Dit landhuis met vrijstaande bedrijfshal is zeer fraai gelegen aan de rand van Nijemirdum, met een prachtig vrij uitzicht op het glooiende landschap van het natuurrijke Gaasterland. Gaasterland is 1 van de elf waardevolle cultuurlandschappen van Nederland. U vindt er bossen, weiden, meren en mooie dorpen in het licht glooiende landschap. In de omgeving zijn vele fiets- en wandelpaden. Het IJsselmeer met zandstrand is op 2,5 km.


Dit landhuis ligt in de gemeente De Friese Meren, ten westen van de havenplaats Lemmer (op ca. 10 km afstand). Nijemirdum is een klein sfeervol dorp gelegen nabij de uitvalsweg A6 met een snelle verbinding van ruim 1 uur naar Amsterdam en Utrecht.

Het geheel bestaat uit:
- Woning met aanbouw en berging
- Gastenverblijf
- Tuin
- Vrijstaande bedrijfshal
- (Erf) verhardingen

De totale grootte van het perceel bedraagt 3.575 m². De mogelijkheid bestaat om circa 2.150 m² extra grond bij te kopen. Vraagprijs € 120.000,--

Woning met aanbouw en berging
De woning, welke oorspronkelijk gebouwd is in 1926, was voorheen een twee-onder-één kapwoning. In de jaren 70 zijn de twee woningen samengevoegd tot één woning. In de tachtiger jaren zijn er 2 loodsen bijgebouwd waarvan er één is aangebouwd en de andere vrijstaand. In 2008 zijn de woning en de loods grondig verbouwd waarbij de loods bij het woongedeelte getrokken is. Hierin zijn nu de keuken en de woonkamer gesitueerd met een oppervlakte van maar liefst ca. 90 m². De woning kent zowel kurk vloeren als vloeren uitgevoerd in beton.

De oorspronkelijke woning is opgetrokken in steens gevels met klamplaag en het geïsoleerde dak is gedekt met geglazuurde dakpannen. De woning wordt verwarmd middels CV combiketel Nefit (eigendom) van het jaar 2013. Tevens is er een houtkachel aanwezig welke ieder jaar wordt onderhouden/geveegd. De keuken en de woonkamer zijn voorzien van plintverwarming. De houten kozijnen zijn geheel voorzien van dubbele beglazing.

Het aangebouwde woondeel in de loods is voorzien van grote raampartijen met doorgang via een schuifpui naar de veranda. Het geheel is opgetrokken in geïsoleerde beglazing en spouwmuren tevens deels bekleed met red cedar rabat delen. Het in 2013 aangebrachte dak is voorzien van Unidek isolatieplaten en met stalen felsplaten, zink-look, gedekt. De geïsoleerde vloer is uitgevoerd in beton. Het andere deel van de loods wordt gebruikt als berging/stallingsruimte en is voorzien van een elektrisch bedienbare overheaddeur (ca. 3x3 meter) en 2 loopdeuren. De berging/stallingsruimte heeft een oppervlakte van ca. 75 m². De loods is opgetrokken in spouwmuren. De vloer is uitgevoerd in beton.

Indeling woning
Begane grond: entree, hal, toilet, badkamer met inloopdouche, ligbad en dubbele wastafel, woonkamer met schuifpui naar de veranda en open keuken (voorzien van diverse inbouwapparatuur), garderobe met trapopgang en trapkast, slaapkamer 1 en slaapkamer 2 met inbouwkasten, bijkeuken en inpandige garage.
Verdieping: overloop met vide, slaapkamer 3, slaapkamer 4 met inloopkast, toilet, zolderberging van ca. 100 m².
Zolder: bergzolder bereikbaar middels vlizotrap.

Gastenverblijf
Het vrijstaande gastenverblijf is van rond het bouwjaar 1928 en is opgetrokken in deels steens- en deels half steens muren met klamp. Het dak is gedekt met dakpannen. De begane grondvloer is uitgevoerd in beton en de verdiepingsvloer is van hout. Het gastenverblijf kent een totale (woon)-oppervlakte van ca. 65 m².

Indeling gastenverblijf
Begane grond: entree, woonkamer en keuken, badkamer (voorzien van douche en toilet), sauna.
Verdieping: 1 slaapkamer.

Tuin
De verzorgde tuin is gelegen rondom de woning en heeft een oppervlakte van ca. 1.700 m². De tuin is voorzien van diverse beplantingen en bomen waaronder fruitbomen. Tevens zijn er in de tuin 5 terrassen en een zitkuil gerealiseerd. Het betreft een uitstekend onderhouden geheel.

Vrijstaande loods
Deze geheel geïsoleerde loods is in 1990 gebouwd en kent een afmeting van ca. 28 x 12,5 meter. In 2016 is de loods voorzien van een nieuw dak. Het geheel is opgetrokken in spouwmuren, het dak is met geïsoleerde damwandplaten gedekt en het spantwerk is van staal. De begane grondvloer is uitgevoerd in een gevlinderd betonvloer en de verdiepingsvloer is van hout. De bedrijfshal heeft een totale oppervlakte van ca. 370 m².
Een groot gedeelte van het dak (zuid-west kant) is voorzien van zonnepanelen, die kunnen worden overgenomen.
Vanaf de kantoorruimte op de verdieping is er een prachtig uitzicht naar het IJsselmeer.

Indeling bedrijfshal
Begane grond: hal, toilet en urinoir, twee kantoorruimtes waarvan in 1999 één van de kantoorruimtes voorzien is van een ronde glaspui met dubbel glas in hardhouten kozijnen, kantine met keukenblok en bedrijfsgedeelte.
Verdieping: bereikbaar middels houten trap (via bedrijfsgedeelte), overloop, kantoorgedeelte (verwarmd middels infra rood panelen) met prachtig uitzicht naar het IJsselmeer, en opslagzolder.

Voorzieningen bedrijfshal
- Krachtstroominstallatie;
- Airconditioning;
- Brink systeem heteluchtverwarming;
- Overheaddeur (1x) en loop deur (1x).

Bijzonderheden:
Erf-verhardingen zijn ruim voldoende aanwezig en ontsloten op de openbare weg.
Een deel van het (bedrijf)erf is verhuurd totaal oppervlakte ca. 1.300 m² voor opslagruimte voor het uitvoeren van handelsactiviteiten tegen een aantrekkelijke vergoeding per maand.

De mogelijkheid bestaat een om circa 2.150 m² extra grond bij te kopen. Vraagprijs € 120.000,--. De in 2017 aangebrachte erfverharding van stelcon-platen kan worden overgenomen.

Bestemmingsplan
Blijkens het vigerende bestemmingsplan van de gemeente De Friese Meren heeft het object de bestemming “Wonen met bedrijvigheid toegestaan”.
Bodemverontreiniging: Het perceel is voor zover bij verkoper bekend niet meer vervuild dan het huidige gebruik met zich heeft meegebracht.

Erfdienstbaarheden:
Ten aanzien van het kadastrale perceelnummer 3500 is er een omschrijving erfdienstbaarheden, kwalitatieve beding en/of bijzondere verplichting van toepassing daterend van 25 februari 1998.
Ten aanzien van het kadastrale perceelnummer 3764 is er een erfdienstbaarheid gevestigd waarbij de achterliggende
perceelnummers 4117 en 4116 recht van weg hebben om te komen en te gaan naar de Hoitebuorren, en wel uit te oefenen langs de noordoostelijke strook.
Ten aanzien van het kadastrale perceelnummer 3764 is er een erfdienstbaarheid gevestigd waarbij dit perceel recht van weg heeft over perceelnummer 4117, uit te oefenen over de inrit gelegen langs de zuidwestelijke grens van het perceel 4117 met perceel 3148.

Aanvaarding en betaling: in overleg.
Verrekening zakelijke lasten: datum eigendomsoverdracht.


♦ ♦ ♦
Objectcode: 06856
Adres:

Hoitebuorren 31
NIJEMIRDUM

 
Vraagprijs: € 649.500,- k.k.
Verkoopstatus: beschikbaar
 
Soort woning: landhuis
Type woning: vrijstaande woning
Bouwjaar/-periode: 1926
 
Afmetingen  
Perceeloppervlakte: 5.725 m²
Woonoppervlakte: 293 m²
Oppervlakte bijgebouwen: 323 m²
Inhoud woning: 600 m³
 
Kenmerken  
Object: garage • garage voor meerdere auto's • gastenverblijf • hobbyruimte • kantoor-/praktijkruimte • privéparkeerplaats
Omgeving: aan rustige weg • aan weilanden • beschutte ligging • buiten bebouwde kom • in bosrijke omgeving • landelijk gelegen • nabij openbaar vervoer • nabij snelwegen • vrij uitzicht

Directe link naar het huidige object:

Tell-a-Friend bericht

E-mailadres ontvanger:


Uw e-mailadres:


Begeleidend bericht (optioneel):
Makelaardij Friesland
Adres:

Martiniplein 15 a
8601EG SNEEK

Contactpersoon: T. Reimers
Telefoon: 0515-768008
Website: www.makelaardijfriesland.nl

Qualis NVM Makelaar

Meer informatie over deze Qualis NVM Makelaar treft u hier.


Informatie aanvragen

Uw naam:


Uw e-mailadres:


Uw bericht:


– Aan de rand van Nijemirdum – Vrijstaand landhuis in de gemeente De Friese Meren vraagprijs: € 649.500,- k.k. Hoitebuorren 31, NIJEMIRDUM