Aan de rand van het Drentse Yde vinden we deze werkelijk schitterend verbouwde woonboerderij. De verbouwing is in de afgelopen tien jaar zeer zorgvuldig aangepakt en het resultaat is verbluffend. Prachtige materialen en een geraffineerde combinatie van oud en nieuw maakt dit tot iets bijzonders. Het aardige is bovendien dat deze boerderij met ruim anderhalve hectare eigen grond direct aan het dorp grenst. Hierdoor ontstaat aan de voorzijde gemakkelijk sociaal contact met buurtbewoners en beleef je aan de achterzijde van de boerderij ongekende vrijheid. Een mooie combinatie!

De hoofdentree bevindt zich in de zijgevel en geeft toegang tot de grote hal met vide waardoor het ruimtelijk effect direct al benadrukt wordt. Vanuit de hal geven twee zware deuren toegang tot de riante living die we aan de achterzijde van de boerderij vinden. Ideaal wat ons betreft aangezien op deze manier de achtertuin en de fraaie vergezichten vanuit de woonkamer te beleven zijn. Ook hier weer dat aangename effect van de vide. De keuken vervolgens heeft een open verbinding met de woonkamer en is luxe afgewerkt. Alle benodigde kwaliteitsapparatuur is aanwezig.
Het is in deze woning probleemloos mogelijk om het complete woonprogramma op de begane grond in te richten want we zien er verder een grote (slaap)kamer, badkamer, sauna, techniekruimte en de nodige bergruimte.

Maar natuurlijk is er meer. De etage bestaat uit drie ruime slaapkamers en een tweede badkamer. Bovendien is er een grote zolder die via een vlizotrap te bereiken is. Eén van de mooiste plekjes is misschien wel de loggia aan de achterzijde van de boerderij. Van hieruit heb je een prachtig overzicht op de achterliggende tuin en het achterliggende land.

Achter de boerderij, onder de in stijl gebouwde overkapping zien we de Jacuzzi voor de nodige ontspanning. Naast de boerderij een dubbele carport en schuurruimte. Weiland is er aan weerszijden van de boerderij zodat het houden van paarden, ezels of ander vee eenvoudig realiseerbaar is. Deze woning wordt aangeboden met circa 1,65 hectare land wat direct om de boerderij ligt. Genoemde oppervlakte is een inschatting aangezien het perceel nog kadastraal uitgemeten dient te worden. Eventueel is de aankoop van meer land bespreekbaar. Vraagt u onze makelaar naar de voorwaarden.

Hier hebben mensen gewerkt die aandacht hebben voor kwaliteit en oog voor details. Naast het riet op de kap zien we aansprekende geglazuurde pannen en koperen goten. Het geheel is voortreffelijk, alleen de oude schuur verdient nog wat aandacht. Komt u het zelf beoordelen?

Bijzonderheden:
- Rieten schroefdakconstructie.
- Schilderwerk buitenzijde 2014.
- Natuurstenen vloer met vloerverwarming.
- Etage afgewerkt met lamellenparket.
- Woonkamer voorzien van gashaard.
- Begane grond v.v. toilet en urinoir.
- CV-verwarmd via Nefit Ecomline HR en boiler.
- Sauna ter overname.
- Waterpomp in tuin aanwezig.
- Deels asbest op de oude schuur.
- Perceelgrootte is een inschatting aangezien dit nog door het Kadaster uitgemeten dient te worden!


♦ ♦ ♦
Objectcode: 06858
Adres:

Breukenweg 3
YDE

 
Vraagprijs: € 835.000,- k.k.
Verkoopstatus: beschikbaar
 
Soort woning: woonboerderij
Type woning: vrijstaande woning
Bouwjaar/-periode: 2006
 
Afmetingen  
Perceeloppervlakte: 16.500 m²
Woonoppervlakte: 390 m²
Inhoud woning: 1.600 m³
 
Kenmerken  
Object: carport • jacuzzi • rietenkap • sauna • weiland
Omgeving: aan rustige weg • landelijk gelegen • open ligging

Directe link naar het huidige object:

Tell-a-Friend bericht

E-mailadres ontvanger:


Uw e-mailadres:


Begeleidend bericht (optioneel):
Verver Jet Winters Makelaars
Adres:

Rijksstraatweg 26 a
9752AE HAREN GN

Contactpersoon: P. Deddens
Telefoon: 050-5340515
Website: www.ververjetwinters.nl

Qualis NVM Makelaar

Meer informatie over deze Qualis NVM Makelaar treft u hier.


Informatie aanvragen

Uw naam:


Uw e-mailadres:


Uw bericht:


– Yde, aan de rand van het dorp – Schitterend verbouwde woonboerderij vraagprijs: € 835.000,- k.k. Breukenweg 3, YDE