

De grote ruimte aan de achterzijde kan als zelfstandige unit worden gebruikt voor gasten of een au pair. In de achterkamer (ruim 20 m2) vindt u een prachtige schouw. Mooi is de lamel parketvloer welke u aantreft in de gehele kamer-en-suite. Openslaande deuren geven toegang tot het aangrenzende, royale balkon waar u kunt genieten van het buiten-zijn en het weidse uitzicht.

De achterkamer gaat over in de gezellige eetkeuken (circa 12 m2). Deze maakt de unit compleet. De keuken is voorzien van een L-vormig keukenblok en een ruime bergkast. In de bergkast zitten aansluitingen om eventueel een douche te maken. Daarnaast vindt u een separaat toilet. U en uw gasten of au pair zijn zo verzekerd van vrijheid en privacy.

Vanuit de gang komt u met een trap op de 3e verdieping. Het dakraam op de overloop zorgt ervoor dat het hier altijd heerlijk zonnig is. Het binnenvallende licht schijnt door heel het trappenhuis. Op deze verdieping vindt u 3 slaapkamers, 1 badkamer, een separaat toilet en een berg/kleedkamer. Een perfecte, eigen verdieping voor uw kinderen.

Alle slaapkamers (circa 19 m2, resp. 14m2 en 11 m2) op deze etage hebben een mooi formaat en zijn aangenaam licht. Zowel de slaapkamers aan de voorzijde als aan de achterzijde hebben een dakkapel.

De ruime badkamer heeft 2 wastafels, een grote inloopdouche, een designradiator en een wasmachine-opstelplaats. Aangenaam is de daglichttoetreding door het dakraam. Op deze verdieping bevindt zich ook een separaat toilet met fonteintje.

De berg/kleedkamer aan de achterzijde van het huis is voorzien van vaste kasten. Vanuit deze kamer kunt u via een deur naar het tweede balkon.

Vanuit de gang op de begane grond gaat u met een vaste trap naar de ruime kelder. Deze heeft stahoogte en is droog. Hierdoor is het een goede plek om spullen te bewaren.

Via de openslaande deuren in de serre komt u in de bijzonder sfeervolle, ommuurde tuin. Deze is meer dan 10 meter diep en heeft een vrije doorkijk tussen de achtergelegen woningen. U heeft alle ruimte om heerlijk samen te zijn met vrienden en familie. Hier zult u zeker genieten van de rust, de zon en het groen!

Wat kunt u verder nog verwachten?
- Gedeeltelijk voorzien van dubbel glas;
- Dak is recentelijk geheel vernieuwd;
- 2 Intergas HR CV ketels (uit 2013);
- Een Vaillant geiser die zorgt voor het warme water op de 2e en 3e verdieping;
- Gevels recent gereinigd en opnieuw gevoegd;
- Ouderdoms- en asbestclausule van toepassing.


Kortom: Een sfeervol en ruim huis op een hele fijne en gewilde locatie!

This spacious, four-storey townhouse (approx. 343 m2) is warm and homely. The residence was built in 1904 in a beautiful, understated chic architectural style, and has a good width (over 7.3 m). It has a large, walled back garden with a good view through the houses behind. This exceptional house offers so many opportunities. There is a self-contained guest area on the 2nd floor that is perfect for guests or an au pair. The house is also suitable for conversion into two homes. It is pleasant, sunny, and light.

The location is ideal, in the attractive and very desirable Duinoord area. This monument status city neighbourhood is known for the characteristic terrace mansions built around 1900. The area has a chic look and feel with its many decorative elements, like cornices, stained glass, bay windows, balconies, and dormers. It’s a wonderful place for a family home.

You are close to every imaginable amenity here. It is very close to the popular Frederik Hendriklaan, ‘the Fred’. Around the corner is Sweelinkplein and the lovely Reinkenstraat with its appealing shops, cafes, and specialist stores. It is the ideal location in which to live: close to the lively centre of The Hague, yet in a quiet spot. Access roads to Rotterdam, Utrecht, and Amsterdam are within easy reach, as is public transport. Scheveningen’s beach, sea, and dunes are a cycle ride away.

You enter the house via the exceptionally cavernous entrance hall. The wood panelling and marble floors are unmissable. The entrance hall is wonderfully light thanks to the large window. Here you’ll find the renovated meter cupboard. There is also place for several bicycles.

You go through a door into the hall. From here you have access to the corridor and the imposing, light stairwell with its beautiful staircase. Both the corridor and the hall have beautiful marble floors. From the corridor you go into the ‘kamer-en-suite’ (two rooms flowing one into the other via a wide doorway), the kitchen, the bathroom, and the toilet. The basement is accessible from here via a stairway.

The capacious kamer-en-suite (over 55 m2) is as it should be: a good width, high ceilings with (at the back) pretty cornices, a conservatory and sliding-door separations with original, beautifully finished hinges and handles. The front and back rooms each have an authentic fireplace. The sliding French doors in the conservatory lead out to the terrace and the fine garden. This kamer-en-suite has a good vibe – it’s a wonderful atmosphere to enjoy.

The neighbouring kitchen has a U-shaped, simple kitchen unit with built-in refrigerator and dishwasher. There is a flagstone floor. The kitchen has a door leading out to the back garden.

The separate toilet is tiled with authentic tiles. Next to it is a modern shower room with a washbasin.

You come up the stairs to the landing on the first floor. Here you find the master bedroom with its adjoining dressing room and bathroom, and two other bedrooms. The front and back rooms are separated from each other by stylish kamer-en-suite doors. This floor is superb for use as a ‘parent’s own floor’.

The master bedroom is situated at the back of the house. This bedroom has a conservatory extension making the room extra spacious (approx. 31 m2) and light. From the master bedroom you go into what was formerly a kitchen (approx.12 m2). it is currently in use as an ironing room, but could be fitted out as a spacious dressing room for extra comfort.

From the dressing room you go into the bathroom with a shower, washbasin, and the washing machine connection. There are authentic tiles on the floor. Inside the bathroom there is a separate room with a toilet.

Bedrooms 2 and 3 are at the front of the house. The large 2nd bedroom has an exceptional, marble and wood fireplace. The 3rd bedroom next to it is somewhat smaller (approx. 11 m2), but still spacious, and has a connecting door to the 2nd. This room is currently used as a work room.

You take the stairs to the light landing on the 2nd floor. This floor is also wonderfully light. You can use your creativity to uncover the possibilities for its rooms. There is a kamer-en-suite, a side room, a family kitchen a toilet and connections for a shower.

The large room at the front (approx. 21 m2) is suitable for use as a cosy family/TV room. This way the children have their own space. This room is interconnected to the side bedroom (approx. 11 m2) next to it at the front of the house.

The large area at the back can be used as self-contained suite for guests or an au pair. In the back room (over 20 m2) is a gorgeous fireplace. There is a beautiful parquet floor throughout the kamer-en-suite. Sliding doors lead out to the large balcony where you can enjoy the outdoor feeling and the wide view.

The back room goes through into the pleasant kitchen (approx. 12 m2). This completes the suite. The kitchen has an L-shaped kitchen unit and a large storage cupboard. In the storage cupboard are the connections for a shower, should placing one be desired. Additionally, there is a separate toilet. You and your guest or au pair are thus assured of freedom and privacy.

From the corridor you take the stairs to the 3rd floor. The skylight ensures that the landing is always deliciously sunny. The sunlight coming in lights up the entire stairwell. On this floor there are 3 bedrooms, 1 bathroom, a separate toilet, and a storage/dressing room. Perfect for your children to have their own floor.

All the bedrooms (approx. 19 m2, 14 m2, and 11 m2 resp.) on this floor are well proportioned and pleasantly light. The bedrooms both at the front and the back each have a dormer.

The spacious bathroom has 2 washstands, a large walk-in shower, a designer radiator, and a place for a washing machine. The light coming in through the skylight is most agreeable. On this level there is also a separate toilet with a small washbasin.

The storage/dressing room at the back of the house has built-in cupboards. From this room there is a door to the second balcony.

From the corridor on the ground floor you take the stairs to the large basement. The ceiling height here is enough to stand in, and the room is dry. Hence, it is a good place to store your things.

Through the doors in the conservatory you come out to the especially pleasing walled garden. It is more than 10 m deep and has a lovely view through the houses behind. You have all the space to enjoy time here with family and friends. You will certainly enjoy the quiet, sun, and green!

What else can you expect?
- Partially fitted with double glazing
- Roof recently renovated
- 2 Intergas HR (high efficiency) central heating boilers
- A Vaillant hot water heater supplying hot water to the 2nd and 3rd floors
- Facades recently cleaned and re-attached
- ‘Old age’ and ‘asbestos’ clauses apply

In short: A lovely and spacious house in a very good and desirable location!


♦ ♦ ♦
Objectcode: 06882
Adres:

Van Blankenburgstraat 71
'S-GRAVENHAGE

 
Vraagprijs: € 1.250.000,- k.k.
Verkoopstatus: beschikbaar
 
Soort woning: herenhuis
Type woning: tussenwoning
Bouwjaar/-periode: 1904
 
Afmetingen  
Perceeloppervlakte: 193 m²
Woonoppervlakte: 343 m²
Inhoud woning: 1.424 m³
 
Kenmerken  
Object: gastenverblijf • hobbyruimte • open haard • serre of oranjerie • wijnkelder
Omgeving: aan rustige weg • in stadscentrum • nabij natuurgebied • nabij openbaar vervoer • nabij snelwegen • nabij winkels

Bijlagen in PDF-formaat:


Meer info op internet:


Directe link naar het huidige object:

Tell-a-Friend bericht

E-mailadres ontvanger:


Uw e-mailadres:


Begeleidend bericht (optioneel):
Spirit Vastgoed
Adres:

Parnashofweg 41
2265CP LEIDSCHENDAM

Contactpersoon: E. Geest
Telefoon: 070-3206660
Telefax: 070-3205758
Website: www.spirit-vastgoed.nl

Qualis NVM Makelaar

Meer informatie over deze Qualis NVM Makelaar treft u hier.


Informatie aanvragen

Uw naam:


Uw e-mailadres:


Uw bericht:


– Van Blankenburgstraat 71, 's-Gravenhage – Monumentaal familiehuis op uitstekende locatie! vraagprijs: € 1.250.000,- k.k. Van Blankenburgstraat 71, 'S-GRAVENHAGE