Midden in het schilderachtige Westervelde (nabij Norg) staat dit grote Rijksmonument. Het voorhuis opgetrokken in baksteen en gedekt door een afgewolfd schilddak met blauwe geglazuurde golfpan, de schuur voorzien van riet. In de voorgevel een portiek met gepaneelde voordeur met bovenlicht, zesruits schuiframen en vierruits ramen boven. Opvallende kenmerken van dit bijzondere stukje geschiedenis zijn de scheef ingezette inrijdeur van de schuur en de voormalige doorrit met inrijdeuren voorzien van ruitvormige bovenlichten. En wat dacht u van de karakteristieke stookhut? We gaan meer dan honderd jaar terug in de tijd toen deze boerderij gebouwd werd en jarenlang bevond zich daar waar nu de voorkamer is een sfeervol dorpscafé met achttien tafeltjes en bijbehorende stoelen. Later werd het geheel in een combinatie van wonen/bedrijf gebruikt maar momenteel wordt er alleen gewoond.

In 1992/1993 is er grondig verbouwd en gerestaureerd. Het woongedeelte werd grotendeels voorzien van isolatie en zo werd er een comfortabel woonhuis van gemaakt zonder dat de oorspronkelijke sfeer verdween. Beneden zien we een woonkamer-en-suite, een woonkeuken met bijkeuken, twee toiletten, veel bergruimte en natuurlijk de enorme schuur met zolder en aan de achterzijde de paardenstallen. Het zijn er nu vier en eenvoudig uit te breiden naar vijf. De schuur biedt qua ruimte uiteraard nog volop extra mogelijkheden.
Boven het voorhuis drie slaapkamers, de badkamer en de nodige bergruimte verdeeld over drie afsluitbare compartimenten. Ook is er een multifunctioneel vertrek boven, daar waar in het verleden kantoorruimte was. Geschikt om er bijvoorbeeld een slaapkamer of speelkamer voor de kinderen van te maken.

Uniek is natuurlijk ook de grote kavel (5620 vierkante meter) zo midden in het dorp. Het geeft de huidige eigenaars de gelegenheid om hun paarden bij huis te houden. Eventueel is er overigens desgewenst meer nabij gelegen land bij te kopen. Op het erf zien we verder ruimte voor het opslaan van voorraden hooi/kuil en mest. Ook een pannengedekte kapschuur (met zolder en gedeeltelijk met kelder) met een lengte van zo'n 21 meter en een diepte van bijna 8 meter. En het weiland voor de paarden om het geheel compleet te maken.

Veel mensen denken dat een monumentaal pand vooral belemmeringen met zich mee brengt. Niets blijkt echter vaak minder waar te zijn, het geeft juist diverse mogelijkheden met interessante financieringsopties. Alles vanzelfsprekend in de lijn van het behoud van de historische waarde. Wij denken graag met u mee in dit kader, komt u gerust met uw vragen bij ons!

Bijzonderheden:
- Drainage op de sloot aan de achterzijde van het perceel.
- Vier paardenstallen (eenvoudig vijf van te maken).
- Bliksemafleiding aanwezig.
- Glasvezel per september 2017.
- Extra weiland bij te kopen.


♦ ♦ ♦
Objectcode: 06859
Adres:

Hoofdweg 7
WESTERVELDE

 
Vraagprijs: € 785.000,- k.k.
Verkoopstatus: beschikbaar
 
Soort woning: woonboerderij
Type woning: vrijstaande woning
Bouwjaar/-periode: 1906
 
Afmetingen  
Perceeloppervlakte: 5.620 m²
Woonoppervlakte: 300 m²
Oppervlakte bijgebouwen: 200 m²
Inhoud woning: 2.850 m³
 
Kenmerken  
Object: paardenstallen • rijksmonument
Omgeving: beschutte ligging • landelijk gelegen • nabij bossen

Directe link naar het huidige object:

Tell-a-Friend bericht

E-mailadres ontvanger:


Uw e-mailadres:


Begeleidend bericht (optioneel):
Verver Jet Winters Makelaars
Adres:

Rijksstraatweg 26 a
9752AE HAREN GN

Contactpersoon: P. Deddens
Telefoon: 050-5340515
Website: www.ververjetwinters.nl

Qualis NVM Makelaar

Meer informatie over deze Qualis NVM Makelaar treft u hier.


Informatie aanvragen

Uw naam:


Uw e-mailadres:


Uw bericht:


– Westervelde midden in het dorp gelegen – Rijksmonumentale Woonboerderij vraagprijs: € 785.000,- k.k. Hoofdweg 7, WESTERVELDE