Middenin de oude dorpskern in het centrum van Breukelen bevindt zich dit unieke monumentale pand, een voormalig kaaspakhuis uit 1898, een historisch pand dat een markante plaats inneemt aan de Brugstraat. De uit de Middeleeuwen stammende Brugstraat verbindt de Kerkbrink met de rivier de Vecht en behoort tot de oudste straten van Breukelen. De achtergevel van het pand staat aan de Watersteeg, een smalle steeg met verbinding tussen de Herenstraat en de rivier "De Vecht".

Bestemming:
Het pakhuis valt onder bestemmingsplan Breukelen Centrum met bestemming Gemengd-1 en biedt een legio aan gebruiksmogelijkheden:

- Wonen (niet begane grond) met ruimte voor beoefening van aan-huis-verbonden beroepen dan wel bedrijfsmatige activiteiten aan huis;
- Detailhandel;
- Dienstverlening;
- Horeca in de vorm spijsverstrekkers dag (bv lunchroom);
- Bed & breakfast, maximaal 3 kamers;
- Mantelzorg

Aanvragen voor overige functiemogelijkheden (bv 100% woonfunctie) kunnen middels een goed onderbouwd VoorOverlegPlan bij de Gemeente worden ingediend. In de vorm van een principe uitspraak zal zij aangeven of de plannen vergunbaar zijn en op welke wijze er een wijzigingsprocedure gevolgd kan worden.
Uitgebreide bestemmingsplaninformatie vindt u in de verkoopbrochure. Tevens is een ontwerpschets van een architect toegevoegd voor een 100% woonfunctie.

De geschiedenis van het kaaspakhuis:
Het kaaspakhuis was eigendom van de Breukelse kaashandelaren Jacob Schippers junior en senior, van wie de oudste verantwoordelijk was voor de bouw van het pakhuis. Jacob Schippers sr. was kruidenier en kaashandelaar en tevens gemeenteraadslid. Hij kocht in 1887 drie vervallen huisjes aan de Watersteeg om die op verzoek van de raad als kaaspakhuis te bestemmen. Tien jaar later, in 1898 opende hij een geheel opnieuw opgericht pakhuis, dat met de voorgevel aan de Brugstraat staat.
Door de detaillering en het materiaalgebruik, met name van de voorgevel, heeft het pakhuis een zeer rijke uitstraling. In stijl past het pand in de zorgvuldig gedetailleerde baksteenarchitectuur van het laatste kwart van de 19e eeuw en sluit aan bij de traditie om pakhuizen uit te voeren met tuitgevel en in het ontwerp te verwijzen naar de romaanse bouwstijl. Van origine heeft het pakhuis drie verdiepingen, die oorspronkelijk bestonden uit volledig open, oningedeelde ruimtes, voorzien van houten stellingen met kaasplanken.

Het kaaspakhuis vandaag:
Zonder de prachtige karakteristieke details en de authenticiteit te hebben verloren is het kaaspakhuis op dit moment ingedeeld als woon-/winkelpand. De huidige eigenaren hebben sinds 2004 een galerie in glas-in-lood en wonen op de 1e en 2e verdieping.

Een rondleiding

Begane grond:
Fraaie statige entree met originele toegangsdeuren naar de winkelruimte (ca 60 m2) met plavuizenvloer voorzien van vloerverwarming (gehele begane grond). De hoge nok en dakvensters met binnenluiken geven de winkelruimte veel licht en ruimte. Achter de winkelruimte bevindt zich de trapopgang naar de eerste verdieping, een ruime eetkamer, keuken en de in 2010 verbouwde badkamer met ligbad, douche, dubbele wastafel, bidet en toilet.
De keuken heeft een keukenopstelling met doorkijk naar de Brugstraat voorzien van vaatwasser, koelkast en keramische kookplaat. Tevens bevindt zich hier ook een CV-opstelling (HR ketel 2005).

De grote atelierruimte/werkplaats (ca 50 m2) linksachter in het pand heeft een vide met bergzolder (hier bevindt zich de 2e CV-ketel) en toiletruimte met douche. Tevens is hier een achteruitgang naar de Watersteeg.

1e Verdieping:
De eerste verdieping, de vide geeft een doorkijk naar de winkelruimte en is op dit moment ingericht als woon-/slaapkamer.

2e Verdieping:
De tweede verdieping bestaat uit een separaat woongedeelte met aan twee zijden slaapruimtes op zolderverdieping (vide) waarvan één van de vides bereikbaar met losse trap en de andere met vaste trap bereikbaar, keuken, 2e badkamer en een separate ouderslaapkamer.
Open keuken met inbouwapparatuur waaronder een vaatwasser, oven, magnetron, koelkast en keramische kookplaat (er is tevens een gasaansluiting aanwezig).
Slaapkamer IV- met eigen badkamer voorzien van douche, toilet en wastafel.

Parkeerplaats:
Het pand beschikt over twee privé parkeerplaatsen, gelegen direct naast het pand in de Brugstraat. Een afsluitbaar smeedijzeren hek voorkomt ‘wild’ parkeerders.

Bijzonderheden:
- Gemeentelijk Monument;
- Het pand is ingemeten volgens de NEN 2580 richtlijnen en voorzien een meetrapport; Het Gebruiksoppervlakte Wonen is gebaseerd op een 100% woonfunctie;
- Voor informatie over bestemmingsplan raadpleeg www.ruimtelijkeplannen.nl, www.watmagwaar.nl of www.planviewer.nl ;
- Schilderwerk binnen grotendeels uitgevoerd 2016, schilderwerk buitenzijde in mei 2015;
- Gehele begane grond is voorzien van vloerverwarming;
- In de meterkast 15 groepen waarvan 2 krachtstroom.
- 2 privé parkeerplaatsen op EIGEN terrein direct naast de woning (dus in de Brugstraat!)


♦ ♦ ♦
Objectcode: 06870
Adres:

Brugstraat 5
BREUKELEN UT

 
Vraagprijs: € 695.000,- k.k.
Verkoopstatus: beschikbaar
 
Soort woning: herenhuis
Type woning: vrijstaande woning
Bouwjaar/-periode: 1898
 
Afmetingen  
Perceeloppervlakte: 230 m²
Woonoppervlakte: 367 m²
Inhoud woning: 1.209 m³
 
Kenmerken  
Object: atelier • kantoor-/praktijkruimte • privéparkeerplaats • rijksmonument
Omgeving: in dorpscentrum • nabij winkels

Bijlagen in PDF-formaat:


Meer info op internet:


Directe link naar het huidige object:

Tell-a-Friend bericht

E-mailadres ontvanger:


Uw e-mailadres:


Begeleidend bericht (optioneel):
Koop Lenstra Makelaars
Adres:

Kerkbrink 27
3621AN BREUKELEN

Contactpersoon: R. Wieringa
Telefoon: 0346-262552
Website: www.kooplenstra.nl

Qualis NVM Makelaar

Meer informatie over deze Qualis NVM Makelaar treft u hier.


Informatie aanvragen

Uw naam:


Uw e-mailadres:


Uw bericht:


– Breukelen - middenin de oude dorpskern – Monumentaal woon/winkel/kantoorpand vraagprijs: € 695.000,- k.k. Brugstraat 5, BREUKELEN UT