In de historische binnenstad van Roermond ligt dit volledig gerestaureerde Rijksmonument uit 1815 met ommuurde binnentuin. De omvangrijke restauratie dateert van 1992 en is in samenwerking met Monumentenzorg, Stichting Stadsherstel en professionele marktpartijen ‘met allure’ tot stand gekomen. Het statige object heeft tal van originele details, waaronder bijzondere en gerestaureerde cassetteplafonds, dubbele binnendeuren en een monumentale trappartij. Bij de restauratie stonden functionaliteit en een maximaal woongenot centraal. Deze zijn op elke verdieping tot in detail doorgevoerd. Het oorspronkelijke bouwjaar is 1815, het perceeloppervlak meet 444 m², het woonoppervlak is circa 400 m² (overige inpandige ruimte circa 240 m²) en de inhoud bedraagt 2.560 m³.

BEGANE GROND

Ontvangsthal
Toegang via grote deurpartij naar de ontvangsthal met zwart marmeren tegelvloer en ingelegd marmermozaïek (windroos). Meterkast met aansluitingen van de nutsvoorzieningen en, aan de tuinzijde, een betegeld gastentoilet met fonteintje en separate kast. De hal is voorzien van het originele en gerestaureerde stucplafond.

Woonkamer
Dubbele paneeldeuren leiden vanuit de hal naar de woonkamer die beschikt over een rijk geornamenteerd plafond. Centraal in de woonkamer bevindt zich een Franse schouw met marmeren omlijsting; de houten vloeren verkeren in originele staat. De raampartijen zijn in het gehele huis aan de binnenzijde voorzien van originele en tweedelige luiken.

Tuinkamer
Met dubbele binnendeuren staat de woonkamer ‘en suite’ in verbinding met de tuinkamer. Hier is de originele en intacte houten vloer witgelakt; dubbele tuindeuren bieden toegang tot het achterterras en de omsloten achtertuin.

Eetkamer
Via dubbele paneeldeuren staat de keuken in verbinding met de eetkamer aan de voorzijde. Deze beschikt – evenals de woonkamer – over originele glas-in-lood ramen.

Keuken
Eveneens aan de achterzijde ligt een royale leefkeuken met een vloer van Belgische hardsteen. De inrichting in L-opstelling met paneeldeuren heeft volop bergruimte in boven- en onderkasten. Naast een zespits-gaskookplaat is tevens voorzien in diverse inbouwapparatuur. Openslaande tuindeuren bieden vanuit de keuken een magnifiek uitzicht op de achtergelegen Caroluskapel uit de twaalfde eeuw.

EERSTE VERDIEPING

Vanuit de ontvangsthal leidt een gerestaureerde monumentale trap met houtsnijwerk naar de eerste verdieping. Hier bevinden zich aan een overloop drie (slaap-)kamers en een luxueus uitgevoerde badkamer.

Drie slaapkamers
Aan de voorzijde ligt de hoofdslaapkamer – met dezelfde afmetingen als de woonkamer op de begane grond. Bijzondere details zijn de open haard en het in samenwerking met Monumentenzorg gerestaureerde cassetteplafond.
Aan de achterzijde bevindt zich een studeer-/slaapkamer met aan één zijde een bibliotheekkast over de gehele lengte.
De derde slaapkamer ligt aan de voorzijde en beschikt eveneens over een gerestaureerd cassetteplafond.

Luxe badkamer en waskamer
De grote badkamer heeft een luxe inrichting met een centraal en vrij in de ruimte geplaatst ligbad met een tegelomranding in marmermotief. Een dubbele vaste wastafel met halogeenspots, douchecabine en tweede toilet completeren het geheel.
Achter de badkamer is voorzien in een waskamer met de witgoedaansluitingen; de keramische tegelvloer loopt er drempelloos in door.

TWEEDE VERDIEPING

Drie (gasten)slaapkamers en gastenbadkamer
Aan een ruime overloop liggen drie slaap-/logeerkamers met dakkapellen. De spanten van de geheel intacte, eiken dakconstructie is op harmonieuze en vakkundige wijze in de muren en plafonds van de slaapkamers verwerkt.
De tweede (gasten)badkamer is voorzien van een douchecabine, dubbele vaste wastafel met ronde waskommen en een derde toilet. De eikenhouten spantconstructie is geïntegreerd in de wand achter de beide wastafels.

DERDE VERDIEPING

(Berg)zolder
Een vaste trap leidt naar zolderverdieping met zicht op de gerestaureerde en dubbel geïsoleerde constructie van het zadeldak. Hier bevindt zich de boiler (2002), de CV-ketel (Burnamatic) en de techniek van de mechanische ventilatie (2015).
Een open en vaste trap leidt er vervolgens naar de hoger gelegen bergzolder.

KELDER

Vanuit de ontvangsthal is toegang tot drie geheel gerestaureerde kelderruimten met authentieke tongewelven. Dankzij de hogere ligging van dit object zijn deze volledig droog. De centrale (middelste en grootste) biedt aan de ene zijde via een historische deur toegang tot een ruime wijnkelder, aan de andere zijde is toegang tot de voormalige ‘ijskelder’ – indertijd bedoeld voor de opslag van natuurijs.

TUIN

De geheel ommuurde achtertuin heeft een groot terras aan de woningzijde en looppaden die zijn bestraat met oude paardenklinkers. De achtertuin kent niveauverschillen en ademt – mede dankzij de historische tuinmuur, de door buxushagen omzoomde perken en diverse platanen – een zuidelijke sfeer. In bergruimte voor tuinmaterieel voorziet een achter een volgroeide beukenhaag verscholen houten tuinhuisje.

ALGEMEEN

Dit historische object in het oude centrum van Roermond is met zorg en oog voor detail volledig gerestaureerd.
Wonen op topniveau is daarbij zijn primaire hoofdfunctie.
Een combinatie van functies, zoals een representatief kantoor of praktijk aan huis, behoren eveneens tot de mogelijkheden.


♦ ♦ ♦
Objectcode: 06830
Adres:

Steegstraat 6
ROERMOND

 
Vraagprijs: € 985.000,- k.k.
Verkoopstatus: beschikbaar
 
Soort woning: herenhuis
Type woning: tussenwoning
Bouwjaar/-periode: 1815
 
Afmetingen  
Perceeloppervlakte: 444 m²
Woonoppervlakte: 400 m²
Inhoud woning: 2.560 m³
 
Kenmerken  
Object: bibliotheek • open haard • rijksmonument • wijnkelder
Omgeving: in stadscentrum • nabij bossen • nabij golfbaan • nabij natuurgebied • nabij openbaar vervoer • nabij ruiterpaden • nabij snelwegen • nabij winkels

Bijlagen in PDF-formaat:


Meer info op internet:


Directe link naar het huidige object:

Tell-a-Friend bericht

E-mailadres ontvanger:


Uw e-mailadres:


Begeleidend bericht (optioneel):
Van Cromvoirt Makelaars
Adres:

Minderbroederssingel 669
6041KH ROERMOND

Contactpersoon: L.H.B.J. Heunen
Telefoon: 0475-333533
Telefax: 0475-319110
Website: www.vancromvoirt.nl

Qualis NVM Makelaar

Meer informatie over deze Qualis NVM Makelaar treft u hier.


Informatie aanvragen

Uw naam:


Uw e-mailadres:


Uw bericht:


– Roermond, Midden-Limburg – Volledig gerestaureerd Rijksmonument vraagprijs: € 985.000,- k.k. Steegstraat 6, ROERMOND